Ont lite överallt

Jag vill ju så gärna att det ska vara något på gång så fort jag får en känsla som jag inte brukar ha. Nu under eftermiddagen fick jag ont i ryggen och var tvungen att lägga mig ner, men då fick jag ont i magen. Det strålade lixom ut mellan magen och ryggen och när jag ställde mig upp fick jag ont i benen också, haha. Tog ett par Panodil och la mig en stund och det lättade väl lite, men inte helt. Tycker att det är för ihållande för att det skulle vara värkar, men tvivlar inte på att det hänger ihop med att något kan vara på gång. Jag har ju tydligen även karpaltunnelsyndrom, vilket man kan få av att man svullnar upp. Tidigare har det bara hållt sig till händerna, att det värker och att det gör ont att böja fingrarna, men nu ett par dar så har det spridit sig upp i ena armen så även där har jag ont. Det är helt underbart vad man går igenom när man är gravid, jag säger då det :)

Sitter här och väntar på att Robin ska sluta träna. Tänkte fjäska med honom så att han hämtar upp mat till mig på vägen hem. Tänkte gjort middag förut men jag insåg att jag inte orkade. Dels för att det gör ont och dels för att köket är fullt av disk som jag inte orkar plocka bort. Då kör man den lata varianten och låter någon annan laga maten åt en, hihi.

Dags snart eller?

Då kan vi konstatera att ingen fick rätt när vi gissade datum. Ingen trodde att det överhuvudtaget skulle gå såhär långt. Jag börjar känna mig lite irriterad faktiskt. Visst att ingen har garanterat mig att tvillingar alltid kommer tidigare, men med tanke på hur det har låtit sen vecka 27 så har jag ändå trott att risken fanns. Här har jag gått och knipt ihop för att dom inte skulle komma så tidigt att vi skulle bli tvungna att stanna på neonatal och allt det här, men vad händer? Jo, snart har jag gått tiden ut. Det är ju fan sjukt. Jag har alltså gått längre med mina två än vad min syster gjorde med sin "enda". Det är ingen katastrof så alltså, jag mår ju ändå bra och tiden rullar på. Hade det inte varit för att jag är så jävla svullen nu att det gör ont att resa sig ur soffan - det är som att benen bara darrar för att dom inte riktigt orkar - så hade jag väl kunnat vara gravid nån månad till. Bristningar har jag redan fått så nu är det skit samma.
     Längtar tills på fredag då jag ska till barnmorskan igen. Ska se vad hon har att säga om allt detta och om hon kan hjälpa mig att få något vettigt ut folket på NÄL. Blir lite rädd när jag läser om andra som säger att om livmodern blir för stor kan det bli att man inte orkar med att krysta sen när det väl sätter igång. Jag vill ju helst slippa snitt som sagt, men även en igångsättning ökar risken för snitt eftersom det kan vara så att kroppen inte riktigt är redo än. Det går väl åt helvete hur jag än gör skulle jag tro.

Humor när den är som bäst

Måste bara dela med mig av ett extremt roligt skämt som komikern Aron Flam drog på Raw för rätt längesen. Robin påminde mig om detta skämt nu i helgen och jag inser att det förmodligen är något av det bästa jag hört.

"För några år sedan läste jag i mitt horoskop att om du får en känsla, släpp den inte, håll kvar vid den och sen dess har jag ångest."

För den som vill se så ligger just det skämtet vid 3.28. Annars kan jag tycka att hela klippet är värt att se på för han är så jävla rolig, haha! Hans extremt humorbefriade uppsyn gör det hela väldigt mycket roligare.


Vad tror ni?

Åh, vilka förväntningar jag har byggt upp hos er nu, haha! Och tyvärr måste jag göra er besvikna, inga bebisar än.
     Jag tillbringade natten på NÄL, men så mycket mer än så var det inte. Jag åkte ju in igår för att jag kände av huvudvärk och tyckte att det var lite otrevligt i samband med att mitt blodtryck stigit och allt det där. Dom tog lite prover och ett av de där stick-i-armen-proverna var inte jättebra så dom la in mig på antenatal-avdelningen för observation. Fy fan vad deprimerande att ligga på sjukhus! Har inte varit där sen jag föddes för snart 27 år sen och jag hoppas verkligen att jag slipper göra det fler gånger än nödvändigt. Robin var kvar en liten stund, men sen behövde han åka hem för att greja, vilket var fullt förståeligt. Jag försökte sova och fördriva tiden bäst jag kunde, men jag kan säga att om tanken var att jag skulle vila och slappna av så gick det verkligen helt åt helvete. Så stressad som jag kände mig av att vara där har jag inte känt mig på jag vet inte när. På mig funkade det inte i alla fall. Fick mat på eftermiddagen och trodde att jag skulle börja grina för att det kändes så ensamt och hemskt. Som tur var kom Robin tillbaka just då och höll mig sällskap en stund till. När han sen åkte igen kändes det lite bättre än innan. Dom tog två hemska blodprover på mig den dagen och jag tycker verkligen att det är så jävla otrevligt. Tur att Robin var med båda gångerna så han kunde distrahera mig medan dom grejade.
     Natten var också hemsk. Stenhård säng som knarrade av bara fan så fort jag rörde mig. Jag var tydligen den enda på hela avdelningen för tillfället så som tur var hade jag eget rum. Stackars sänggranne som hade behövt lyssna på detta annars. Vaknade även här varje timme för att jag behövde upp och när jag tillslut vaknade för dagen framåt sex på morgonen hade jag så ont överallt så det kändes som att jag lika gärna hade kunnat sovit på golvet, haha!
     Det skulle tas nytt prov även på morgonen eftersom det jag tog på kvällen hade varit sämre än det jag hade tagit tidigare under dagen. Det började med att tjejen presenterade sig som barnmorskestudent och lyckades inte ens ta ett blodtryck på mig med en gång. Jag började känna paniken komma lite smått och tänkte att hon får inte sticka mig i armen! När det sen visade sig att det faktiskt var hon som skulle göra det ville jag nästan gråta lite igen. Jag sa åt henne att eftersom jag tycker att det här är så jävla obehagligt så fick hon se till att göra det bra och då sa hon att hon jobbat som sjuksköterska i fem år ^^ Visst att man inte alltid kan lyckas med allt man gör, men jag kan säga att jag förmodligen stressade upp henne. Först stack hon så att jag kände hur hon grävde runt i ådrorna på mig och sen blev hon tvungen att sticka en gång till eftersom hon bara fick ett rör. Dom andra som hade stuckit så bra dagen innan! Det går ju ganska snabbt över, men grejen är att har man ångest redan innan så inte fan blir det bättre av att det blir såhär. Usch! I vilket fall hade värdet tydligen blivit lite bättre så jag fick åka hem. Det var väl en jävla tur det för annars hade jag åkt hem ändå. Inte i helvete att jag hade sovit i den hemska sängen en natt till! Inte med avsikt att "vila" i alla fall. Nu när jag kom hem stensomnade jag.. gissa vart jag slappnar av bäst.

Nu när jag har fått en försmak på hur det är att ligga inne på NÄL känner jag ännu mindre för att föda barn, haha. Fast då har jag förmodligen Robin med mig och det blir väl en annan sak antar jag. Det är lite lustigt att jag blir så uppskrämd över hela tanken att föda barn så fort det blir lite på allvar. Jag tror att jag är väldigt bra på att förtränga saker i vanliga fall :)

Besök på NÄL

Med tanke på att jag sov bort typ hela dan igår, så hade jag av förklarliga skäl lite svårt att somna på kvällen. Låg och löste sudoku till klockan tre, haha! Vet inte riktigt när jag somnade, men skulle tro att det var strax efter det men sen vaknade jag såklart för att jag behövde upp på toa. Tror dock att detta inte var förrän vid sex så jag fick sova riktigt många timmar på raken där. Tänkte att det var morgon så jag körde igång en maskin med disk innan jag insåg att klockan egentligen var fem eftersom vi hade ställt om klockan men det hade jag glömt. Hoppas att inte grannarna var vakna.
     I vilket fall.. har haft lite småont i huvudet under natten - det började redan igår egentligen men var bara lite sådär irriterande, inte ihållande. Kände att jag inte riktigt ville ignorera detta eftersom mitt blodtryck har stigit och jag är svullen = risk för havandeskapsförgiftning. Ringde till förlossningen på NÄL nu på morgonen och hon jag pratade med tyckte att jag skulle komma in så får dom kolla upp detta. Ska åka om en timme ungefär så det är väl dags att göra sig i ordning. Behöver inte se mer slusk ut än vad jag är :)
     Om jag inte är aktiv på Internet på ett par dagar så vet ni vad som har hänt, hehe!

Vecka 39

Ännu en vecka då och den här veckan har gått hur fort som helst. Ska jag verkligen behöva skriva vecka 40 som rubrik om en vecka också? Det känns ju helt sjukt. Får hoppas att det händer något på tisdag, för bara sen igår känns det som att mina ben har svullnat upp ännu mer. Jag har lixom inga knän kvar utan det är bara uppsvällt. Låter sexigt va ;) Tog allt en bild på benen men den är inte till för allmänheten. Den ska jag ha så jag kan jämföra sen när det har försvunnit igen, vilket jag utgår ifrån att det gör. Lite orolig blir jag när jag känner hur huvudvärken kommer smygande lite smått, men hoppas att det bara är inbillning. Tänkte att jag skulle ringt till förlossningen idag och hört med dom, men jag väntar lite. Det är inte så många dagar tills det är tisdag.
     Känner mig helt jävla färdig idag. Trots att Robin är hemma sov jag till 12 och sen har jag legat och läst och råkade somna igen. Det brukar vara lättare att hålla sig vaken när han är hemma, men inte idag. Trodde att vi skulle åkt på höstmarknaden i Vänersborg idag, men den tanken slog jag ifrån mig ganska snart. Orka gå runt där bland massa folk och svälla, haha!
Låt detta vara den sista magbilden som jag lägger upp.


Fredagsmys

Detta ord har jag hört alldeles för många gånger den här veckan.. är det ett nytt inneord på något sätt? I vilket fall så har jag mys med min pisse i soffan. Nu har jag ju uppenbarligen rest mig ur soffan eftersom jag sitter vid datorn och det första hon gör så fort jag flyttar på mig är att ta min plats. Precis som att jag inte kommer lyfta bort henne sen när jag vill sitta där. Behöva slåss om vart man ska sitta, med sin katt.. jag säger då det :)
     Den andra pissen vaknade jag upp bredvid förut när hon låg alldeles nära och var hur söt som helst, men då hade jag såklart ingen kamera nära till hands.. typiskt.


Jag vet inte riktigt vad det där skabbiga i förgrunden är,
men det ligger något sött i soffan iallafall.

Kolla in stilen. Sitter verkligen på hela röven när hon ska bädda.Och så fin bild när hon poserar.


Barnmorskebesök 10

Ännu ett besök hos barnmorskan avklarat och vi är alla lika förvånade varje gång. 
     Som vanligt lyssnade vi på hjärtljud och mätte magen. Hjärtljuden låg på 143 och 150, så den här gången var det lite mer som det brukar. Förra gången var det lite lägre än vanligt, så dom kanske sov den dagen. SF-måttet var 47 cm, vilket låter hur stort som helst - och det är det väl egentligen också. Jag tittar på kurvan för tvillingar och inser att man som tvillinggravid ska stanna strax under 45 cm. Att jämföra med en enlingsgraviditet är väl kanske onödigt, men bara för att ni ska få ett hum om hur mycket större jag är än en "normal" människa så brukar en sådan kurva sluta på strax över 35 cm, haha! Löjligt ;) Det lustiga är ju att folks reaktioner ofta är; "Oj, vilken mage du har.. eller egentligen inte." Jag tror att anledningen till att jag har så stort SF-mått är för att magen är ganska stor rakt fram eller vad man ska säga. Jag har ju inget åt sidorna, utan ser förmodligen ganska "smal" ut bakifrån. Hade det varit lite mer jämnt fördelat så hade väl SF-måttet kanske hållt sig innanför ramarna. Jag är i alla fall glad över att min mage ser ut som den gör. 
     Mitt blodtryck smyger sakta uppåt. Idag låg det på 140/95 vilket börjar bli för högt. Detta i kombination med att jag har svällt upp som en svamp på kort tid gjorde min barnmorska lite fundersam. Jag har sen inskrivningen gått upp 27 kg(!), varav drygt 10 kg den senaste månaden. Jag och min morsa har skojat om en av hennes kompisar som gick upp 30 kg när hon var gravid.. ja, nu är man själv där, haha! Kan säga att det inte är så svårt att komma upp i de siffrorna när man samlar vatten som en kamel. Det känns som att 20 kg sitter i benen. I vilket fall så ville hon att jag skulle komma tillbaka på tisdag igen så att vi kan kolla läget då. På henne lät det nästan som att om jag inte fått mina bebisar över helgen så får dom fanimej sätta igång mig för såhär kan det inte fortsätta. Hon ringde till och med och rådfrågade någon på NÄL för att se vad dom hade att säga och hon påpekade flera gånger att jag är väldigt svullen nu. Kan ju hoppas att dom tar det på allvar. Risken är att detta är starten till havandeskapsförgiftning och det klarar jag mig gärna utan. Hon såg lite chockad ut när hon tittade på mina ben och hennes kommentar var: "Ja, du är tålig.. du klagar inte i onödan direkt". Känns ju bra att höra att man inte är någon vekling, hehe!

Nähä..

Den första gissningen jag fick in överhuvudtaget på datum som bebisarna skulle komma var dagens datum och det var Robin som jag jobbade med i somras. Inte min Robin alltså. Jag vet inte riktigt om det blir så, men det hade varit passande. Min namnsdag och allt :)
     Efter att ha gjort en hinnsvepning, som jag berättade om efter senaste ultraljudet, så kan förlossningen sätta igång inom 48 timmar. Det kan vi konstatera att den inte har gjort. Men det känns som att det händer saker som är tecken på att förlossningen närmar sig, så vi får väl se. Det blir ju inga bebisar idag, men snart kanske. Ska till barnmorskan imorrn. Det trodde vi inte att vi skulle komma dit igen, så hon blir nog överraskad. Känner inte alls för att gå dit dock. Vill inte behöva förnedra mig genom att ställa mig på vågen *suck*

Snart dags för Unga mödrar.. och sen är det Vem vet mest, SOS Gute, Criminal minds och Nöjespokalen. Hela kvällen fullbokad med andra ord. Lite glass hade inte varit fel (dumma Zara), men det har vi ingen. Fick pizza när Robin kom hem från jobbet förut så jag ska väl inte klaga. Har en stoooor flaska med Cola i kylen också som jag kan trösta mig med. Robin sa att jag kommer bli tjock.. ja, det är jag väl redan antar jag därav vågångesten *hehe*


Ensam ikväll

Jaha, det var inte mycket jag fick se av Robin ikväll. Han kom hem från jobbet/träningen och duschade fort som fan och sen stack han tillbaka till Uddevalla. En jobbarkompis hade bjudit hem honom på middag till honom och typ hans släkt och vänner.. eeh? Folk är olika, men jag tyckte att det var lite konstigt dock. Nu vet jag inte hur sent han kommer hem, men försökte fjäska så att han köper godis till mig på vägen hem, hehe. Tur att det är bra på tv ikväll i alla fall. Snart börjar Arga snickaren och sen kommer Greys anatomy. Det finns att göra med andra ord. Det är såna här tillfällen som man inser hur jävla tråkigt det faktiskt är på sommaren när alla bra program tar slut.

Har kollat på den här flera gånger.. så jävla rolig, haha!


Tidsfördriv

Snodde en lista av Sarah.. har lixom inget bättre för mig :)


Fem SKULLE:

Skulle du vilja vara längre?
Nej, känner mig nöjd.
Skulle du vilja väga mer?
Absolut inte.. saker knakar när jag sätter mig på dom nu, hehe!
Skulle du bli arg om din pojkvän gjorde slut om du har/hade någon?
Arg.. snarare lessen skulle jag tro.
Skulle du vilja ha sex med en kändis?
Om jag inte hade haft Robin så hade jag väl inte haft något emot det ^^
Skulle du vilja dricka dig full nu?
Nej tack, har lixom ingen anledning.


Tio KAN:

Kan du röra på öronen?
Jag kan röra vid öronen.. räknas det ;)
Kan du slicka dig på näsan?
Nej, men min mamma kan.  
Kan du kolla i kors med ögonen?
Ja
Kan dina föräldrar lita på dig?
Ja, ser ingen anledning till varför dom inte skulle kunna det.
Kan du låta bli att prata på 4 timmar?
Tror att jag pratar mer än vad jag själv tror. Pratar jämt för mig själv eller med katterna när jag är ensam hemma och när Robin är här så pratar jag med honom. Skulle bli svårt. Fast på natten är jag tyst iofs ^^
Kan du vara på fest utan att dricka?
Jag brukar vara den som kör så det är inga problem att hålla sig från spriten.
Kan dina vänner lita på dig?
Ja
Kan du tänka dig att pierca naveln?
Inte igen, har haft det redan. Det är skitsnyggt nu när magen är utspänd som fan ;)
Kan du suga?
Suga.. alla kan väl suga.
Kan du låta bli att spendera pengar i en affär om du har pengar?
Ja.. om jag inte hittar något som jag "behöver".


Femton HAR:

Har du någonsin ljugit för dina föräldrar?
Ja, fast det var många år sen.
Har dina föräldrar sagt att dom älskar dig?
Nej, vi håller inte på så i min familj.
Har du ett syskon?
Ett syskon ja.
Har du varit full den här månaden?
Nej, det hade väl varit illa med tanke på att jag är väldigt gravid.
Har du någonsin haft sex med någon?
Hehe, ja uppenbarligen en gång i alla fall.
Har dina föräldrar ljugit för dig?
Det har dom säkert.. det är inte alltid man behöver höra sanningen.
Har du redan tröttnat på dom här frågorna?
Nej, bra tidsfördriv.
Har du borstat tänderna den senaste timmen?
Nej, inte sen i morse.
Har du pussat någon som är fyra år äldre?
Ja
Har du haft sex med någon som är fyra år äldre?
Ja, fast jag föredrar småpojkar uppenbarligen ^^
Har du haft ett förhållande med någon som är fyra år äldre?
Nej
Har du funderat på hur det skulle vara att testa droger?
Funderat har jag väl gjort, men skulle aldrig få för mig att göra det.
Har du blivit påkommen när du har haft sex, om du har haft det?
Nej, inte så att någon öppnat dörren och sett oss i alla fall.
Har du haft sex med mer än tre personer?
Inte samtidigt.. eller vad menas?
Har du ljugit på någon fråga än då?
Nej, det är väl fjortis om något.


Tjugo VEM:

Vem är din bäste vän?
Bästa vän.. mina vänner är ganska lätträknade och jag känner inte för att rangordna dom.
Vem älskar du?
Robin, mina pissar, familjen och den blivande familjen.
Vem hade du senast sex med?
Robin, men det var lääääängesen ;)
Vem vill du bli full med?
Ingen.. har inget större behov av det just nu.
Vem är den bästa artisten?
Bra fråga.. skulle väl vara Tairrie då.
Vem pratade du senast i telefon med?
Min moder
Vem har du en liten crush i?
Ingen
Vem är snyggast i världen?
Jag, hähä!
Vem skulle du ge en miljon till om du var tvungen att ge bort det?
Mina barn.. då hade jag fortfarande bestämt över den, hehe!
Vem är snällast i världen?
Skulle nog vara mina föräldrar tror jag.


Trött som vanligt

Nej, jag föder inte barn, haha! Jag sov till klockan ett och sen dess har jag ätit, duschat och legat på soffan. Så spännande är jag idag, så tro inget annat :) Väntar på att min kära sambo ska komma hem så jag får någon att prata med, men han ska träna idag så det dröjer ett par timmar till. Och sen är det bra tv-kväll så jag lär väl inte prata så mycket med honom ändå. Så har vi det här på kvällarna. Hur lever ni era liv?

Ultraljud nr 8

Jag kom allt på ett åttonde ultraljud, vem hade kunnat tro det?
     Läkaren sa att det inte kunde se bättre ut än vad det gör. Dom växer på som dom ska och hon berättade att bebisarna gör andningsrörelser, vilket tydligen bara pigga bebisar gör. Det känns ju bra att allting ser så bra ut. Den ena väger 3200 g och den andra 3000 g och båda ligger fortfarande med huvudena neråt. Onödigt vetande: hon kollade efter hur det stod till med cervix och hon skrattade lite och sa att den fanns då inte kvar längre och berättade att jag är öppen 3 cm, så nu är det bara lite värkar som behövs. Hon gjorde även en hinnsvepning, men det tänker jag inte gå in på vad det är.. det får ni kolla upp själva ;)
     Jaa.. tror inte att det var något mer att rapportera därifrån, men nu tycker jag allt att dom kan få komma. Visserligen har ju jag en gissning på att dom ska komma imorrn och vem vet.. jag kanske har rätt. Jag fick en ny tid om tre veckor, vilket är efter beräknad förlossning. Får verkligen hoppas att jag inte behöver komma på den undersökningen, men å andra sidan har jag ju inte trott att jag skulle komma till de senaste besöken, vare sig till ultraljud eller barnmorska, och se som det blivit. Tycker det är lite konstigt dock att dom låter mig gå så långt. Det var inte snack om att sätta igång någon förlossning här inte. Iofs kanske jag ska vara glad över det, om dom börjar snacka igångsättning kanske något är fel. Och egentligen så vill jag ju att det ska starta av sig självt, det sägs att det blir bäst då. Vill helst slippa snitt.


Tisdag morgon

Här sitter jag i ottan och väller ut åt alla håll. Ska på ultraljud om ett antal timmar, men just nu äter jag frukost och umgås med min kära karl medan han är hemma. Eller umgås kanske är att ta i - vi sitter vid varsin dator bredvid varandra. Han spelar och jag surfar. Jag kallar det för att umgås i alla fall, sen har väl kanske inte alla samma syn på umgänge som jag. 

Jag är väldigt nyfiken på vad tanten på spec-MVC kommer säga idag angående en väldigt snar framtid, det vill säga förlossningen. Som det är nu så känns det som att dom aldrig kommer komma ut, utan att dom har bestämt sig för att bli kvar där inne. Det är som att jag kommer vara gravid för all evighet. Samtidigt är det någon som viskar 27:e i mitt huvud, så vi får väl se.. rösterna kanske har rätt ;)
     På Familjeliv är det rätt vad det är någon som har fått barn utav de jag pratar med. Om de andra som har planerad födsel i närheten av mig börjar få barn så borde ju det innebära att även jag kommer hamna på andra sidan någon gång. Det konstiga är att det verkligen inte känns så. Det är som att det bara är på låtsas allting.

Ska snart återgå till sängen. Känner att jag verkligen inte är redo för att gå upp än. Har ställt klockan för första gången på jättelänge idag. Klockan tio ringer den.. får se om jag fattar att jag ska upp då eller om jag bara stänger av den och tror att jag kan sova bort hela dagen som vanligt :)

Vecka 38

Jag trodde väl aldrig att jag skulle skriva dessa siffror, men nu har jag kommit in i vecka 38. Det är ju helt sjukt. Blev sjukskriven för typ 10 veckor sen eftersom det fanns risk för att bebisarna skulle komma för tidigt.. eller inte. Visst är väl vilan en bidragande orsak till att de fortfarande är kvar men nu får dom faktiskt komma. På familjelivs hemsida står det att barnet är helt fullgånget. Kom igen då, kom ut! Allt är färdigt, vi är redo (eller ja, kanske inte men det blir man väl aldrig) ni är klara, vad väntar ni på? Jag känner faktiskt inget behov av att bli större, mage har jag så det räcker till. Ska bli intressant att se vad dom säger på ultraljudet på tisdag om vi kommer oss dit.


Det är inte så konstigt om jag känner mig som en valross
som rullar fram när jag förflyttar mig *hehe*


Lussebullar och julmust!

Kan ni tänka er! Jag fick allt tummen ur och bakade lussebullar idag. Har varit uppe sen halv sju imorse (vilket inte hör till vanligheterna - med det inte sagt att jag är pigg för det) och strax innan nio satte baket igång. Det var nog tur det för det tog då fan så mycket längre tid än vad jag hade räknat med. Hade missat att läsa i receptet att degen skulle jäsa två gånger, men jag hade ju tid på mig så :) Det jävliga var ju att när bullarna väl var klara så insåg jag att mitt smaksinne är nersatt till typ noll så jag kände inte vad dom smakade *haha* Nu har jag fryst in bullarna så att jag kan äta dom när jag känner vad dom smakar. Ganska onödigt att sätta i sig dom innan dess.
Bildbevis så ni inte tror att jag hittar på :)


Gonatt

Ifall någon undrar.. Nej, jag föder inte barn :)
     Jag och Robin var iväg och handlade förut så nu har jag grejer så att jag kan baka lussebullar. Hade tänkt att jag skulle gjort det nu ikväll, men det får bli imorrn istället. Idol kom i vägen och nu är jag så jävla trött att jag måste gå och lägga mig.

Hur blir det idag då?

Idag hade jag tänkt att jag skulle baka lussebullar (dumma Sarah som jag inte ens känner som har fått mig sugen på detta, haha!) Det tråkiga är ju då att jag måste vänta på att Robin kommer hem från jobbet så att vi kan åka och handla först, vilket innebär att lusten förmodligen har tagit slut innan det ens är aktuellt att kunna baka. Eller så får jag tvinga honom till att ställa sig och knåda eftersom hans extremt gravida fru inte kan göra sånt just nu ^^ Har jag riktig tur finns det färdiga lussebullar i affären, men jag tvivlar på detta. Julmust däremot ska jag fanimej köpa idag om jag så ska åka runt och leta i hela stan. Låt dagen gå fort säger jag bara så att Robin kommer hem snart igen, fast är den som alla andra dagar så lär den ju göra det. Snart dags att gå och lägga sig igen, var bara uppe en sväng och åt frukost så jag inte får sånt där läskigt skakanfall sen när jag vaknar "på riktigt".

Julmust!

Någon råkade nämna julmust igår och såklart började tankarna vandra så nu vill jag inget hellre än att hinka i mig julmust. Robin var och handlade förut och skulle köpt, men så hade inte den affären det. Imorrn ska vi åka och veckohandla när han kommer hem från jobbet så jag hoppas att Willys har det annars blir jag lessen. Kommer gå här hemma och göra mig hur sugen som helst innan han hunnit komma hem. Hoppas att jag sover länge så jag inte behöver vänta så många timmar.

Har några projekt som jag tänkte genomföra imorrn, men vi får väl se hur alert jag är. Hade tänkt att ge mig på att städa, bland annat dammsuga och sånt som jag inte har gjort på flera månader. Idag har jag i alla fall tvättat lite och grejat i ordning, men orken tar fort slut. Blev så förvånad över att jag kunde andas i natt, men tyvärr var jag ju tvungen att springa på toa i stort sett varje timme så jag är inte mer utvilad för det.

Idag är mina fötter så svullna att det gör ont i dom.. kan det verkligen vara hälsosamt?


Kolla in den härliga färgen på benen.. rosa med vita fläckar *haha*
Kanske skulle tagit ett kort från sidan så man ser hur "höga" fötterna är.
Det är ju mest på det hållet som det syns hur illa det ser ut.


Lista

En uppdaterad lista:

28 september - Susanne (min syster)
30 september - Camilla
4 oktober - Svärmor

5 oktober - Robin & morsan
7 oktober - Mia
8 oktober - Zara
9/10 oktober - Annika
11 oktober - farsan

13 oktober - jag & Martina
15 oktober - Zara
16 oktober - Carro
17 oktober - Mia, Martina & Erika
18 oktober - Linda
19 oktober - Sarah & Ellinore

20 oktober - Sandie & Emma
21 oktober - jag

22 oktober - Robin (en jobbarkompis)
23 oktober - Svärmor
26 oktober - Martina & Linda
27 oktober - jag

Nu är det ju folk som har gissat på nästan varje dag framöver.. någon borde få rätt kan man tycka.

Åååh, dessa cravings!

Just nu känner jag mig sugen på allting som är onyttigt. Började fundera över lussebullar förut och så vandrade tanken vidare till julmust och sen var det kört. Ringde Robin eftersom han ändå skulle in till Apoteket på vägen hem från jobbet och tänkte fjäska till mig julmust men han trodde inte att det fanns att köpa i affären nu. Det måste det väl göra.. I vilket fall så tyckte han inte att jag skulle ha det, men jag fick övertalat honom att köpa lite andra grejer när han ändå var ute på Överby, så nu hoppas jag att han har med sig det hem. Annars får han pisk! Ser att han svänger in på parkeringen precis i denna stund.. ska bli intressant.

Mmmm.. han hade allt köpt :D

Fan också!

Nähä, verkar som att bästa datumet att få barn passerar förbi utan några incidenter. Känns inte som att jag kommer få barn inom en timme och det var ju lite synd. Visserligen kan det gå väldigt fort för vissa, men nä.. jag tvivlar.

Nattångest

Jag börjar fan få ångest inför att gå och lägga mig på kvällen. Jag vet att jag har en hel natt framför mig, vilket innebär andnöd, halsont, hosta, uttorkning, toalettspringande osv. När klockan börjar närma sig fyra känns det lite bättre för då vet jag att Robin snart ska upp så jag slipper vara vaken själv i alla fall. Och när det ljusnar är det ännu bättre för helt plötsligt blir det lättare att andas. Väldigt konstigt tycker jag. Kanske skulle ta och vara vaken hela natten och gå och lägga mig på morgonen istället så slipper jag det här. Jag sover ju ändå hela dagarna. I natt vaknade jag faktiskt bara tre gånger, utöver nu när jag gick upp för att äta frukost nr ett. Första gången var klockan 12 och jag tänkte att det skulle bli en helvetesnatt, men sen halv två och sen kvart i fyra, så det var nog en ganska bra natt ändå. Det är allt tur att jag inte har ett jobb att sköta för det hade ju inte gått med dessa sovrutiner. På föräldrakursen i fredags började de andra prata om att det snart var dags att gå hem från jobbet och ladda upp inför barnafödandet och jag kände att ordet jobba var väldigt avlägset. Det är jag och två till som har varit sjukskrivna ett tag så jag var inte ensam om det, men det kändes så främmande att höra hur "normala" människor har det. I vanliga fall blir man inte sjukskriven tre månader innan det är dags att få barn lixom. 

Idag är det 13 oktober.. enligt min beräkning ska vi få barn idag. Får väl se hur det blir med det.

Söndagsaktivitet

Klockan elva i morse ringde min far och väckte mig och frågade om vi ville ha besök. Dom var på en loppis nere i Lilla Edet och eftersom det är halvvägs hit så.. Fick släpat mig in i duschen efter att ha sovit asdåligt som vanligt, men det är ju lika bra att gå upp. Fick jagat upp Robin också som kom hem vid fem i morse, men tror nog att han blev rätt nöjd över att få fika sådär på "morgonkvisten". 
     Det är inte ofta som mina föräldrar är här utan att jag har något projekt åt dom, så även idag. Barnrummet är nu redo att börja inredas och det finns inga datorer alls där inne. Min lösning som jag gått och funderat på kändes inte helt okej så vi fick kommit fram till en annan. Numer är datorerna placerade i vardagsrummet, vilket innebär att jag kan surfa och kolla på tv samtidigt. Jejj! Har faktiskt saknat det lite sen vi flyttade hit. Det ser inte jättebra ut, men det ska allt gå att fixa till på något sätt. Fick i alla fall flyttat in barnvagnen till barnrummet så vi slipper ha den i vardagsrummet. Jobbigt att hålla på att vakta den också eftersom Bettan gärna kissar på nya saker. Nu är den instängd så vi slipper fundera över det. Fick faktiskt lite lust att börja greja med barnrummet nu, men med tanke på att jag är smidig som en.. ja, inte alls så ska jag nog låta bli. Ett bevis på detta är att jag var ute och hjälpte Robin bära upp en grej från bilen förut, vilket innebar att jag fick gå uppför trappan för att komma hem igen. Fick nästan ett astmatiskt anfall. Herregud vilka dåliga lungor jag har just nu, haha!

Jag har nästan haft på känn att jag ska föda barn i natt.. verkar inte riktigt som att det blir så men det är några timmar kvar.

Lördagskväll

Känner mig riktigt sunkig idag verkligen. Oduschad, fet, svullen och oavsett hur mycket jag stoppar i mig verkar jag inte bli nöjd. Tydligen är jag sugen på något som jag inte ens vet vad det är. Och detta trots att det står en flaska Pepsi i kylen. Då kan det ju inte vara det. Sitter och hinkar i mig vatten nu så jag vet ju hur den här natten kommer bli, liksom alla andra. Robin är iväg en sväng och lär inte komma hem förrän sent i natt nångång och inget finns det på tv. Vad ska man hitta på? Har fastnat i en bok av Mari Jungstedt men klarar inte av att läsa för länge för tillslut får jag ont nånstans. Hade velat ringa morsan, men det känns som att det är lite sent för det nu. Dom är säkert vakna, men nä.. 

Jag utgår ifrån att det inte är svininfluensa jag har den här gången heller eftersom jag inte har någon feber. Halsontet kommer och går. Känner mig mest bara trött, snuvig och lite hostig. Hoppas att det går över snart. Hade tänkt att jag och Robin skulle gå tipspromenad imorrn, men så blir det nog inte tyvärr. Såg förra helgen att det har startat igen, men det kanske inte är läge för det. Dels för att jag inte är så jättefräsch och dels för att Robin inte kommer ha sovit många timmar när jag kommer vilja dra upp honom ur sängen. 

Ska återgå till min bok nu..  

Vecka 37

Ännu en vecka har passerat, vilket betyder att jag går in i vecka 37 idag. 
     Om jag ska gå efter det som står på familjeliv.se så bör livmodern börja sjunka nu, vilket innebär att det blir mer plats åt magen och lungorna. I gengäld kan trycket på urinblåsan bli starkare och man måste kanske kissa oftare. Jag hade inte haft något emot att kunna andas lite lättare, men jag vet inte om det är möjligt att bli mer kissnödig än vad jag redan är. Isåfall får jag nog bosätta mig på toaletten. Normalkurvan för symfys-fundusmåttet ligger vid denna tidpunkt mellan 31-37 cm - fast detta är ju beräknat på en bebis då. Jag hade ju som sagt 45-46 cm när hon mätte igår, så jag ligger lååångt över den skalan. Visserligen var mitt större än tvillingkurvan också men men.. Det står även att huvudet snart brukar fixera sig i bäckeningången och Morten verkar ju vara fixerad, så det stämmer ju i alla fall. Verkar som att bristningarna börjar komma smygande också.. ännu en anledning för dom små trollen att komma ut. Jag som har varit så glad över att inte ha behövt drabbats av det än. Men det är inte så jävla konstigt att det dyker upp sån skit egentligen, med tanke på hur stor magen är. Robin kommenterade att min mage börjar se hängig ut och jag hoppas att det beror på att den sjunker och inte på vad jag stoppar i mig *hehe*    Vadå sova?

Varför skulle man få sova lixom? Det är väl helt onödigt, speciellt nu när jag inte har något stort och nytt framför mig som kommer kräva enormt mycket energi. Fan, jag blir så trött! Igår natt sov jag väl tre-fyra timmar och jag kan tänka mig att det var något liknande nu i natt. Jag är så jävla svullen inuti att jag inte kan andas längre, det är ju helt sjukt. Ska ringa till NÄL på måndag och prata lite med dom hade jag tänkt. Fråga om jag verkligen ska behöva ha det såhär. Jag brukar inte klaga i onödan - eller det kanske låter som att jag klagar men det är oftast väldigt mycket ironi i det jag säger - så när jag nu faktiskt klagar så är det verkligen på riktigt. Jag klarar inte av att inte kunna andas längre. Det gör ju inte saken bättre att det verkar som att jag håller på att bli sjuk. Snuvig och ont i halsen. Tror inte att jag har någon feber och det är ju tur det.

Vad händer idag? Ingen aning, förmodligen ingenting. Vet inte vad Robin har för planer heller..

Barnmorskebesök 9

Kan jag har varit på mitt sista besök hos barnmorskan nu? För två veckor sedan trodde jag att det var sista gången jag var där och det kändes lite vemodigt att tänka tanken på att det var slut, men jag kom allt dit en gång till. På morgonen var det sista gången på föräldrautbildningen och det kändes konstigt. Fyra veckor har bara svischat förbi. Jag som inte trodde att vi skulle hinna gå alla gånger innan bebisarna kom, men det gjorde vi. Vet inte om det har gett så mycket att vara där egentligen, men det känns som att det är en sån grej man "ska" göra när man är gravid. 
     Den här gången kändes det väldigt illa att ställa sig på vågen. Jag hade gått upp 22 kg! Visst, jag har pratat om det tidigare att det är många kilon som förmodligen kommer "rinna av" mig sen när bebisarna kommit och sådär, men det känns ändå illa. Det hade känts bättre om jag åtminstone hade kunnat röra på mig lite så att jag hade gjort av med lite skit som jag stoppar i mig. Iofs har jag samlat på mig mycket vatten bara den senaste veckan. Benen ser ut som elefantben verkligen.. inte direkt snyggt. Skulle ta av mig mina tights när vi kom hem från stan förut och jag blev nästan rädd. Kändes som att anklarna var lika feta som låren ungefär.. och då är det illa. Finns många anledningar till att jag vill att det ska vara slut på det här snart. Imorrn går jag in i vecka 37, nästa vecka har jag med andra ord gjort 37 fulla veckor, vilket innebär att bebisarna faktiskt är klara på riktigt. Alltså skulle det inte göra något om dom kom.
     Åter till besöket hos barnmorskan. Förutom skräckupplevelsen på vågen så var de andra värdena bra. Blodtrycket smyger uppåt, men jag hoppas att det inte är någon fara. Vill inte behöva åka på havandeskapsförgiftning såhär på slutet. Hon mätte magen också och först fick hon 46 cm, men ändrade till 45 cm och sa att jag inte fick komma dit fler gånger för nu hade jag nått maxgränsen på hennes tabell *haha* En riktig tjockis på alla sätt ;) Hjärtljuden på bebisarna var något lägre än vad dom brukar vara.. om hon sa 128 och 133 (att det ska vara så svårt att komma ihåg). Robin har klagat på att han varit lite trött det senaste, så jag fick fjäskat till mig att nål-tanten stack honom också för att kolla hb:t, men det låg på 163 eller något liknande så där var det då ingen fara.
     Har länge sagt att bara jag får gå klart den här föräldrautbildningen så kan ungarna få komma sen.. ja, nu är vi klara. Är ni klara nu bebisar?

Fan sån misär!

Helvete vad det ser ut här! Nu känner jag att gränsen börjar bli nådd, nu får fan ungarna komma så att jag kan börja städa igen. Det här funkar inte! Någon har spytt under köksbordet, det ligger kattskit på golvet på lilla toaletten, trots att vi har en diskmaskin är diskhon full med äcklig disk som drar till sig bananflugor, det står fyra(!) påsar med återvinningsgrejer som ska bäras ut, soporna är fulla, vart man än trampar så får man nån skit under fötterna och det luktar! Jag har iallafall kört en maskin med tvätt idag, det är ungefär så mycket jag orkar. Har precis lagat mat också, men frågan är ju hur hygieniskt det är med tanke på hur det ser ut i köket. Jag tror inte att det är speciellt många som längtar efter att sluta vara gravida bara för att kunna städa igen, men det gör fan jag. Usch!

Morgonklagan

Helvete vad dåligt jag har sovit i natt! Antagligen var jag inte riktigt trött när jag gick och la mig så jag fick ligga och vrida och vända mig ett par timmar innan jag äntligen somnade till. Men när jag väl hade somnat så vaknade jag av att jag behövde gå på toa.. ovanligt. Sen när jag kom tillbaka hade Robin såklart tagit min sida av sängen (fattar inte vad det är.. sängen måste luta eller något). Jag fick tillslut rullat över honom till sin egen sida och då hade jag vaknat till lite så det var svårt att somna om igen. Kunde inte ligga på något sätt som var riktigt bekvämt och när jag väl hittat en position som inte gjorde ont så började jag må illa, haha! Det här är ju fan katastrof.
     Nu har jag ont i halsen också, så jag hoppas att jag inte håller på att bli sjuk. Imorrn är det sista gången på föräldrautbildningen och jag skulle gärna vilja gå på den, men hittills har jag haft någon åkomma de senaste fredagarna så varför inte dra på sig en förkylning det sista jag gör.

Nu ska jag snart lägga mig igen och misstänker att jag kommer sova bort hela dan. Lovade Robin att maten skulle vara färdig när han kommer hem, så jag kan ju se till att vara uppe till typ tre iallafall :)

Dagens kontrollsamhälle

Eftersom jag tillbringar en hel del tid på familjeliv.se märker jag att det finns åsikter som är ganska genomgående bland medlemmarna, även om såklart inte alla tycker samma. Bland annat det här med att kolla vad barnet har för kön innan det är fött, det känns som att det kommer mer och mer - och jag säger inte att det är något fel i det, för hade vi inte väntat tvillingar och gått på så många ultraljud som vi har gjort så hade vi betalt för att gå på ett könsultraljud och kollat vi också. Tycker att Sverige beter sig väldigt märkligt i den frågan. Det vekar som att andra länder är mycket mer open minded när det handlar om att tala om vad det är för kön. När jag tittar på Förlossningskliniken, som är från USA, så verkar alla veta i förväg vilket kön deras bebis har. Det som är mest irriterande är väl att Sveriges olika kommuner inte är konsekventa, vissa talar om det och andra inte. Skitdåligt. Men men, det var inte det jag skulle prata om. Det jag skulle komma till var att folk verkar vilja veta vad det ska bli för kön på bebisen, de vill inte vara gravida mer än absolut nödvändigt (vilket innebär vecka 37 om jag inte minns helt fel) och hade man kunnat så skulle man bestämt vilken dag och tid som ungen skulle komma också. Verkar som att vissa vill kunna välja kejsarsnitt bara för att man då faktiskt har en inplanerad tid och vet när förlossningen kommer ske, och det tycker jag faktiskt är lite stört. Kan det hänga ihop med att vi blir allt mer kontrollerande och planerande i största allmänhet? Jag vet inte om man kanske borde börja oroa sig över vårt beteende..

Så icke-produktiv idag!

Ja, idag har det då inte hänt mycket. Jag hade vissa ambitioner imorse, men det blev det inget med. Det enda jag gjort på min korta "att-göra-lista" var att plocka i ordning med kläderna i sovrummet, sen orkade jag inte mer. Magen har inte riktigt varit min vän idag. Om jag står upp spänner den utåt, om jag ligger och läser så blir jag kvävd, vilket innebär att jag måste lägga mig på sidan och då somnar armen. Ja, så roligt har jag det *haha* Det hjälpte tydligen inte att två stycken hade gissat att det skulle bli barn idag. Visserligen är det två timmar kvar, men jag tror inte att jag lyckas föda barn på två timmar faktiskt. Får se om morgondagen blir mer givande. Jag har sagt att dom förmodligen kommer imorrn eftersom ingen har gissat på den dagen och för att jag vill se på tv, då det är säsongspremiär för Desperate housewives. Skulle inte förvåna mig.. Nu ska jag dricka lite juice och sen är det nog dags att försöka sova.

Såna katter!

Haha, ja just det. Måste bara berätta om en grej som hände igår.
     Robin skulle fylla i ett papper angående begäran om föräldrapenning och bara själva ordet Försäkringskassa väcker hatkänslor i detta hem, så han var sådär lagom nöjd bara över att sitta och titta på papperet (som han inte förstod hur han skulle fylla i). Så kom Trixi och hoppade upp på bordet och satte sig på hans papper - inget ovanligt eftersom katter ofta gör så. Hon tyckte väl att hon skulle ha hans uppmärksamhet just då. Det tyckte inte han, utan puttade bort henne och då hade hon lämnat en brun fläck på papperet som såklart visade sig vara bajs. Efter lite onda ord mot Trixi och klagande över att hon var en äcklig jävla katt så hoppade hon upp igen och började slicka på den bruna fläcken. Då fick Robin nog och sa att jag får ringa till Försäkringskassan som idag och fixa det här. Haha, underbart med djur ^^

Helgen

Den här helgen har det inte varit mycket Internet för min del.
     I lördags hade Robin över några vänner på LAN här, vilket innebar att dom tog Internet ifrån mig. Det gjorde inte så jättemycket för jag lyckades fördriva tiden ändå, men det kändes konstigt att inte ha datorn att gå till när jag fick tråkigt. Det blev istället mycket läsande i sängen och så passade jag på att baka lite. Nej, inga bullar för jag visste inte ens att det var bulldagen *haha* Det blev kladdkaka, vilket jag nästan skulle kunna göra i sömnen. Hörde efter en stund hur Erik påpekade inifrån vardagsrummet att det var något som luktade. Hade varit taskigt att slänga ihop en kladdkaka och sen sätta sig och äta upp den helt själv *hehe* Jag var allt en duktig värdinna som bjöd.
     I söndags var vi en sväng till Överby för jag behövde till Apoteket. Det är verkligen på tiden att bebisarna kommer nu för jag kan snart inte trycka i min näsa mer nässpray. Den kommer fräta sönder! Vi passade på att äta lunch när vi ändå var där och sedan åkte vi och handlade. Det märks att kroppen inte riktigt orkar med längre för bara den lilla utflykten gjorde att jag fick lägga mig sen när vi kom hem. Jag trodde att kroppen var gjord för att vara gravid, men ack vad fel man kan ha. Såg att dom dragit igång med tipspromenad på söndagar här igen. Det får bli nästa vecka då för den här veckan hann vi inte riktigt. Jag vet att jag är gammal ;)
     Även svärmor fick fel med barngissandet förresten. Inga bebisar igår. Idag tror ju både morsan och Robin att dom ska komma, men jag känner inte av något. Visserligen är det rätt många timmar kvar på dagen, så vi får väl se. Jag föredrar kanske att dom inte kommer just idag för jag har inte duschat *haha*


Dagens projekt: tvätta lite, plocka ur diskmaskinen, plocka undan kläderna i sovrummet. Ja, det får räcka så :)

Vecka 36

Herregud, vart tar veckorna vägen? Idag går jag in i vecka 36, vilket innebär att det är fyra veckor kvar som mest.. eller fem.. eller hur blir det? Fattar fortfarande inte hur man ska räkna *haha*
     Nu ska magen vara som störst och man kan känna sig lite ihoptryckt eftersom bebisarna pressar undan de andra organen för att få plats. Jo, jag känner allt att det trycker både här och där, men det får väl gå. Enligt familjeliv ska bebisen väga mellan 2200-2500 g nu.. fast mina är ju uppenbarligen inte som alla andra.. och dom är ändå två. Antar att det bara är att tacka och ta emot, tills den dagen dom ska komma ut vill säga. Då hade jag nog önskat att dom vägde ett kilo var. 
     Anna hade önskemål om att jag skulle visa bild framifrån den här gången så jag får väl göra det. Randen blir bara längre och längre. Av någon anledning kommer jag tänka på när man skalar en räka och så är det ju en sån där bajsrand på dom när skalet åker av.. ja, ni fattar nog. Lite lustigt att ärret ovanför naveln får randen att göra en sväng.. ser nästan ut som att jag har en virvel på magen :)
1 oktober

Det blev inga bebisar igår heller *pustar ut*, men nu har vi kommit in i oktober och jag känner att mina mål är uppnådda, så nu får dom komma när dom känner för det. Dels har jag passerat vecka 34, så dom ska kunna klara sig bra utanför mig nu, och så slipper jag få barn i september. Jag antar att vi inte hinner komma in i november innan dom kommer, så det blir oktoberbebisar det här :)
     För längesen läste jag en diskussionstråd på Familjeliv där den rådande åsikten var att människor som väljer att inte vilja ha barn en viss tid på året är konstiga. Ett barn ska man vara glad om man ens lyckas få. Tydligen tycker många att man ska ha barn den första halvan på året och definintivt inte i november/december. Kan erkänna att även jag har haft denna åsikt fram tills att jag fick reda på att våra bebisar beräknades till november (och då kände jag lättnad över att det ändå var tidigt i november så att vi förmodligen inte skulle behöva gå in i december). Anledningen för min del var att det är så mycket annat som händer i december, så jag är rädd att man som barn känner sig lite bortglömd i all julstress.. och så har jag en sambo som fyller år då så den månaden är lixom redan "upptagen". Förr (nu snackar vi flera år tillbaka) tänkte jag att allt mellan februari-september var okej månader att få barn, resten kan man gärna undvika, men det har som sagt minskat till att helst inte vilja ha barn i december och det av rätt "praktiska" skäl. Januari kan vi ju undvika också eftersom det är "min" månad *hehe*. Det är kanske lite omoget att tänka såhär, men tydligen är det en ganska vanlig tanke. Precis som att typ alla på Familjeliv vill ha döttrar, men det är en annan diskussion.

1 oktober = tandborstbyte ;)
Kände att jag ville lägga in listan igen:

28 september - Susanne (min syster)
30 september - Camilla
4 oktober - Svärmor

5 oktober - Robin & morsan
7 oktober - Mia
8 oktober - Zara
9/10 oktober - Annika
11 oktober - farsan

13 oktober - jag & Martina
15 oktober - Zara
16 oktober - Carro
17 oktober - Mia
18 oktober - Linda
19 oktober - Sarah & Ellinore
20 oktober - Sandie & Emma
21 oktober - jag
22 oktober - Robin (en jobbarkompis)
26 oktober - Martina & Linda

Nästa dag på tur är på måndag då.. dubbel gissning = dubbel chans att det blir så?
Någon annan som känner för att slänga in en gissning som inte har gjort det än?

RSS 2.0