Knut 3 månader

Min stora lilla kille <3Såhär har vi det idag

Nu skruvar ni upp ljudet så högt det går, spelar den om och om igen tills ni inte orkar höra mer och då spelar ni den lite till. Ungefär så har förmiddagen varit här. Men vissa dagar är såna. Precis när det här spelades in så var Knut hungrig och Morten och Vidar övertrötta eftersom de hade vägrat sova när jag la dem. Nu verkar de dock ha somnat tillslut och det behövde allihop. Förstår inte att det ska vara så svårt att sova ibland, det är ju det bästa som finns! Men tålamodet finns, så länge jag inte behöver försöka överrösta dem så går det bra. Och så vet man att de slutar och blir trevliga tids nog.


Det blev inte som jag tänkte idag

Jag som hade tänkt att ta mig till Öppna förskolan idag, men när mitt sällskap backade ur av förklarliga skäl så kändes det inte lika angeläget längre. Tidigare när jag har varit där så har det varit för barn på 0-18 månader, men nu blir det 0-6 år eller vad de nu har för åldersgrupp, och eftersom jag inte har en aning om vad det är för folk som hänger där så vill jag inte gå dit ensam första gången. Får väl se om det kan bli i nästa vecka istället. Och jag som trodde att jag skulle få ta mig ut med alla barnen själv för första gången idag - det är iofs något som jag gärna skjuter upp!

En olycka kommer sällan ensam..

Fast nu var det väl egentligen bara en sak som hände, så det stämmer inte riktigt. Jag höll på att diska efter maten när vi hörde att det brakade till någonstans i lägenheten och Robin gapar "Morten har hällt ut svart färg över hela golvet!" Jajjemän, svart färg över tröskeln mellan lilla toaletten och hallen, och små svarta fotspår in i vardagsrummet. Ungefär en liter. Jag hade att göra en stund kan man väl säga. Thank god för vattenlöslig färg! Och medan jag stod och försökte fånga upp all färg och Robin torkade fotspår satt Knut och gallskrek i vild panik. Barnen vet hur de ska underhålla sina föräldrar i alla fall.

Någon som sa självfall?

En dag utan att ha blåst håret ger detta resultat.


BVC-besök, 3 månader

Igår var det dags för första vaccinationen för Knut. De ger två sprutor, en i varje lår, och kallar därför in en extra sköterska så att båda sticken blir samtidigt. Dock lyckades den ena sköterskan träffa en blodåder eller blodkärl eller vad hon nu sa så hon kunde inte ge den sprutan, vilket gjorde att han fick sig ännu ett stick. Det var inte jättepopulärt, men det gick allt bra ändå. Både hon och min vanliga sköterska sa att det är väldigt ovanligt att det blir såhär, under alla deras år har det hänt kanske två gånger. Ja, Knut kände väl för att vara lite speciell. Nu väger han 6500 g och är nästan 60 cm lång.

Linda <3 Robin 6 år!

Ja, idag är det vår 6-årsdag och här sitter vi och sunkar vid varsin dator.
Livet är bra härligt!

Och resultatet av hallen då..

Det är väl kanske dags att visa hur hallen blev. Jag har inte fått upp alla tavlor än eftersom väggen fuckade sig när jag skulle sätta upp dem, men det blir väl klart någon gång här framöver. Det känns verkligen som en helt annan hall. Plötsligt är den mycket trevligare att gå in i.


Före- och efterbilder:

 

En större yta för att visa färgen,
även om det är svårt att göra färgen rättvisa såhär på kort:

 

Och mina tjusiga tavlor som äntligen kommit upp!

 


Barnmarknad i Trollhättan

I förmiddags åkte jag ner till Kronan för att gå på barnmarknad. Har inte varit där tidigare, för det har alltid varit något annat som har kommit i vägen. Egentligen skulle det ha gjort det idag också, men dessa planer blev inställda (som tur var?). Hade egentligen inte siktet inställt på barnkläder idag, men det var det enda jag kom hem med - och nästan det enda som såldes kändes det som. Hade egentligen velat ha lite leksaker, men hittade inget som föll mig i smaken.

Detta var den typen av loppis där folk bokar bord och säljer själva och jag blir alltid så nervös av sånt - trots att jag är en rutinerad loppisbesökare. Om jag står och tittar för länge känns det som att jag tillslut måste köpa något bara för att. Speciellt om den som säljer börjar prata med mig och kanske försöker hjälpa mig att hitta något som skulle kunna passa. Men eftersom jag själv har vanan av att sälja på loppis så vet jag att jag åtminstone inte tänker så när det kommer potentiella kunder, så varför skulle andra göra det? Jag har förresten bokat bord för att sälja på loppisen i Vänersborg den 19 november. Om det är någon annan som är i behov av att sälja av lite barngrejer så kan jag tipsa om att ta kontakt med hon som håller i det; Emma barnloppisar@gmail.com.

Dagens skörd:Som den stalker jag är..

Kollade runt lite på Hemnet och såg att det är budgivning på huset i Ödeborg. Det högg allt till lite i hjärtat på mig, det måste jag erkänna. Även om huset inte var perfekt, så var det bra nära. Om vi hade gått med på säljarens bud så hade vi varit i full fart med att renovera det nu, eftersom de kunde tänka sig att skriva kontrakt direkt. Vi hade inte behövt slåss med andra om huset, utan det hade varit vårt, bara sådär! Nu är det istället två stycken som budar och i nuläget är det nästan uppe i priset som de har lagt ut det för. Bra för säljarna visserligen. Usch, gjorde vi ett misstag?

Förmiddagens lek

Förhoppningsvis var det bara en tillfällighet att det blev som det blev igår. Hittills idag har det varit som det brukar och nu sover alla barnen på samma gång (ska väl inte säga för mycket). Tog fram kameran när vi lekte inne på barnens rum förut. Vidar försökte sätta fast Knut i babysittern, men så blev kameran full precis innan han lyckades, det var ju typiskt! Morten sitter i mitt knä eftersom han tycker att det är så spännande när det rör sig på skärmen, så det är han som sitter och pratar och rycker i kameran. Och det som låter som "Bida" tror vi betyder Vidar. Han säger det ganska ofta och pekar på sin bror.


Knut med den lilla dubbelhakan <3

 Dessa dagar är sällsynta som tur är!

Idag har det varit en sån där dag då ingenting har funkat. Dagarna brukar ju se rätt samma ut här som ni har förstått, men idag var ingenting sig likt. Robin började senare idag och det kan eventuellt ha berott på det. Jag skulle tro att Morten och Vidar vaknade av att han gick och sedan inte kunde somna om eftersom klockan var såpass mycket. I vanliga fall brukar jag gå upp framåt sju-tiden, hänga vid datorn en stund, mata Knut och sedan ta upp mina stora killar. Idag började de skrika inne på sitt rum (det händer ytterst sällan), så det var bara till att hämta dem innan Knut var klar vilket blir katastrof - eller katastrof är väl att ta i, men det blir jävligt rörigt allting. Så istället för att ha en lugn och go morgon så fick jag hetsbyta på Morten och Vidar medan Knut skrek, ge dem varsin banan framför tv:n och sedan mata Knut. Och eftersom de hade vaknat alldeles för tidigt för sitt eget bästa var de jättegriniga och blev arga för allting, och när jag tyckte att det fick räcka och ville att de skulle sova så blev de arga för det och vägrade att somna. Ungefär så har det sett ut hela dan. Har jag inte försökt att få dem att sova så har de sprungit runt här och slagit varann och grinat om vartannat. Härlig dag! När Robin kom hem åkte jag med glädje och handlade, underbart!

Cambridge - ny vägdag

Eftersom vägningen på måndagar bara ger mig ångest så byter jag vägdag till torsdagar. Helgerna är inte snälla någonstans (ja, det är mitt eget fel!), och helt klart känns det trevligare att ställa sig på vågen när den visar ett bra resultat. Idag visade den att jag hade gått ner 1,3 kg sen i måndags. Klart som fan att jag föredrar torsdagar!

Höstnytt till Knut

När jag ändå smög omkring nere på stan idag kunde jag inte låta bli att gå lite i affärerna. Köpte några grejer till Knut, en tunnare variant av en overall bland annat. Testade den på honom förut och han såg så härlig ut!


Efterkontroll hos bm

Nu var det dags, Knut är snart 3 månader och det var inbokat tid för efterkontroll hos barnmorskan. Allting var bra, inget att anmärka på och det känns ju skönt. Vi gick igenom förlossningsjournalen och pratade om hur jag hade upplevt förlossningen. Eftersom jag redan tjuvläst journalen var det inget överraskande så, men det var lite roligt att se partogrammet. När man tittar på det så ser det väldigt intensivt ut jämfört med när jag skulle ha Morten och Vidar, vilket inte är så konstigt eftersom den här förlossningen gick mycket fortare. Lägger ut bild på det så ni kan kolla själva. Det är alltså hur bebisens huvud vandrar neråt under förlossningen ifall någon undrar. Känns alltid kul att träffa min barnmorska - får nog se till att bli gravid snart igen så att jag har en anledning att gå dit.


Morten & Vidars partogram:

 

Knuts partogram:


God morgon!

Jaha, klockan är över nio och här sitter jag ensam vaken.

En väldigt lugn dag

Det blev inget Öppna förskolan idag. Hade verkligen varken lust eller ork att gå dit. Och jag tror inte att barnen hade varit så sugna heller, de har sovit i stort sett hela dan! Vid halv nio i morse tyckte jag att någon gav ifrån sig ett ljud där inne, så jag gick in för att hämta dem. I vanliga fall brukar båda flyga upp ur sängarna och peka och tjöta, men idag låg båda ner och tittade på mig med en blick som sa "Men va fan, stäng dörren vi sover". Det var full fart när de väl var vakna och de var glada, nästan inget skrikande och gråtande alls på hela dagen, och ändå somnade de och sov i fyra timmar för att sedan vila en timme på eftermiddagen också. Så det känns knappt som att jag har träffat dem idag. Knut har också sovit väldigt mycket, men inte riktigt lika mycket som sina bröder. Vissa dagar är såhär, men jag blir alltid lika överraskad.

Nu ikväll har jag målat andra delen av hallen, fast bara en gång. Andra strykningen får vänta tills imorrn för det blev så sent. Har vant mig vid färgen nu och tycker faktiskt att det är riktigt snyggt. Än har jag inte satt upp några grejer så väggarna är helt tomma, men sen när allt är på plats igen så tror jag att det blir bra som fan!

Skräcknatten!

Jävlar vilket åskknall jag vaknade av i morse! En ordentlig smäll med ett efterföljande vibrato. Vi har en garagelänga utanför sovrumsfönstret och min första tanke var att det hade slagit ner i den. Jag blev riktigt rädd ärligt talat och kunde inte somna om på en bra stund efter det. Konstigt nog var det inget av barnen som vaknade av det. Men i natt däremot väcktes vi av att Morten skrek helt hysteriskt. Jag blev så rädd att jag var tvungen att ta med mig Robin in för att kolla vad som hänt. Morten stod upp i sängen och vild panik lyste ur ögonen på honom. Han skrek och grät i flera minuter trots att vi var där inne och kramade och höll honom. Stackarn hade väl drömt något, hoppas jag. Sådär på natten kan jag få för mig allt möjligt, och eftersom det inte är första gången som Morten har vaknat och varit helt galet rädd så tänker jag att det är gubben som bodde här innan oss som skrämmer honom. Han lugnade sig efter ett tag som tur var så att vi kunde gå och lägga oss igen, inte tänkte jag lämna ett barn ensamt som helt uppenbart var så uppskrämd av något. Vidar låg bara och tittade på oss med ett halvt öga, så det är tur att de inte skrämmer upp varann i alla fall.

Cambridge - 8 veckor

Vikt: +1,2 kg
Midja: -1 cm
Mage: oförändrat
Höft: +1 cm

Jag har enbart mig själv att skylla, och jag är inte överraskad. Förra veckan åt jag pizza, godis och glass flera dagar och då är inte vågen snäll på måndagen. Så är det och det vet jag. Jag som hade en ambition att vara tillbaka på inskrivningsvikten när det var dags för efterkontroll hos barnmorskan, men det lär jag inte vara. Ska dit på onsdag och vågen säger 5 kg för mycket. Whatever, nu tar vi tag i detta igen!

Funderar allvarligt på att byta vägdag, torsdagar hade varit bättre. Att väga sig på måndagen efter en hård helg är dåligt för självförtroendet - fast å andra sidan så var hela förra veckan dålig, och då hade det inte hjälpt att väga sig en annan dag.

Har man inte jobb så skaffar man sig

En anledning till att jag så gärna vill ha ett hus är för att det är så roligt att inreda och göra om. Det där suget tog över lite nu kände jag och istället för att vänta tills vi får vårt hus, om en sisådär trehundra år, så åkte jag och köpte färg för att måla om hallen. Har inte gillat den tapeten någon gång, inte ens när jag köpte den. Enda anledningen till att vi köpte den var för att den var billig, typ 60 spänn rullen eller något åt det hållet. Vi kunde inte hitta någon annan som vi ville ha, så vi sa att vi köper den så länge och är den fruktansvärd så kan vi måla över den, och det gör vi nu. På ett sätt känns det lite onödigt eftersom vi ändå är på väg att flytta, men å andra sidan kommer vi förmodligen bo kvar här i minst ett år och under den tiden kan man ju få trivas. Jag är så trött på den där känslan av att aldrig rota sig, utan hela tiden vara på väg någon annanstans.

Nåväl, färgen blev väl inte riktigt som jag hade tänkt, haha! Samma sak varje gång när jag ska välja färg. När jag bodde i Vänersborg skulle jag måla om köket till en grålila nyans, den blev pastell-lila. Det är ungefär samma miss den här gången, fast inte lila. Skit samma, känns som att allt annat är bättre än en tapet som redan från början såg sketen ut, och jag tror att det kommer bli bra när det är klart. Färg blir det i alla fall! Bilder kommer när vi är klara.

En beställning från H&M

Jag beställde förresten lite grejer från H&M som jag fick nu i veckan. Shoppingsuget satte in när jag hängde här vid datorn en sen kväll. Men det var bara saker som behövdes så det gör inget.


Till Morten och Vidar:


Till Knut:

 

Och så till mig:


My man is a real man

Jag försöker få mina städ- och röjryck medan Robin är hemma, eftersom jag har mer tid och möjlighet att greja då. Idag var det projekt "få in återvinningen på lilla toaletten" som gällde. Började med att röja ut där jag tänkte ställa återvinningen och då insåg jag att jag behövde dammsuga golvet och när jag ändå skulle dammsuga kunde jag ju lika gärna tvätta golvet och för att tvätta golvet fick jag röja ut allting inne på toaletten och eftersom det tar en stund för golvet att torka så passade jag på att städa på stora toaletten (eftersom jag hade köpt ett par nya korgar som jag ville få plats med där inne) och allting slutade med att Robin städade bakom tvättmaskinen. Det blir alltid såhär, haha! Jag har en tanke om vad jag ska göra och sedan hittar jag mig grejandes med något helt annat, eftersom det ena ledde till det andra osv. You get the point. I vilket fall så är det nu rent och fint på båda toaletterna och det är ju inte fel!Ni vet väl vem ni ska rösta på i BlogAwards?!

Nej, jag är inte med där. Skamligt vore det väl i så fall, haha! Nej, men LadyDahmer är med och henne ska ni rösta på ifall ni inte visste det redan.


 

(Tryck på bilden för att komma till röstningen!)


Det finns inget som kan kallas normalt

Kameran kom fram innan det var dags för Knut att lägga sig för natten, och eftersom han såg så go ut så försökte vi oss på ett sånt där mamma-son-kort - men så har det ju en tendens att sluta som det gör när Robin och jag är med på samma kort. Jag skrattade så jag höll på att avlida när jag såg det sista kortet!


 


Ibland blir det ju bara tokigt

Oftast brukar det tajmas så bra här hemma att Knut äter medan Morten och Vidar sover, eller när de leker lugnt inne på sitt rum så händer det att jag sitter där inne på golvet och matar Knut. Idag var det inte riktigt så. Knut blev hungrig medan barnen var uppe och aktiva, så vi satte oss i soffan allihop och tittade på tv. Morten och Vidar sitter helt stilla och mycket fascinerade en stund, det är något nytt. I vilket fall, de tröttnade på tv:n efter ett tag och började greja i vardagsrummet, bland annat klättra upp på soffbordet och rycka i taklampan. Det är ju inte så jättebra så jag fick lyft ner dem, Vidar satte jag ner i soffan och Morten på golvet. När jag skulle sätta mig igen hade Vidar lagt sig raklång i soffan just där jag satt, så jag satte mig rakt på honom och reaktionen blev såklart att jag hastigt reste mig lite halvt upp igen och då på något sätt lyckades klämma fast Knut mellan armen och patten, vilket resulterade i ett gallskrikande barn. Och när Knut skriker för att han blir rädd eller får ont så börjar Morten gråta för att han tydligen tror att han har gjort något fel (det har varit så sen en incident i förra veckan), så han sprang gråtandes bort och gömde sig under matsalsbordet. Så det var väl en mindre lyckad matning, men ganska underhållande om det inte hade varit för att barnen var ledsna.

Livet är så härligt!

Det är så underbart att vara hemma med barnen! Tänker på det ganska ofta faktiskt, jag riktigt njuter av att göra allting samma hela dagarna. Det låter förmodligen helt sjukt och hur tråkigt som helst, men jag trivs! Det finns ingen som helst längtan efter att jobba eller göra något annat på dagarna i nuläget. Jo, jag längtar lite efter att Öppna förskolan ska dra igång så att Morten och Vidar kan få roa sig med andra barn och andra saker någon eller några dagar i veckan, men annars är livet perfekt just nu. Igår kväll fick jag ett sånt där härligt lyckorus i hela kroppen. Fan vad underbart!

Vad pratar man om när man har varit tillsammans ett tag?

Robin: Luktar det kiss?
Jag: Jag känner inget, är det jag som luktar?
Robin: Det är det säkert.
Jag: Jag luktar spy, det vet jag, men inte kiss.

(en liten stunds tystnad)

Jag: Eller luktar det mat?
Robin: Det kanske det gör.
Jag: Typ ost.
Robin: Eller ärtsoppa.

Vaknar med äggsmak i munnen

Vaknade upp med illamående vid 5-tiden i morse. Lyckades dock somna om efter en stund, men vaknade med ännu mer illamående vid 7 när Knut började vakna till. Så fort jag reste mig mådde jag illa, så fort jag satte mig ner, la mig ner eller vad som helst som gjorde att jag ändrade läge. Det kändes väl sådär, så jag ringde Robin på jobbet och bad honom komma hem igen. Han var inte svårövertalad. Det har släppt ganska mycket nu som tur är, men har istället ont i huvudet. Skrattade till lite när jag mådde illa av att öppna skafferiet - hade jag inte vetat bättre skulle man kunna tro att jag var gravid.

Lite reklam

Tänkte bara göra lite reklam för Lady Dahmer som ska vara med i Radio1 idag. Tycker att hennes blogg är rolig och tänkvärd många gånger så hade väl en tanke att jag skulle lyssna på detta. Vet dock inte om barnen tillåter att mamma gör såna utsvävningar.

Cambridge - 7 veckor

Vikt: -0,8 kg
Midja: oförändrat
Mage: oförändrat
Höft: -2 cm

Tro det eller ej, men jag hade faktiskt gått ner den här veckan! Nu har jag 3,7 kg kvar till nästa målvikt och 13,7 kg kvar till "mål" - jag vet inte ens om jag vill komma ända dit ner, men det märker vi. Jag var helt säker på att behöva gå på ren kur igen, för jag sa ju att jag skulle göra det om jag inte hade gått ner den här veckan, men det blev inte så. Trots att jag ätit glass och godis två dagar så visade vågen ett minus, helt otroligt! Helgerna är katastrof. Under veckorna går det rätt bra att hålla koll på sig själv, men på helgerna vet jag faktiskt inte vad som händer. Mer diciplin nu!

Vill ni veta hur jag ställer mig i olika frågor?

Lady Dahmer skriver om att våga stå för sina åsikter och det jag kan reta mig på hos mig själv är att jag sällan har några åsikter - eller det har jag förmodligen, men det jävliga är att jag många gånger kan hålla med och förstå båda sidor av det som diskuteras. Känns som att min utbildning har förstört mitt tänkande eftersom allting "beror på". Jag upplever även att det inte är så jätteofta som jag måste ta ställning till någonting, så om ni som läser känner för det så kan ni ju ställa någon fråga där jag får utmana min hjärna lite.

Kvällarna är allt bra sköna här

Vi har en ganska go kille i soffan just nu!

Ni får tro vad ni vill

Det här med feng shui, jag tror att det ligger något i det - eller så är det så att jag vill att det ska ligga något i det, men whatever. Jag läste boken "Rensa i röran med feng shui" för ett år sedan ungefär och fick lära mig att våra hem består av en bagua som kan hjälpa oss att tala om varför det samlas massa skit på vissa ställen av ens hem - och genom att rensa i olika delar av hemmet påverkas olika delar av ens liv. Det skrämmande var att jag började rensa och fixa till i köket där jag har min "jobb-bagua" och bara någon vecka senare ringde de från jobbet och frågade om jag ville ha ett längre vikariat. För någon månad sen tog jag ett ordentligt röj i sovrummet, där vi har vår "flytt-bagua", ändrade lite och hade mig och det var då huset i Ödeborg dök upp. Nu köpte vi ju inte det huset, men eventuellt har ju då andra möjligheter dykt upp i samband med detta. Kanske skulle ta och rensa som fan där nu och se vad som händer. Tror att jag ska läsa boken igen.

Den är snygg, jag lovar!

Det är väl lika bra att jag tar kort på den nu, för när jag vaknar imorrn lär den nog vara borta.Lite shopping såhär på kvällskvisten

När Robin kom hem från jobbet idag tog vi hela familjen och åkte till Överby. Det blev en liten hetsshopping innan de stängde. Och gissa vad jag köpte, den där leopardoverallen som jag la ut bild på tidigare i veckan, haha. Robins kommentar "Den är så jävla äcklig. Det är inte roligt, du ser ut som en utvecklingsstörd idiot". Jaha, då vet man det. Han erbjöd sig precis att köpa den av mig för att kunna göra sig av med den. Det kan han ju glömma! Köpte även lite grejer för att kunna göra inbjudningskort till Knuts namnkalas - och jag som minsann skulle beställa kort den här gången. Kan inte hjälpa det, det är faktiskt väldigt roligt att pyssla.

Lite shopping från Gina tricot:


Gjorde en sån här sist och gör det nu med

När fick du reda på att du var gravid? 12 oktober, 2010
Var bebisen planerad? Nej, inte alls. Båda blev nog lika förvånade.
Mådde du illa mycket? Lite mer illa än förra gången, men hanterbart. Inte så att jag spydde.
Hur blev ditt hår? Lite skabbigare än innan. Tror att håret går av när jag är gravid.
Hade du mycket halsbränna? Inget alls.
Vad tyckte du inte om för mat? -

Vad gillade du för mat? Allt som var onyttigt i stort sett. Minns inte vad jag hade för cravings i nuläget faktiskt.
När kände du bebisens första sparkar? Efter ultraljudet insåg jag att det var sparkar jag kände, så kanske i vecka 17.
När började dina förvärkar? Riktiga förvärkar hade jag nog inte förrän sista veckan. Snackar vi sammandragningar så var det i vecka 20 ungefär.
Var du ofta orolig? Orolig är man nog alltid som gravid, men inget utöver det vanliga. Gjorde ett VUL för att kolla så att jag inte var på väg att öppna mig den här gången också, men det var ju ingen risk. Var även inne för en CTG-kurva kvällen innan förlossningen eftersom jag kände av färre rörelser än vanligt. Blev även lite orolig av alla mediciner jag tryckte i mig. Har nog inte varit så sjuk så ofta på länge; två omgångar med magsjuka, bihåleinflammation, ögoninflammation och förkylningar som avlöste varann. Lite orolig var jag kanske även när det var dags för vändningsförsök, men inte så att det gick ut över välmåendet.
Samlade du på gravidtidningar och böcker? Nej, jag är redan rutinerad.
Sparkade bebisen mycket? En hel del, men inte alls som förra gången.
När började du läcka bröstmjölk?
Inte alls.
Fick du bristningar? Nej, inga nya.
Hur kommer det sig att du behöll bebisen? Att göra abort är inget alternativ för mig, då får det allt vara något drastiskt som händer.
Blödde du nångång? Lite i början.
Levde du på som vanligt? Inte helt som vanligt. Slutade träna direkt jag fick veta att jag var gravid (hade precis kommit igång med träningen igen), annars jobbade jag och höll på. Tog det lugnt så mycket jag kunde.
Hur gammal va du när du blev gravid? 27 år.
Hur tog dina föräldrar det? De tyckte nog att vi kunde ha väntat lite till, men det var ju inte som att vi hade planerat det som sagt.
Hur tog din partner det? Han fick veta det över telefon, suckade lite och sa sen att vi lika gärna kunde fortsätta nu när vi ändå hade börjat (skaffa barn alltså).
Vart bodde ni? Trollhättan
Hur ofta gick du till MVC? Vet inte hur många gånger det blev, 6 st kanske om bloggen stämmer.
Vad var ditt sista SF mått? 33 cm
Hur många ggr åkte du in till förlossningen? En, eller två om man även räknar kvällen innan.
Hur många UL gjorde du? 3 st; RUL, köns-UL och vid vändningsförsöket.
Hur började din förlossning? Ganska regelbundna förvärkar vid halv nio på söndagskvällen, kom med ca 10 minuters mellanrum, fast de gjorde inte ont. Sedan stannade det av lite för att komma tillbaka då och då under måndagen. Natten till tisdagen började det göra så ont att jag fick andas igenom dem och sedan blev det bara värre och värre. Fem minuter efter inskrivningen på förlossningen gick vattnet och sedan var det igång.
Hur många timmar tog din förlossning? Nästan 2 timmar från det att vi skrevs in.
Födde du vaginalt eller kejsarsnitt? Vaginalt den här gången.
Hur mkt var du öppen när du åkte in? 5 cm - som blev 10 cm på en kvart, det ni!
Vilken smärtlindring tog du? Bara lustgas, underbara lustgas! Och sedan blev jag bedövad när jag skulle sys.
Hade ni förberett BB-Väskan? Ja, kan ju inte sitta här oförberedd om det skulle smälla till.
Hur var din partner under förlossningen? Han tyckte nog att det var lite jobbigt. Men den här gången tog det ju inte så lång tid. Tror att han blev lite orolig när hjärtljuden sjönk och barnmorskan började prata om syresättning, sugklocka och sånt.
Hur lång tid tog det att krysta ut bebisen? 1 timme och 15 minuter enligt förlossningsjournalen.
Blev det komplikationer? Sfinkterruptur grad 3, men Knut mådde bra och det är det enda som räknas.
Fick du sy? Ja, ett antal stygn.
Hur var vikt och längd? 3360 g och 49 cm.
Ögonfärg? Blå
Hårfärg? Mörkhårig konstigt nog.
Ammade du? Nej, det var bestämt sen innan att jag inte skulle göra det.
Ammar du? Nej.
Hur gammal är bebisen nu? 10 veckor.
Vad tyckte du om förlossningen? Det var hur bra som helst! Direkt Knut kom ut kände jag att jag ville göra detta igen.
Vill du ha en till? Ja, flera stycken!
Planerar ni en till? Jag planerar, men Robin gör nog inte det.
När kommer andra barnet? Andra barnet har redan kommit, vi väntar på fjärde nästa gång i så fall.
Hur är ert förhållande? Ja, det är väl som innan. Både bra och dåliga dagar.
Hur mkt gick du upp under graviditeten? 17 kg.
Vilken vecka födde du i? 38+4

Ett samtal med barnen

Jag: Ja, det är Viggo på kortet där.
Vidar: Mamma?
Jag: Viggo
Vidar: Mamma?
Jag: Viggo
Vidar: Mamma?
Jag: Viggo
Vidar: (en lång obegriplig harang av ord)
Morten: Macka!


(Och Vidar tyckte väl inte att mamma hade tillräckligt att torka upp efter maten, så han grävde i blöjan och kletade bajs på magen.)

Pärontjuvar

Innan frukost idag tog Morten och Vidar sig varsitt päron, utan mammas vetskap såklart. Filmade morgonens bravader och fick med en hel del prat. Ungefär 2 minuter in i filmen låter det som att Vidar säger "görgott". Det är lite svårt att filma, vill ha med allting som händer på en gång men det går ju inte. Och så är det alltid lika svårt att veta när jag ska sluta - det kan ju hända någonting kul precis när jag stänger av.


Väntar en vecka till

Nej, det blir inte ren kur igen, inte just nu. Tänkte försöka mig på en vecka till med att äta kombinerat, men går jag upp nu med så blir det ren kur nästa vecka. Nu har jag skrivit det och kan inte ta tillbaka det! Risken finns väl att kroppen suger åt sig allt den får tag i när den inte får så mycket och att det är därför jag blir fet igen - det var väl så jag blev gravid sist gång.. hehe.. hehehe.

Ja, jag är lite sådär att jag måste retas

Haha, ge mig! Robin skulle hata den!Cambridge - 6 veckor

Vikt: +0,2 kg
Midja: oförändrat
Mage: + 1 cm
Höft: + 1 cm

Det här går åt fel håll! Den här veckan har jag inte hållt på att fuska massor, utan kört något som skulle kunna likna kombinerad kur, samt haft en "ätardag". Jag måste ju försöka för någon gång är det ju tänkt att jag ska börja äta på riktigt igen. Den här varianten verkar dock inte funka så jag får tänka om. Sen kan det ju vara så att det är vatten jag lägger på mig, men det gjorde jag aldrig sist gång så jag vet inte. Och om måtten stämmer exakt vet jag inte heller, förra gången kanske jag drog åt måttbandet hårdare. Så när det inte skiljer mer (det skulle lika gärna kunna vara samma siffror som förra veckan menar jag) så tar jag inte så hårt på det. Vågen ljuger däremot inte.

Jag hade en tanke om att köra ren kur ett par veckor till nu, eftersom jag kände mig så jävla flötig igår, men jag vet inte. Motivationen finns inte riktigt för att kunna göra det tror jag. Försöka kan jag alltid, så får vi se hur det går. Jag vill ju inte fortsätta gå upp i vikt.

17 hus har vi avklarat nu

Tänkte att jag skulle lista det bästa och sämsta med alla hus vi har varit och tittat på. Inte för att det intresserar er så mycket kanske, men jag skriver lika mycket för min egen skull.


Hus 1: Prästkragsvägen, Ljungskile
Bästa - Fanns det något bästa med huset.. det låg i Ljungskile.
Sämsta - Lukten, allt arbete och att det var ett sutteränghus. Rummen var konstigt utspridda också, inte så vi vill ha det.

Hus 2: Halvords väg, Trollhättan
Bästa - Radhus i en del av Trollhättan som jag skulle kunna tänka mig att bo i, nytt kök och badrum.
Sämsta - För dyrt.

Hus 3: Nordbyn, Frändefors
Bästa - Helt underbart! Stor hall, många rum, otroligt charmigt hus med massor av potential. Jag älskade det och kände direkt att det var vårt hus. (Möjligheten att köpa det finns fortfarande, eftersom det inte är sålt än.)
Sämsta - Eget vatten och avlopp, läskig källare, ligger med 45:an på ena sidan och järnvägen på andra, inget bra läge med andra ord.

Hus 4: Stigsvägen, Färgelanda
Bästa - Så charmigt!
Sämsta - Massor av jobb som vi då inte trodde oss klara av. Nu i efterhand känns det som ingenting jämfört med senaste huset vi tittade på. Tyvärr verkar det vara sålt nu, annars hade jag mycket väl kunnat tänkt mig att bo där. Å andra sidan fanns det väl inte riktigt så många rum som vi skulle behöva den dagen som Morten och Vidar vill ha varsitt.

Hus 5: Grästorp
Bästa - Rätt stort hus, men minns det inte riktigt såhär i efterhand så det var nog inte så intressant. Massor av förvaringsmöjligheter i källaren.
Sämsta - Det låg alldeles bredvid vägen mot Grästorp. Även här var det väl något med fukt i källaren om jag inte minns fel.

Hus 6: Blåbärsdalen, Trollhättan
Bästa - Bostadsrätt i en del av Trollhättan som jag skulle kunna tänka mig att bo i. Bostadsrätt känns inte lika allvarligt som att köpa ett eget hus. Rätt fräscht.
Sämsta - För dyrt och egentligen för litet. Det hade blivit ett så länge-boende.

Hus 7: Bondevägen, Lilla Edet
Bästa - Hade allt utrymme vi behöver. Fyra lika stora sovrum på ovanvåningen.
Sämsta - Sutteränghus med början till fuktskador i källardelen och en del arbete som behövde göras direkt. "Långt" att gå till parkeringen.

Hus 8: Stationsvägen, Åsaka
Bästa - Ganska trevligt, källaren var inte så läskig eftersom den inte låg så långt under marken. Hade kunnat bli bra med lite kärlek, men i nuläget var det väldigt grått och opersonligt.
Sämsta - Egentligen för litet. Det hade gått att ordna till, men någon hade fått ett väldigt litet rum.

Hus 9: Sjuntorp
Bästa - Båda tyckte om huset direkt.
Sämsta - Alldeles för litet. I annonsen stod det 5 rum, men egentligen var det bara 3.

Hus 10: Slåttervägen, Färgelanda
Bästa - Halvfärdig renovering, mycket var nytt (dock inte i min stil).
Sämsta - Verkligen inte vårt hus helt enkelt.

Hus 11: Stockvägen, Uddevalla
Bästa - Stort hus med fyra våningar, kändes som att det aldrig tog slut.
Sämsta - Massor av jobb trots det höga utgångspriset. I efterhand får jag en läskig känsla när jag tänker på huset, så det var nog något skumt med det. Tänk er en Fritzel-källare fast på vinden.

Hus 12: Löddestorp, Lilla Edet
Bästa - Rätt charmigt med många rum. Låg väl rätt bra egentligen, något avsides.
Sämsta - Jättemycket jobb som var oss övermäktigt; lyfta upp hela huset för att få det rakt, vilket betyder att allt jobb som var gjort på huset var gjort helt i onödan eftersom man hade varit tvungen att göra om det igen. Och inget rum var helt färdigt, utan det var påbörjat överallt.

Hus 13: Dalvägen, Ödeborg
Bästa - Färdigt, bara till att flytta in. Stor och trevlig altan.
Sämsta - För litet om man tänker framåt i tiden, och så var trädgården lite läskig med ett "stup" rätt ner alldeles utanför altanen.

Hus 14: Stigen, Färgelanda
Bästa - Stort med mycket potential. Rolig hall med högt i tak. Närhet till skogen så att säga.
Sämsta - Lukten och mögelskador. Trädgården slutade med ett stup rätt ut i skogen, vilket inte kändes så barnvänligt. Inte så att man släpper ut sina barn och känner sig lugn. Och så var det massor av läskiga (stora!) insekter som flög omkring.

Hus 15: Flintelid, Färgelanda
Bästa - Charmigt med trevlig trädgård och skog bakom. Rolig och oväntad planlösning. Tyckte väldigt mycket om det här huset. Första huset som vi på allvar övervägde att buda på.
Sämsta - Behövde dräneras om omgående eftersom det var synliga fuktskador i källaren. Blev lite för dyrt med tanke på all renovering som behövde göras.

Hus 16: Ellenö, Färgelanda
Bästa - Ja du, det var väl.. fint.
Sämsta - Intetsägande och för litet.

Hus 17: Villavägen, Ödeborg
Bästa - Stort hus med mer utrymme än vi någonsin hade vågat tro att ett hus i vår prisklass skulle ha! Hade kunnat bli väldigt fint när det var klart - efter typ 5-10 års renovering. Någonting med huset tilltalade mig direkt jag klev in där.
Sämsta - Enormt mycket arbete, och att det ligger i Ödeborg. Så nära att buda, eller på sätt och vis la vi väl ett bud men det godtog inte säljaren, och säljarens bud ville inte vi riktigt gå med på. Och så var det ju det här med att det ligger i Ödeborg, vill vi bli fast där? Ja, ni har hört diskussionen förr.


Kommer vi att titta på fler hus, eller nöjer vi oss med vår nuvarande plan? Det är ju väldigt roligt att titta på hus, men det får gärna finnas en mening med det också - inte titta bara för skoj skull. Nja, jag vet inte. Håller mig uppdaterad på Hemnet så det är inte omöjligt att det blir fler visningar framöver. Men vi har ju ett hus som vi "väntar på" så att säga.

Knut rullar och ler

Vet inte om man ska kalla det för att rulla egentligen, han ligger på mage och välter sig ner. Tog några bilder förut och han ser lite mer ut som sig själv på dessa. Ibland vet jag inte vad som händer; han ser hur söt ut som helst på riktigt, men sen när jag har laddat in korten i datorn ser han helt konstig ut, haha!


 


Dagens Morten & Vidar

Försökte fånga mina små vildar på bild förut, men det är inte alltid lätt. När kameran kommer fram har de lärt sig att man kan titta i den även från mitt håll, så de vill se vad som händer på skärmen. Inte lätt att få några bilder då. Men några blev det allt.

Morten har utvecklat någon passion för allting med hjul, och de där pusselgrejerna vi har innehåller varsin traktor. Dessa plockar han loss och går runt med, vilket jag lyckades få med på film. Fick även med en del av deras prat, bland annat Mortens "mummel mummel BIL" när han tar den stora bilen. Tycker att det är jättekul att de "pratar" med varandra och att de så tydligt visar vad de vill - och inte vill.


 


Ett jobbigt beslut att ta

Nu har jag precis meddelat både banken och mäklaren att huset i Ödeborg inte är aktuellt längre - och det gör så ont! Jag känner att jag verkligen ville ha det. Det är det enda huset av alla som vi har varit och tittat på som faktiskt har levt upp till våra behov. Det som det faller på är var det ligger, trots att jag faktiskt har börjat förlika mig med tanken att bo i Ödeborg just på grund av det här huset. Jag vet att det här beslutet kommer ligga och gnaga i mig lång tid framöver. Först nu för ett litet tag sedan har jag börjat släppa ett av de första husen som vi var och tittade på, så visst kan jag fundera lång tid efteråt över vissa val vi har gjort, men samtidigt tror jag att vår husplan kommer gå bra ändå. (Och om jag nu hade ångrat just det valet så mycket så hade jag kunnat ta tillbaka det, för det huset ligger fortfarande ute till försäljning.) Men så tänker jag såhär; om vi köper huset i Ödeborg så måste jag lägga ner alla tankar på att någonsin flytta till Ljungskile. Det huset kommer ta väldigt lång tid innan det är klart, och vi kommer lägga ner mycket pengar och energi på det. Då är det liksom inte läge att renovera klart det och sedan flytta därifrån, utan då får man faktiskt bo där i en 15-20 år innan man börjar fundera på att flytta någon annanstans - med andra ord är det i så fall Ödeborg som vi kommer hamna i. Även Robin skrämdes lite av den tanken. Och det är ju inte ens säkert att vi skulle få sålt huset för vad det är värt just på grund av var det ligger, och man vill ju inte dra med sig gamla lån på ett hus när man flyttar. Å andra sidan köper man inte ett hus för att planera den dagen man ska flytta ifrån det, och eftersom vi ens tänker i de banorna så är nog inte det här huset för oss ändå. Men det hade varit ett väldigt roligt projekt.. fan.

Dagens Knut

Tog lite kort på Knut förut. Sittandes i soffan kommer alla hakor fram, min fina lilla tjockis. Lyckades även få honom att skratta på beställning! På sista bilden ser man verkligen vem som är far till honom, ingen tvekan om den saken. Det lustiga är att när Knut föddes sa jag till Robin att "Om nu Morten och Vidar är lika dig så är väl Knut lik mig", eftersom vi inte tyckte att han var så lik sina bröder. Det senaste har vi insett att Knut kan vara väldigt lik Robin och att jag som liten och Vidar har många likheter. Så fel man kan ha med andra ord!Angående det här med huset

I fredags var vi på banken och pratade lånelöfte. Just då kunde vi inte få något vettigt svar, utan hon vi pratade med tog bara våra uppgifter och skulle väl kolla med någon annan om jag fattade det hela rätt. Idag ringde hon tillbaka och sa att det inte verkar vara något problem att få lån till både hus och den renovering vi hade tänkt oss, men för att få lånet vill hon ha ett kontrakt på att vår lägenhet är såld, eftersom vi inte skulle ha råd med dubbelt boende enligt henne. Nej, det kan väl hända att det skulle bli lite knapert om man måste ligga ute med att betala för två boenden, det kan jag hålla med om. Speciellt när man inte har en aning om hur lång tid det skulle ta att få sålt vår lägenhet. MEN hur många säljer sin nuvarande bostad utan att ha skrivit kontrakt på en ny? Och man kan väl inte gärna be säljaren av huset vänta på oss. Det är ju inte någon som säger att huset skulle bli vårt bara för att vi nu har fått ett lån "garanterat". Väldigt märkligt resonemang måste jag säga.

Nu verkar det väl inte som att huset i Ödeborg är aktuellt längre, vilket både är synd och skönt. Det skulle var så roligt att se vårt hus växa fram ur det som är nu, och att få göra allting så som man själv vill ha det. Jag gillade att det var stora ytor, många rum, stor trädgård och det hade varit ett jättekul projekt! I mitt huvud ser jag redan hur rummen skulle se ut; jag har valt tapeter, golv, kakel, vitvaror och jag har inrett min alldeles egen tvättstuga från grunden. Det kändes nästan som att vi hade flyttat dit redan när jag höll på att kolla upp vad saker kostade. Samtidigt är det enormt mycket jobb som vi kommer ifrån nu. Och den där källaren alltså, den var inte mysig någonstans. Trots detta tar det emot enormt mycket att säga nej till huset - vilket vi inte har gjort än.

Har vi tur så har vi ett annat hus på gång, men det dröjer nog några år innan vi kan flytta dit.

Man väljer sina matningar med omsorg

Känner att jag måste dela med mig av en incident från i morse. Vid 5-tiden vaknade jag av att Knut skrek, det har han inte gjort vid den tiden på typ två veckor nu så lite överraskad blev jag. Gick upp och satte i nappen, klappade lite på honom och trodde att han skulle somna om igen, men icke! Eftersom Robin ändå skulle gå upp strax därpå bad jag honom mata Knut så att jag kunde få somna om och det gjorde han. Efter en liten stund kom han in och sa att Knut hade skitit ner hela pyjamasen (och eftersom jag tvättade senare under dagen kan jag garantera att han inte ljög, den var totalt fullskiten!). Ibland har man allt bra tur.

Ibland behöver man en stund hemifrån

När Robin kom hem från jobbet idag tog jag bilen och gav mig iväg till Överby. Kände för att shoppa lite och det gjorde jag också. Första målet var en ny golvfläkt och det hittade jag utan problem. Var även ute efter kläder till Knuts namnkalas, som inte är än på ett bra tag, men man får ju passa på när man hittar något man gillar - och så råkade det bli lite andra grejer också. Får bara hoppas att det passar när det väl är dags. Det kan ju hända att jag ändrar mig innan dess också. Köpte även varsitt par jeans till Morten och Vidar, men får nog ta och prova dessa innan jag tvättar dem. De är köpta på "tjejavdelningen" så även om det står att det är stl 92 så är jag skeptisk. Som alla vet är ju storlekarna olika beroende på vilken avdelning man handlar från, märkligt det där. Stackars alla tjejer som måste ta ett par storlekar större än vad de egentligen är långa för att kunna komma i sina kläder. Skulle egentligen även ha fyllt på mitt förråd med Cambridge, men det var stängt när jag kom dit. Får hoppas att han är där imorrn istället då.

Det var tydligen fler som var ute och shoppade idag. Träffade på tre stycken som jag stannade och pratade med, varav jag gick på en av dessa typ fyra gånger eller något (ja Marika, jag såg dig inne på Maxi också, hehe). Det märkliga är att jag alltid tror mig ha något mellan tänderna när jag pratar med folk. Undra vad det är för konstig hang-up jag har.


Dagens shopping, allt handlades på Lindex:


Underbara barn!

Lugnet har lagt sig hos familjen Ruina-Olsson. Ikväll har alla barnen badat, så nu är nästan hela familjen ren och fräsch - förutom jag som luktar svett och gammal spya. När Vidar skulle bada lät jag honom springa omkring utan blöja i badrummet och rätt vad det var ställde han sig och kissade på golvet. Han såg väldigt förvånad ut och undrade nog vad som hände, men så kläckte han den underbara kommentaren "Kissa. Blä!"

Man ska vara glad för det lilla

Undra om förra veckan bara var en mjukstart. Idag är det som att inget av barnen vill sova. Knut har varit vaken sen han gick upp vid halv åtta i morse i stort sett, han sov väl nån halvtimme förut men annars har han varit vaken och har inte alls velat ligga i sängen. Morten och Vidar började se trötta ut vid halv elva som vanligt, men de har då inte somnat än och nu är det snart dags att ta upp dem igen. Kan ju bli en intressant dag det här. Hittills har alla till största del varit glada i alla fall och det är jag tacksam för.

Den korta stund som Knut sov förut passade jag på att röja lite här. Vi har så mycket grejer som skulle behöva slängas, men det är såna där jobbiga saker som man måste åka till återvinningscentralen för att slänga; en fläkt, en gammal välanvänd kattpinne, batterier, glödlampor, diverse trasiga elsaker och liknande. Funderar på om jag skulle ta mig dit när Robin har kommit hem i eftermiddag. Behöver verkligen bli av med skiten! Och så behöver vi köpa en ny fläkt också. Den som har stått i killarnas rum hade tydligen gjort sitt nu. Igår när vi skulle sätta på den var den död, trots att Robin skruvade isär den fick vi den inte att funka. Och fläkt behövs för tillfället! I barnens rum var det 30 grader när vi gick upp förut och då hade de ändå haft den lilla fläkten där inne. Vi får väl se om Robin släpper iväg mig sen.

Cambridge - 5 veckor

Vikt: +0,3 kg
Midja: ingen förändring
Mage: - 1 cm
Höft: ingen förändring

Med tanke på den gångna veckan så är jag glad att det inte var sämre resultat. Nu måste jag skärpa mig! Jag vet att det var svårt att hålla sig till "reglerna" sist gång också när jag väl började äta mat, men den här gången är ju under all kritik. Ren kur, inga problem. Kombinerad kur, fuskar som fan. Eller ja, under en veckas tid har jag, utöver mina två shakes och 100 g protein om dagen, sammanlagt ätit 6 mackor, lite glass, en fjärdedels pizza, två nävar lösgodis samt ytterligare 100 g protein. Om man slår ut dessa kalorier på en vecka så kommer jag ju inte upp i över 2000 kcal om dagen, vilket är då jag börjar gå upp i vikt om man ska gå efter sånt. Nej, nästa måndag ska jag återkomma med ett mycket bättre resultat och jag ska inte behöva skriva om hur jag har fuskat än en gång!

RSS 2.0