Grattis Vidar!

Idag har Vidar namnsdag. Grattis min lilla plutt :)10 månader!

Igår blev mina små skruttar 10 månader. Och som tack för det var vi på BVC idag. De växer då på längden, det är det inget snack om. Morten vägde 10 335 g och var 78 cm lång & Vidar vägde 10 225 g och var 77 cm lång, så nu skiljer det bara 110 g. (Nej, jag kan inte låta bli att jämföra.) Längkurvan går rätt upp och viktkurvan planar ut, det är bra. De har inte gått upp så jättemycket de senaste två månaderna, men det hade jag inte väntat mig heller. Som de rör på sig så är jag glad att de ens ökar i vikt. De fick även visat sina kunskaper; Morten kröp så fint och Vidar ställde sig upp mot allt han kom åt. Besöket slutade dock med att Vidar ställde sig upp mot en stol som välte över honom, så det kunde väl varit ett bättre avslut, men annars fick de beröm för att de växte och var så duktiga. Nästa besök blir när de har fyllt 1 år.

Skulle ta kort på mina barn nu i veckan, men så fort Morten hörde att jag öppnade kameran kom han rusande och skulle ha snöret. Och Vidar är inte sen att haka på :)Linda <3 Robin 5 år!

Igår hade jag och Robin vår officiella årsdag, 28 augusti för fem år sedan uttalade vi orden att vi var tillsammans. Jag minns dagen och känslorna "som om de vore igår". Ska dock inte dra upp det här.
     Gårdagen firades inte alls som det var tänkt. Första planen var att vi skulle åka till Ed och kolla på monsterrace med barnen, men så möttes vi av ett tråkigt väder och sen drog allting ut på tiden så det blev liksom inget med det där - och jag blev ju jättebesviken.. eller inte. Istället blev det bio och restaurang i Göteborg, med barnen hos mormor och morfar. Mycket bättre! Åt middag på den restaurang som ligger inne på Bergakungen, satt väl där i två timmar och åt eftersom vi hade väldigt god tid på oss. Ja, jag la Cambridge åt sidan igår; det blev pizza, efterrätt och godis till filmen. Filmen vi såg var "Inception" och den var inte alls så svårförståelig som jag har hört. Visst, man fick väl hänga med men om jag går på bio brukar jag allt titta på filmen, haha!
     Det var jag som körde hem mitt i natten såklart. Blev skitirriterad över att de håller på att bygga om hela 45:an. Hur svårt som helst att se vägen; linjerna stämmer inte, alldeles för svart asfalt, regn, dålig belysning och en framruta på bilen som hade behövts bytas för ett halvår sen. Ibland trodde jag nästan att jag höll på att köra av vägen, eller att jag var på fel sida eftersom det var så svårt att se. Framför oss såg vi hur det blixtrade ur ett moln, som förmodligen hängde nånstans över Uddevalla. Häftigt att se åska på så långt håll. Det blixtrade liksom ur hela molnet.

Nu är det dags att hoppa in i duschen. Robin ligger fortfarande och sover, men vid fyra är det tänkt att vi ska snika till oss middag hos mina föräldrar, och hämta hem barnen såklart, så det blir väl till att göra sig klar här.

Nya Buzzadorer efterlyses!

Är du förälder till barn i åldern 0-18 månader, så tycker jag att du ska anmäla dig till Buzzador! Det är en sida som skickar ut gratisprover emellanåt så att man som konsument får testa på och betygsätta nya produkter. Gratis är gott heter det ju. Det kostar inte heller någonting att registrera sig som Buzzador. Jag har varit med ett tag och lovar att det inte är några konstigheter eller fuffens.

Just nu efterlyser Buzzador småbarnsföräldrar till två kommande kampanjer:

- föräldrar med barn födda mellan 1 juli 2010 och 1 september 2010, alltså riktigt små barn, plus gravida som beräknas föda inom de närmsta dagarna.

- föräldrar med barn födda mellan 1 januari 2009 och 17 mars 2010, alltså barn i åldern 6-18 månader. Här gäller det att vara snabb att registrera sig för den här kampanjen kommer ut väldigt snart.

Registrera er med den här länken: https://www.buzzador.com/buzzador/index.php?file=u-regstep1&lang=SE&refstr=ruina så visar ni att ni har blivit reggade genom mig. Om ni kommer in på sidan via någon annan länk, så anger ni "ruina" som Buzzadornamn när de efterfrågar vem som tipsade er om detta.

Kom igen nu, gratisprover är alltid trevligt!

Cambridge - 6 veckor

Jag glömde ju notera att jag passerat 6 veckor med Cambridge. Nu var det visserligen ingen enastående skillnad i vikt från förra veckan, bara 0,3 kg, men jag hade minskat 2 cm runt magen. Alltid något! Anledningen till att jag inte gått ner så mycket skulle jag tro beror på att jag har börjat äta vanlig mat igen. Till frukost och middag äter jag mat, om man räknar 2 ägg till frukost som mat. Sen blir det åtminstone en shake om dagen, ibland två. Ja, jag vet jag gör inte riktigt som man ska. Och det jobbiga är väl att jag börjar tappa motivationen nu. Har gått ner 8,4 kg och börjar känna mig snygg igen, men har fortfarande 5 kg kvar för att inte räknas som fet. Får se vad som händer den kommande veckan. I värsta fall får jag väl dra ner på maten igen om det inte händer något.

Så går det när man är snål och lat!

Jag har ju glömt att berätta.
     När jag var och klippte mig nu i veckan tänkte jag vara lite smidig och slippa betala för parkeringen. På torget här i stan finns det en parkering där det bara krävs p-skiva så där ställde jag mig. Från torget till stället där jag klipper mig är det inte speciellt långt att gå heller, perfekt tänkte jag. Nu råkade det vara så att de parkeringar som man får stå på var upptagna, så jag ställde mig mitt emot där det egentligen är en bussparkering - vilket jag kunde med att göra då det redan stod bilar längs hela den sidan också. När jag kom tillbaka från frissan hade jag såklart fått p-böter! Så går det när man inte orkar gå eller känner för att betala några kronor i p-avgift. Då blir det 700 spänn i böter istället! >.<

Lite reklam!

Jag har engagerat mig i att dra igång en klädbytardag här i stan och nu är vi snart framme vid sista svarsdatum, 31 augusti. Intresset har varit lite svalt hittills, men nu de sista dagarna har det ramlat in folk lite oväntat, men tyvärr räcker det inte som det ser ut nu. Därför går jag ut här på bloggen och gör reklam - det är ju tråkigt om det inte blir av nu när jag ser att det faktiskt finns något intresse för det. Så, ni som läser min blogg som har barn och bor i närheten av Trollhättan; är ni intresserade av att lämna in barnkläder och barnsaker till en klädbytardag? Den kommer hållas på Kamratgården här i stan den 18 september. Du prismärker och lämnar in och vi säljer åt dig! Kom igen nu, sätt mig i arbete!

Nyfriserad

Nu var det dags igen. Egentligen var det inte så jättelängesen jag klippte mig senast, men jag tyckte att det blev så lite klippt senast så det kändes som att det behövdes ännu en trimning. Effekten blir såklart större eftersom hon plattade håret på mig, så gör jag ju inte hemma. Hade lite beslutsångest med luggen. Innan hon började klippa pratade jag på att hon skulle kunna klippa snedlugg på mig, men jag tror inte att hon uppfattade detta riktigt för när det var dags för luggen ansade hon bara lite. Tur var väl det då jag hade hunnit ändra mig under klippandets gång, haha!

Jag var tydligen inte så fotogen idag, men bjuder såklart på en före- och efterbild.Inför valet

Ja, Linda.. vad säger vi om det här?
Gör testet du också!


Man dubbelkollar väl!

Min dator bråkade ju som bekant i förra veckan och för att inte allting skulle försvinna la vi över grejerna på Robins dator så länge, för att sedan lägga tillbaka dem igen när min dator var fixad. Tidigare ikväll satt jag och kollade igenom mina grejer eftersom jag tänkte lägga ut auktioner på Tradera, alltså kollade jag efter min bildmapp. Den fanns ingenstans, så jag frågade Robin om han inte hade lagt över den. Han hävdade att han hade gjort det, men efter att ha kollat runt på min dator insåg han att han inte hade gjort det - och han hade raderat den från sin dator! Jag blev så förbannad att jag fick ont i huvudet och inte kunde somna, vilket är anledningen till att jag sitter uppe vid den här tiden. Nu hade jag varit duktig och bränt över en hel del kort tidigare i somras, men från slutet av juni och hela juli är korten borta. Alla kort som togs är väck! Som tur var har jag ju lagt några här på bloggen och även i bilddagboken, men de är ju inte riktigt i den storleken som kan behövas om jag hade tänkt att framkalla dem någon gång. Visst, det är en liten tröst att de finns så sett, men många kort är borta - och kommer så förbli. Eftersom jag har jobbat har det inte tagits så enormt många kort, men tanken på att det har försvunnit kort på grund av sånt jävla slarv gör mig så arg! Jag är så jävla förbannad på Robin. Man kollar väl ändå en extra gång innan man raderar hela jävla fotoalbumet >.<

Snott en lista igen

44 FRÅGOR DU TROLIGEN ALDRIG FÅTT PÅ SAMMA GÅNG.


1. Det första du tvättar i duschen? - Håret

2. Gillar du kaffe? - Jag gillar lukten av det, men blir besviken om jag skulle smaka.

3. Hur mår du just NU? - Mår bra, är lite trött efter en dag på Öppna förskolan.

4. Vad är sista bokstaven i namnet på personen du har en crush på? - Jag har ingen "crush" på någon, men jag får väl säga N då.

5. Berätta om din senaste dröm. - Minns inte vad jag drömde i natt.

6. Skulle du kunna äta din favoritmat en hel månad utan att tröttna på det? - Det tror jag nog. När barnen var nyfödda levde jag på spagetti med smör och vörtbröd med smör och ost. Det var det enda jag åt, så inte undra på att inte amningen funkade som den skulle ;)

7. Vad vill du ha just nu? - Ett fast jobb hade suttit fint, men inte just precis nu. Jag vill även ha massa massa pengar så jag kan köpa en bil och ett hus. Fler barn vill jag ha också.

8. Har du räknat till 1000 nån gång? - Tveksamt

9. Biter du i din glass eller slickar du bara på den? - Både och.

10. Använder du smileys? - Ofta, men försöker dra ner på det. Vill ju verka seriös emellanåt.

11. Har du träffat någon kändis? - Ja.. mer än så ;)

12. Gillar du keso? - Ibland. Får för mig att det är godare än vad det är.

13. Vilken låt hade du sist i huvudet? - "Tänk om jag hade en liten apa", ja ni ser ;)

14. Hur många länder har du besökt? - Om jag bara räknar slutmålet och inte länder på genomresa så är det 7 st tror jag.. Danmark, Jugoslavien, Tjeckien, USA, England, Ungern, Frankrike.

15. Är dina föräldrar stränga? - Nej, det är väl synd att säga.

16. Skulle du kunna hoppa fallskärm? - Har haft det som en önskning i många år, men nu vet jag inte. Tandemhopp i så fall.

17. Glittrar någonting i ditt rum just nu? - Inte något med glitter.. eller jag har ett linne i sovrummet med glitter på, det kanske räknas.

18. Brukar du hyra film? - Jodå, någon gång per månad i alla fall.

19. Var kommer du vara på lördag? - I Ed förmodligen.

20. Var du med och upplevde när World Trade Center föll? - Nej, men jag minns när det hände. Tittade på det på TV.

22. Vad åt du till lunch? - Någon lunch blev det inte, men jag åt spagetti och färssås till middag förut.

23. Har du lockigt hår? - Jag har självfall, så om det regnar på det blir det ganska lockigt.

24. När grät du senast? - Jag skar lök förut, räknas det? Annars var det jättelängesen.

25. Har du gått in i en vägg någon gång? - Hmm.. en lyktstolpe vet jag att jag har gått in i. Eller ja, jag har gått emot med höfterna och sånt när jag inte riktigt hade koll på mig själv när jag var gravid.

26. Favoritårstid? - När det har blivit sådär lagom varmt på våren, eller tidig höst.

27. Vem höll du senast i handen? - Morten.

28. Sover du med TVn på? - Nej

29. Tycker du att du är gammal? - Nej, inte egentligen.

30. Är du mörkrädd? - Ja, har inte med vilje befunnit mig i ett mörkt rum på ungefär 12 år.

31. Gillar du ditt liv just nu? - Ja

32. Har du någon gång valt att ta ett bad istället för att duscha? - Inte med avsikt att bli ren. Gillar inte att bada.

33. Har du bra syn? - Ja.

34. Var är dina föräldrar just nu? - Hemma hos sig i Ljungskile skulle jag tro.

35. Vad har du på dig just nu? - Svarta haremsbyxor, långt svart linne och en t-shirt från Gina Tricot med "We are all mad"-tryck.

36. Vad var det senaste du köpte? - En flaska vatten.

37. Hatar du mer än 3 personer? - Nej.

38. Använder du sushipinnar? - Nej, äter inte sushi.

39. Äger du ett vapen? - Vi har en yxa i hallen.

40. Gillar du ditt hår? - Jodå, ska klippa mig imorrn men jag tycker ju om det ändå.

42. Gillar du dig själv? - Ja, alldeles för mycket ibland.

43. Vem står dig närmast, mamma eller pappa? - De står mig nära på olika sätt, men jag umgås mest med mamma om det är det som räknas.

44. Hur ofta använder du MSN? - Varje dag. Den är alltid på när datorn är på.

Kräftskiva

Efter att jag hade slutat jobbet i lördags åkte vi upp till Långed för att gå på kräftskiva. Det var Robins kompis Simon som hade anordnat detta tillsammans med några kompisar från konstfack. Robin premiäråt kräftor och jag åt ostpaj som en av hans konstnärskompisar hade gjort. Jättegod paj, Pia! Robin fick sig en lektion i hur man skalar kräftor av Erik, Simon och Knut. Sten satt bredvid mig och led mest, haha! Vet inte om han fick ätit någon kräfta tillslut. Våra barn var inte de enda barn som var med. Det var även en tös på dryga året som gästade Simon. Morten var lite nyfiken, men det blev väl inte så mycket lekande ändå. De tittade mest på varann.
     Eftersom vi hade en bit att åka - jag skulle upp och jobba dagen efter - så blev det en tidig kväll för oss. Åkte hem när de andra skulle äta efterrätt. Synd att vi missade den, men barnen bestämde att det var dags att inte vara trevliga längre. Innan vi åkte fick vi i alla fall fotat barnen ihop med Simon och hans tvillingbror. Det tyckte vi var lite lustigt. Ännu lustigare var att Simon och David var färgkodade i blått och grönt när de var små; alltså samma som Morten och Vidar ;)

Jag har inte lärt mig mitt nya PS och jag orkar inte engagera mig i att ta bort röda ögon just nu. Ni får ta det som det är.

David håller Morten & Simon håller Vidar!


Äta macka

Filmade när barnen åt macka tidigare idag. Det syns så tydligt hur de är till sättet i den här videon; Morten sitter lugnt och fint medan Vidar bara kastar sig rakt på. Vidar trycker in mackan i munnen, medan Morten kollar läget först. Detta är verkligen typiskt för hur de är!Funderingar inför valet

Det börjar dra ihop sig till val. Jag har nog aldrig haft sådan beslutsångest tidigare. Inte för att jag ligger sömnlös på nätterna och funderar över vilket parti jag ska rösta på, men när jag tänker att det snart är dags så blir jag fundersam över vad jag egentligen ska rösta på. Jag har två alternativ - eller kanske tre, fast det tredje är högst osannolikt att jag röstar på.

1. Det parti vars frågor jag egentligen känner att jag "brinner" mest för, men som jag vet redan nu inte kommer bli så stort att det gör någon direkt skillnad. Det är inte ens så stort att det är med i regeringen.
2. Det parti som faktiskt kanske kan göra någon skillnad om jag röstar, även om jag vet att de inte kommer upp i majoritet.
3. Ett parti som har en enda sak som jag är intresserad av, men i övrigt tycker jag att det suger. Detta alternativ går ju egentligen bort stenhårt, men just den frågan som de tar upp är för mig väldigt intressant i nuläget. (Nej, det är inte Piratpartiet, jag anser det inte ens vara ett parti).


Har du bestämt dig?

Hemmafru igen

Nu var det dags att vara hemma igen. Hade jätteångest inför detta nu i helgen, men idag när jag vaknade kändes det bra. Fick sova ända till nio och sen har barnen varit snälla hittills. Just nu sover de.
     Passade på att ringa Försäkringskassan - som jag skulle ha gjort de senaste två månaderna - och blev positivt överraskad av att jag kom fram direkt. Det står på deras hemsida att de har fullt upp just nu och att de har längre kötid än vanligt, men det var bara till att knappa in lite uppgifter och sen kopplades jag vidare. Kanon! Jag skulle bland annat fråga om jag var tvungen att anmäla att jag ska vara hemma, trots att jag inte vill ha pengar för det - och hon sa nej. Nu skriver jag det här så vet alla det ifall det skulle bli något strul sedan. Hon på FK sa att jag inte behöver anmäla att jag ska vara hemma, så länge jag inte vill ha ersättning för det. Jag är ju så dålig på att lyssna på vad de heter när de svarar, kanske skulle ta och lära mig det. Och så fick jag fixat med en annan grej som skulle varit gjord innan jag började arbeta, men nu är det klart. Nu slipper jag ha det hängandes över mig.

Igår när jag åkte hem från jobbet kändes det riktigt vemodigt ärligt talat. Tanken på att det kanske (förhoppningsvis) var sista gången jag jobbade där kändes lite sorglig. Men jag får se det som något positivt om jag inte kommer tillbaka. Det innebär ju att jag har skaffat mig ett annat arbete i så fall, ett riktigt arbete. Men visst, det var femte sommaren jag gjorde där, och däremellan har jag jobbat där till och från, så några timmar har jag tillbringat på det stället. Men idag känns det bara bra. Nu ska jag vara hemma med barnen åtminstone resten av året. Sen får vi se vad som händer. Har jag tur blir saker och ting mycket bättre än jag har vågat fantisera om.

Snart back on track

Nu gör jag min sista helg på semestervikariatet. I mitt huvud har jag redan slutat jobba så det känns lite konstigt att gå dit. Nästa vecka är det tillbaks till gamla rutiner igen. Det känns sorgligt att jag hellre vill fortsätta arbeta än att gå tillbaka till att vara hemma med barnen. Får man verkligen säga så utan att bli en "dålig mamma"? Vissa dagar är jättebra; barnen är snälla och leker för sig själva och allt är frid och fröjd. Andra dagar är ett jävla helvete rent ut sagt; de bara skriker, vägrar sova, vägrar leka, man bär runt på barnen för att det ska matas, sovas, bytas osv. Såna dagar är fan inte roliga! Det är dessa dagar jag ser framför mig nu när jag ska gå hemma igen. Ungar som bara dampar och vägrar sova när de är trötta. Jag orkar fan inte! Jag var hemma i sju månader med barnen, tycker att Robin kan vara hemma i sju månader han också.
     De senaste veckorna känner jag att jag har börjat vakna till liv igen. Jag har börjat intressera mig för att göra saker här hemma, har röjt och ändrat om och intresserat mig för någonting. Nu när jag tänker på att jag ska vara hemma med barnen igen känner jag hur en tyngd lägger sig över mig och jag är rädd att jag kommer hamna där jag var igen; att inget är kul, jag sitter bort mitt liv vid datorn all ledig tid. Är det någon försenad baby blues eller vad handlar det om?
     Skillnaden mot när Robin jobbar och när jag jobbar är ganska stor. Visst att jag har rätt långa pass emellanåt, 12 och 24 timmar i stäck och sånt, men å andra sidan har jag lediga dagar lite då och då. Ledig mitt i veckan, slutar halv två och sånt. När Robin jobbar är det 7-16 alla vardagar. Han kommer knappt träffa sina barn eftersom de lägger sig redan vid fem vissa dagar. Det kommer bli på helgerna och då har jag sparat allting till dess, eftersom jag någon gång vill umgås som familj. Men då vill inte han eftersom han ska göra allting som han har sparat till helgen, eftersom han har jobbat hela veckan. Det har varit jätteskönt att ha honom hemma. Att gå iväg och jobba en stund och sen när jag kommer hem är hela familjen hemma, inte behöva vänta på att Robin ska komma hem. Man kan vakna en onsdag och känna för att ta en sväng till Överby och då kan man åka, hela familjen. Nej, jag känner inte alls för att gå tillbaka till hur det var förut, inte ett dugg sugen.

Cambridge - fem veckor

Nu har fem veckor av min kur passerat, och nu börjar jag känna att motivationen och redigheten börjar avta. Det började kanske med att jag tillät mig att äta godis i helgen. Idag var vi ute på Överby en sväng och när Robin skulle äta så tänkte jag att jag också kunde äta där, eftersom jag nu får äta 100 g protein och lite sallad. Beställde en falafeltallrik. Åt kanske lite för mycket falafel, men uteslöt faktiskt pommes fritsen, drack vatten till och åt verkligen inte allt. So far so good. Sen skulle Robin ha glass och då föll jag dit, men får försvara mig med att jag bara åt en kula glass. Se, nu börjar bortförklaringarna komma, haha! Efter att vi hade varit på Överby åkte vi hem till familjen Mellqvist för att barnen skulle få leka lite. Där bjöds det på fika och jag tog mig allt en bulle.. eller två. Men jag drack faktiskt vatten till ;)

Okej, ibland får man falla dit, bara man inte fortsätter i den stilen. Jag har hittills gått ner 8 kg lite drygt, så det gäller att inte känna att det räcker såhär. Det är allt runt 10 kg kvar och det fixar jag, bara jag inte fortsätter med det här tramset.

She's back!

För ungefär ett år sedan försvann min systers katt. De letade i flera dagar och satte ut efterlysning på henne, men hittade henne inte, och tiden gick. Hela den långa vintern gick och hoppet att hon skulle vara vid liv avtog. Men nu i veckan hade de ringt från Djurens vänner i Göteborg och berättat att någon hade lämnat in deras katt. Ett helt år har hon varit hemifrån, men nu är hon tillbaka! Jag blir så glad av att höra sånt här. Och jag bör väl notera att jag aldrig trodde att hon var död. Den långa snöiga vintern gjorde mig tveksam, och att det har gått så lång tid, men jag ville inte tro att hon var död. Och det var hon inte! Tydligen har hon hållit till på ett behandlingshem eller något liknande, så det var väl antagligen därför som hon klarade vintern. Jag är bara glad att hon lever och är välbehållen :)


Vårt nya hus!

Jag är ju som bekant lite smått förtjust i att spana efter hus - även om vi inte är på gång att köpa något. Ibland springer man på något sådär lite extra som man fastnar för, så ock idag. I min fantasivärld har jag hur mycket pengar och energi som helst och i ett sånt läge kan man köpa ett hus som det här. Det har väldigt stort renoveringsbehov och det verkar tveksamt om någonting fungerade i huset över huvud taget. Men med en massa pengar löser man det mesta, så i min fantasivärld är detta vårt nya hus. Kostar bara fyra miljoner!Morgontrauma

Efter att barnen hade käkat sin morgonvälling bar jag in dem till sängen för att jaga upp Robin. Det funkade rätt bra eftersom jag bara hade bytt blöja på den ena, så Vidar stod och viftade med sin stinkande rumpa alldeles vid Robins ansikte, haha! Det var effektivt i alla fall. Robin "skulle bara" så jag blev ensam med två vildar i sängen och rätt vad det var kastade sig båda mot kanten och jag efter för att trycka fast dem så att de inte skulle ramla ur. Så där hängde jag halvliggandes med ett barn under varje hand och kände hur de gled allt längre ner medan jag ropade på Robin i ren panik. Morten blev såklart livrädd när jag började gasta, men det gick bra. Ingen ramlade ur sängen.

Funderar på att åka ut till Överby idag. Är sugen på en vända på Indiska, men vi får se om jag får med mig Robin på det. Vi ska vara sociala med familjen Mellqvist sen var det tänkt, men man kan ju faktiskt göra något innan det. Jag har förresten fått tillbaka min dator nu, och den är bättre än någonsin. Har annat Windows på den än vad jag är van vid, så jag har lite nya funktioner att lära mig.  


Jag drog med morsan till Ikea

Haha, Linda du behöver inte oroa dig. Det blev inte så mycket färg. Åkte till Ikea med ambitionen att komma hem med färgglada saker, men vad slutade det med? Lila handdukar, ett par lila ljusstakar och fjärilar att klistra upp på väggen (dessa såg Robin väldigt skeptisk ut mot när jag visade honom). I övrigt var det inte mycket till färg måste jag erkänna. Och när jag såg de lila ljusstakarna stod jag och valde mellan dessa och ett par svarta, hrm. Hittade ett par fina lakan iofs, men jag kände inte för att lägga 800 spänn på lakan till oss. Det får bli en kik nere på Gekås när vi åker dit istället. Hade fantiserat om massa fina dukar, kuddfodral, gardiner osv, men det blev inget sånt alls. Köpte en bild till en ram jag har haft stående i ett par år också, men det motivet var väl inte så färgglatt; svart med gulvita blommor. Som sagt, jag har jättesvårt för att få in färg här.

Okej, en liten incident som hände nu när jag skrev. Farsan ringde och medan jag pratade med honom ropade Robin på mig så jag fick lägga på. Robin eldade tydligen lite i köket så han bad mig att dra ur brandvarnaren så inte den gick igång nu när barnen har somnat. När jag hade gjort det öppnade jag fönstret på vid gavel och viftade ut röken med en stolsdyna. Schwopp, så gled dynan ur händerna på mig och flög rätt ut genom fönstret, så jag fick smyga ut och hämta den i rabatten. Så kan det gå.

Nu kommer snart mina föräldrar hit med min dator. Nu jävlar är den ny och fräsch igen!

Blir man någonsin färdig?

Nu har jag fanimej rensat i min feng shui, haha! Jag fixade ju garderoben för ett tag sedan, efter det har jag gått igenom min bokhylla, köksskåpen, linneskåpet med handdukar och lakan, barnens byrå och alldeles nyss skåpet med alla dukar och gardiner. Inte för att det har blivit mer ordning här, eftersom allting jag har rensat ut istället står överallt i lägenheten, men tanken är ju fin. Några lass går hem till morsan som hon kan ta med sig och sälja på loppis och några grejer ska ut på Tradera. Mina egna kläder ligger ute just nu, men så havererade ju min dator och jag kan inte fortsätta förrän jag får tillbaka den. Robin har inte de grejer jag behöver för att kunna hålla på. Vad har jag kvar? Robins sida av garderoben behöver nog också en rensning, men den får han ta själv. Vid närmare eftertanke är det nog inte så mycket kvar som behöver gås igenom. Har några skåp kvar i köket, men det är mest städning som gäller där.

Imorrn ska jag till Ikea för att fylla på min energi, jag behöver färg i mitt hem!

Datorhaveri!

Ja just det, min dator har havererat förresten. Just nu befinner den sig på reparation och jag hoppas att människan kan få ordning på den. Jag har ingen aning om vad felet kan vara, men helt plötsligt började den sega som fan och när jag skulle starta om den ville den inte starta; den stannade liksom halvvägs och vägrade gå vidare. Tur att Robin har en dator - trots att hans tangentbord är jobbigt att skriva på, hans mus reagerar alldeles för snabbt och att skärmen är alldeles för ljus så jag ser inte linjer på vissa sidor. Men men.. bättre än inget.

Dags för slutklämmen!

Nu har jag bara en enda vecka kvar av mitt sommarvikariat, sju veckor avklarade. Nu i helgen hade jag tagit på mig en tur som jag inte skulle haft från början, så jag gjorde natten mellan lördag-söndag, men eftersom det var frivilligt kan jag inte klaga så mycket. Klagar gör jag inte heller, vet inte riktigt hur jag ska fixa att vara hemma ensam med barnen igen, haha! Den sista veckan är riktigt elak faktiskt. Jag ska jobba natten måndag-tisdag, fredag-lördag och sen 9-21 på söndag. Med andra ord gör jag 60 timmar den här veckan, fint va ;)


Sen får vi se vad som händer..

Angående städning

Känner att jag får ta och fortsätta angående det här med städning, lite som ett svar på kommentaren jag fick för mitt tidigare inlägg.

Min åsikt kring städning kan tyckas sniken och bekväm, men jag ser faktiskt ingen som helst anledning att städa efter någon som är fullt kapabel till att göra det själv. Jag städar efter mig och Robin får städa efter sig själv, barnen och katterna hjälps vi åt med eftersom de inte fixar det själva. Vi har delat upp sysslorna mellan oss just för att det inte ska bli massa tjafs. Det funkade ett tag, men nu har det spårat ur igen känns det som. Vi har delat upp det så att på kvällen diskar den ena, medan den andra plockar undan efter barnen i vardagsrummet och röjer lite så att det ser trevligt ut att komma upp på morgonen. På måndagar och fredagar dammsuger den ena medan den andre städar toaletten. På fredagar har vi även så att den ena går ut med återvinningen och den andra tvättar golven - just den här punkten hamnar alltid efter av någon anledning och det är väldigt frustrerande, men det är bådas fel! Vid behov så tvättar jag och vid behov tar Robin ut soporna.
Så ser den bestämda uppdelningen ut, och det kan tyckas att det borde funka rätt bra, men det är likförbannat jävligt äckligt här hemma. Jag tycker inte att det ska behövas sättas upp regler för varenda liten grej som ska göras, men tydligen. Jag vet att jag stökar till, jag drar fram grejer och lägger dem på ställen där de inte ska vara, men jag plockar bort dem igen inom rimlig tid. Det är skillnad på saker och saker; ett par använda strumpor under soffbordet när man får besök tycker jag är värre än att det ligger en bunt papper bredvid datorn.

Och som sagt, det kan tyckas konstigt att jag städar runt Robins grejer och skriker och gormar, istället för att bara plocka upp det och så ser det bra ut igen, men jag vägrar bli en sån! Då är jag hellre arg och förbannad, än att jag ligger på dödsbädden och grämer mig över att jag ägnade hela mitt liv åt att städa efter en bortskämd karl!

Drömmar

Fan vad jag har drömt i natt!

Först var det en dröm där en gammal kompis till mig hade blivit mördad och jag har ingen större koll på honom längre, så jag visste inte om detta förrän långt efteråt. Visste att jag hade sett rubriker i tidningarna, men visste inte att det var honom det handlade om. Sen fick jag läsa på Facebook av alla ställen att det var honom det gällde. Jätteotrevligt, även om jag inte umgås med honom nu.

Sen drömde jag att det hade skett ett mord (mycket död nu märker jag) i huset bredvid mig där en av mina arbetskamrater bodde - nej, Maddde du bor inte där på riktigt ;-). Jag skulle hälsa på hos henne men tyckte att det var så otrevligt eftersom det fortfarande var avspärrat och man inte riktigt visste vem mördaren var. Vi gick i alla fall upp till hennes lägenhet och det visade sig att hon bodde på samma våning som den mördade och när vi stod utanför hennes dörr öppnade polisen dörren till den andra lägenheten, så vi såg hur det hade stänkt blod överallt där inne och hur det hade runnit ut i trapphuset. Så jävla äckligt!

Innan jag vaknade drömde jag att jag var på jobbet och skulle jobba natt och då var det massa folk där, bland annat en som inte alls jobbar där på riktigt men som i drömmen gjorde det. Hon hade bjudit dit hela sin släkt, eftersom de inte fick plats att sova hemma hos henne, vilket resulterade i att jag skulle sitta vaken hela natten medan de skulle sova i "min" säng. Jag blev skitförbannad och undrade hur jobbet kunde tillåta detta, men det var ingen som stod på min sida - å andra sidan var det ingen av de som arbetar där på riktigt som var med i drömmen, utan det var massa andra folk. Tillslut blev jag så förbannad så jag skällde och gapade eftersom jag tyckte att de var idioter och det slutade med att jag gick hem. Jag tyckte att om de kunde ta min plats på arbetet så kunde de fanimej göra mina arbetsuppgifter också! Jag vaknade mitt i att jag skulle rusa därifrån och jag var så förbannad, haha!

Herregud, vad det rör sig i huvudet om nätterna :)

Piss

Jag är fortfarande jävligt irriterad och med tanke på att jag bara är arg hemma så måste det ju vara något här som utlöser det hela. Jag känner mig instängd, trängd, kvävd och äcklas av vårt hem. Ibland känner jag bara för att skita i allting och låta det förfalla så får vi se hur lång tid det tar innan Robin reagerar. Problemet är väl att jag kommer hinna ta livet av mig innan hans ens märker att något är fel.

Cambridge - fyra veckor

Jag kan inte räkna, idag är det dag 28 på min kur.
     Var iväg för att väga mig efter jobbet idag. Hade verkligen inga höga förväntningar, men körde på teorin att förra veckan hade jag minskat rätt bra i centimetrar men inte så bra på vågen, alltså borde jag ha minskat bra på vågen den här veckan eftersom jag inte har minskat något alls runt magen. Och visst, minus 1,8 kg visade det - sammanlagt 6,5 kg nu på fyra veckor. Jag är glad i alla fall. Det blir ett par veckor till med Cambridge så får vi se om Viktväktarna lyckas locka över mig till deras sida istället. Jag är allt bra sugen på mat nu måste jag erkänna.

Kalas hos morfar

I onsdags var vi på kalas hos min morfar. Det blev smörgåstårta, kaffe & bulle och vanlig tårta. För min del var det bara till att sitta bredvid och titta på när de andra åt - nej, jag tycker inte synd om mig själv, det är självvalt. Iofs upptog barnen en del tid, så jag var inte sysslolös direkt. Barnen fick testa citron och det var väl inte så jätteuppskattat - fast det var roligt att se på, haha! De fick även smaka lite smörgåstårta och det var bättre, även om det inte var någon höjdare det heller. Syrrans kille fick en spännande överraskning i sin tårta. Rätt vad det var ramlade det ner en rätt stor spindel från taket, rätt i tårtan, haha! Ännu roligare var det väl att han (och tre andra vid bordet) är jävligt rädda för spindlar.
     Efter kalaset överraskade jag Robin med att "vi bara skulle ta en sväng upp till mina föräldrar för att hämta en sak" och när vi kom dit sa jag att vi skulle lassa ur barnen och lämna dem där. Han trodde att jag skojade först, men jag hade fixat barnvakt för att sen ta med honom på bio. Det låter kanske som att jag gjorde det för att vara snäll, men det var mer ett straff! Han lurade mig för ett tag sedan att han hade gått på bio med några kompisar (jag kanske har berättat detta redan) och sett Eclipse, som jag har tjatat om att jag vill se sen den hade premiär. Jag blev skitförbannad eftersom jag tyckte att han var ett riktigt as som kunde gå på den med andra men inte med mig. Sen sa han att han bara skojade och att de inte alls hade sett den. Så nu fick han igen, nu blev han tvungen att se den, moahahaha!
     Vi är alltså barnlösa för tillfället, ska hämta dem imorrn igen. Imorrn ska jag ha sovmorgon!


 Morten smakar citron!

 


Cambridge - dag 28

Gjorde en morgonmätning nu när magen hade fått lugna sig över natten, mina mått är som förra veckan. Det har inte hänt något varken upp eller ner. I vanliga fall hade jag säkert blivit irriterad på att det inte hade hänt något, men just nu är jag mest glad över att det inte var så illa som det såg ut igår. Dags för vägning efter jobbet imorrn. Har inga jätteförhoppningar som ni förstår. Bestämde igår kväll att jag kör på ren kur i ett par veckor till, så får vi se vad som händer.Nej, jag är inte gravid. Det borde jag inte vara i alla fall.

Cambridge - dag 27

Fan, nu är jag irriterad! Tyckte att jag kände mig lite jäsig förut och tog fram måttbandet. Det visade sig att jag har svällt upp 3 cm runt magen. Va fan?! Jag har de senaste fyra dagarna kört på kombinerad kur, eftersom de tre veckorna med ren kur är över - trodde jag. Jag ser inte alls fram emot att ställa mig på vågen på torsdag. Är jag inte gjord för att äta, eller vad är det frågan om? Jag kan ju fan inte leva på ren kur hur länge som helst, kände att både tålamodet och energin började tryta efter tre veckor. Kombinerad kur innebär att man dricker sina shakes, men lägger till 100 g protein om dagen också. Jag äter alltså ungefär 500 kcal om dagen och ändå sväller jag upp. What the fuck?! Funderar nästan på att börja med Viktväktarna istället, då får man åtminstone äta mat.

En snodd lista

Snor en lista av Sara:

Vad heter dina barn?
Lars Morten Valfrid & Tore Vidar Hartvig

När var du beräknad att föda?
6 november 2009

Föddes barnen på utsatt datum, om inte när?

Nej, det är väl få barn som gör det. Mina kom 29 oktober.

Hur stora var barnen vid födseln?

Morten: 3575 g & 51 cm
Vidar: 3540 g & 50 cm

Hur lång tid tog förlossningen?

Ja, vad ska vi säga? 12-14 timmar ungefär. Skrevs in på förlossningen kl 4.30, vattenavgång vid 8.30, aktiv förlossning räknas från kl 11 och barnen kom strax efter kl 19.

Tog du någon smärtlindring?
Lustgas under värkarbetet och sedan fick jag såklart ryggbedövning - det hade varit lite otrevligt att skära upp magen annars måste jag erkänna.

Tog ni reda på könet?
Vi försökte allt, men de är jävligt hemliga här i stan.

Hade ni bestämt vad barnen skulle heta?
Tilltalsnamnen var väl relativt bestämda. Vi skulle bara kolla om de var en Morten och Vidar först :)

Hade du en svår graviditet?
Nej, det kan jag verkligen inte påstå. Mådde hur bra som helst typ hela tiden. De sista veckorna var väl inte så jättelajbans, men utöver det så var det bra. Levde visserligen på nässpray, men det kunde ha varit värre. Blev dock sjukskriven i vecka 27 eftersom de trodde att barnen skulle kunna komma när som helst. Det visade de sig ju inte göra, men det är väl bra att de tar det säkra före det osäkra så att säga.

Kan du tänka dig att skaffa fler barn?
Absolut!

Har du fått några bristningar?

Hela magen, men de syns inte så mycket.

Var du nervös inför förlossingen?

Jo, det är klart att tankarna gick åt alla håll när det började närma sig. Speciellt när jag blev sjukskriven och fick sprutor för att lungorna skulle mogna fortare och sånt.

Hade du några cravings?
Skulle väl vara Pepsi då.

Hur mycket gick du upp i vikt?

27 kg

Hur länge ammade du?
En vecka typ.. eller jag vet inte. "Ammade" i tre dagar innan de på BB förstod att det inte kom något. Då fick de tillägg, så jag har väl delammat (om urpumpning räknas som amning) den första månaden och sedan har vi kört på bara flaska.

Vem är barnen mest lik?

Sin far.. och morfar konstigt nog.

Vad är det bästa med att ha barn?
Mycket.. alla framtidsplaner som dyker upp rätt vad det är och se hur kul de har tillsammans.

Är dina barn döpta?
Nej, men vi hade namnkalas för dom när de var 3,5 månad.Rensa i röran

Fick en bokleverans nu i veckan och en av dessa böcker var "Rensa i röran med feng shui". Tittade lite i den tidigare idag för att få inspiration. Vet inte om jag lärde mig något jag inte redan visste, men jag fick rensat lite i alla fall. Robin hade tagit med sig barnen och gått en sväng till stan med Erik, så det var fritt fram att husera hur mycket jag ville. Fick rensat i klädkammaren; mina kläder, skor och väskor, plus att jag grejade i garderoben i hallen där vi har vantar/halsdukar osv. Nu blir det till att slänga ut saker på Tradera snart.
     "Problemet" med den boken var väl att den förmodligen vänder sig till folk som har det rörigt och det har inte vi. Vissa ställen kanske, men det är bara för att vi är lata. Skulle aldrig komma på tanken att ha det stökigt bland mina kläder, skivor, böcker eller liknande. Sen att man är duktig på att samla på sig saker är en annan sak. Och allting behöver man ^^

Grill i Långed

I lördags åkte vi upp till Långed för att hälsa på lite folk. Först blev det en visit hos Robins mormor, eftersom hon inte har träffat barnen än. Sen fick vi dragit med oss Sten och Linda för att grilla. Ingen visste vart vi skulle, så vi hamnade nere vid slussen tillslut. Det kändes nästan som att vi satt på någons tomt och grillade, men jag tror inte att vi gjorde det. Barnen tyckte nog att det var jättespännande att krypa runt i gräset och kika på allting. Lite senare dök Anders och Sandie upp också, men av någon anledning blev det inga kort tagna. Det blev mest på barnen. Fick väl en smärre hjärnblödning skulle jag tro.

Morten pratar

Får väl visa vad mina barn har lärt sig det senaste. Filmade när Morten pratade härom dan. Nu är han lite upprepande, men det senaste har han faktiskt sagt "mamma" och "paba". Och så kryper han också, lite sådär halvt.Cambridge - tre veckor

Nu har jag levt på flytande föda i tre veckor, 21 dagar. Var iväg till konsulenten tidigare idag för att väga mig och måste erkänna att jag blev lite besviken, hade bara gått ner 0,8 kg den här veckan. Visst, nästan 5 kg på tre veckor, men det låter lite när de hävdar att man kan gå ner 1,5-4 kg/vecka. Hade även förväntat mig ett bättre resultat då jag har minskat 2 cm runt både midja och mage sen förra veckan. Man "får" egentligen inte gå på ren kur mer än tre veckor, men nu kör jag en vecka till och hoppas på ett bättre resultat nästa gång. Får väl helt enkelt ut och röra på mig mer.

Dålig humor

Det är inte alla som uppskattar (eller förstår) vår jargong här hemma.
Ett exempel från förut idag:

Jag: Det ligger en katt här i hörnet. Den är brun. Det är inte våran.
Robin: Släng den.

Varav jag börjar skratta jättehögt, haha!

Besök av syster

Det blev en lite dramatisk start på dagen. Robin var iväg och tränade, barnen lekte i vardagsrummet och jag stod på toaletten och sminkade mig. Hörde plötsligt hur det lät som att något gick sönder och hjärnan började direkt scanna av vad som fanns i vardagsrummet som kunde låta så. Kom inte på något, men när jag gick och tittade hade Vidar krupit in i sovrummet och kraschat ett glas som Robin hade på sitt sängbord. Det låg han glatt och slog i golvet så att skärvorna flög. Det var ganska mycket som hann gå igenom huvudet på mig de korta sekunder som jag såg detta innan jag fick bort honom därifrån; uppskurna armar, glas i ögonen, glas i munnen. Helt otroligt så hade han klarat sig med ett litet skärsår på ena fingret och ett litet litet i handen. Och han märkte det inte ens, utan var jätteglad. Herregud, han kunde ju skurit sig hur mycket som helst. Där ser man hur fort det går.

Senare under dagen fick vi besök av min syster med familj. Tror att killarna tyckte att det var roligt med ett större barn att klättra på, men Loke såg mest rädd ut till en början, haha! Tror inte heller att han gillade när de tog grejerna som han höll i, men det är bara till att vänja sig, hehe. Det blev lite fika och tjöt - fast ingen fika för min del då såklart. Jag nöjde mig med min saft. Provade även att ge Morten och Vidar varsin liten bullebit; Vidar mumsade i sig och Morten spottade ut.
     Söstra mi är i vecka 35 nu, Loke föddes i vecka 37, så vem vet.. om ett par veckor kanske vi har en till i vår släkt. Jag gissar på den 19 augusti, så får vi se hur rätt jag har :)

...

Känner mig så jävla irriterad! På allt.. typ.

Cambridge - dag 18

Vissa dagar går jättebra, som härom dan till exempel. Jobbade kvällen och när jag kom hem efter 21 tog jag den sista shaken för dagen. Då var det som att "Jaja, jag får väl dricka den då", jag var inte ens hungrig. Andra dagar är helt katastrof, jag är hur hungrig som helst. De hungriga dagarna är väl tyvärr överrepresenterade. Vet inte om jag gör fel, eller om jag helt enkelt är sån här. Längtar efter macka mest hela tiden.Mmmm.. macka.

Storrensning!

..var det ju tänkt att det skulle bli i förrådet idag - slutade med att en enda låda blev tömd och så prackade jag på morsan en del skrymmande grejer, men det ser i stort sett likadant ut som innan vi började. Grejen är väl att jag har saker där nere som jag inte vill ha uppe eller får plats med så som vi bor nu, och det betyder ju inte att jag vill göra mig av med dem. Alltså får de stå där nere tills vi flyttar. Morsan sa att hon inte riktigt kan förstå att jag har så mycket grejer, haha! Skulle tro att vi åtminstone har 25 banankartonger nere i förrådet, plus allt annat som vi har gömt där nere. Så kan det gå.
     Har beställt en bok som heter något i stil med "Rensa i röran med Feng shui". Den dyker upp nu i veckan och risken är att jag blir väldigt inspirerad till att rensa där nere igen då, haha! Fast någon röra är det faktiskt inte, det var det inte innan vi började heller. Var bara tvungen att påpeka det.

Den kommande veckan

Den kommande veckan jobbar jag bara två dagar, med andra ord har jag fem dagar ledigt och jag har väl redan planerat något för alla dagar. Jag är hopplös, haha!
    Imorrn får vi i alla fall besök av min mor och far, för nu är det dags att rensa i förrådet. Jag känner inte för att gå ner dit och hålla på ensam och det funkar ju inte att både jag och Robin går ner samtidigt. Alltså fick jag fixat lite assistans så att jag och morsan kan gå ner och röja i lugn och ro, medan karlarna sysselsätter barnen.
     I övrigt blir det eventuellt någon tur till Göteborg för att träffa andra tvillingföräldrar, men det beror helt på vädret. Sen blir det antagligen en sväng till Långed också. Inget jättebestämt, men kanske.

Syster, vill ni komma upp någon dag?

RSS 2.0