Ursäkta röran..

..ombyggnad pågår. Och jag är inte så duktig så det lär väl ta ett tag.

Linda på besök

Jag har haft besök nu i veckan av låtsasmoster Linda. Jag sa åt henne innan hon kom att hon inte fick ha för höga krav på aktiviteter nu, eftersom det mesta som händer är att passa mattider. Vad jag såg så grät hon inte under tiden hon var här i alla fall, så jag tror att det gick bra. Kanske att man fick lockat henne till att skaffa barn, hehe!
     Vi hade jagat ut Robin på soffan eftersom jag inte tyckte att vi skulle förvisa gästen dit ut - och såklart för att vi skulle kunna tjöta hela nätterna. Första natten var vi väl uppe till halv två tror jag och andra natten sa jag att vi var tvungna att somna tidigare.. visst, vi somnade halv fyra. En anledning till detta var att vi lyckades skrämma upp varann så att vi inte vågade somna, haha! Vi började prata om otäcka saker och så skulle jag bara vända mig lite i sängen och då frågade Linda om jag flyttade mig längre in för att det kunde komma upp händer från golvet - då var det ju kört. Vi tyckte att vi hörde konstiga ljud och rätt vad det är utbrister hon; "Det ligger ett kort där, det låg inte där förut!" och pekade på sitt sängbord. Det var ett gammalt kort på Robins pappa från när han var typ 20 år, haha! Stackarn, blev rädd för min svärfar ;)
Det gör sig allt med en bebis där du ;)Post

Morten och Vidar fick post från Rut idag. Det var oväntat och det tackar dom för :)3 månader

Idag blir mina små killar tre månader. Jag har sagt det förut och jag säger det igen, vart tar tiden vägen?! Det är nog det de flesta föräldrar frågar sig. Rätt vad det är sitter man väl där på ålderdomshemmet och undrar vad som egentligen hände. Livet bara susar förbi. I tremånaderspresent fick dom varsin Bumbo-stol. Hade ingen aning om att dessa fanns, men så letade jag runt lite angående platta bakhuvuden och då såg jag tipset att man kan ha dom sittande i en sån stol istället för en babysitter, så blir det inte samma tryck. Fick direkt inhandlat ett par sådana så vi testade dom här idag. Nu är dom egentligen till för bebisar som kan hålla sitt huvud själv och det gör ju inte mina än, men det kommer nog snart och då ska dom allt få sitta där hur mycket som helst.  

Börjar jaga upp mig lite inför namnkalaset som vi ska ha om ett par veckor. Har det mesta klart i huvudet men så ska det ut också, och så kan man ju aldrig få några vettiga svar från Robin utan det kommer sen; "varför gjorde du så, varför fick inte jag bestämma något osv.." Ja, men jag vill faktiskt inte ha allting kvar in i det sista, jag vill gärna känna att allt är färdigt gärna en vecka innan så att man kan fokusera på det som ska göras. Försöker hitta passande musik - har två låtar som jag skulle vilja ha med, men Robin tycker såklart att dom är löjliga.. det är ju inte Immortal direkt. Jag är så löjlig! Sitter här och grinar när jag hör dom, så kan jag inte bete mig på namnkalaset, haha!
Invigning av sin Bumbo :)
Morten tyckte också att det var en rolig stol.


Bara för att jag har tid över

När fick du reda på att du var gravid? 12 mars - 2009
Var bebisen planerad? Nej, men jag blev väldigt glad. Det blev däremot inte Robin, haha!
Mådde du illa mycket? Inte speciellt.. efter vecka 12 försvann det helt.
Hur blev ditt hår? Hände inget speciellt med det.
Hade du mycket halsbränna? Nej inte halsbränna så som jag definierar det.
Vad tyckte du inte om för mat?
 Har redan glömt detta tydligen.. åt väl inte middag så jätteofta kanske.
Vad gillade du för mat? Frukt och vatten!
När kände du bebisens första sparkar? Detta minns jag inte heller, vet bara att jag var ute och körde bil första gången som jag fattade att det var något annat än gas.
När började dina förvärkar?  Sånt hade jag nog inte heller..
Var du ofta orolig? Orolig vill jag väl inte kalla det.. möjligtvis när jag blev sjukskriven för att jag inte skulle föda för tidigt.
Samlade du på gravidtidningar och böcker? Verkligen inte, läste nog på väldigt dåligt inför detta, men det gick uppenbarligen bra ändå.
Sparkade bebisen mycket? Ja herregud! Mot slutet hade dom värsta fighterna därinne.
När började du läcka bröstmjölk?
 Eeh.. några dagar efter att vi kommit hem från BB?
Fick du bristningar? Ja, ser helt maskäten ut på magen, haha!
Hur kommer det sig att du behöll bebisen? Det fanns inget annat alternativ.
Blödde du nångång? Skulle väl ha varit under själva förlossningen då.. blev av med 2 liter.
Levde du på som vanligt? Ja.. jobbade och stod i.
Hur gammal va du när du blev gravid? 26
Hur tog dina föräldrar det? Antar att dom blev glada.. det sa dom i alla fall.
Hur tog din partner det? Han blev arg och var tvungen att åka hemifrån för att lugna ner sig.
Vart bodde ni? Trollhättan
Hur ofta gick du till MVC?  Massa gånger.. eller ja, MVC var ju lika många gånger som alla andra, men sen var det ju en del besök till specialist-MVC där det gjordes ultraljud.
Vad var ditt sista SF mått? 47!
Hur många ggr åkte du in till förlossningen? En, fast jag sov över på antenatal en natt bara några dagar innan dom kom.
Hur många UL gjorde du? 9 st tror jag det hanns med.
Hur började din förlossning? Jag kände mig konstig och fick ont i ryggen, några värkar så som jag hade föreställt mig dom var det inte tal på.
Hur många timmar tog din förlossning? 14 timmar från det att jag skrevs in. Hade känt mig konstig sen kl 16 dagen innan, men därifrån kan jag inte räkna.
Födde du vaginalt eller kejsarsnitt? Det bidde allt snitt tillslut, men det var inte tänkt så från början.
Hur mkt var du öppen när du åkte in? 3 cm
Vilken smärtlindring tog du? Underbara lustgas ;)
Hade ni förberett BB-Väskan? Jajjemän, den hade stått packad länge. Vi funderade på om vi ens skulle ta med oss den, men tänkte att det nog var lika bra.. ifall att lixom ^^
Hur var din partner under förlossningen? Han var nog ganska uttråkad tror jag.. fram tills det var dags för snitt, då blev han lite orolig.
Hur lång tid tog det att krysta ut bebisen? Det gjorde jag aldrig.
Blev det komplikationer? Blodförlust räknas kanske dit.. men inget som jag led av.
Fick du sy? Ja, hela magen, hehe!
Hur var vikt och längd? Morten 3575 g & 51 cm - Vidar 3540 g & 50 cm.
Ögonfärg? Blå
Hårfärg? Dom hade inte så mycket hår i början - inte nu heller iofs.
Ammade du? Ja, en vecka på BB ungefär sen la jag ner det där. Varför amma för att andra tycker att man ska göra det lixom?
Ammar du? Verkligen inte!
Hur gammal är bebisen nu? 3 månader
Vad tyckte du om förlossningen? Helt underbart!
Vill du ha en till? Ja, många till!
Planerar ni en till? Inte än.
När kommer andra barnet? När det är dags.
Hur är ert förhållande? Tycker att det har blivit ännu bättre sen vi fick våra små.
Hur mkt gick du upp under graviditeten? 27 kg *hrm*
Vilken vecka födde du i? 38+5 (eller 38+3 om man ska gå efter sjukhusets beräkning).


Det får ta sin lilla tid att skapa något så underbart!


BVC - vaccination och viktkoll

Ja, då var besöket hos BVC avklarat. Upp i vikt hade dom gått i alla fall kan man väl säga. Ser nu att jag hade skrivit fel i min viktgissning i förra inlägget, det skulle egentligen ha stått 6 600 g på Morten, men det spelar ingen roll. Jag hade fel i vilket fall, haha! Morten vägde 7 095 g nu och var 63 cm lång och Vidar vägde 6 525 g och var 62,5 cm. Nu skiljer det bara 500 g till skillnad mot förra gången då det var 800 g. Det tar sig för lilla Vidar :)
     Jag pratade med en annan tvillingförälder igår när jag skulle åka och handla. Deras tvillingar som nu var 7 månader väger 7 kg styck. Är mina gigantstora då eller som väger det nu när dom är 3 månader? Man kan ju börja fundera, men så länge ingen säger något om det på BVC så är det säkert lugnt, men över "normal"-kurvan ligger dom.
     Sen var det ju även dags för vaccination. Jag får allt berömma mina duktiga små killar. Vi hade dom i knät och dom log och var så glada så, och så kommer det två elaka tanter och sticker dom i benen. Det kändes lite illa att se deras glada leenden ändras till högröda gallskrikande små skruttar. Men det gick väldigt fort över. Morten grät väl några sekunder mer än Vidar, men det var verkligen inget att snacka om. Dom var lugna och fina innan det ens gått en minut efter sticket. Nu får vi se hur dom reagerar på vaccinet - dom kan ju bli lite kinkiga/få feber/andra åkommor så jag hoppas att detta går obemärkt förbi.

Inför BVC-besök

Idag ska vi till BVC. Nu är det bland annat dags för vaccination. Tänkte bara slänga iväg en gissning på vad dom väger innan så får vi se hur rätt jag har. Det var ungefär en månad sen vi var där senast, så nu tror jag att Morten väger 6800 g och Vidar 6100 g. Som sagt, vi får väl se hur nära jag är i gissningen. Nu ska jag fixa lite innan det är dags att packa in barnen och gå iväg.

På begäran

Just det, detta har jag ju helt glömt bort. Blev ombedd att skriva hur en dag för oss ser ut så det kan jag väl göra. Gjorde det för ett tag sedan och det har väl inte ändrats något nämnvärt, enda skillnaden är väl att dom är mer vakna nu. Alla tider är såklart ungefärliga tider, riktigt så tidsbundna är inte mina barn.. vilket jag är glad för.

6.00 - Första matningen, därefter direkt i säng för både mig och barnen.
10.00 - Andra matningen, morgontvätt och byte till kläder.
11.00 - Vakentid då dom får sitta i sina babysitters och prata lite medan mamma gör alla morgonsysslor som att tvätta, diska undan alla flaskor och allmänt plockande. När jag är färdig med allt sånt brukar jag sätta mig och prata med dom och fjanta lite med leksaker framför dom.
12.00 - Nu brukar dom ha tröttnat och då bär jag oftast in dom till sina sängar igen. Har dom inte tröttnat än så får dom sitta en stund till. Är det så att vi ska iväg nånstans så brukar det vara tiden mellan 11-14 nånting som är mest populär för mig att ta mig hemifrån.
12-14 - Sova, oftast.. om vi inte är ute som sagt.
14.00 - Tredje matningen.
15.00 - Vakentid i babysittrarna, en ny aktivitet som jag infört på dagarna är att jag läser en saga för dom och då brukar det bli vid den här tiden.
17.00 - Pappa kommer hem och bråkar med dom eller så har dom däckat av igen och ligger i sina sängar.
18.00 - Fjärde matningen.
19-21 - Vakentid, sitter med oss i soffan. Nu brukar dom hålla sig vakna, vilket är bra för då somnar dom lättare sen. Inte helt ovanligt att dom somnar liggandes på oss iofs, men det brukar inte vara några problem att somna i sin säng ändå när det är dags.
21.00 - Sista matningen inför natten, på med pyjamas och sedan i säng.

Sedan börjar det om igen :)

Återträff med föräldragruppen

Idag var det dags för återträff med gruppen från föräldrautbildningen. Alla par utom ett kom och det var kul att se hur bebisarna såg ut och höra hur det hade gått med allting. Det var lite synd, för det paret som inte kom var det andra paret som väntade tvillingar. Nu träffade vi visserligen mamman på NÄL när vi var inne med Vidar, men vi såg aldrig bebisarna. Fyra av sju hade fått snitt så vi var i majoritet ;) Och jag tror att det bara var två stycken som ammade. Det känns som att det blir vanligare att inte amma än att faktiskt göra det. Är vi bekväma eller håller förmågan att amma sakta muteras bort? Vi träffades på Familjecentrum och en tanta passade på att göra reklam för deras verksamhet. Det hade väl varit trevligt att gå dit någon gång för att se vad som händer, men det får nog vänta lite tills mina kottar blir lite mer stabila. Vi satte upp oss i kö till matlagningsgruppen så får vi väl se hur det blir med det. Föredrar att Robin följer med eftersom det kan vara lite svårt att ta hand om två stycken själv när man är hemifrån sådär.

När vi kom hem tog jag lite bilder. Kombinationen att Robin är hemma och kan hålla i kameran, samt att jag är tillfixad verkar vara ganska ovanlig nuförtiden så jag fick passa på. Tog även några på Robin, men det blir ju alltid som det blir..


Trixi råkade hitta något på väggen som var väldigt intressant just då
och Vidar ser helt chockad ut.Ja, jag vet.. det som började så bra.


Och igen..

Ville bara slänga in ett inlägg för att visa att jag fortfarande är vaken ;)

Nu är det dags för andra matningen för idag och sedan ska jag bada barnen och så får dom vara vakna en stund. Det får vara färdigsovit för natten. Har även hunnit med att tvätta en maskin, vika ren tvätt, städa undan lite, diska upp det som stod i köket, beställa kort som jag ska ha och scrappa med och även att läsa. Somnade inte.. halvsov bara i typ en kvart eller nåt men det får vara okej - jag låg faktiskt på soffan ;) Men nu hör jag att någon vill ha min uppmärksamhet så.. tillbaks till hemmafruuppgifterna, kvinna!

Morgonpigg.. eller inte

Jag hade tänkt att jag skulle låta bli att gå och lägga mig igen nu. Brukar vara uppe vid kl 6 och mata barn och sen är det väldigt trevligt att gå och lägga sig igen. Däremot är det inte lika trevligt att bli väckt ett par timmar senare för att mata igen - jag brukar vara helt sjukt trött då. Tänkte därför försöka hålla mig vaken idag. Roar mig med att tvätta och hänga vid datorn. Är även lite sugen på att läsa min bok, men risken att somna är ganska stor så jag ska nog låta bli det. Några andra projekt har jag inte just nu.. kanske fixa klart några bilder så att jag kan framkalla dom och börja med mitt album.. det skulle jag kunna göra.

Ett spinningpass i eftermiddag är inbokat, så det gäller att inte banga ur sen. Men det ska vi väl inte göra Zara ;)

Nu var det fixat!

La precis till länken till bloglovin på min sida och såg att jag har 12 prenumeranter. Blev såklart nyfiken.. vilka är ni?

Idag blev det en promenad bort till Friskis med Zara och Rut. Känner att det är dags att börja träna lite smått och kommer börja med spinning i två månader och sedan utöka till även gympa mm. Det var tanken i alla fall.. får se vad kroppen säger när jag börjar plåga den igen efter ett låååångt träningsuppehåll. Iofs har jag fått träning genom att bära på 30 kg extra i höstas, men det räknas nog inte riktigt. Var ju inte så aktiv då om man säger så. Fan vad skumt det kändes att skriva så.. "i höstas". Tror att jag har dålig tidsuppfattning. Det var samma när jag var hos barnmorskan på efterkontrollen. Jag påpekade att jag tyckte att mina extrakilon borde ha försvunnit nu eftersom det har gått en tid. Då påminde hon mig om att det faktiskt inte är så längesen egentligen. Jag kan iofs tycka att snart tre månader är lång tid. Imorrn är det 12 veckor sen dom föddes.. shit!

Fick gjort några fynd till mina killar på rean nu i måndags. Tanken var att jag ska ha kläderna på namnkalaset och nu ikväll provade jag kläderna på Morten. Dom var nästan lite för stora så det kan nog bli bra att ha dom om sisådär en tre veckor. Var rädd att dom skulle vara för små eftersom det bara fanns i stl 62 kvar. Mina killar är oftast större än så nu för tiden, men det ska nog funka. Han såg ut som en liten maffioso där han satt i sin coola outfit ;)

Nu ska jag ta och käka en macka eller två innan det är dags för sista matningen inför natten. Dom har varit lite kinkiga ikväll så jag hoppas att dom somnar bra sen. Robin får väl läsa en saga för dom annars :)

Bara för att..

En ordvits som Robin kom hem med från jobbet häromdan:

"Det är inte farten som dödar, det är smällen."
Eller med andra ord..
"It's not the fart that kills, it's the smell."

Mina goa ungar

Idag bar det av till tandläkaren. Det gick bra, inga hål eller andra dumheter. Det gillar vi! Min kära moder var barnvakt så jag passade även på att ta en sväng i affärer när jag var utan barn. Tror att jag var runt i vartenda Lindex som finns häromkring för att få tag i kläder till namnkalaset. Får se om vi får någon nytta av det jag köpte. Jag har inget direkt att rapportera.. har inte hänt så mycket idag.

Min svärmor bad mig lägga ut nya bilder på mina barn för hon ville se hur dom ser ut nu. Tycker väl inte själv att det är så stor skillnad.. dom har fått lite mer hår det senaste :)
Mina små H-jugend
Vidar ser måttligt road ut..
Bättre var det med Morten. En glad liten skit :)
Vidar tröttnade på mitt fotograferande.
Men Morten låg och boxades en stund.
Kolla in killen. Första gången han höll i en leksak.
Han passade även på att smaka lite på den :)
Vidar gossar med apan :)Lördagskväll med film

Jag skulle klippa naglarna på Morten förut. Dom hade vuxit ut till klor som borrar sig in i armarna på en när man matar honom. Grejen var att jag såg lite dåligt och råkade klippa av en bit av fingret.. elak mamma. Han blev väl inte så jättenöjd men det gick över efter att han fått ett plåster. Tänk om allting gick över så lätt..

Vi åkte ner till stan förut och hyrde film. Det var nog längesen vi gjorde det, det känns så i alla fall. Den här gången blev det Terminator salvation, Baksmällan och Knowing. Sistnämnda filmen tittade vi på medan vi åt och den var väldigt bra, till en början. Får hålla med Robin där; det kändes som att dom hade gjort en bra film men inte visste hur dom skulle avsluta den och då blev slutet skit. Jag tänker inte säga något ifall någon hade tänkt att se den. På tal om film så går en av de bästa filmer som gjorts på tv nu - Scary movie 2. Tycker ärligt att den är skitbra, haha! "No, take my strong hand", så jävla bra! Och på tal om mat. Vi beställde thaimat som vi tog med hem. Märkte att jag har glömt att berätta om en annan thairestaurang som vi besökte när vi hämtade avgjutningarna. Lotus hette den och ligger i Frölunda. Vi såg reklam för den på vägen och tänkte att vi kunde svänga in eftersom vi var hungriga. Först såg det inte ens öppet ut, men när vi skulle vända och åka igen såg vi att någon var där inne så vi gick in. Det var svinkallt, tjejen i kassan stod i jacka och halsduk. Den tjejen hade då verkligen inte gått någon charmkurs. Hon sa inte ens hej när vi kom in och hon frågade inget om vi ville beställa eller nåt, utan stod där bakom disken och såg allmänt sur ut. Vi frågade om dom hade något vegetariskt och då slängde hon fram deras meny och pekade på ett nummer och vände sig bort. Jättetrevlig.. Vi fick i alla fall beställt och satt oss och maten kom rätt fort, så det kan vi inte klaga på. Någon som vet om sushi ska serveras kallt? Det måste ha varit alldeles nyöppnat för det såg väldigt fräscht och nygjort ut allting och då är det ju lite synd att skrämma bort sina kunder kan man tycka. Inte ett ljus var tänt, förutom inne i köket. Det stället lär nog inte bli långlivat.

Dags för efterkontroll

När jag skrevs in på MVC i våras fick jag en lapp där det stod vilka veckor man gjorde vilka kontroller. Sist på listan stod det att efterkontrollen görs ca 10-12 veckor efter förlossning och då tyckte jag att det lät evighetslångt bort, det var ju nästa år! Nu var det redan dags. Jag fattar inte hur tiden kan gå så fort, idag är mina kottar 11 veckor. För elva veckor sen låg vi alltså inne på förlossningen vid den här tiden och jag fick blodpåfyllning efter operationen. Min barnmorska gick igenom förlossningsjournalen med mig och när jag läste det som stod kändes det som att vara tillbaka på NÄL. Det var väldigt kul att se vilka tider saker och ting hände, har funderat över det ett tag. Ibland får man frågan hur lång tid förlossningen tog och det är lite svårt att svara på. Enligt papperen började misstanken om att något var på gång vid 16-tiden den 28 oktober och ungarna kom ut efter 19 den 29:e, ska man gå efter det höll det på i 27 timmar, men det låter orimligt. Ska man gå efter vattenavgången - som jag nu faktiskt har fått svar på när den var - så tog det ca 11 timmar. Whatever, ungarna kom ju ut och det var huvudsaken :)

Hade en rätt mystisk dröm förut när jag passade på att sova innan Robin kom hem med hela familjen.
     Jag var jagad av några elaka typer som skulle kunna ha varit vampyrer, men jag är inte riktigt säker. Vet att jag högg ner dom med smörknivar(!) i alla fall och då tror jag att dom dog.. fast dom var väldigt många så det kom fler och fler hela tiden. Så fanns det en av dessa elakingar som visade sig vara snäll och som ville rädda mig från dom andra, så han gav mig en grej som bestod av fyra symboler på rad som man kunde vrida till olika kombinationer. Beroende på vilken kombination man vred in så kom man till olika ställen, en av dessa ledde till honom. Problemet var då att alla kombinationer fanns på en separat lapp och den här lappen slarvade jag såklart bort hela tiden och när jag väl hittade den så var det svårt att tyda hur symbolerna skulle vridas. Lite stressande såklart när dessa elaka typer höll på att slå sig igenom dörren. Vid ett av dessa tillfällen då jag förtvivlat letade efter kodlappen ringde Robin och väckte mig så jag vet inte hur allt slutade, lite irriterande. Någon som vill tyda drömmen åt mig.. ;)

Varför inte passa på lixom?

Eftersom jag var ner till Gekås igår och Robin jobbade så åkte mina barn hem till sin mormor och morfar. Idag ska jag till barnmorskan på efterkontroll, så för att underlätta lite blev dom kvar hos dom en natt till. Då kan man ju tycka att man som småbarnsförälder skulle passa på att sova ut en enda natt för en gång skull. Det var min tanke också, gick och la mig strax efter halv elva och somnade ganska direkt - rätt trött efter gårdagens strapatser kan man väl säga. Strax efter elva kom Robin och la sig och såklart väckte han mig - inte alltid ett plus att var lättväckt. Sen kunde jag inte somna om på en bra stund. Nu i morse vaknade jag av att hans klocka ringde typ tre miljoner gånger utan att han gick upp. Sen när han väl gick upp fortsatte hans klocka att ringa medan han var i duschen = jag fick gå upp och stänga av den för att inte bli galen. Sen kunde jag såklart inte somna om igen så nu sitter jag här. Det var den barnfria natten det.

Efterkontroll ja.. sådär lagom lockande får jag säga. Tänkte ta en sväng på stan när jag ändå är där nere utan barnvagn. Inte för att jag inte kan gå på stan med barnen alltså, men vissa affärer är lättare att gå i utan vagnen, så är det bara. Tänkte bland annat gå in i pysselaffären och kolla läget lite. Har blivit inspirerad till att scrappa mitt första album. Har ju hållt på med kort tidigare, men nu blev jag sugen på att ge mig på ett album. Tänkte göra ett med mina barns första år. Får väl se hur det blir.

Robin frågade mig nu på morgonen om vi kunde flytta till Uddevalla om det var så att han fick jobb där. Genast kände jag hur ångest och depression kom över mig. Tanken på att flytta dit gör mig fan ledsen. Jag hatar Uddevalla! Vill fan aldrig nånsin mer bo där! Jag kände tomhet och hur det lilla jag ändå har byggt upp här i stan bara försvann ifrån mig. När jag tänker på det nu vill jag börja gråta. Nej, jag vill INTE flytta tillbaka till den hemska stan. Hoppas att det var ett svar nog för honom.

Nu ska jag passa på att göra lite nyttiga saker när jag ändå är uppe ett par timmar tidigare än beräknat. Vika tvätt är ju inte fel såhär på morgonkvisten.

Underbara Ullared

Strax före kl. 6 i morse kom Zara och hämtade upp mig här utanför och så bar färden av ner mot Ullared. Det kändes att det var på tiden.. alldeles för längesen jag var där. Senast vi skulle åkt fick jag ju inte följa med eftersom jag var gravid. Lagom irriterande tyckte jag då, men nu har jag tagit igen det. Det var verkligen hur skönt som helst att gå runt där idag - inget folk, fritt fram överallt och bara en väldigt kort väntan i kassan. Det fanns väl inte så mycket kläder till mig idag, men jag tror att det var lika bra. Spenderade hellre pengarna på grejer till mina barn kände jag. Det var väl därför jag åkte ner. 

Har i vanlig ordning tagit kort på mina inköp eftersom det är så roligt för er andra att titta på ;)

Bilen var full.. som ni ser är det även påsar i hela baksätet.
Åtta av dessa var mina..
En glad och nöjd Zara på väg till vår matpaus.
Mina inköp.
Det blev fler grejer men jag kände att det inte var
jätteintressant att ta kort på duschgrejer och sånt.
Köpte även fler saker till barnen som inte riktigt fick plats;
täcken, lakan, haklappar, grejer till namnkalaset osv.Kläder
Pysselgrejer
Och resten..


Utmaning

Linda, jag kände mig manad.. kan även bero på att jag tycker att sånt här är löjligt kul ;)


VAD GJORDE DU FÖR 10ÅR SEDAN?
Det hade precis slagit om till år 2000 och då fyllde jag 17, med andra ord gick jag ettan på gymnasiet. Jag skulle gissa på att jag var helt överväldigad av att gymnasiet var så roligt, att det fanns så många snygga killar där och för att jag hade köpt ett par svarta lackbyxor, hehe! Gjorde inte så jättemycket i övrigt, hängde vid min dator och skrev en hel del. Suktade efter alla dessa heta pojkar som fanns.. något socialt liv hade jag dock inte.

VAD GJORDE DU FÖR 1ÅR SEDAN?
Då letade jag jobb som en besatt, önskade mig barn och lät livet mest flyta på i väntan på något annat.

FEM SNACKS DU GILLAR
Snacks.. då tänker jag ju chips och sånt och det gillar jag inte direkt. Såna där skruvar kan ju slinka ner ibland, men det köper jag kanske en gång om året eller nåt.

FEM SÅNGER DU KAN HELA TEXTEN PÅ UTANTILL

Jag kan nog ingen sång utan att själva musiken är på.. men om jag hör låten så kan jag allt sjunga med till många låtar som Thåström har gjort. Skulle även tro att många löjliga låtar som man inte ens vill kunna sitter fast i skallen.

FEM SAKER DU SKULLE GÖRA OM DU VAR MILJONÄR

Köpa en ny bil, ett hus och allt som jag har drömt om att göra/köpa skulle jag förverkliga. Skulle även hjälpa min släkt och mina vänner med det dom önskade (beroende på hur mycket pengar vi snackar om såklart). Jag hade förmodligen aldrig mer jobbat.. eller jo, kanske att jag hade startat något eget.

FEM DÅLIGA VANOR
Att jag har svårt för att låta bli kakor och sånt trams.. fet blir man!
Att jag är så omotiverad till att ta tag i saker.
I övrigt vet jag inte riktigt.. dåliga vanor i den bemärkelsen har jag väl inte.. inte som jag lider av i alla fall.  

FEM SAKER DU GILLAR ATT GÖRA
Skriva
Shoppa
Lägga pengar på hög
Åka på utflykter med Robin (gärna där slutmålet innebär shopping)
Umgås med min nya familj (eller ja, min gamla också)

FEM SAKER DU ALDRIG SKULLE KLÄ DIG I ELLER KÖPA
Marinblå kläder (förutom jeans.. om dom nu räknas till den färgen)
Päls
Skyhöga klackskor
Stuprörsjeans utan att ha dom instoppade i höga skor (alldeles för fet för det för tillfället)
Porrfilm, haha!

FEM FAVORITLEKSAKER
Datorn
Mina böcker.. om det är någon leksak vet jag inte men.. Lite dåligt med leksaker här ärligt talat - i alla fall såna som är mina. Skallror och sånt är väl inte riktigt min grej om man säger så.

FEM JAG VILL SE GÖRA DENNA UNDERSÖKNINGEN
Jag vill inte tvinga på någon detta.. ni får välja själva :)

Händer och fötter

Det blev en tur till Göteborg igår ändå. Vi fick låna mina föräldrars bil medan dom var barnvakt åt våra kottar. När vi ändå var där passade vi på att hämta upp avgjutningarna på våra barn som vi gjorde förra veckan och jag tycker att dom blev jättebra! Däremot är jag tveksam till om det verkligen är Vidars hand eftersom jag har för mig att hans fingrar var mer uträtade.. men men. Vi säger att det är som det ska vara och så tänker vi inte mer på det. Kul att ha är det i alla fall, och jag är glad att vi fick gjort det nu. Hon som gör avgjutningarna skulle på semester till Australien resten av månaden och ungarna växer så fort. Hade vi fått vänta till februari så hade dom ju varit mycket större.
     Anledningen till att vi åkte till Göteborg överhuvudtaget var ju att vi skulle titta efter en tv. Tog en sväng in på MediaMarkt och fick faktiskt bestämt oss utan några större diskussioner. I vanliga fall brukar vi ha varsin grej som vi försöker övertala den andra att vilja ha, men den här gången var vi rätt överens som sagt. Det enda som ställde till det för oss var att vi fick för oss att vi ville ha en större tv, men fick sansat oss och beslutade oss för en 42" tillslut. Upplever dock inte att den är så jättestor.. skulle kanske köpt oss en 50 tummare istället, hehe!
Mortens avgjutning
Vidars avgjutning


27 år!

Ja, då var man ett år äldre igen. Jag har trott att jag har varit 27 år hur länge som helst så nu kanske min hjärna kan komma ikapp. Det här med åldersångest, jag tror att jag har slutat med det.. vad är det för mening med det lixom? För varje år man blir äldre ska man väl egentligen vara glad, glad för att man fortfarande lever :) 
     Hade kalas för mina släktingar under dagen, fick pengar och en ny stekpanna. Kände mig nöjd med att jag kunde komma på en sak som jag faktiskt önskade mig. Sen nu på kvällen kom Zara, Johan och Rut på besök. Fick tvingat i dom lite kakor så att vi slipper äta upp allt själva, hehe. Spelade X-box också. Får nog ta och köpa ett sånt spel vi med.

Imorrn hade vi tänkt åka ner till MediaMarkt men vår bil är lite opålitlig för tillfället så Robin verkar inte riktigt vilja ge sig ut på några långfärder. Nu har vi pratat på att skaffa oss en ny tv väldigt länge, men det ser ut som att det får vänta ännu ett tag då.

Jävla skitdag!

Jag orkar bara inte idag.. längtar efter att Robin ska komma hem.
     Morten väckte mig vid tre inatt och vid fyra fick jag ge upp - tröttnade på att springa ur och i sängen var och varannan minut - så jag tog med honom till soffan och satte mig med honom och då somnade han, men inte jag såklart. Vid fem kände jag att dom kunde få mat - vill inte skjuta på schemat för mycket - och sen kom jag inte i säng förrän vid sju, somnade kanske vid halv åtta nånting och vid halv nio tyckte dom att det var dags för mat igen. Känner ju att vi har blivit väldigt bortskämda med att dom har sovit "hela" nätter innan. Hoppas bara att det här var en svacka på två nätter för såhär orkar jag inte ha det. Blir ju en helt kass morsa. Just nu sitter dom och viftar glatt i varsin babysitter, men jag orkar verkligen inte ens prata med dom. Och jag är så jävla trött på allt spy. Det är ju fan ingen idé att klä på dom ens för dom spyr bara ner allting dom har på sig med en gång. Nej, tålamodet finns inte idag. 

Har ångest inför sommaren också.. vet inte hur jag ska göra. Jag vet vad jag vill men det går inte ihop med vad jag borde. Jag trodde att detta skulle bli första sommaren på många år som jag inte skulle ha ångest inför, men nog fan har jag det ändå. Jävlar vad jag hatar sommaren! Ge mig oändligt mycket pengar så jag slipper bry mig, tack.

Något positivt i all skit är att jag har blivit sugen på att komma igång med träningen igen, det är ju alltid något. Kommer väl inte kunna träna riktigt som jag gjorde innan jag blev gravid, men lite smått borde jag väl kunna börja kan jag tycka. Vill ju inte att hela magen ska spricka upp på mig precis.

Allmänt omotiverad

Jag vet inte vad det är med mig idag.. känner mig helt.. ja jag vet inte. Jag är inte irriterad egentligen men något åt det hållet. Eller nej, inte det heller. Känner mig nog allmänt "opepp" för att använda ett sånt löjligt ord, haha! Vet inte om det beror på att vi för första gången på länge blev väckta av Vidar i natt. Vid tre tyckte han tydligen att vi skulle gå upp och sen höll han på att väcka oss till och från tills vi gav med oss vid fem. Då fick dom mat. Jag menar, vi är väldigt bortskämda med att dom sover nu, så jag blev förvånad över att klockan inte var mer när det började gasta i den där babyvakten vi har. Och på tal om den förresten, haha. Två mornar i rad nu har jag febrilt letat efter snoozeknappen när dom har satt igång och tjutit, haha! Det finns ju ingen sån tyvärr ;) Och en annan sak som hände här igår morse. Jag hade vaknat till och var (förhoppningsvis) nånstans mellan sömn och verklighet när det kändes som att någon satte sig på sängkanten. Jag låg med ryggen ut mot kanten så jag såg inget, men tänkte att jag förmodligen hade råkat släppa in Bettan någon gång under morgonen. Det kändes som att sängen sjönk ner lite grann och som att hon började klia sig, för det var som att det vibrerade lite i sängen.. ja ni som har katter fattar nog vad jag menar. När jag vände mig om satt det ingen katt där. Det var fan lite läskigt. Jag som inte har trott att det spökar här, men nu börjar jag fan fundera alltså.. usch.  

Experiment

Nämnde ju i föregående inlägg att jag hade gjort ett experiment. I inlägget lät det som att det var de bilder jag la ut samtidigt som detta handlade om, men så var det inte. Jag var väl lite slapp i hjärnan när jag skrev det. Experimentet gick ut på att se hur lika mina barn är varandra, så jag gjorde ett par bilder där jag tog bort allting förutom själva ansiktet, så att man inte såg ansiktsformen, för att se hur mycket som skiljer dom åt. Själv ser jag direkt vem som är vem, men det är väl inte så konstigt eftersom det var jag som gjorde bilderna, hehe. Testade däremot på mina föräldrar och Robins mamma idag, alla gissade fel. Vad säger ni, hur lika tycker ni att mina barn är?
Svårt, eller ser ni direkt vem som är vem?


Linslusar

Skulle göra ett litet experiment med mina barn här förut. Man kan väl säga att ett av våra barn gör sig bättre på kort än det andra.. Titta på bilderna så fattar ni vad jag menar, haha!Nej, Vidar är inte alls söt eller vad?
Ja, och så var det ju Morten då.. Det märks att han har ärvt detta från sin far.
Han kan se jättesöt ut, men sen när man ser kortet så ser han ut såhär, haha!


Välkommen 2010

Gott nytt år på er alla! 
     Det är väldigt konstigt att jag faktiskt känner av att det blir ett nytt år. Lite svårt att förklara men jag har alltid lite småångest den 31 december. Det är som att jag har svårt för att låta det gamla året försvinna, men när jag vaknar upp till det nya året har jag en befriande känsla i mig - som att allting börjar om på nytt. Jag tror inte att jag kan förklara bättre än så :)
     Jag brukar alltid göra en utvärdering av året som gått för att se vart mitt liv tar vägen. Man kan väl säga att det här året kan sammanfattas med ordet "barn". De två första månaderna minns jag knappt, men jag vet att det var mycket prat på barn från min sida.. eller prat.. tjat kan vi väl kalla det. Jag önskade mig en bebis av Robin när jag fyllde år.. och så fick jag två, hehe! Sedan jag plussade i mars har det bara rullat på. Det är som att det inte har hänt något annat överhuvudtaget och det har det kanske inte heller, men för min del räcker det här gott och väl. Det är väl något av det största man kan vara med om i livet.
     Mina nyårslöften för 2009 har väl uppfyllts ganska bra..
     ¤ Skriva klart en bok och skicka in till ett förlag - skrev faktiskt klart en som jag skickade in till en tävling, men som ni kanske minns blev det inte så mycket av det (vilket jag inte hade förväntat mig heller). Man kan väl säga att det uppfylldes lite halvt sådär.
     ¤ Förlova mig med Robin - nej, det har ju inte hänt än.
     ¤ Bli gravid - ja, med råge. 

Inför 2010 vet jag inte riktigt vad jag ska avge för löften. Vi pratade på det vid tolvslaget och det lutade åt det här med att bara äta godis en gång i veckan och sånt, vilket jag hoppas att vi kan hålla. Om inte annat så måste man sen när barnen börjar bli lite större. Det funkar inte att man som förälder frossar godis mitt i veckan om inte dom får göra det. Jag får återkomma med mer genomtänkta löften, men som det är nu känner jag faktiskt inget behov av att avge några. Jag är rätt nöjd med mig själv faktiskt. Se till att jag får mig ett jobb kanske, men det känns som att det inte är jag som styr över det.

Nyårsafton firades alltså med Zara, Johan och Rut. Det blev verkligen inte som det var tal på först, haha! Det gick från fest med Robins kompisar till parmiddag med barn, hehe. Inte mig emot. Det var lugnt och skönt och det var precis det jag var ute efter. Det käkades fläskfilé (som i alla andra hem också tydligen), potatisgratäng och sås. För min del blev det en något mindre köttig filé. Till efterrätt hade Zara gjort cheesecake. Rut och Vidar var med oss hela kvällen, men Morten deckade av. Han vaknade nästan inte ens när det var dags för kvällsmaten, utan sov sig igenom den. Zara påpekade att detta visste vi inte förra nyåret, att vi skulle stå här med massa barn nu ett år senare. Nej, det är verkligen sant. Tror att dom gick hem framåt tre på natten för jag sa att "nu är det två timmar kvar tills våra barn vaknar" (vilket dom inte gjorde, utan vi hörde dom först vid halv nio i morse). Jag är i vilket fall väldigt nöjd med årets nyårsfirande. Föredrar att spela X-box, kort och att sitta och tjöta framför att supa sig redlöst full och decka av innan klockan elva. 

Det blev inte så många kort för jag hittade inte min kamera först.. någon hade lagt den mellan soffkuddarna(!).Jag tror att Johan försökte se lite hård ut, hehe.
Zara och lilla Rutan.
Ja, vad ska man säga.. ;)


RSS 2.0