11 månader

Kan ni fatta att mina barn blir ett år om en månad?! Det kan då inte jag. När hände detta?
     När jag var 11 månader började jag gå, det visar inte mina barn några tendenser till. De ställer sig ju upp i alla fall och de går utmed möbler. Om vi försöker få dem att gå så sätter de sig ner och vill krypa iväg istället - eller Vidar kryper faktiskt inte än, han har sin ålstil kvar. Han är nog ett sånt barn som inte kryper. Men Morten han kryper han, och fort går det. Skulle tro att de rätt vad det är bara börjar gå, precis som med allt annat. Plötsligt händer det.  
     Igår var vi och hälsade på deras dagis. Det är lite rörigt eftersom vi inte riktigt vet om de kommer gå där eller inte. Det beror på Robin just nu, men vi får avvakta lite och se vad som händer. Gillade det här dagiset, men det känns som att de inte kommer att gå där. Och om det inte blir det dagiset då tänker jag sätta dem på något dagis nere i stan. Här i närheten vill jag då fan inte att de ska gå! Seriöst, vi måste flytta härifrån.
     Idag var vi iväg till Öppna förskolan hela familjen. Roligt att få med sig Robin dit för en gång skull, blir oftast lite svårt eftersom han brukar vara på jobbet i vanliga fall. Får passa på nu när han är hemma.


Nu blev de ju 11 månader igår, men jag är lite seg. Har haft annat för mig.

Update missing

Nu har vi försökt att boka kalasrummet i flera veckor. I vår trappuppgång sitter en lapp där det står ett nummer och en tid att ringa, för ett tag sedan fick vi en lapp i lådan där det står andra tider som man ska ringa på. Vi har försökt i två veckor nu på alla alternativ och det har då fan inte varit ett enda svar någon gång! Nu ringde vi på kvällen för vi har fått för oss att det i alla fall är folk där då, och nu säger käringa att man ska ringa på måndagar! What the fuuuuck?! Ja, något kalasrum lär vi nog inte få bokat när det inte är så lång tid kvar. En uppdatering av informationen hade inte varit fel.

...

Känner mig bara tvungen att påpeka att bilden i föregående inlägg är ytterst seriös. Bara så att ni inte tror något annat.

Vem är Linda?

Jag kan tycka att det är roligt att gissa vad folk arbetar med, eftersom jag får för mig att det säger något om hur personen är. Just därför blev jag full i skratt när jag var ner till Kamratgården för att lämna tillbaka nyckeln och tanten som jobbar där frågade vad jag arbetar med. Det verkade som att hon hade funderat över det här och kommit fram till att jag förmodligen jobbar i någon slags affär med ungdomskläder. Och det berodde inte bara på utseendet, sa hon, utan även hur jag rör mig. Hon tycker att jag går så rakt och som en modell... moahahahahaha! Ja, jag får väl helt enkelt tacka och ta emot. 

Jag har säkert nämnt det i något tidigare inlägg, men om ni bara gissar fritt nu.
Så, vad arbetar jag med?


Hälsade på det nya tillskottet

Idag blev det en sväng ner till syrran med familj för att få tittat på den nya. Han har faktiskt fått ett namn nu också; Viggo. Det är lite lustigt, för bara någon dag innan jag fick veta att han skulle heta det så frågade jag Robin om Viggo hade kunnat vara ett alternativ ifall vi inte varit så insnöade på Morten - Viggo och Vidar, men han gillade inte det. Tur var väl det för nu har syrran valt det, haha. 
     Viggo sov väl mest hela tiden vi var där, vaknade lagom till att vi skulle gå. Morten och Vidar lekte med Lokes bobbycar, så det hade nog varit populärt att ha. Nu har vi ju visserligen varsin till dem, men de är lite långa att köra runt med här inne. Kan bara hoppas att vi får skaffat oss ett större boende inom en relativit snar framtid. Vad barnen såg stora ut helt plötsligt när man fick se en sån liten skrutt.

En riktig slappardag

Herregud, vad barnen har sovit idag! Undra vad de gör hemma hos mormor och morfar egentligen. De vaknade vid nio, vid tio var det dags att sova igen och sedan fick jag gå in och väcka dem vid halv två! Halv tre orkade de inte vara uppe längre, så nu sover de igen. Det har då inte blivit mycket socialt med dem idag. Skönt på ett sätt eftersom jag hinner göra andra saker, men nu när jag har varit utan dem i flera dagar så hade det väl varit trevligt att få se dem lite, haha.

Hönsmens till frukost, någon?

Jag har verkligen jättesvårt för att äta ägg; måste intala mig att det är något helt annat än vad det är. Det brukar gå bra, men alldeles nyss när jag tog sista tuggan av min frukost bestående av två ägg (jag inbillar mig att det är ett bättre alternativ än att äta macka hela tiden, ifall någon undrar varför jag envisas med att äta ägg när det krävs kraftig förnekelse varje gång) kom en spontan tanke; "Mmm, mysigt.. kunde blivit en kyckling". Tur att det var sista tuggan i alla fall.

Bara lite dravel

I måndags körde vi ner barnen till Ljungskile för att ha barnvakt i några dagar. Jag har jobbat tre dagar på raken, så vi kände att det var smidigare att morsan fick hem barnen till sig, istället för att åka hit varje dag. Men idag äntligen ska vi få tillbaka dem. Jag har faktiskt saknat dem. Riktigt såhär har jag inte känt tidigare. Vissa har problem att lämna bort sina barn i början, jag kanske är tvärtom (som vanligt i så fall) och tycker att det blir jobbigare ju äldre de blir. Jobbade natten till idag och avslutade passet med att gå en datautbildning för att lära mig ett program som jag behöver för att kunna arbeta. Kändes som ett lugnt avslut på ett långt pass. Placera mig framför en dator och jag kan sitta där hur länge som helst. Något säger mig att jag har valt fel bransch. 

Vi har funderat på att köpa en ny bil. Eller två bilar rättare sagt, men vi får väl ta en sak i taget. Tanken är att köpa en "finbil" och en "fulbil". Fulbilen får vi nog köpa först eftersom det snart kommer behövas en extra bil. Tänker inte spendera över en timme varje morgon bara för att ta mig fram och tillbaka till olika ställen; gå till dagis, gå hem från dagis, för att sedan gå till jobbet. En bil sparar in massor av tid. Ska se om vi får tag i en liten ful Lada eller något åt det hållet. Finbilen har vi inte riktigt kommit fram till än. Jag är ju väldigt förtjust i Volvo, det går inte att komma ifrån. Väldigt förtjust i just Volvo 945 som vi har nu, men är det någon idé att köpa en fräschare? Hittade en jättefin på ganska nära håll, men vi får se som sagt. Får ta en diskussion med Robin om detta.

Kan själv!

Gårdagen spenderades på Innovatum för att aktivera barnen en stund. De har en utställning nu under september månad som de kallar "Kan själv" där de har byggt upp små hus som barn i åldern 0-3 år kan krypa runt och utforska. Grejer att pilla på är ju alltid populärt, så är det bara. Så vi var tre familjer som samlades; familjen Ruina-Olsson, Mellqvist och Svärd-Wallberg. De hade även byggt upp en lutande grej som barnen kunde glida ner på, vilket också blev väldigt poppis.
     Det var så dumt ljus där inne, så mina bilder blev inte jättebra, och utan blixt blev det mest bara sudd. Svårt att få lekande barn att sitta still.


 Alla fyra barn samlade på en bild.Klädbytardagen blev en succe!

Eller ja, allt är ju relativt. Mitt mål var att få in så pass mycket pengar att det åtminstone täckte kostnaden för lokalhyra och annonser, vilket vi fick. Det blev till och med en pizza till oss var som vi satte i oss medan vi väntade på att folk skulle komma och hämta sina grejer. Det hade definitivt kunnat vara bättre försäljning, men jag ser det här som en provomgång. Nästa gång har ryktet spridit sig vidare och det kommer att komma fler som handlar. Ska även byta namn på det, folk vet inte vad en klädbytardag är. Har fått några tips som jag tar med mig till nästa gång. Det var verkligen jätteroligt! Även om det låter skrytigt så tycker jag faktiskt att vi hade fixat det bra.

Väntar med spänning!

Mycket nyfiken på hur det här valet kommer sluta. Känns som att det är valhysteri just nu, men det lugnar sig snart. Imorrn kommer löpsedlarna bestå av "Fel sida vann, Sverige kommer gå under!" Ja, men det spelar ingen roll vilken sida som vinner, för det kommer stå likadant i vilket fall. Mest nyfiken är jag på hur det kommer gå för SD. Allt tjat om att det kommer bli värsta nasse-Sverige ifall de kommer in i riksdagen. Nej, det tror jag inte. Jag tror att det är bra om de kommer in och rör runt lite. (Nej, jag har inte röstat på SD, men jag kan skriva så ändå.)


Återkommer senare om hur gårdagen gick. Snart ska vi titta på film här med familjen Svärd.

Laddar upp inför den stora dagen i morgon!

Den här dagen har verkligen varit intensiv, det kan man lugnt säga. Först jobbade jag 7.30-14.30, sedan direkt efter jobbet var det bara till att hälla i sig en shake och ta med morsan och barnen ner till Kamratgården för att börja ställa i ordning allting och där var vi fram till strax efter nio. Robin kom och hämtade barnen när han hade slutat jobba, så vi kunde greja i lugn och ro. Medan vi diskuterade hur vi skulle ställa borden för att utnyttja ytan till fullo började de första inlämnarna ramla in och sedan flöt det på. Jag blev väldigt glatt överraskad när en efter en kom med stora säckar med kläder och andra saker, för att säga "var ska jag ställa de här, jag har fler i bilen". Mycket positivt överraskad av att 22 st inlämnare (ja, vi fick lite bortfall på slutet) kunde bidra med så mycket grejer!


Så jag kan varmt rekommendera er att komma till
Kamratgården i morgon kl 10-15 och shoppa barngrejer!


Nu måste jag återgå till mina sysslor så att jag hinner sova lite innan det är dags att gå upp igen.


Mina barn är väl inte så stora redan?

Idag fick jag papper på posten om att mina barn har kommit in på dagis. 1 november är det dags och jag frågar mig när mina barn blev så stora? Min önskan var ju inte att de skulle sättas på dagis direkt de fyller 1 år, men vi har inte mycket att välja på just nu. I min fantasi skulle de inte ha börjat förrän hösten 2011. För tillfället är jag mest glad över att de fick en plats alls. När Robin ringde tanten tidigare i veckan hade hon ju ingen aning, lite konstigt. Det som känns lite tråkigt just nu är att de hamnar på olika avdelningar och jag hoppas att det inte blir krångel bara för det. Egentligen kanske det är bra; de blir Morten och Vidar istället för MortenochVidar.
     Idag har vi fått testa på hur det kommer bli sedan när det är dags för dagis. Båda började jobba tidigt och innan vi skulle lägga oss igår kväll frågade jag Robin vem som skulle gå upp nu på natten ifall något av barnen vaknade ;) Just i natt behövdes det inte, men jag kan tänka mig att diskussionen kommer uppstå. Diskussionen om "vems jobb som är viktigast", vem ska stanna hemma från jobbet när barnen är sjuka, vem ringer dagis först om det händer något medan barnen är där. Ja, ni vet. Ska jobba förmiddag imorrn med, så det blir till att lura hit morsan då också.
     Morgondagen är fullbokad; först eventuellt en sväng till Vårdcentralen, sedan jobba, sedan komma hem och kasta i sig lite käk och vänta in Robin, för att efter det ta sig ner till Kamratgården och ställa i ordning inför lördagen och ta emot alla inlämnare. Mycket men roligt.

Nu var det dags för jobb igen

Imorrn börjar jag jobba igen, så nu är det fullt upp resten av veckan. Känns lite konstigt på ett sätt. Visst, jag har jobbat där till och från sen -06 men det blir ändå annorlunda eftersom det är mer "på riktigt" nu. Börjar lugnt med bara två dagar den här veckan - och tur var väl det eftersom jag har fullt upp med klädbytardagen på lördag! Det ska bli väldigt intressant att se hur detta går. Och självklart är jag nervös, utan anledning.


Usch, "Kungarna av Tylösand" är verkligen pinsamt. Varför tittar jag?

Grattis Linda!

Bästaste Linda fyller år idag och det gratulerar vi såklart!


*Låtsas att paketet som ligger på bordet just nu befinner sig hemma hos henne*

Pausunderhållning

Hah! För er som tittar på Idol ikväll kan jag tala om att den skolan som Andreas åkte till i Hollywood, Musicians institute, tänkte jag söka till en gång i tiden. Jag har även skött ljuset på den scenen som tjejen stod på. Det ni!

That's it!

Nu är det gjort! Idag har vi varit iväg och röstat. Lika bra att ha det gjort innan den stora dagen, ifall det skulle vara så att man glömmer bort eller något annat konstigt. Robin var hemma från jobbet med en svullen armbåge så jag tyckte att det var lika bra att dra med honom också. Jag säger inte vilka jag röstade på, men jag kan säga att jag är grymt förvånad. Ändrade mig i sista stund. Spännande när man kan överraska sig själv. Detta var anledningen till att vi skulle ner till stan från början, men innan vi skulle gå ringde det från Ttela och då fick jag ett ärende till; en intervju inför klädbytardan! Så på onsdag kommer det en liten artikel i tidningen om lördagen.
     När vi ändå var nere på stan ringde vi familjen Mellqvist och frågade om de kände för att hänga en stund. (Råkade ju se att bilen var hemma, så några ursäkter kunde de inte komma med, hehe.) Det blev en sväng på stan, fika och lite annonsering inför lördagen. Träffas förmodligen på Öppna förskolan imorgon med.     

Nu blir det Ullared och Biggest loser Sverige!

Det blev en spontan resa till Ullared

Lite hastigt påkommet bestämde jag och min mor oss för att åka till Ullared idag, även min fader följde med. Det blev lite smått traumatiskt på vägen ner. Farsan körde och i höjd med Stenungsund säger han något i stil med "Men titta här då" och så kryper det en sån där stoooor äckelspindel på hans arm! Hur fan har den kommit in i bilen?! Jag sa åt honom att stanna på motorvägen och slänga ut den, men det kunde han inte med att göra, så vi fick väntat tills det gick att svänga av. Det tog inte många minuter innan han kunde stanna, men hela tiden satt jag och sa "Stanna bilen, den kommer komma hit, den kommer komma hit, den kommer komma hit". Stackars fader, han gillar inte heller spindlar. Han trodde först att det var en sån där långben (liten kropp och långa ben), men så var det en sån där riktig äckeljävel (stor kropp och långa ben), så det var fan tur att han inte körde av vägen när han såg den. Det har kliat på mig hela dagen idag.
     Sist jag var på Gekås höll de på med den nya avdelningen och den var klar nu - men, vad jobbigt! Jag har en runda som jag brukar gå och vet ungefär var saker ligger, men idag var jag helt förvirrad. Det mesta var ju kvar på sin vanliga plats, men de hade ändrat om så att jag knappt kände igen mig. Avdelningen med damkläder var mer utspridd så jag vet inte om jag missade massor, eller om det helt enkelt inte fanns mer av intresse just idag. Fick i alla fall köpt mig en sån där knytkofta eller vad man kallar det. Barnen var väl de som fick mest; overaller, fleecefodrade regnställ, vantar, raggsockar, byxor, lite leksaker osv.
     Tänkte även att "nu ska jag minsann hitta saker som sätter färg på mitt hem", men ni kan ju räkna ut hur det gick. Det mesta jag hittade som var av intresse var antingen svart, vitt eller lila - och lila hade jag ju tänkt att jag skulle hålla mig ifrån, just för att det är en sån "safe" färg. Fick köpt mig nya grejer till köket; gardin, dukar och en brödkorg - i grått, svart och vitt. Jag tror att jag ger upp nu, det blir ingen färg här hemma. Jag är alldeles för tråkig. Det sista jag slängde ner i vagnen var visserligen ett par vinröda kuddar till soffan, så lite lyckades jag.. kanske.

Bjuder såklart på bilder från dagens shopping. Jag har bara lagt upp ena halvan av killarnas kläder. De fick varsitt par av allting, men jag fick inte plats med allt på bordet så det fick bli så. Köpte även en grind som vi har satt i dörren in till vardagsrummet, hittills har vi haft en mur av kuddar och en pappskiva, haha. Hoppas att det här funkar lite bättre. Det jobbiga är att vi måste skruva ner den varje kväll för att kunna stänga dörren, men vi kanske kommer på någon smidig lösning tids nog.
5 par byxor var, raggsockar,
dreggellappar, kalsonger och två pyjamasar var.
Äta-själv-bestick, leksak, brödkorg, dukar, gardin,
två skärp till mig och fyra par vantar till barnen.
Kuddar, väggtext, muffinsformar, jullakan till killarna, böcker 
och en parfym (men köpte nog fel, jag har en precis likadan här hemma redan).
Gosedjur till barnen, godisskål, böcker (igen) och en leksak.
Regnställ och overall
- de fick ju varsin overall men fotade bara den ena.


Välkommen till världen!

Igår fick systra mi äntligen sin skrutt. En liten pojk till blev det och när jag frågade hur stor han var sa hon att hon tyckte att "han ser väl ut ungefär som Loke gjorde när han föddes", men det visade sig att skillnaden var 800 g, haha! Den nya skrutten vägde 4005 g och var 53 cm lång. Något namn har de inte bestämt sig för än, men kan tänka mig att det diskuteras för fullt där hemma. Kommer säkert kunna bidra med en bild på det nya tillskottet här framöver. Vi gratulerar familjen Lindedal!

Nyhetens behag

Köpte en leksak till killarna tidigare idag och den var väl ganska populär en stund.


 
Godnatt barn!

När jag var ute på stan igår köpte jag fina bullpyjamasar till mina barn. Tänkte att jag skulle tagit ett fint kort på dem nu innan de gick och la sig - det funkade väl sådär.Mina små skrattmonster!

Tänk vad barn kan vara lättroade! De var lite smått stöniga, tyckte väl inte att det var jättekul att titta på oss när vi åt middag utan att själva få något, så Robin roade dem med att göra roliga ljud. Sekunden efter att kameran stängdes av började båda dock störtskrika och slutade inte förrän de fick välling, haha.God damn, I'm hot!

Så får man inte säga - men ack så sant!
     Har ni aldrig varit feta och fula så kan ni inte förstå känslan av att inte vara det längre. Nu har jag nästan gått ner 10 kg, har eventuellt 5-10 kg kvar. Hade kunnat vara ännu effektivare i min viktnedgång, men just nu är jag inte så jättemotiverad. Det går långsamt neråt och det är det enda som räknas. Sen jag började med Cambridge har jag minskat 10 cm i midjan, 9 cm runt där jag är som fetast om magen och höfterna har minskat med ungefär 10 cm de också. Det är helt underbart att kunna ha vanliga kläder på sig igen. Att se sig på kort och tänka; "damn!" Ja, så ego är jag.Det var den dagen det!

Jag känner mig helt uppe i varv, vet inte varför, men det är en bra känsla. Känner mig liksom energisk, och samtidigt övertrött. Kan ha ett samband, inte omöjligt.
     Idag har varit en relativt aktiv dag måste jag säga. Gick upp vid sju och hann duscha innan barnen vaknade. Sen var det full rulle fram till klockan tio då jag skulle dra iväg hela familjen ner till stan. Det är en del fix och trix när man ska iväg. Nu tar de sig ju fram själva, så det gäller att hålla koll på var man gör av dem när man ska lämna dem ensamma. Lämnas Morten obevakad en sekund så är han snabbt ut i köket för att vända upp och ner på katternas matskålar. Och om Vidar blir lämnad börjar han äta alla småsaker som finns på golvet. Allting måste vara klart och i ordning så att det bara är till att bära ner dem när vagnen är hämtad. Jobbigt om jag bär ner den ena och sen när jag kommer upp så har den andra bajsat. Kan ju inte lämna den första ensam kvar nere i trappen när jag byter på den andra, så i ett sånt läge måste jag först gå ner och hämta den första för att sedan kunna byta på den som har bajsat, för att tillslut gå ner med den första och sen gå upp och hämta den andra. Ja, ni ser. Som tur är har detta inte inträffat än.
     I vilket fall, när jag mitt i all stress hämtade barnvagnen i källaren möttes jag av ett par stora stirrande ögon! En sån där jättespindel satt och blockerade dörren för mig! Men jag var så uppe i varv att jag inte ens hann bli rädd, så jag öppnade dörren (den satt på kanten av dörrkarmen), drog med mig barnvagnen ut och när jag skulle stänga dörren igen märker jag att spindeljäveln är borta! Tittade mig runt för att se om den satt och lurade någon annanstans, men nej. Min snabba slutledningsförmåga säger mig att den hann hoppa in i vagnen under de sekunder det tog för mig att köra förbi den, så jag har varit lite smått nojjig för att den skulle dyka upp i vagnen helt plötsligt hela dagen.
     Anledningen till att jag skulle ner till stan var för att skriva på papper för mitt nya vikariat. Det är lite mer "på riktigt" den här gången, så jag träffade chefen. Hon ville väl träffa mig för att prata lite om tjänsten också antar jag. Eftersom barnvagnen inte gick in genom dörren till hennes kontor fick barnen stå kvar ute i korridoren medan jag pratade med henne, och de lyckades nog charma varenda chef som gick förbi. Några hörde att det kom barnljud utifrån så de kom ut från sina kontor för att titta. Tänk vad barn kan göra folk glada.
     Efter detta träffade jag Hanna och Varg. Som vanligt blev det en vända på stan; avverkade väl alla affärer minst två gånger var, fikade ett par gånger och fördrev tid. Hade egentligen velat gå till Öppna förskolan idag, men eftersom barnen fortfarande är snoriga så fick vi hoppa över det. På tisdag hoppas vi att vi kan komma dit. Stannade kvar så pass länge att Robin hann sluta jobbet och svänga förbi för att hämta upp oss. När vi kom hem stod det en polisbil utanför vårt hus. Nyfiken som man är undrar man ju såklart vad som har hänt, för ute på vår gård stod två poliser och pratade med några nissar, och den ena polisen höll i en kniv. Nu är jag ännu mer sugen på att flytta härifrån.

Det har varit väldigt dåligt med bilder det senaste känner jag. Här är några från dagens fika. Tog några när vi var inne på biblioteket för att barnen skulle få röra lite på sig, men dessa blev så suddiga. Inte lätt att säga åt barn att vara stilla :)
Vidar
Morten
Varg


Stulen av Mia

Ni visst inte:
 

att jag vill hitta vårt drömhus - och kunna ha råd med det.
att jag har gått ner nästan 10 kg på två månader.
att min senaste kyss var för väldigt längesen.
att jag lyssnar mycket på Beyonce.
att jag funderar på framtiden ganska ofta.
att jag pratar som en Uddevallabo - enligt Robin i alla fall.
att jag inte gillar när folk kommer hit oanmälda.
att min första riktiga kyss var med min granne.
att jag avskyr när folk kommenterar sånt jag gör.
att kärlek är något som det tas alldeles för lätt på nu för tiden.
att jag gillar att planera mer än att genomföra.
att jag alltid kommer först.. moahahaha!
att jag är förälskad i mitt liv.
att sist jag grät var det framför tv:n till något meningslöst program.
att min mobiltelefon har fått en ny dekoration som jag hade glömt bort att jag hade.
att när jag vaknar på morgonen funderar jag alltid på om barnen verkligen kan sova såhär länge.
att innan jag går och lägger mig tittar jag inte längre under sängen efter monster.  
att jag just nu tänker på vad många idioter det finns. (Har på "Kungarna av Tylösand" i bakgrunden).
att i morgon kommer jag skriva kontrakt för mitt "nya" jobb.
att jag hoppas på att något bokförlag ska tycka att jag är bra.
att jag verkligen vill bli så jävla rik!


Finns det något intresse?

Är det någon som har barn som skulle vara intresserad av en homepartykväll med Me&I-kläder? Inget jag har bestämt än, utan tänkte kolla runt om det finns något intresse innan jag engagerar mig :)

Ja, just det..

Glömde ju berätta om hemresan i lördags. Det finns några vägar att välja på när man åker mellan Långed och Trollhättan och vi valde den lite "större" vägen via Mellerud, bland annat för att minska risken för djur på vägen - men det var rena safarit att åka hem. Först sprang det en grävlingräv över vägen (vet inte vilket av det det var), sen gick det en katt vid vägkanten, efter det var det (ännu) en räv och smög vid vägen och plötsligt tyckte jag mig se ett rådjur i diket så jag börjar låta lite sådär "Ah, ah!", eftersom orden inte alltid är lika snabba som hjärnan, och pekade. Robin bromsar in och då börjar "rådjuret" som visar sig vara en älg lunka iväg. Vi hade kanske tur som inte fick en älg i framrutan helt enkelt. Den gick och mumsade i diket, men man vet aldrig vad de får för sig. Gillar inte alls att åka bil när det är mörkt ute. Om alla djur hade kunnat hålla sig i skogen så..

Full fart i lördags

Känns som att jag har varit väldigt inaktiv på bloggen den här helgen. I lördags hade vi fullt upp så det är inte så konstigt att jag inte hängde här. Först drog jag iväg till Ytterby för att shoppa loss på deras klädbytardag - har längtat sen jag var där i våras. Det blev inte riktigt lika mycket shoppat som senast, men några fynd blev det allt. Det är lite sorgligt att barnkläder blir mer och mer könsinriktade ju äldre barnen blir. Det märks väldigt tydligt. När de är små är det ofta unisexkläder eller färgglatt och fint, men när barnen börjar närma sig året blir "killkläderna" mörka, dystra och sportiga. Tycker att det är skittråkigt eftersom det inte är så jag vill att våra barn ska se ut. Riktade in mig på märkeskläderna som var vettiga nog att ha lite färg, men det blev inte jättemycket köpt. Det blev mer leksaker den här gången då. Helt okej med Fischer Price-leksaker för 30-40 spänn. 
     När jag kom hem var det dags att åka iväg åt andra hållet, kalas för Robins syrras unge i Långed. Men innan vi hamnade där blev det en sväng ut till Torp eftersom vi skulle köpa present. Vi hade redan kollat på Överby, men där fanns inte det som önskades så det fick bli Uddevalla också. Och vi fick tag i en prinsessklänning tillslut - till mitt stora förtret, haha! Jaja, det var det hon önskade sig. Det är inte mitt barn.  
     Det var en trevlig kväll - börjar man bli gammal när man använder sig av ordet "trevlig"?. Ingen diet i åtanke för min del i alla fall, både potatisgratäng och kladdkakstårta till efterrätt slank ner. Något dåligt samvete har inte heller dykt upp. Barnen skötte sig väl någorlunda, men det märks när de börjar vara vakna på övertid. Kalaset började vid fem, vilket är tiden då de brukar förbereda sig för natten, så jättetrevliga och charmiga var de kanske inte hela tiden.

Gårdagen spenderades mest på soffan. Det var väldigt lugnt, barnen sov mest hela dagen efter den långa kvällen. Robin fick igång sin nya dator äntligen, så den satt han vid. Ja ni vet, en sån där slapp söndag helt enkelt. Och Robin lyckades förresten rädda några av de försvunna bilderna, så lite förlåten är han.
     Idag är vi lite småsjuka allihop här. Robin är hemma från jobbet, barnen snorar och jag kände att något är på gång i halsen när jag vaknade i morse. Den här veckan kommer bli underbar! Det känns som att alla tv-premiärer kör igång nu!


Dags för soffan känner jag!

Herregud, vad trött jag är! Var ute på Överby med Hanna förut. Först gick vi en sväng på stan, men sen fick vi ett ryck att vi skulle ut till Överby. Kollade först bussen, men det såg inte ut som att jag skulle komma in med vagnen, så vi kom på den eminenta idén att dit ut. Det tog bara en timme den här gången - när jag gick dit ut senast tog det ju två timmar, dels för att jag gick ända hemifrån och dit ut i ett streck och dels för att Morten var så galen att jag blev tvungen att stanna typ var 10:e minut för att lyfta upp honom. Den här gången sov de så gott så det var bara till att knalla på. Shoppade lite kläder till killarna såklart, vem kan motstå sånt? Sen blev jag lat och frågade Robin om han kunde komma och hämta upp mig där ute när han ändå var på väg hem, så jag dumpade Hanna och lät henne ta bussen hem ensam. Så sjysst är jag!
     Och en annan sak; jag ska börja jobba. Det kom väldigt hastigt. De ringde igår och jag skulle egentligen ha börjat som på måndag, men fick skjutit upp det lite så att jag börjar vecka 37. Vill ha åtminstone tre veckor hemma med mina barn. Min barnvakt är inte tillgänglig nästa vecka heller, så det blir bäst såhär. Det är på samma ställe som jag har jobbat nu i sommar - och de senaste fyra åren - men den här gången är det ett riktigt vikariat. Får väl se vad det blir av det.

Är alla sjuka nu eller?

Har hört på flera håll om snoriga ungar det senaste, nu är det tydligen vår tur. Morten har börjat, så om några dagar kommer Vidar hänga på - det brukar fungera så. Vet inte om det kan ha ett samband med att jag råkade glömma att stänga deras fönster igår kväll, men i morse var Morten plötsligt snorig. Och när han nyser är det som att han nyser ut halva näsans innehåll. Inte nog med det, han bajsar som en tok också (ursäkta mitt kära barn att jag lägger ut dina bajsvanor till allmän beskådan). Började väl för några dagar sedan när vi skulle in och hämta honom på morgonen. Då hade han bajsat så mycket att blöjan inte hade räckt till, utan även sängen hade fått stå till förfogande. Nu de senaste dagarna har det varit riktig bajsfest kan jag lova. Nästan som att man är tillbaka till hur det var i början. Kanske att det har med tänderna att göra. Han har fyra-fem tänder på gång upp samtidigt och det är väl klart att det kan påverka systemet så att säga. Men trots att han är snorig och nyser är han pigg och glad. Leker och huserar som vanligt. Imorrn är det tänkt att vi ska vara sociala med Hanna och Varg.

Nytt ord att lägga på minnet

Jag och Robin låg och pratade härom kvällen. Fråga helst inte hur diskussionen uppstod men plötsligt hade han uppfunnit ett nytt ord; skrevburka. Det kan ni ju fundera på ;)

Tackar!

Emellanåt får jag kommentarer här på bloggen om att jag skriver bra och fyndigt, vilket självklart är jätteroligt att höra. Själv vet jag inte riktigt när dessa fyndiga inlägg skrivs, men det är bara till att tacka och ta emot. Eftersom vissa av er tycker det så kan vi hoppas att även vissa bokförlag tycker det samma; för några veckor sedan skickade jag nämligen in ett manus till några förlag och självklart hoppas jag på att något av dessa nappar - speciellt ett av dem. Vi får väl se :)

Shoppingbegär!

Jag har blivit så sugen på att åka ner till Ullared nu. Shoppingbegäret har slagit till! Måste vänta på att syrran får sin unge först, eftersom jag hade tänkt att dra med mig min moder. Men hon vågar inte åka iväg på så långa utflykter nu, eftersom hon ska vara barnvakt åt Loke när det är dags för barnafödande. Men när lilla Embla - ja, jag har redan döpt den nya.. jobbigt om det nu är en kille ;) - väl har kommit så kan vi åka. Jag vill ha allt; kläder, prylar, inredningsgrejer, barngrejer. Systra mi är beräknad till imorrn, så vi får se.

Klädbytardagen blir av!

Wohoo, det har anmält sig såpass många inlämnare att jag vågar dra igång det här med klädbytardagen! Det gör ju ingenting om fler anmäler sig (hintar lite), men nu är vi en tapper liten skara som ska lämna in saker. Det ska bli jätteroligt det här och så hoppas jag såklart att allting går som det är tänkt. Några veckor kvar och jag lär väl hinna bli så nervös att jag inte vet vart jag ska ta vägen framåt slutet, haha.

RSS 2.0