BVC-besök

Igår var vi iväg till BVC för mätning och vägning. Resultatet blev: Morten 9910 g & 74 cm och Vidar 9770 g & 73 cm. Nu skiljer det alltså bara 140 g på dem. Mina gissningar var väl sådär, men de följer sina kurvor så fint så. Eller för att citera BVC-tanten; "De följer sin kurva perfekt!" Hon gjorde även ett BOEL-test, vilket innebär att hon testar hur de följer saker med blicken, om de reagerar på ljud och om de tar efter saker och verkar allmänt nyfikna. Resultatet där var även det "perfekt". Fan vad gött att ha perfekta barn ;)
     Efter det var det dags att ta sig till jobbet. Har inte varit där sen i augusti förra året men det var sig likt. Det kändes som att jag aldrig varit där ifrån, nästan. Började lite smått med ett långpass på 24 timmar och när jag kom hem idag var Robins kommentar: "Jag är nog inte skapt för att passa barn". Där ser man, det som inte kan vara jobbigt att vara hemma med barn. Man får ju sova på dagen. My ass! ;)

8 månader

Idag blir våra barn 8 månader. Det verkar som att den allmänt rådande åsikten är att barn i den här åldern kan sitta, vilket man nog kan säga att Morten faktiskt har lärt sig de senaste veckorna. Inte så att vi vågar lämna honom obevakad, men snart så. Vidar är på god väg, men är inte riktigt där än. Han tar sig ju däremot framåt mycket mer, Morten är mer inriktad på att ta sig upp på knä. Det är roligt att se hur de fokuserar på olika saker. Det står även om separationsångest (igen?) och det har vi som sagt märkt av. Ibland är det så att det går en på nerverna, men det är bara att bita ihop och låtsas som att man inte hör. Vi måste kunna gå ur rummet utan att barnen blir helt vansinniga. Läser även följande text: "Ditt barn börjar nu också förstå sakers inbördes relation. Till exempel förstår bebisen att små saker kan passa inuti stora saker. Den kan lätt hitta något du gömmer och pekar på rätt bild om du nämner ett objekt." Detta får mig att fundera över hur efter mina barn egentligen är. Inte en chans att de fattar vad en boll är, trots att de leker med detta varje dag. Antingen är jag en jävligt slapp förälder som inte engagerar mig i mina barn tillräckligt mycket, eller så är jag helt enkelt lugn och sansad och anser att mina barn inte kan vara färdiglärda till 1-årsdagen.

Bifogar en tabell med vad barnen borde kunna. Kan säga att de kan ingenting av det som står på 8 månader, förutom att flytta saker från hand till hand och att använda pincett-greppet. Och det är fortfarande inget fel på mina barn.Äckelvarning!

Sprang på en riktig äcklig grej igår. Vet att jag har sett den förr, men hade lyckats förtränga detta. Ville bara dela med mig eftersom det är så fruktansvärt äckligt! Skulle tro att detta är en av mina värsta tänkbara "nu vill jag dö"-händelser, så vi får hoppas att jag aldrig behöver vara med om detta. Vill man vara riktigt rolig kan man klicka vidare när man har sett den här videon, så får man se massa annat äckligt också - ifall inte detta räckte alltså.

Linda, du behöver inte titta igen ifall du inte väldigt gärna vill ;)
Allmänt babbel

Det har inte hänt speciellt mycket idag - och det skulle det inte heller eftersom jag är hemma och är sjukskriven idag. Imorrn börjar jag jobba för sommaren. I två månader framåt är det ombytta roller här hemma. Ska bli intressant att se hur det blir. Jag tror att Robin är tacksam över att jag var hemma idag, så någon nytta var det med att jag blev sjuk. Ungarna har varit rätt jobbiga idag faktiskt. Det har varit väldigt mycket gnäll och allmänt kinkande, utan att vi har lyckats reda ut varför. Då är det rätt jobbigt att vara ensam med dem. De blev snälla och lugna lagom till att de skulle gå och lägga sig för natten. Det var ju tur det i alla fall.
     Robin var iväg till Överby för att fixa barnvagnen tidigare idag. Bromsen hade gått sönder, men nu är den fixad igen. Vagnen funkade ändå, men det känns ju lite bättre om den går att låsa. Rätt bra med broms om man åker buss exempelvis.

Imorrn är det dags för BVC igen. Det är nästan två månader sedan vi var där sist, men jag slänger in en gissning på att Morten väger lite drygt 10 kg och Vidar 9700 g. Skulle även tro att de är ca 74-75 cm långa nu.

Hämta barnen

Skulle egentligen ha hämtat barnen som igår, men det blev så konstigt och när morsan sa att vi inte fick hämta dem förrän idag tackade jag inte nej. Så vi var med andra ord helt utan barn igår och då passade vi på att gå ut och äta. Det blev thaien, vilket inte var helt oväntat, men det var så längesen vi var där. Sen hyrde vi film som vi tittade på under kvällen. Det blev Zombieland, Shutter island och 101 kvinnor. Det var så vi gjorde förr innan barnen kom, och det känns väldigt torftigt att göra det nu måste jag säga. Jag är väldigt glad att vi har våra barn, de ger verkligen mening till livet. 

Idag hämtade vi barnen då som sagt. Passade även på att snika till oss middag när vi ändå var hos mina föräldrar och efter det tittade vi på fotbollen. Innan vi åkte hem visade jag Robin runt i Ljungskile och för att vara lite lustig tänkte jag att vi skulle ta en annan väg hem än vad vi brukar göra. Det tog ungefär dubbelt så lång tid och slutade med att vi hamnade i Äsperöd i Uddevalla. Visste inte ens att man kunde komma dit genom att åka småvägar från Ljungskile, så nu har även jag lärt mig något nytt.

Imorrn var det tänkt att jag skulle börja jobba, men så har jag feber. Det börjar ju jävligt bra! Hade tänkt att vara hemma imorrn och vila upp mig så att jag kan gå och jobba på tisdag istället.
Hittade en mystisk jordgubbe,
som Robin tyckte var alldeles för vulgär för att äta upp.
Morten testade att äta jordgubbar.
Vidar också!
Barnen blev glada över att träffa pappa igen :)
Och titta vad Morten kan :)


Midsommar

Jag blev inte sittandes ensam på midsommar, det var väl tur det. Först åkte vi förbi Ljungskile och lämnade av barnen hos deras mormor och morfar och sedan fortsatte färden mot Göteborg. Jag vet inte ens vad det hette där vi var, men vi åkte mot Ytterby i alla fall. Ute i skogen nånstans. Det var vänner till Robin som höll i det hela. Tyckte allt att det gick rätt lugnt till för att vara det sällskapet. Det började med tipspromenad och sedan bjöds det på färskpotatis, sill och allt annat sånt där som man brukar äta på midsommar - nubbe bland annat. När folket hade druckit sig modiga lekte vi lite Sanning och konsekvens, men det urartade som vanligt. Vet inte vad vi gjorde egentligen.. tjötade antagligen. Jag känner inte just den sidan av Robins kompiskrets så väl, men fick reda på att en av Robins kompisar kunde tänka sig att skaffa barn snart, just för att Robin hade sagt någon gång att det faktiskt var rätt roligt med barn. Där ser man, vi kanske kan lyckas inspirera några till att skaffa lekkompisar till våra barn.  
     Framåt sena kvällen togs grillen fram och då kom det en hög med kossor som förmodligen kände lukten av deras brända vänner. De stod bara några meter ifrån och stirrade på oss. Robin var en sväng in i hagen tills någon sa att det var tjurar, då valde han som tur var att gå ut igen. Efter grillen var Robin såpass berusad att han själv kände att det var dags att åka hem och det var nog tur det. I bilen på vägen hem hängde han ut genom rutan och spydde. Någonstans i Stenungsund kastade han ut sin t-shirt genom rutan, eftersom han hade lyckats spy på den och byxorna var också nära att åka ut, men de hamnade i baksätet istället. Detta slutade med att han gick från bilen och hem i fleecejacka och inga byxor. Det satt några grannar på andra sidan vägen som ropade efter honom. Alltid roar man någon.

Det blev väl några bilder, men eftersom jag inte vet vilka som tycker att det är okej att jag lägger upp bilder på dem eller inte så lägger jag inte upp så många här.
Robin och Mustasch-Ralf (vi kan kalla honom Knut också)
Robin besöker kossorna
Ego-posing i bilen


Jaha..

Ska det bli till att sitta ensam hemma på midsommar alltså? Det låter väl ändå jävligt roligt. Men varför är jag förvånad?

Tar det aldrig slut?

Helvete, vad den här dagen har varit lång! Klockan är bara två och det känns som att Robin borde ha varit hemma för längesen. Jag tyckte att han borde sluta tidigare idag eftersom det är dagen innan midsommar, men något sånt var tydligen inte inplanerat på hans jobb. Det var synd. Känns lite segt idag faktiskt. Egentligen borde jag gå och duscha, plocka ur diskmaskinen, sätta in ny disk, vika ren tvätt, eventuellt köra en ny maskin med tvätt, laga mat, röja allmänt i lägenheten. Men jag orkar inte. Har massa planering i huvudet som stressar upp mig lite också, men egentligen borde det inte göra det eftersom det är högst frivilligt. Har även försökt att få tag i Försäkringskassan, men tydligen har de extra mycket folk på linjen idag så man kommer inte ens fram. Massa "borden" idag känner jag. Käkade pizza gjorde vi igår, så den kommer jag inte undan med idag. Planerna för morgondagen känner jag inte för att delta i. Nej, det är ingen höjdardag idag direkt. Ingen skitdag heller. Jag är bara.. likgiltig.

Liseberg

Får väl ta och skriva om Lisebergsresan innan den blir helt inaktuell.

Bestämde med familjen Mellqvist att vi skulle åka på söndagen om det inte var skitväder; vaknade på morgonen, lite halvmulet ute och kom fram till att det var tillräckligt okej för att åka. När vi närmade oss Göteborg möttes vi av värsta skuren som var så illa att vi fick sakta ner med bilen eftersom vi inte såg något annars. Parkerade (efter lite felkörning) i ett parkeringshus och stod där tills det hade lugnat sig. Skulle tro att regnet skrämde bort en del folk och det var ju bra.
     Nu var det bara jag och Johan som åkte och antagligen har vi blivit gamla men vi åkte bara Lisebergsbanan och Balder. Har faktiskt inte åkt Balder tidigare - förklaringen är väl att jag inte varit på Liseberg för att åka på sisådär 12 år.. minst. Hade för mig att det fanns fler grejer som jag tyckte var roliga att åka, men tydligen inte. Fixar inte att åka sånt som snurrar, för då blir jag så jävla åksjuk att jag förstör resten av dan. Gillar visserligen Uppskjutet och Höjdskräcken (ser fram emot Atmosfear som kommer nästa år), men jag ville inte åka själv så det blev inget med det. Vad åkte man när man var liten egentligen? Har för mig att jag åkte hur mycket som helst. Killarna fick testa att åka Sagoslottet och Farfars bilar och jag tror att de tyckte att det var lite roligt i alla fall. Johan tog kort på detta, men har inte pratat med Zara sen dess så jag har inte lyckats snika till mig några kort än. 
     Tiden gick så fort! Antagligen tog våra matpauser längre tid än väntat, för rätt vad det var hade vi redan varit där i sex timmar och det kändes som att vi knappt hade gått runt. Vid en av matpauserna lyckades Vidar spy rätt ut och träffa mitt knä, och jag fick ju för mig att jag gick runt och luktade spy resten av dan. Om folk nu trodde att det var jag som hade spytt så fick de väl tro det. Det blev såklart en paus vid Ben & Jerrys glasscafé, vad annars, och så fick Robin ätit mycket manlig sockervadd. För att uppväga den mycket manliga sockervadden var våra karlar tvungna att mäta sina krafter i både skytte och sån där "slå på en pinne för att komma upp till toppen"-grej. Vet inte riktigt vem som vann i skyttet, men i den andra grejen var det ganska självklart.

Det är lite märkligt; vi åkte Lisebergsbanan två gånger och Balder tre, kände inte av något annat än att det var kul. Direkt som jag sätter mig i bilen och det börjar rulla mår jag hur jävla illa som helst! Kul att ha en dryg timmes resa kvar hem när det känns som att magen vill vända på sig varje gång det svänger lite. Fick stanna tre gånger innan vi var hemma, eftersom jag trodde på allvar att jag skulle spy i bilen annars. Har känt mig lite konstig sen dess. Både Robin och Johan kände sig tydligen också lite konstiga efteråt så det kanske var något vi åt. Ska jag skylla på sockervadden?
Man är så sjukt snygg när man åker ;)


Nu börjar det.. snart

Nu känns det att det är sommar; idag har jag gått bredvid på jobbet. Ska dit imorrn också och på måndag börjar jag jobba på riktigt. Sen är det jobb åtta veckor framöver som gäller. Första veckan inleds med att jobba sex dagar av sju, varav två natturer på 24 timmar vardera. Varför smygstarta när man kan köra allt på en gång?


Helgen som var

Det har varit dåligt med uppdateringar nu i helgen, men vi har verkligen haft fullt upp.

I fredags var jag nere på stan och träffade Zara och Rut. Vi smög runt i affärer som vanligt. Robin hämtade upp mig på vägen hem från jobbet, eftersom jag hade köpt en stor grej som jag inte orkade gå hem med. Direkt när vi kom hem var det bara till att packa om oss och sen ge oss av till Färgelanda för att grilla med folket från hans jobb. Tanken var att vi skulle badat (läs Robin och barnen), men vi glömde badkläder. Och tur var kanske det, för det var rätt kallt. Barnen fick leka med Robins chefs unge som är lika gammal. De tyckte säkert att det var kul att träffa någon i sin egen ålder.

I lördags var vi på kalas hos Robins fader. Både han och hans tanta har fyllt år så de hade 115-årskalas. Bortsett från att vi höll på att bli uppätna av knott var det trevligt. Jag har beställt ett insektsnät till barnvagnen, men det har tyvärr inte kommit än. Vi hade behövt det kan jag säga.

I söndags blev det en tur till Liseberg. Detta får jag återkomma med i ett senare inlägg.

Hög volym!

Just nu försöker jag få två ytterst ovilliga små gossar att sova middag. Det funkar ju relativt bra att lägga dem på kvällen nu, så jag tänkte arbeta in att de ska somna bra på dagen också. Det har ju aldrig varit några problem innan, förstår inte varför det ska vara så jobbigt att bara somna nu. Förr sov de ju nästan hela tiden. Jag säger då det.

Bjuder på en söt liten film som gjordes någon gång förra veckan skulle jag tro. Morten ville få tag på en boll, men det gick inte som han ville och han visade missnöje på sitt eget sätt :)


(Nu blev det tyst..)


Kolla här då!

Vidar börjar bli riktigt snabb. Det är ju inte som att de ligger där man har lagt dem längre - och tur är väl det :)Har drömt massor i natt

Herregud vad jag har drömt i natt. Morten väckte mig vid halv fyra och då höll jag precis på att drömma om krig. Jag är verkligen skiträdd att det ska bli krig och hoppas att varken jag eller någon i min närhet aldrig någonsin behöver vara med om detta. Det jobbiga i drömmen var att jag såg att det var på gång att hända, men det var ingen som lyssnade på mig. Jag tänkte att jag skulle lyckas fly innan det brakade loss, men precis när jag höll på att ge mig av kom det massa soldater springande. Det låter kanske inte så jättehemskt, men det var väldigt otrevligt när jag drömde om det. Drömmen utspelade sig i vår lägenhet också, det kanske var en del i det hemska.
     Efter att ha blivit väckt ett antal gånger under två timmar av att Morten tappade nappen och rullade så att han la sig fel, somnade jag och drömde att jag hade fått tvillingar igen, men jag hade inte berättat det för någon förutom syrran. Jag och hon stod och smög i ett rum eftersom jag inte visste hur jag skulle berätta det för mina föräldrar. Ungarna kan inte ha varit så jättegamla i drömmen, ett par veckor kanske. Det kändes väldigt jobbigt att ha fått barn så tätt inpå, eftersom mina var lika gamla som de är nu. Alla fyra låg i samma spjälsäng. Det var rätt skönt att vakna och märka att det inte var sant, haha! Vet att jag har drömt fler saker, men jag minns inte just nu vad det handlade om.

Det hade inte gjort något om mina killar kunde tänka sig att somna och sova en stund till. Just nu sitter jag här och gungar dem, tänkte att jag skulle få gå och lägga mig igen, men det kan jag nog bara få fantisera om. Hade även en tanke på att gå ner till stan idag, men vi får se på det. Just nu vill jag bara soooova!

Många premiärer idag

Idag har det varit en riktig familjedag. Först gav vi oss ut på en promenad och killarna fick testa att gunga på riktigt. Vidar testade ju lite grann nu i veckan, men nu vågade jag mig på att släppa så att de fick gunga själva. De tyckte att det var hur kul som helst! Sen gick vi vidare och köpte en plugg så att vi kan hänga upp hoppgungan - de kommer säkert ha vuxit ur den nu när vi väl får den på plats. Tog en liten runda efter det bara för att.
     När vi kom hem fick barnen testa på att äta leverpastejsmörgås. Morten satt bara och grisade, men Vidar tuggade i vanlig ordning i sig. Sedan däckade hela familjen av och sov i ett par timmar och efter det gav vi oss iväg till Willys för att handla allihop. Robin bar Vidar i Babybjörnen och Morten fick sitta i kundvagnen. Allt gick bra fram till att jag packade grejerna i påsar, då välte Morten och slog ansiktet i vagnen, men annars var det bra allting. Många premiärer idag; gunga, äta leverpastejsmörgås och åka kundvagn :)


Söt Morten :)
Jätteglad Vidar!
Gungade även i en sån där annan gunga -
Vidar somnade nästan.
Macka går bra att klämma sönder i handen.
Andra föredrog att äta mackan.


Loke 3 år!

Igår var jag och barnen på kalas för deras kusin, Loke. Han blir redan tre år, det går verkligen jättefort! Och till hösten får han ett syskon. Jag gissar fortfarande på en tös. De vet vad det blir, men de vill inte säga det till någon. Dålig stil ;) 
     Robin var iväg på svensexa så jag fick klara mig själv. Eller ja, det fanns en hel del folk på plats som var villiga att hjälpa. Och tur var väl det med tanke på att vagnen inte gick in genom dörren, utan vi fick lasta ur barn och allting och vika ihop vagnen för att sedan ställa upp den inomhus. Allting är inte anpassat efter min tyska pansarvagn. Syrrans killes bror åkte på att mata barn, vilket han tydligen aldrig hade gjort innan. Så går det när man blir placerad bredvid mina barn.
     Barnen skötte sig jättebra och Loke lekte lite med dem på sitt eget vis. Han längtar nog efter att de ska bli såpass stora att de kan leka tillbaka. Nu skrattar de mest, men det är ju ett framsteg bara det. Han hade en keps som de tyckte var rolig - själv satt jag bara och väntade på att de skulle spy i den, men det gjorde de inte som tur var.
Storskrutt
Lillskrutt
Niklas matar barn.
Vidar verkar ju inte ha något emot det i alla fall.
Loke väntar på tårta :)


Herregud, vad aktiv jag är!

Jag har haft så mycket energi idag! Vet inte var den kom ifrån, men är väldigt tacksam för att den har infunnit sig. Har röjt undan, städat båda toaletterna, dammsugit, kört två maskiner med tvätt, vikt torr tvätt, gjort sånt där "jobbigt" som bara blir stående för att det krävs ett steg extra (typ slängt en gammal glödlampa som legat på bänken i en evighet, tömt en påse från när jag var på Gekås senast osv), slagit in en present, städat i skåpet med Robins arbetskläder, diskat, packat i ordning skötväskan inför imorrn och.. ja det var nog det, men det var ovanligt mycket för att vara jag.
     Nu börjar det bli dags att gå och lägga sig, men Robin har inte kommit hem än och det är otrevligt att lägga sig ensam. Vet även att jag kommer vakna när han kommer hem, så egentligen är det ingen idé att lägga sig. Men jag är trött.. kanske ska lägga sig ändå.

Lite udda fredagsnöje

Här sitter jag, ensam en fredagskväll och känner mig rätt nöjd med livet. Robin är iväg till en jobbarkompis och barnen somnade redan vid 18-tiden. Tänk att det kan vara så härligt att bara sitta i lugn och ro, vänta på att tvätten ska bli klar så jag kan slänga in en maskin till, äta godis, ha på "Vem vet mest" i bakgrunden och kanske se på tv senare ikväll. Riktigt skönt faktiskt. Det låter kanske konstigt att tycka det är kul att tvätta en fredagskväll, men jag är inte som alla andra.

Avslutning med Öppna förskolan

Idag var det dags för skolavslutning, nästan i alla fall. Öppna förskolan tar sommarlov så vi träffades nere i Lunnen och tjötade lite som avslutning. Började med en liten tipspromenad, vilken jag och en annan kammade hem alla rätt på så jag fick mig en bok. Zara hade nästan alla rätt så hon fick också en bok. Killarna var så snälla och goa så. Vidar fick testa att gunga för första gången, men jag tyckte allt att gungan var lite väl stor inuti. Jag var tvungen att hålla fast honom, annars hade han ramlat ur. Får väl se om man springer på någon av mammorna nu i sommar, jag kommer väl mest hålla till ute på Sylte skulle jag tro, men någon dag är man väl ledig.
     Under hela tiden vi satt nere i Lunnen funderade jag på vad det var som luktade så jävla äckligt. När lukten följde efter mig på vägen hem insåg jag att det var jag som luktade. Skulle tro att det är min parfym, det luktade verkligen gammal röten frukt. Kanske inte ska använda Hello Kitty-parfym, haha!
Mys-Morten
Rut var bara ute efter killarnas nappar hela tiden :)
Och Vidar gav igen med att vilja ha sockan.
Mina små goingar :)


Man är ju så effektiv som småbarnsförälder!

Det sägs ju att småbarnsföräldrar ska vara så väldigt effektiva; att de lyckas trycka in tusen saker att göra på de timmar de är vakna, det har jag inte märkt något av. Tycker inte att jag gör så värst mycket här hemma. Tar hand om barnen, men de roar sig själva rätt stor del av tiden, lagar mat ibland, pysslar lite, städar undan - jag vägrar ha det kliniskt rent, det är inte min grej. Det finns andra saker jag värdesätter mer i livet än att gå runt och städa varje ledig stund. Fast de kanske syftar på såna föräldrar som jobbar, då förstår jag om man måste vara lite mer effektiv för att tiden ska räcka till. Det kanske kommer senare. Och så är jag väldigt lat, skulle exempelvis aldrig få för mig att sätta igång ett bullbak bara sådär, eller börja storstäda när jag är ensam hemma med barnen. Det är nog mig det är fel på med andra ord. Ja, så är det nog.

Jag är inte gravid längre..

Igår kom min moder hit. Hon hade planerat att vi skulle putsa mina fönster, men jag tyckte att vi skulle åka till Överby och shoppa istället. Gissa vem som vann, hehe. Handlade lite grejer till barnen; kläder, tandborstmuggar och en krok att ha hoppgungan i bland annat. Träffade även på Linda, hennes karl och lillebror som vi pratade en snabbis med.
     Jag köpte en ny almanacka, eftersom den jag har för tillfället slutar nu i månaden. När jag byter almanacka går jag alltid igenom den gamla och för över sånt som jag behöver ha kvar till den nya. När jag gick igenom den gamla såg jag alla noteringar om ultraljud, barnmorskebesök, mätningar på magen, tiden på BB och liknande - och det kändes så hemskt att allt detta är över. Det är ju helt sjukt! Jag har mina två underbara barn här hos mig och ändå känner jag sorg över att allt det där med att vara gravid är slut. Jag har inte heller någon önskan om att bli gravid igen just nu, så jag vet inte riktigt var den sorgen kommer ifrån. Och allt detta bara för att jag köpte en ny almanacka.

Alltid retar det någon

Hittade ett inlägg på Familjeliv som jag bara var tvungen att citera:

"Ibland får man frågan som tvillingförälder; kan vem som helst bli tvillingförälder?

Mitt svar är då; Nej, vem som helst får inte tvillingar. Det är bara väldigt duktiga mogna människor med balans i livet, stort tålamod, varma hjärtan med tillräckligt med kärlek för två, självinsikt att se att man ibland inte kan vara perfekt och med trygga säkra förhållanden som utses till tvillingföräldrar.

Tvillingföräldrar är unika människor. Vi är dessutom försedda med ett självförtroende av härdat stål och skulle kunna ta över världen, men är alldeles för ödmjuka för det."


Sovmorgon

Herregud, idag vaknade jag 7.20 och funderade på om jag hade glömt att sätta igång babyvakten. Jag tittade och den lyste allt. Gick upp och kikade in i killarnas rum och de låg och sov så gott så. Blir alltid nojjig om de inte gör som de brukar, så jag trodde såklart att de hade dött. Framåt åtta tyckte de att det var dags att gå upp, och inte mig emot. Mycket trevligare om de vaknar åtta än halv fem som de har gjort den senaste tiden. Jag gissar på att rullgardinen som Robin satte upp igår kväll kan ha något med saken att göra. Fortsätt gärna såhär!

Utflykt till Prässebo

Nationaldagen firades med en impulsiv picknick till Prässebo. Har aldrig varit där förut, men det är säkert inte sista gången vi åker dit. Blev ditlurade av Zara och Johan kanske ska tilläggas. Idag var det väldigt blåsigt, men det gjorde nästan inget. Hade varit väldigt varmt om det inte hade blåst.
     Satte oss i skuggan, började plocka upp det vi skulle fika och kom på att vi hade glömt skötväskan hemma, vilken innehöll maten till ungarna. Jättelyckat, verkligen! Som tur var hade våra fikakompanjoner med sig mat som vi kunde snylta på, annars hade det bara varit till att åka hem igen. När vi åkte hemifrån sa vi "Nu har vi säkert glömt något jätteviktigt så att vi måste åka tillbaka" och det hade vi gjort om vi hade kommit på det tidigare. Nu löste det sig ju ändå, men till nästa gång kan vi ju försöka komma ihåg väskan kanske.
     Barnen fick även testa att doppa fötterna för första gången. Morten stod där och tittade väldigt förvånat och stampade även lite med foten, men Vidar blev så arg så, haha! Stackars barn. Han undrade väl vad han hade gjort för ont som förtjänade att straffas med att doppa fötterna i iskallt vatten. Vi hade pratat på att kanske bada, men när jag stoppade fötterna i vattnet ångrade jag mig. Så jättelockande var det faktiskt inte. Det märks att man intresserar sig för olika saker, Rut tyckte att Morten var mer intressant än vattnet :)
Rut och Morten
"Ta upp mig era jävlar!"
Så förtvivlad så, haha!
 


Välkommen till Mensa.. eller inte.

Där ser man, då behöver jag inte fundera över det något mer. Gör testet ni också!Tidsfördriv

Snott av Sarah.


Utseende:

1. Vilken ögonfärg har du: Blågrönaktiga, beror lite på ljus och sminkning.
2. Hur lång är du: 166 cm
3. Vilken hårfärg har du: Tanken är att det ska vara svart, men det blir brunt efter bara ett par dagar. Född blondin.
4. Långt eller kort hår: Lite sådär mittemellan föredrar jag, men jag inser mer och mer det praktiska med att ha kort hår om man har barn. Kommer dock inte klippa av det.
5. Piercingar i ansiktet: Septum och läppen.
6. Vilken ögonfärg skulle du vilja ha: Jag är rätt nöjd måste jag säga.
7. Vilken hårfärg skulle du vilja ha: Det hade ju inte gjort något om det hade varit svart på riktigt. Skönt att slippa färga.
8. Vill du ha kort eller långt hår: Mittemellan som sagt.
9. Skulle du vilja ha piercingar, isf vart: Det är väldigt snyggt med skindivers vid ögonen, och så hade jag gärna gjort en i vardera näsvinge, men då lär jag aldrig få några jobb så det lär det inte bli.


Senaste du:

1. Åt: Macka med tartex.
2. Drack: Ramlösa blåbär
3. Fick sms av och vad de stod: Hmm.. det var från morsan och hon undrade om jag och Robin skulle till Överby idag.. det skulle vi inte.
4. Sa: "Hej då", till Robin som åkte iväg för att träna.
5. Kramade: Morten
6. Kysste: Robin
7. Spydde: När jag fick barn, fixade inte riktigt det där de gav mig efter operationen. 
8. Skrattade: Idag, men jag minns inte varför.

Kärlek:

1. Är du singel: Nej, jag har allt en karl.
2. Vem tänker du på när någon säger, din första kärlek: Oj, det var längesen det. Ärligt talat så minns jag inte. Vet att jag var väldigt kär i en kille som gick i min systers klass, men det var inte den första.
3. Gillar du någon just nu: Ja, min sambo och mina barn.
4. Blir du lätt förälskad: Jo, jag blir väl det.
5. Vill du vara singel: Nej tack, det går bra ändå.
6. Hur många förhållanden har du haft: 2 seriösa, 5 oseriösa
7. Hur vore livet utan kärlek: Väldigt ensamt och tomt.
8. Vem var du tillsammans med för exakt 10 år sedan: Ingen


Övrigt:

1. Musiksmak: Väldigt varierat nu för tiden; My Ruin, Lady Gaga, Beyonce, Thåström, Brolle, Arch enemy, Crashdïet osv.
2. Sport: Usch vad tråkigt, tittar på fotboll på tv när det är VM och EM.
3. Galen eller lugn: Lugn, väldigt lugn. Men om jag får ett adrenalinryck och inte tänker så mycket kan jag bli väldigt galen också.
4. Har du någon gång hört att du sjunger bra: Det skulle väl vara när vi spelade Guitar hero och jag råkade sjunga bäst i sällskapet, men det säger inte så mycket om hur just jag sjunger ;)
5. Dricker du alkohol: Väldigt väldigt sällan, kanske två gånger om året.. om ens det.
6. Har du hört att du borde bli modell: Ja, väldigt ofta, haha! Nej, det brukar inte hända.
7. Vad tänker du på just nu: Att det kliar överallt..


En kort visit i sommarstugan

Det blev inte riktigt som det var tänkt idag. Planen var att vi skulle upp till Robins sommarstuga och greja (eller vi är väl att ta i, jag skulle bara följa med som sällskapsdam) och sen sova över för att fortsätta greja som i morgon. När vi kom dit insåg vi att vi inte hade någonstans att sova, så det blev till att åka hem igen. Inte mig emot. Barnen var med och jag satt med dem ute mest hela tiden, så jag har skaffat mig en grisskär solbränna på armarna. Det är inte jätteilla, men snyggt är det då inte. Det fick det vara värt för att slippa sitta ensam hemma ännu en helg. Och ni behöver inte vara oroliga, barnen var inte i solen.
     Fan, för en enda övernattning hade vi packat bilen så det såg ut som vi skulle ut på en långsemester. Nu hade vi visserligen med oss en våningssäng som skulle upp till sommarstugan, men ändå. Resten fyllde upp rätt bra det med.

Idag är det förresten ett år sen som vi fick reda på att det var två bebisar i magen, och det är fem år sen som Robin kom och hälsade på hemma hos mig för första gången.

Tog ett par mysiga kort på mina goa ungar när vi stannade hos deras farfar för en grötpaus på vägen upp.


 


Fotosession

Gårdagen spenderades hemma. Min moder kom på besök en stund och det kändes skönt att inte behöva vara ensam hela dan. Tog några kort också, annars hände det inte så jättemycket. Morten måste ha fått sin mors vackra leende ;)


 


 


 


Nakenfisar

Filmade mina barn i morse. Förvänta er inte massa action, för det är det inte. Jag filmade mest för att de var söta och för att det är kul att se hur de håller på tillsammans. Det är väl det som är roligt med tvillingar; att se hur de interagerar så att säga. Spelade in en annan också, men den blev lite lång. Ni får nöja er med en kortare variant. Eller va fan, jag lägger upp båda två. Det är ju ingen som tvingar er att titta :)


Nu har jag gått så att det räcker för resten av månaden!

Jag hade egentligen tänkt att bara gå hemma och vara äcklig idag, men så blev det inte. Framåt lunch fick jag ett ryck och tog med mig ungarna och gick ut till Överby. Kollade precis på kartan och räknade ut att det är närmare 8 km dit ut. Två timmar tog det. Egentligen tar det säkert inte så lång tid, men jag var tvungen att stanna halvvägs för att köpa något att dricka, annars hade jag förmodligen svimmat av. Hade inte ätit innan vi gick och det var rätt jävla varmt. Sen fick jag stanna ett antal gånger på vägen eftersom Morten fick för sig att det inte var roligt att ligga i vagnen längre. Vet inte vad som tog åt honom. De brukar ju alltid tycka om att åka vagn, men inte idag inte. Stannade väl tre gånger på vägen ut så att han fick komma upp och kolla läget lite. Det kan nog ha varit en blandning av olika missnöje; för varmt, för mycket bilar och ojud (man går ju precis bredvid "stora" vägen), lite småhungrig, trött osv. När jag började slappna av för att vi nästan var framme såg jag att de hade stängt av gångvägen, eftersom de håller på att bygga om borta vid Överby. Kände hur frustrationen kom smygande; ville inte behöva gå hela vägen hem igen och den enda alternativa gångväg jag kunde komma på innebar att jag blev tvungen att ta den lilla omvägen runt NÄL. Som tur var kom det en tjej cyklande precis när jag hade vänt om och hon sa att det gick att ta sig förbi avstängningen. Med lite bök fick jag oss över till andra sidan och sen var vi äntligen framme. Två timmar som sagt. Träffade på min sjukgymnast där ute. Hon lät chockad när jag sa att jag hade gått ända från Kronogården, haha! Och så frågade hon vad det var för skor jag hade på mig. Jag tror inte att hon gillade mina icke-ergonomiska ballerinor ;)
     Tanken med att ta sig ut till Överby var att skaffa en krok som vi kan hänga hoppgungan i, men jag hittade ingen. Det blev att jag beställde solskydd och insektsnät till barnvagnen istället. Gjorde faktiskt inte så mycket mer. När jag väl kom ut glömde jag bort det jag hade planerat. Skulle egentligen köpt lite andra grejer, men som sagt. Hjärnan var väl trött efter att ha gått så långt. Sen kom Robin och hämtade upp mig på vägen hem från jobbet. Tror inte att jag ska gå dit ut igen. Det var ganska.. rakt.. och tråkigt.  

Tisdag

Idag blev det en improviserad tur ner till stan. Tänkte en kort tanke igår att jag kanske skulle ta mig till stan idag, och se på fan.. det gjorde jag också. Fick även träffat Zara som jag tog en glass med. Eller glass, en "Lyxshake" från Max. Strawberry milkshake med jordgubbar ;) Och när jag ändå var där nere blev det lite inköp till killarna. Tro det eller ej, men de har faktiskt inte så jättemånga kortärmade bodies, så det blev till att köpa varsin. Hade även en fantasi om att gå ut till Överby och sen låta Robin hämta upp mig där ute när han kom hem från jobbet. Men så kom jag på att jag ska på sjukgympa sen, vilket innebär att möta Robin i dörren för att ta bilen och åka direkt ner, så den tanken fick jag lägga ner rätt snart. Det får bli en annan dag. Tog faktiskt bussen hem, orkade inte gå längre. Nu är jag skittrött, men har en vaken Morten här som vägrar sova tydligen. Får hoppas att han somnar snart så att jag kanske kan lägga mig på soffan en stund.

RSS 2.0