Hur ska jag göra?

Jag inser att det är dags att klippa sig igen och jag är väldigt sugen på att göra något annat. Så brukar jag tänka innan det är dags för klippning, men vad händer? Jo, när jag kommer från frissan ser jag likadan ut som alltid. Enda som varierar är om luggen är rak eller sned. Någon annan som har tips eller förslag? Jag vet fan inte vad jag ska göra längre. Längden kommer jag dock ha kvar, för den har jag sparat på länge. Jag vet inte om jag är så sugen på att klippa luggen.. så tips på frisyr med lång lugg som ändå ser ut som en frisyr.. någon? 
     En färgning skulle inte sitta fel heller.


 

Rulla runt!

Morten har rullat runt! Helt på egen hand :)
     Jag satt i soffan och matade Vidar och hade lagt Morten på golvet. Rätt vad det är sticker det upp ett huvud framför soffbordet - då hade Morten rullat runt hela vägen så att han låg och höll upp huvudet. Det tyckte han säkert var jättekul, ända tills han rullade tillbaka igen och slog i huvudet. Men men, man lär sig genom smärta eller hur är det ;)
Somnat in action
En annan dag lyckades Vidar rasera hela babygymmet.
Undra hur han lyckades med det..
Igår hade jag en jättemysig pisse i knät :)


Onsdag..

Nu har vi en sån där tråkig dag igen, och vädret är bara grått och hemskt. Antar att det hänger väldigt mycket samman just nu. Hade egentligen inte tänkt att göra något alls idag - få ha en sån där dag då jag inte duschar utan bara går runt här och sunkar - men så blev det inte. Ska åka iväg till Överby sen och handla lite. Bland annat ska jag köpa massa godis och påskägg som jag ska ge till la familia till helgen. Ska även se om jag kan hitta vita byxor till mina killar, finns det? Vet ju att det finns till nyfödda, men kan inte dra mig till minnes att jag har sett till större barn. Väldigt opraktiskt förmodligen, men jag vill ha det.

Egentligen borde jag ge mig på att fixa i killarnas rum. Det ser ut som fan - och då är det ändå inte dom som har stökat ner. Det ligger kläder överallt! Har plockat och grejat lite i övriga lägenheten hittills idag, men jag har blivit så jävla trött på det. Det spelar ingen roll hur mycket jag städar undan, för nästa gång jag tittar så ser det lika jävligt ut igen.
     Idag har jag förresten gett mina killar bara gröt för första gången. Innan har jag gett dom gröt och sen ersättning efteråt, men nu blev det bara gröt och morotsdricka. Hittills verkar det som att dom har kunnat hålla sig lika länge som på ersättningen. Hör att Morten börjar knorra här nu och dom ska inte ha käk förrän vid kl 14, så vi får väl se hur det går. Nångång måste dom ju lära sig att inte enbart leva på ersättning kan jag tycka. Det tog över en timme att mata båda med detta, haha. Det gäller ju att man inte har bråttom i alla fall.

BVC - vaccination och viktkoll

Då var det dags igen. 5-månadersvaccination stod på schemat och det gick lika bra som förra gången. Dom skrek till när dom blev stuckna och en kort stund efter, sen var det bra igen. Vidar var lite kinkig i största allmänhet idag, han ville inte alls vara där. Han skrek när jag la ner honom på bordet och sen var han smågrinig resten av tiden. Antagligen var han lite trött också, för på vägen hem somnade han direkt. Mina viktgissningar var inte helt tokiga.. inte på Vidar i alla fall. Men dom var 2 cm längre än vad jag trodde. Vart tar mina små killar vägen?

Morten - 8790 g & 68,5 cm
Vidar - 8435 g & 68 cm


Är det verkligen så tråkigt väder?

Jag känner mig verkligen helt orkeslös idag. Hade jag inte vetat bättre så hade jag trott att jag var gravid. Egentligen skulle vi på sagostund på biblioteket idag, men jag orkade verkligen inte. Gick upp vid halv sju och matade barn, sen la jag dom en stund till eftersom jag ville att dom skulle vara lite piggare när vi kom dit ner. Men när jag stod och sminkade mig kände jag bara hur orken rann av mig. Bestämde mig för att hoppa över sagostunden den här gången. Det kommer fler gånger och jag tror ärligt talat inte att killarna misstycker. Dom har sovit mest hela förmiddan känns det som. Det är en trött dag idag med andra ord.
     Funderade på om jag skulle gå bort till Willys och handla tvättmedel, så att vi kom ut åtminstone, men nej. Orkar inte det heller. Är jättesugen på att tvätta och så har vi inget tvättmedel - det har väl aldrig hänt förr - men jag får ta det sen. Ska iväg och dansa i eftermiddag och det ska bli roligt. Där får jag inte banga ur och det hade jag inte tänkt att göra heller. Förra veckan blev det inställt, så nu är jag uppladdad. Får hoppas att knäna orkar med bara.
     Trodde först att det var vädret som drog ner humöret så, men nu tittar solen fram lite och inte fan är jag piggare för det.

Imorrn är det dags för BVC igen, så jag tänkte våga mig på en viktgissning. Morten 8900 g och Vidar 8400 g. Om Morten väger över nio kilo så börjar han bli en tjockis på riktigt. Skulle tro att BVC-tanten tittar lite snett på mig isåfall. Det är även dags för vaccination den här gången. Förra gången gick det ju bra. Möjligtvis att dom var lite lite kinkigare på kvällen än vad dom brukade vara då, men det var inget speciellt. Hoppas att det blir samma reaktion nu. Jag får för mig att dom kommer tycka att det är värre nu, eftersom dom känns mer medvetna om vad som händer. Inte roligt att se sina barn bli ledsna.


Den här veckan känns ganska uppbokad:

Måndag:
Sagostund - som vi då hoppade över.
Dansa och efter det handla lite.

Tisdag:
BVC - morsan kommer hit och håller mig sällskap.

Onsdag:
Bara hemma ifall killarna blir konstiga efter vaccinationen.

Torsdag:
Åka hem till en jobbarkompis till Robin.

Fredag:
Robin ska på LAN, så jag får förmodligen besök här.

Lördag:
Fortfarande LAN och eventuellt besök.
Påskmiddag hos mina föräldrar.

Söndag:
Eventuellt besök av en annan tvillingfamilj :)


5 månader

Idag är det den 29 mars, alltså blir mina killar fem månader.
     Har kollat lite på vad barn i allmänhet brukar kunna göra i den här åldern och då står det bland annat att vissa kan sitta upp i korta stunder - ja, väldigt korta stunder kan dom allt sitta. Vi snackar sekunder här. Men dom känns verkligen mycket mer stabila än för bara ett par veckor sen. Skulle tro att dom sitter snart faktiskt. Vi övar varje dag, så nångång fattar dom väl vad jag är ute efter. Nu har dom i alla fall lärt sig att dra sig upp när man hjälper till att hålla i armarna. Prutt- och bubbelljud ska tydligen också vara populärt och det kan jag hålla med om. Det var ett tag sen dom började med detta, så det känns nästan som att dom har tröttnat nu. Det låter inte alls lika mycket av dom som det gjorde för ett tag sedan. Det står även att vissa barn börjar hålla flaskan själva när dom äter, men det gör inte mina. Det känns som att Vidar är på gång, för när man håller flaskan framför honom så tar han tag i den och fattar vart den ska, men ingen av dom håller den än. Dom ska även kunna höra vart ljud kommer ifrån, men det tycker jag att mina har kunnat länge. Om vi börjar prata med dom så vänder dom blicken, eller om en katt kommer smygande förbi så vänder dom sig för att titta. Däremot tror jag inte att dom förstår sina namn än, vilket femmånaders tydligen "ska kunna". Det står även att dom nu kan börja gråta när man lämnar rummet - jo, det har jag märkt.
     Det känns ändå som att dom följer utvecklingen "som dom ska". Man ska aldrig hålla på att jämföra, men det är då inte lätt att låta bli. Det är väl det här med att rulla runt då, det gör dom fortfarande inte! Det står att de flesta barn kan detta nu, men mina fattar inte riktigt. Dom kommer nästan hela vägen runt, men så ligger det en arm i vägen som dom inte fattar vart dom ska göra av. Men som sagt, jag är inte orolig. Vad spelar det för roll om dom inte rullar lixom, så länge jag märker att dom gör andra framsteg och känns stabila i övrigt? Dom grejar inte heller med sina fötter - tror inte ens att dom är så viga att dom når ner, haha! Däremot håller dom på väldigt mycket med händerna. Det är ju lite lustigt att dom inte gör saker som de flesta barn kan, men däremot sånt som få barn kan..Helt otroligt!!

Det var jag som vann 214 miljoner igår!!! Nej, det var det ju såklart inte, men tänk vad skönt om jag hade kunnat skriva så och det var sant. Undra hur personen som vann kände sig när han vaknade i morse - har fått för mig att det är en han. Jag hade nog först trott att det var en dröm och sen hade ett varmt underbart rus infunnit sig när jag insåg att det faktiskt inte var en dröm trots allt.
     Tänk att aldrig mer behöva oroa sig för att det inte ska gå ihop ekonomiskt, eller att man kan göra precis det man känner för att göra. Så underbart! Jag hade köpt en ny bil, direkt! Eller jag hade nog köpt flera bilar, haha. Sen hade jag köpt ett hus, alternativt en tomt och byggt ett eget hus. Och så hade jag hjälpt mina vänner och familj med vad de hade behövt. Tror även att jag hade utbildat mig lite till faktiskt, fast i en annan bransch än vad jag håller på med nu. Och så hade jag inte behövt dra mig för att skaffa fler barn ;)

Nybörjare.. jag säger då det!

Det är så kul att se nybörjare på spinningen. Igår var det den 25:e och eftersom Friskis & Svettis firar 25 år i år får man träna gratis varje månad den 25:e. Nu var det flera nya med och det var speciellt en som fick min uppmärksamhet - dels för att hon betedde sig så dumt, och dels för att hon satt snett framför mig så jag såg henne hela tiden. Det började med att hon ställde in cykeln jättekonstigt och fick ändra om flera gånger innan det blev bra. Visst, har man aldrig cyklat förr så kan det bli så.. hon är förlåten för detta. Sen höll hon på med mobilen innan passet, under passet och efter passet. Går man iväg för att träna så kan väl för fan mobilen få vara i fred den timmen eller? Sen höll hon jättekonstigt i styret. Det finns tre positioner, ettan, tvåan och trean. I trean ska man luta sig framåt och hålla långt fram på styret. Den här tjejen lutade sig framåt men höll långt bak på styret, där man håller under de andra positionerna - det ser jättedumt ut, jag lovar. Jag tror även att hon hade tyngden på styret, vilket man inte ska ha. Det ser också väldigt dumt ut. Hon satt bredvid spegeln och jag tror fan att hon tittade mer på sig själv i spegeln än rakt fram. (Visst, det är ganska distraherande att sitta där, jag vet). Sen började hon väldigt intensivt, tyckte säkert att hon var jättehäftig som orkade cykla mycket fortare än alla andra. Vad resulterar detta i? Jo, att man får sitta ner mot slutet eftersom man inte orkar då man har gått ut för hårt, hehe. Skadeglädjen är den enda sanna glädjen. Det är lika kul varje gång det kommer nya. Och ja, jag kan säga såhär eftersom jag har hållit på med spinning till och från i fem år och gör rätt när jag tränar. Och så är jag snygg också!

Johan: Det var mycket upp i tvåan igår ;)

Kvällssnack

Idag hade jag besök av en gammal klasskompis från högskolan, Macarena. Vi har inte setts på över två år nu, inte sen vi tog examen, men jag tycker allt att hon var sig rätt lik. Vi snackade massa skit och hon fick klämma på mina barn lite, men dom sov mest under tiden hon var här. Fikade gjorde vi ju såklart också. Det är då inte lätt att få bort mammamagen när man håller på såhär ;)  

Annars har det inte hänt så mycket mer idag.. tänkte att jag skulle berätta en sak bara. Jag ska bli moster igen :) Jag har vetat det ett tag, men har inte vetat om jag har fått skriva om det, men nu frågade jag min syster och det var okej. När jag fick reda på detta och skulle berätta för Robin så inledde jag med "Gissa vem som är gravid". Haha, det ansiktsuttrycket hade jag velat fånga på bild. Det såg ut som att hela hans värld rasade samman. Stackarn. Jag fick snabbt avstyrt hans tankar från att det skulle vara mig det handlade om. Till hösten, början på september är det beräknat och jag tror att det blir en tös den här gången.

Onsdag morgon

Vidar tyckte nog att det var roligt att jag tog kort på honom igår morse, så idag slog han på stort för att roa mig ännu mer. När jag kom in låg han helt böjd också, men när kameran kom fram hade han sansat sig lite. Jag tror att jag vet vem som kommer bli busen av de här två..God morgon

När jag kom in till killarna i morse var det detta jag såg:
Morten låg så fint i sin säng.
Vet inte riktigt vad jag ska säga om den andre ;)


Sagostund

Idag var det dags för sagostund på biblioteket här i stan. Jag fick ju veta i fredags att jag kom med ändå, trots att jag stod på reservplats, så det var ju roligt. Vet inte om det gav vare sig mig eller barnen så mycket dock, men men. Det är alltid bra att tvinga sig ut på grejer, annars blir det lätt att jag bara sitter hemma och är bekväm. Den här gången skötte sig killarna väldigt bra och jag hoppas att det fortsätter i den stilen. Det är alltid lite nervöst att ge sig ut själv med två barn när man inte vet hur dom kommer uppföra sig. Har man otur så blir båda skitjobbiga helt plötsligt och då står man där med ett par armar för lite. Inte roligt!
     Eftersom snön otroligt nog tillslut har försvunnit - i alla fall där man går - så bestämde jag mig för att passa på att gå hem. Det tar ungefär 45 minuter att gå från stan och hem till mig och det känns fan som att det lutar uppför hela vägen. Så det blev till att putta närmare 50 kg framför sig i 45 minuter, helt tömd på energi eftersom jag inte hade ätit på ungefär sex timmar. Så när jag kom innanför dörren och fick packat upp ungarna och allt var klart, satte jag mig i soffan och bara skakade, haha! Då gör det inget att dansen ikväll blev inställd. Jag har nog fått träning så det räcker för idag skulle jag tro.

Grattis Thåström!

Idag blir Joakim Thåström 53 år. Herregud, kan inte fatta att han egentligen är gubbe - han som är så snygg, haha! Hade jag fått möjligheten så.. Hittade ett par inspelningar från konserten vi var på i början av februari. Skitbra versioner! Nånstans där i publiken står jag och hänger.


Klädbytardag!

Efter att besvikelsen hade lagt sig för att förra veckans shoppingaktivitet uteblev, så fick jag laddat upp inför idag istället. Halv åtta kom min mor och hämtade mig och så bar det av till Ytterby. En halvtimme innan det öppnade ställde vi oss i kö och strax därefter växte kön betydligt mycket mer. Jag är glad att vi var i såpass god tid så att vi kom relativt långt fram i kön ändå. Jag har aldrig varit på klädbytardag innan, så jag visste inte alls vad jag hade att vänta. Det var hur bra som helst! Arrangörerna hade delat in det jättebra - dels i storlekar och dels efter pojke/flicka (om man nu tycker att det är bra, vilket det var i det här läget). Det verkade som att de som stod innan oss skulle titta på något annat, för jag hade hela killbordet för mig själv i början, så det var bara till att gå och roffa åt sig det jag vill ha. Det blev en hel del grejer kan jag säga, och vissa grejer som var riktigt bra. Jag säger bara; byxor från Villervalla för 30 spänn, haha.. löjligt bra :)

Måste bara.. Vidar snodde Mortens napp förut - när han hade den i munnen!Har kollat efter och det här köpte jag idag:

- 11 st långärmade bodies
- 3 st kortärmade bodies
- 5 st tröjor
- 1 st linne
- 1 st pyjamas
- 4 st byxor
- 1 st överdragsbyxor
- 4 st shorts
- 2 par jeans
- 4 st luvtröjor
- 2 st badbyxor
- 2 st helt nya sockar

Varför?

Varför anstränger man sig ens med att ta på sina barn vita kläder, haha!Nostalgi

Jag har verkligen inget bättre för mig idag. Hittade ett klipp på Youtube där jag är med, hehe. Det är från när jag och Emilia var i London och såg My Ruin - världens bästa band btw. När personen som filmar vrider kameran åt vänster så står det nån mupp och tar kort typ hela tiden, it's me! Ljudet är inte det bästa, men men..Sååå tråkigt idag!

Herregud, vilken bedrövligt tråkig dag det har varit idag. Det enda som har varit roligt är väl att det ringde en tant från biblioteket förut och berättade att jag får en plats på sagostunden trots allt. Ja, det var ju bra det :)

Mina killar har lekt för fullt i gymmet idag. Eftersom det inte har hänt något annat att rapportera om så lägger jag in lite bilder.
Först låg dom och kollade läget lite..
..sen brakade det loss ordentligt!
Det syns inte så bra på bilden,
men Morten låg och petade Vidar i örat med foten.
Om man inte vill äta på sina egna händer kan man alltid ta brorsans!


Bara..

Jag måste bara länka till ett inlägg som jag tyckte var sjukt roligt!

Idag har jag ingenting på schemat. Undra vad jag ska göra.. Tänkte lämna barnbadandet till Robin, så att han har något att göra imorrn när jag sticker härifrån en stund. Antar att jag kommer städa och sånt tråkigt, men whatever. Något ska man ju göra..

Premiär hos Öppna förskolan

Idag vågade jag mig iväg till Öppna förskolan - eller Babyöppet som det även kallas - för första gången. Eller allra första var det väl inte, jag har varit där på återträffen med föräldragruppen, på matlagningskursen och när vi var iväg för att lyssna på vad man gör om barn sätter i halsen, men det var första gången jag gick dit för att bara vara där. Det var Hanna som fick lurat dit mig, jag hade nog inte velat gå helt själv. Träffade på ett par från föräldragruppen och ett par andra som jag träffat de andra gångerna jag varit där och det är allt lite roligt. Kommer säkert gå dit fler gånger. Idag skötte sig mina killar jättebra i alla fall, får se hur det blir nästa gång. De hade ett babygym med Mumin och detta gillade mina killar väldigt mycket, så när Robin hade kommit hem snodde jag bilen, plockade upp Hanna och så tog vi oss en sväng till Överby så att jag kunde inhandla ett likadant. Lite fantasilöst kanske, men jag såg hur kul dom tyckte att det var. Jag testade det på Vidar förut och han slog som fan på Mumintrollen, så jag tror nog att det blir uppskattat. Just nu ligger han och sover i det, så det funkar till många saker tydligen.
Såhär fina var mina killar när vi visade oss bland folk förut.
Vidar sover i sitt nya babygym.


Torsdag morgon

Tänkte bara visa en bild på mina killar som jag tog alldeles nyss. Sådär har då inte jag lagt dom i alla fall, haha!Dagens aktivitet

Idag kom min mor hit. För en gång skull hade vi egentligen inget inplanerat, utan hon kom mest för att jag skulle slippa vara själv. Vi tog oss en sväng ner till stan - riktigt rediga var vi som gick heeeela vägen ner.. tog väl en timme eller nåt - och sen käkade vi lunch. När vi ändå var där gick vi en sväng i affärerna, men hittade inget som jag ville ha så direkt. Köpte en ögonsalva på Apoteket till mina killar. Det verkar som att dom har något gegg i ögonen som jag inte tycker ser så trevligt ut. Sen orkade vi (jag) inte gå hem också, utan då fick det bli bussen. När vi hade gått på skulle vi trixa in barnvagnen och bland annat fälla ner handtaget. Då klämde morsan mitt finger så att det typ sprack. Haha, tack mamma!

Imorrn ska jag och Hanna till Öppna förskolan. Har bara varit där då när det var sån där info om vad man gör om barnen sätter i halsen och på matlagningskursen, så jag har inte varit där "bara sådär". Får väl se hur det är. Jag har ju nära hem annars ;)

En Hanna och en Varg

Igår hade jag besök av Hanna och Varg. Hon fick komma hit eftersom jag inte orkade mig ut på stan, lat som jag är, hehe. Varg såg väldigt fundersam ut mest hela tiden, han kanske tyckte att mina killar var högljudda. Jag som har tyckt att Varg har varit lik Morten tidigare, men det var han då verkligen inte längre. Däremot låter han och mina killar ganska samma. Hon var här bara en sisådär fem timmar, så vi hann ju knappt prata med varann ;)

Just nu sitter jag och väntar på att min moder ska komma hit. Vet inte riktigt vad vi ska göra men.. Egentligen är jag sugen på att gå i affärer, men jag har absolut ingen anledning att göra det. Och så har jag ont i knät också. Jävla spinning!
Tre mysiga små killar.
Morten gör något yo-yo-tecken.. usch, vem har lärt honom det!Morten låg och pep och hade sig,
så jag tror att Varg försökte få tyst på honom.Varg visade hur man tar tag i foten,
mina killar kan inte såna akrobatiska konster än.Tjena brorsan, ligger du här?Tre små busar :)


Tävling

Och så är jag med och tävlar igen.
Den här gången hade jag tänkt att vinna ett paket
med dreggellappar från Älskade hjärtegryn.


Rösta på mig!

Gå gärna in och rösta på min blogg på foraldrabloggar.se.
Ni röstar genom att trycka på bilden:

BaraBlogg - De bästa föräldrabloggarna


Helguppdatering

Idag var vi back on track med tipspromenaden igen. Vi har fuskat lite i några veckor nu. Fast fusk vet jag inte om jag ska kalla det egentligen, jag tycker nog att vi har haft bra ursäkter ändå. Dels blev det ju snöstorm som ingen kan ha missat, helgen efter det såg det alldeles för slaskigt och äckligt ut för att vi skulle vilja gå och förra söndagen var vi ju på NÄL och gjorde hjärtultraljud på killarna. Men nu så, nu blev det allt av. Och vi fick fler tävlande med oss idag; Hanna, Emil och Varg. Självklart hade dom nybörjartur - vad kan det annars ha varit - så dom vann med sina 7 poäng. Robin sög med sina 3, haha! Vi andra hamnade däremellan.

Igår tittade vi på Melodifestivalen hemma hos Zara och Johan. Innan det började pratade vi om våra barn och jag nämnde att våra i stort sett aldrig skriker, förutom när dom är hungriga. Och vad händer då, jo dom dampar ur totalt! Vi matade dom eftersom det började bli matdags, sen skrek dom helt vansinnigt så vi fick tiggt till oss mer käk utav husets ägare, efter det började väl Morten lugna sig lite och tillslut somnade han efter att ha gnällt och haft sig en stund. Men Vidar var helt galen som sagt. Det slutade med att Robin fick sitta med honom i Babybjörnen medan vi åt, då somnade han. Men sen när vi skulle lägga honom så vägrade han och blev galen igen, så han fick ligga på mig medan vi kollade på tv. Där fick man för att man säger att ens barn är snälla, haha! Vette fan vad som hände alltså. Så arga och lessna har jag inte sett dom sen vi låg på BB och dom inte fick någon mat.

Det blev inget med det

Tanken var att jag och Zara skulle åka på klädbytardag i Göteborg imorrn, men som tur var luskade vi reda på att det faktiskt var så sniket att det just var klädbytande det handlade om - inte bara komma dit och tokhandla som vi hade trott. Väldigt konstigt system tycker jag. Man lämnar alltså in sina kläder och får hämta ut lika många kläder som man bytt in.. lite märkligt även om jag förstår tanken. Och så fick man max lämna in 10 plagg/person. Ännu märkligare. Fan, jag som hade sett fram emot detta! Well, jag får stå ut till nästa tillfälle. Har kollat upp de andra ställena som jag har bokat in i almanackan och dessa är regelrätt loppis, trots att det heter klädbytardag. Jag tror att jag har kommit in i ett litet shoppingberoende.. det var det här med att bli besatt av saker ja ;)

Fick en fråga i mitt förra inlägg - hur man ser skillnad på mina barn. Ja alltså, våra barn är inte jättesvåra att se skillnad på, men ibland får jag titta en gång extra beroende lite på vilken vinkel jag ser dom ur. Vidar har ju ett märke i pannan som avslöjar honom rätt rejält. Om märket skulle försvinna någon gång och dom skulle bli så lika att vi inte ser skillnad på dom, så blir det väl till att dra upp tröjan på dom för att kolla vem som har ärret ;) 
     Det här med att blanda ihop sina barn hade jag funderingar på när jag var gravid kan jag säga. Jag var väldigt nojjig över att dom skulle vara superlika och att vi skulle ha koll på vem som var vem när vi kom från BB, men sen råka förväxla dom och så skulle det bli fel resten av livet, haha! Nu hade vi ju tur då att vi faktiskt ser skillnad på dom. Det hade varit jobbigt annars. Jag var även väldigt noga med att det skulle hållas koll på vem som var vem när de plockade ut dom, med tanke på att de i stort sett redan var namngivna i magen. Jag antar att läkarna sa rätt till mig i alla fall, för när jag tittar på mina barn hade det sett väldigt konstigt ut om Morten hade hetat Vidar och tvärtom.


Såhär ligger det till..

Den här dagen för ett år sedan minns jag så väl.
     Jag minns att det efter halva dagen kom en oväntad snöstorm, eftersom jag hade cyklat ner till stan och på vägen hem knappt kunde ta mig fram. Jag minns att vi åt ugnspannkaka med fuskbacon. Jag minns att jag ringde ett samtal på eftermiddagen. Jag minns dock inte vad jag hade på mig.. det var konstigt. Idag för ett år sedan fick jag reda på att jag var gravid :)

Okej, ni kanske är nyfikna på hur det ligger till med mina killar - vilken typ av tvillingar de är. De flesta av er hade rätt, självklart är de enäggs! Inte för att det egentligen spelar någon roll, men jag blev väldigt glad när jag fick reda på att det var så. Dels för att jag själv har varit inställd på det från början och dels för att jag tycker att det känns lite roligare. Jag vet inte varför, det är ju ingen som säger att de kommer bli sådär galet lika för det, men något var det som gjorde att jag hade känt mig besviken om de hade varit tvåäggs. Jättekonstig tanke, men så var det. På ett sätt får jag för mig att enäggs är ovanligare, men så är det inte heller. Det ska vara ganska jämnt fördelat - 1/3 enäggs, 1/3 likkönade tvåäggs och 1/3 olikkönade tvåäggs. Och då vet vi att detta inte hade med ärftlighet att göra. Det känns väldigt bra att äntligen kunna svara på frågan som är den första de flesta ställer när de ser mina barn :)
Kolla in stilen :)
Och en sötis från det hållet med.


Massa barn!

Igår var jag och Zara hemma hos en ny bekantskap - Marika. Träffade även en Liza så det var flera nya personer på en gång. Och massa barn, haha! Kändes nästan som ett dagis :) Marika bor en bit härifrån, så jag och Zara hade planerat att vi skulle åka buss, för min del blev det två olika bussar (låter som att det är skitlångt, men så jobbigt är det faktiskt inte, haha!). Men nu hade vi "tur" att Robin var sjuk så bilen var hemma, vilket betydde att vi var lite bekväma av oss och hellre tog den. Och vet ni vad, man kan faktiskt få in tre bilbarnstolar i baksätet på en Volvo, dock med lite våld.
     Marika hade en hoppgunga till sin unge och Morten testade att sitta i den. När vi kom hem satte vi upp vår hoppgunga, men det funkade inte riktigt så som det var tänkt. Det blev att vi hängde den i en krok i taket istället och då räckte den inte ända ner, så vi har använt den som en gunga ett par gånger. Vidar tycker att det är skitkul, men Morten är som vanligt lite mer skeptisk. Testade även att gunga dom i den nu tidigare idag. När Morten hade gungat klart hängde han och såg ganska nöjd ut och då spydde han rätt ut, haha!

Herregud vad trött jag är! Jag orkar nästan inte skriva. Och snart ska jag åka iväg på spinning.. hur ska detta gå?

Någon mer som vill gissa på enäggs eller tvåäggs förresten, innan jag avslöjar svaret ;)
Massa barn - från 7 veckor till 7 månader :)
Här ser väl inte Vidar direkt nöjd ut,
men så fort vi gungade honom skrattade han skithögt!
Lite skeptisk som sagt :)
Tror nog att han tyckte det var lite roligt.. i smyg.We have the answer!

För några veckor sedan skickade jag in en DNA-analys på mina killar för att ta reda på om de är enäggs- eller tvåäggstvillingar - idag fick vi svaret! Så, innan jag avslöjar resultatet vill jag såklart att ni gissar. Vad tror ni, enäggs eller tvåäggs?

Matlagningskurs

Ikväll har jag varit på matlagningskurs hos Öppna förskolan. Tanken var nog egentligen att man skulle ha med sig sina barn, men eftersom både Morten och Vidar är lite halvsjuka och Robin var hemma så fick dom också stanna hemma. Hellre det än att ta med sig dom dit och smitta ner de andra. Det kändes väldigt konstigt att komma dit utan barn måste jag säga. Kändes lite som att jag var en mamma-wannabe. Men jag lovar, jag har faktiskt barn hemma. Två stycken! Kan tycka att maten var lite väl avancerad, haha. Frikadeller med lyxig grönsakstimbal, det ni. Det låter bättre än vad jag lagar till oss själva här hemma. Nu smakade jag inte på det köttiga - det gjordes även en kycklingrätt - men enligt Zara var det väl lite sådär. Tur att det inte är tänkt att vi ska äta detta. Det var tre andra par, utöver mig och Zara, som var där och de andra barnen var lite äldre, så dom hade nog lite mer behållning av matlagningen. Vi "får" ju inte ens ge våra barn kött än så.. Men men, det kan vara bra att veta hur man gör. Och det var faktiskt inte så komplicerat som det lät. Hoppas på att familjen är frisk nästa gång så att mina barn också får vara med. Träffade lite oväntat på en gammal klasskompis också. Det var lustigt :)

Förresten, har ni sett reklamen för Kronans droghandel. Tycker att den är skitkul med tanke på att dom byggde ett hus här nere på torget nyligen som de döpte till Kronan och ni som känner till Trollhättan vet vad Kronogården har för rykte.. så ja. Kronans droghandel, det låter passande för den här stadsdelen ;)

Men va fan..

Blev det konstigt med inläggen nu bara för att jag försökte fixa till det lite? De kan väl inte gärna ha kommit i oordning bara för att jag la in dom i olika kategorier.. Varför ligger "3 månader" först?!

3 månader

Idag blir mina små killar tre månader. Jag har sagt det förut och jag säger det igen, vart tar tiden vägen?! Det är nog det de flesta föräldrar frågar sig. Rätt vad det är sitter man väl där på ålderdomshemmet och undrar vad som egentligen hände. Livet bara susar förbi. I tremånaderspresent fick dom varsin Bumbo-stol. Hade ingen aning om att dessa fanns, men så letade jag runt lite angående platta bakhuvuden och då såg jag tipset att man kan ha dom sittande i en sån stol istället för en babysitter, så blir det inte samma tryck. Fick direkt inhandlat ett par sådana så vi testade dom här idag. Nu är dom egentligen till för bebisar som kan hålla sitt huvud själv och det gör ju inte mina än, men det kommer nog snart och då ska dom allt få sitta där.  

Börjar jaga upp mig lite inför namnkalaset som vi ska ha om ett par veckor. Har det mesta klart i huvudet men så ska det ut också och så kan man ju aldrig få några vettiga svar utav Robin utan det kommer sen, "varför gjorde du så, varför fick inte jag bestämma något osv.." Ja, men jag vill faktiskt inte ha allting kvar in i det sista, jag vill gärna känna att allt är färdigt. Försöker hitta passande musik - har två låtar som jag skulle vilja ha med, men Robin tycker såklart att dom är löjliga.. det är ju inte Immortal direkt. Jag är så löjlig! Sitter här och grinar när jag hör dom, så kan jag inte bete mig på namnkalaset, haha!

Hjälp..

Någon som vet om man i efterhand kan få in sina inlägg i olika kategorier, eller måste man ha gjort det från början?

Bajskaos!

Idag är Robin sjuk så han är hemma. Vid klockan sex i morse tyckte killarna att det var dags att vakna, så det var bara till att gå upp. För tillfället verkar vår babyvakt ha lagt av också, så vi får sova med öppna dörrar så att vi hör när de skriker. Detta innebär att Trixi kommer in på morgonen sådär vid fyra, halv fem och börjar äta på saker runt mig så att jag vaknar. Trevligt, sova behöver man ju inte göra.
     I vilket fall. Efter att vi hade matat dom första gången tyckte jag att vi kunde lägga dom igen, eftersom det var lite för tidigt för att gå upp i mitt tycke, men så såg jag att Morten hade bajsat igenom sin pyjamas och när jag ändå skulle byta kläder på honom så kunde han lika gärna vara uppe. Nu vid andra matningen tog jag Vidar för att variera mig lite och under tiden som jag matar honom hör jag hur han börjar bajsa och ser hur en brungul fläck börjar smyga sig upp från byxkanten och sprider sig över hans vita tröja. Jag förhandlar bort honom till Robin, med argumentet att jag inte ska behöva ta två nersketna ungar när han är hemma, så vi bytte barn så att han fick ta Vidar. När jag lyfter upp Morten ser jag att han också har bajsat igenom tröjan så det var inget lyckat byte, haha! Ja, det är så det är att ha barn ibland. Men dom är söta när dom sover.


Ännu en lista

Snodde en låååång lista av Sarah:

1. Hur gammal är du om fem år? 32

2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag? Robin och mina barn

3. Hur lång är du? 166 cm

4. Vilken är den senaste filmen du sett? Alice i Underlandet. Gjorde ett försök att kolla på film på tv igår, men jag hamnade framför datorn ändå.

5. Vem ringde du senast? Hem tror jag.. hit alltså.

6. Vem ringde dig senast? Robin..?

7. Hur löd det senaste sms:et du fick? "Vi är påväg bort till er nu. Ses snart"

8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Det beror på vem jag ska ha tag i.. oftast sms, men Robin ringer jag helst till.

9. Är dina föräldrar gifta eller skilda? Ett av få par som fortfarande är gifta verkar det som.

10. När såg du senast din mamma? I lördags när hon och min fader passade våra barn.

11. Vilken ögonfärg har du? Ljusa blågröna.

12. När vaknade du i dag? Vid halv fem ungefär, hade en katt som smög runt sängen och åt på saker för att jag skulle vakna. Sen vaknade ungarna vid kl 6 så det var bara till att gå upp.

13. Vilken är din favoritjulsång? Julsånger är väl inte min starka sida direkt..

14. Vilken är din favoritplats? Hemma. Jag är fruktansvärt hemkär.

15. Vilken plats föredrar du minst? Utomhus när det är kallt och regnar och jag är tvungen att vara där. Eller typ i ett garage om Robin ska greja med bilen. Sånt är tråkigt som fan!

16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Jag har förhoppningsvis fler barn, bor i ett hus lite halvt på landet, har en stor fin bil och ett jobb. Större drömmar än så har jag inte ;) Har jag riktig tur har jag gett ut en bok också.

17. Vad skrämde dig om natten som barn? Hajar som kunde komma ur golvet (mycket troligt), spöken under sängen, spöken i garderoben, att det skulle börja brinna eller att mormor skulle dö.

18. Vad fick dig verkligen att skratta senast? Tragiskt att jag inte kommer ihåg det.. eller jo, i lördags när Zara och Johan berättade om sina grannar, hehe.
19. Hur stor är din säng? Dubbelsängsstor

20. Har du stationär eller bärbar dator? Stationär and I like it!

21. Sover du med eller utan kläder på dig? Med kläder såklart, hatar att vara naken.

22. Hur många kuddar har du i sängen? Fyra stycken, varav jag använder två. De andra är Robins.

23. Hur många landskap har du bott i? Eeh.. två väl? Bohuslän och.. vart bor jag nu? Gud vilken dålig koll. Googlade lite och hittade Västergötland. Det här med geografi alltså ^^

24. Vilka städer har du bott i? Ljungskile (dock ingen stad), Uddevalla, Vänersborg och Trollhättan.

25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Strumpor faktiskt.. har alltid gått barfota tidigare, men nu är det strumpor som gäller. Fast på sommarn är det naturell som gäller.

26. Är du social? Nä, inte speciellt.

27. Vilken är din favoritglass? De flesta. Gillade Magnum Avund, men den har dom ju inte kvar.

28. Vilken är din favoritefterrätt? Chokladpudding och annat i den stilen.

29. Tycker du om kinamat? Absolut.

30. Tycker du om kaffe? Nej, sånt håller vi inte på med här.

31. Vad dricker du till frukost? Juice.

32. Sover du på någon särskild sida? Jag snurrar nog runt rätt mycket, men somnar bättre på höger sida.

33. Kan du spela poker? Kan och kan.. ibland har man väl tur.

34. Tycker du om att mysa/kela? Nja, tyvärr inte så mycket som jag borde.

35. Är du en beroendemänniska? Jag blir beroende av saker och människor i perioder ja. Kan vara besatt av att äta en viss sak och då är det bara det som gäller och sen går det över. Käkade mannagrynsgröt med Proviva i typ ett år.

36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Känner kan jag väl inte påstå. Min syster hade en klasskompis som fyller år samma dag som mig, men hon är ju tre år äldre då.

37. Vill du ha barn? Jag skulle vilja ha tre barn till ja, sen kanske samlingen är komplett ;)

38. Kan du några andra språk än svenska? Engelska tycker jag väl att jag kan.

39. Har du någonsin åkt ambulans? Nej, skulle eventuellt åkt ambulans när Vidar skulle opereras men det blev inte så.

40. Föredrar du havet eller en bassäng? Bassäng, det var det där med hajar då va ;)

41. Vad spenderar du helst pengar på? Just nu är det grejer till barnen. Kläder till mig själv är ju inte heller fel, men det kommer i andra hand för tillfället.

42. Äger du dyrbara smycken? Nej, så det är ingen idé att komma hit och snoka. Eller ett har jag men det finns inte här hemma.

43. Vilket är ditt favoritprogram på tv? Familjen Annorlunda!

44. Kan du rulla med tungan? Ja, eller vad betyder det?

45. Vem är den roligaste människan du känner? Robin, det hade varit jobbigt annars.

46. Sover du med gosedjur? Ja, den där stora håriga saken som ligger bredvid mig och snarkar ;)

47. Vad har du för ringsignal? Candyman av Christina Aguilera. Har haft den alldeles för länge nu.

48. Har du kvar klädesplagg från då du var liten? Ja, några stycken.

49. Vad har du närmast dig just nu som är rött? Baksidan av ett kvitto.

50. Flirtar du mycket? Verkligen inte!

51. Kan du byta olja på bilen? Byta olja kan jag nog inte, men fylla på ^^

52. Har du fått fortkörningsböter någon gång? Nej.

53. Vilken var den senaste boken du läste? Håller på med "Thåström" av blandade författare.

54. Läser du dagstidningen? Nej, men jag kollar aftonbladet.se varje dag i stort sett.

55. Prenumererar du på någon veckotidning? Nej

56. Dansar du i bilen? Nej, men jag sjunger.

57. Vilken radiostation lyssnade du till senast? P3

58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Bra fråga..

59. När var du i kyrkan senast? På farfars begravning 2008.

60. Vem var din favoritlärare på högstadiet? Patrik Jansson, men han är tyvärr död nu.

61. Hur länge har du campat som längst i ett tält? Har väl inte campat så många dagar i sträck kanske men.. någon vecka eventuellt eller så länge nu O-ringen håller på.

62. Vem var det som senast gjorde något extra speciellt för dig? Mina föräldrar som passade våra barn så att vi kunde gå på bio.

63. Vad lyssnar du på just nu? Mina barn som pratskriker och Robin som stönar över att det låter.

64. Har du varit med i tidningen? Jajjemän, flera gånger.

65. Vad är det konstigaste du ätit? Konstigt.. bläckfisk är väl rätt konstigt, fast kanske inte.

66. Vem såg dig naken senast? Robin

67. Vad är det för färg på din tandborste? Hmm.. röd och vit tror jag. Bad Robin kolla men jag känner mig lite skeptisk.

68. Hur imponerar man på dig? Det är svårt ska ni veta. Imponeras inte så lätt.

69. Vem ringer du när du är arg/ledsen? Ingen

70. Har du någon piercing? Ja, en i läppen, en i näsan, en i öronpluppen (utöver de 9 andra jag har i öronen då) och så har jag haft en i naveln och en i tungan. Är lite sugen på skindivers vid ögonen men då lär jag väl aldrig få några jobb.

71. Din största vinst? Att jag fick två barn på en gång ;)

72. Civilstånd? Sambo

73. Vilka hemsidor besöker du dagligen? Familjeliv, bloglovin, min blogg och flera andras, Bilddagboken, Aftonbladet och Tradera.

74. Är du fåfäng? Rätt så..

75. Ångrar du någonting du gjort? Jag ångrar inte saker.

76. Hur gammal är din pappa? Han är född 54 så han borde väl bli 56 i år va..

77. Vilket är ditt drömjobb? Ingen aning längre.. har sagt make up-artist i flera år men jag vet inte det jag. Författare är ju en dröm jag haft sen jag var liten så det skulle kunna vara det. Bra att man utbildar sig till något helt annat då, hehe. Inredare hade inte varit helt fel heller.

78. Finns det något du verkligen skulle vilja göra men inte haft tillfälle, tid eller råd till? Köpa en ny, stor och fin bil.. och ett hus som jag kan inreda precis som jag vill ha det.

79. Vad har du haft för husdjur? Kaninen Snutte, marsvinet Tuborg (även kallad Tubbe), hamstrarna Dennis och Ture, mössen Lindstrand, Johansson, Ivarsson, Jack, Sally, Therese och så Sara som fick ungarna Pissmusen, Pojken, Kitty, Ebba, Sanna, Tairrie, Doris och Agnes, råttorna Drusilla, Lamia och Lilla My, och nu katterna Trixi och Bettan.

80. Berätta tre saker som dina läsare antagligen inte vet om dig? Jag har lätt för att bli besatt av saker och folk, jag vägde över 100 kg mot slutet av min graviditet och om jag fick en enda önskan skulle det vara att jag lyckades med allt jag tog mig för.

81. Svär du ofta? Ja, men det gör väl inget.

82. Sverige när det är som bäst? När vädret är sådär lite lagom varmt, som när våren har kommit igång.

83. Kan du åka slalom? Har aldrig försökt.

84. Vad har du ätit i dag? Har bara hunnit med frukost hittills, ostmacka och juice.

85. Vad har du för utbildning? Socialpedagog

86. Vilken kroppsdel är du mest nöjd med? Det mesta.. dock är jag lite för fet för tillfället.

87. Vilken kroppsdel är du minst nöjd med? Skulle väl vara magen då.

88. Vilken är din bästa egenskap? Enligt Robin att jag är jordnära, enligt mig själv att jag tar det jag vill ha.

89. Vilken är din sämsta egenskap? Enligt Robin är jag oflexibel, men jag tycker nog själv att jag är lite för icke-spontan för mitt eget bästa ibland. Det hänger väl kanske ihop.  

90. Nämn två historiska personer som intresserar dig? Kommer inte på någon just nu.. måste personen vara död?

91. Saknar du något? Nej, jag är rätt nöjd.

92. Är det viktigt att fira födelsedagar? Sådär, det kommer förmodligen bli mer viktigt med barnen nu de kommande åren.

93. Vad gör dig ledsen? Att mänskligheten mest verkar bestå av idioter.

94. Vad gör dig glad? När jag får shoppa! Ytligt, jag vet.

95. Har du varit gift eller förlovad? Jag var förlovad en gång i tiden.

96. Vad ska du göra i helgen? På lördag ska vi till Göteborg på en klädbytardag, utöver det vet jag inte.

97. Vad är det knasigaste du gjort? Bra fråga.. stuckit ensam till Usa för att hälsa på en kille som jag knappt kände kanske. Platsar det i den kategorin?

98. Vad har du för laster? Det är alldeles för gott med bullar och godis.

99. Vem är din förebild? Tairrie B

100. Vad ska du göra när du svarat klart på alla frågor? Fortsätta kolla runt på Internet.


Hjärtultraljud

Idag var det dags för hjärtultraljud på killarna igen. Låter konstigt att göra sånt på en söndag, men tydligen har de väldigt långa köer så de var tvungna att lägga vissa besök på helgerna också för att korta ner väntetiden. Oss gjorde det inget, Robin slapp ju ta ledigt. Detta var väl tredje eller fjärde gången vi var där tror jag och nu såg allt bra ut. Enligt den läkaren vi hade idag behöver vi inte komma dit igen för fler undersökningar. Det lilla hål de haft i hjärtat hittills har vuxit igen helt och den turbulens som har uppstått pga en förträngning de haft hade också vuxit bort, så det känns bra. Skönt att slippa gå på fler undersökningar. Inte för att det är jobbigt så alltså, men jag åker inte själv så Robin får som sagt ta ledigt för det och roligare saker finns väl att lägga tiden på.

Citat

Jag härmar Linda genom att slänga in ett citat från idag.

Robin stod framför spegeln och höll i Vidar och jag stod bredvid och tittade på.

Robin: "Vad gör du, du ser elak ut."
Jag: "Jag ler ju!"
Robin: "Det gick ju bra.."

Den bjuder jag på!

Linda håller på en del med bilder och bad mig ta några hemska halvsminkade kort som hon kunde greja med. Gud så bedrövligt säger jag bara, haha! Det finns en anledning till att jag sminkar mig som jag gör om man säger så.Idag fredag

Mata barn, äta frukost, diska, tvätta, sitta vid datorn, bädda, hänga undan kläder, rensa bajslådorna, mata barn, bada barn, duscha, fixa till mig (först komma ihåg att ta ett kort till Linda), underhålla barn, hänga upp tvätten, sitta vid datorn, dammsuga, byta lakan för barnen, plocka undan, eventuellt greja med Tradera, mata barn, få besök av svärmor och hennes gubbe, mata barn, se på Let's dance & Solsidan, mata barn, natta barn, sova!


Busmonster

Tänkte att jag skulle köpt mig ett par tuffa mössor till mina killar såhär lagom till våren. Fick tips om en sida som har fina grejer :)


Blogga om BusMonster och få presentkort!
Såhär en torsdagsmorgon

Vidar är fortfarande lite sjuk. I natt fick han sova inne hos oss eftersom jag är en nojjig mamma - eller ja, Robin var inte bättre han förresten. Jag trodde att jag skulle bli sittandes uppe hela natten, eftersom Vidar hostar till ibland så att det låter som att han ska kvävas, men inte förrän vid halv fem i morse vaknade jag av att lilla skrutten lät väldigt tät i näsan. Fick hällt i lite Nezeril och lagt honom tillrätta - han låg i liften till barnvagnen och hade på något sätt nästan lagt sig på tvären - och han sov sig igenom alltihop. Duktig kille!

Tog lite bilder häromdan, mest på Morten dock:Han tar i rätt mycket när han ska "prata" :) 
Ja, jag vet inte vad man ska säga, haha!
"Oh, my gaaad!"
Vidar övade mest på att få in handen i munnen.


Min lilla skrutt

Jag tror att Vidar håller på att bli lite förkyld. Han hostar och snorar, men verkar trots detta glad ändå. Det känns inte som att han har någon feber i alla fall och det är ju bra. Han ligger just nu på golvet under sitt babygym och rullar över på sidan, sen blir han förbannad när han inte kommer varken fram eller tillbaka, hehe. Dom testar hur högt dom kan skrika också, utan att vara arga. Intressant att så små liv kan göra så höga ljud. Mina fina små killar, jag är så lycklig att jag har dom!

Ikväll är det dags för spinning igen. Känner att jag har lite ont i huvudet, men det ska jag förneka tänkte jag. Det är bara kroppens sätt att försvara sig mot fysisk aktivitet. Jag har varit still så länge nu att kroppen blir rädd bara vid tanken på ansträngning ;)Såhär ser Morten ut när han hör sitt namn ;)


Jobbigt!

Fan vad trött jag blir! Jag läser era bloggar, kommenterar och sen när jag kommer till rutan då jag ska verifiera med den där konstiga texten så säger datorn till mig att det har uppstått ett sessionsfel eller vad den nu kallar det. Det är inte för att jag är otrevlig som ni inte får några kommentarer från mig, det är för att min dator är konstig! Så om ni själva har ställt in bloggen på att man måste fylla i ett sånt ord för att kunna kommentera, ta bort det är ni snälla ;)

Söndag igen

Tänkte bara lägga ut lite bilder från igår. Gjorde ännu ett försök att få med hela familjen på bild. Det börjar bli dags att skicka in en bild till tidningen - inte för att den här bilden skulle skickas in alltså - men det är rätt svårt att få med alla när en ska hålla i kameran. Ett tips är nog att inte jag sitter först och tar upp all blixt ;)


Suddig buse ett..
..och suddig buse två.
En liten going :)
Go eller inte.. det får ni avgöra själva ;)


RSS 2.0