Namnångest

Att det ska vara så svårt att komma på namn!
     Vi har ett namn som är ganska spikat tror jag.. om det nu faktiskt är två pojkar där inne vill säga. Skulle det visa sig att det mot all förmodan är två töser så blir det lite värre. Är det en av varje är det heller inga problem. Det hade snarare varit bra för isåfall är vi nog överens om vad dom skulle heta. I vilket fall, ena namnet har vi haft sedan innan jag blev gravid i stort sett och det är Morten. Båda gillar det, båda tycker att det skulle passa, men det är skitsvårt att matcha med något annat namn. Första tanken var att dom måste börja på samma bokstav, för det är ju häftigt.. eller inte. Där har iallafall jag tänkt om. Är man tvilling så kanske man vill kunna skilja på namnen åtminstone. Så kom Robin på ett namn häromkvällen som båda just då tyckte skulle vara lite lustigt, men döper man ett barn till något som är lustigt är ju då frågan? 
     Ännu ett problem med det namnet är att det inte har någon betydelse. Det är endast tre stycken som heter det i Sverige och ingen har tydligen kommit på någon bra förklaring till vad det skulle betyda. För mig är det tydligen jätteviktigt att man väljer "rätt" namn och att barnet passar med dess betydelse (vilket man kanske inte vet förrän om många år). Att då välja ett namn som inte betyder något.. ja, ni fattar. Det blir konstigt. Jag sa till Robin att vi kunde ha det som ett andranamn, men vi insåg snart att vi har olika syn på vad ett andranamn innebär. I min värld är andranamnet till för att kunna välja något kul namn som barnet kan skratta åt när det blir uppåt en tjugo år sådär och har kommit över att det är pinsamt, vilket märks då jag föreslog Ymer och Gorm som andranamn till våra barn, medan Robin tycker att man ska slänga in ett släktnamn där. Visserligen har vi ett släktnamn på min sida som är lite roligt, men våra åsikter går isär där. Vad fan ska man välja för namn?!

Kommentarer
Postat av: Linda

Jaaa ja, det kanske man kan. Men ändå! ;-)Du måste ju faktiskt säga vad namnet är också kvinna! Och än en gång så håller jag med Robin ang. andranamnen. ;-)

2009-08-19 @ 08:26:03
URL: http://larotika.blogg.se/
Postat av: ruina

Linda: Så du gillar inte mina häftiga andranamn hehe Vi får vänta lite med att avslöja namnet.. får suga lite på det först ^^

2009-08-19 @ 10:39:26
URL: http://ruina.blogg.se/
Postat av: Anonym

Jag har förvisso aldrig döpt ett barn, men jag tror stenhårt på att det är omöjligt att veta exakt namn innan. Man kan ju ha några alternativ såklart, men det ska ju ändå kännas rätt med. Lite fult kanske att jämföra med en hund, men jag hade 2 olika namn som jag tänkte välja emellan, innan jag fått hem honom, Errol eller Lester, men när jag väl fått hem det lilla livet så kändes båda namnen fel, och Sigge rullade ju så fint i munnen ;) Men det är ju jag dock :)

2009-08-19 @ 13:06:15
URL: http://annaellanora.blogg.se/
Postat av: Ellinore

Morten o Moltas?? jag tycker Moltas e jättefint namn :-)

2009-08-19 @ 20:38:33
URL: http://www.metrobloggen.se/wilding
Postat av: ruina

Anna: Nej, några spikade namn ska vi väl inte ha antar jag, men det är rätt bra att vara lite förberedd. Har man tur ser man direkt när man tittar på ungen vad den ska heta, men annars kan det nog ta ett tag. Vi ska vara överens åxå ^^Ellinore: Moltas.. njaaa.

2009-08-20 @ 08:07:29
URL: http://ruina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0