Lite aktivitet för den feta mamman

Förra gången jag var gravid så gick jag och väntade på att mitt sommarvikariat skulle ta slut, så att jag kunde börja med alla såna där typiska mamma-grejer; mammagympa, vattengympa, gravid-yoga osv. Men när jag hade en vecka kvar på sommarjobbet blev jag sjukskriven och rekommenderad vila, med andra ord inga påfrestande saker alls - gissa om jag blev sur för att Ullaredsresan blev inställd. Den här gången är jag inte riktigt lika ambitiös, men jag har i alla fall börjat på gravid-yoga. Gick för andra gången igår och det ska hålla på i sex veckor till. När jag bokade in mig insåg jag förmodligen inte att jag kommer vara väldigt gravid framåt slutet, men vi får se hur länge jag orkar hålla på. Det är ju frivilligt som tur är. Blev förvånad förra gången att det faktiskt var vissa övningar som var mer avancerade än vad jag trodde. Jag har gått på något yoga-liknande förut och det här är inte riktigt i den klassen, men för att vara gravid-yoga är jag förvånad. Gjorde bland annat en övning där man ligger på rygg och slänger upp benen över huvudet och jag var bara tvungen att ifrågasätta om hon förstod att vi var gravida vi som var där, men enligt henne är alla upp-och-ner-vända övningar jättebra när man är gravid. Jag är skeptisk, men har inte skadat mig hittills i alla fall.
Typ så, fast med benen rakt upp istället
- och så tänker ni er en gravidmage på det.


Hallå apan

Vaknade 5:20 idag av att Morten låg och ropade "hallå" typ 30 gånger på raken inne i sitt rum, haha! Jag hörde att det var han eftersom han gör något ljud som bara han gör för tillfället, kan inte riktigt förklara hur ljudet låter men hörde att det var han i alla fall. Och på tal om ljud som de gör så går Vidar runt och säger "apa" typ hela tiden. Tidigare idag när jag satte igång Barnkanalen var det just en apa och Vidar pekade och sa "apa" - sen om jag ska känna mig stolt vet jag inte eftersom han kallar allting för apa just nu, haha! De är för goa.

Gonatt på er

Det är väldigt ensamt om kvällarna här. Robin har börjat träna på morgonen istället, så han går och lägger sig vid nio på kvällen för att orka gå upp halv fem, eller när det nu är klockan ringer. Visst, det är väl skönt att han är hemma på kvällen, men samtidigt försvinner det ett par timmar som vi hade tillsammans förut. Även om vi båda sitter vid varsin dator, eller att han sitter vid datorn och jag vid tv:n, så är han ju ändå här. Känns som att jag går och lägger mig hur sent som helst bara för att jag är uppe flera timmar efter att han har gått och lagt sig. Men nu är det väl dags för mig också. Har ingen tid att passa imorrn, men vet att barnen vaknar framåt åtta-nio så det är väl bäst att komma i säng.

Och så har vi varit på Ikea också

Vi passade på att ta en tur till Ikea också när vi var lediga (och barnfria) båda två. Behövde hela bilen, annars hade jag gärna tagit med våra skruttar ner. Nu har vi även inhandlat en säng till lillskrutten och en byrå som vi kan ha hans kläder i. Det blev en lite smalare variant, något annat får vi inte plats med (men jag är glad att vi åtminstone kan klämma in en sådan). Nu ikväll har vi roat oss med att snickra ihop den, så nu är den redan fylld med kläder. Alltså, den är full med kläder i den minsta storleken - och då har jag ändå inte varit nere i källaren och hämtat upp det jag har sparat från Morten och Vidar(!). Jag kanske inte behöver handla så mycket mer i klädväg just nu. Vi har det väldigt rörigt här hemma för tillfället och jag har skyllt på att jag inte har haft någon byrå att lägga alla kläder i, men nu när vi har en byrå så vet jag inte riktigt vad jag ska skylla på längre.


 

 

 


Barnmorskebesök nr 3

Igår var det dags för barnmorskan igen. Nu var det ju inte så längesen jag var där senast, till skillnad mot sist då det hade gått flera månader, och nu framöver blir besöken ännu tätare.


Dagens resultat:
Vikt: + 10 kg
Blodsocker: 6,4
HB: togs inget den här gången konstigt nog
Blodtryck: 120/75
SF-mått: 27 cm
Hjärtljud: 150

Berättade för henne om att vi hade varit och gjort köns-ultraljud och att hon som gjorde det hade antytt att vår bebis var stor (eller verkligen inte liten i alla fall) och att det är lite konstigt eftersom magmåttet är ganska litet. Hon hade ingen förklaring på detta, men tyckte inte att jag skulle oroa mig för att få en jättebebis. Vi får väl se vad det ser ut som framöver.

Efter att jag hade varit hos barnmorskan blev det en sväng på stan, surprise surprise! Killarna behövde några pyjamasar så det fick jag köpt mig, plus att jag löste ut en gratis-body på KappAhl till nya skrutten. Det fanns bara bild på en av pyjamasarna jag köpte, men det blev två till; en med en humla och en med zebramönster.


 

 


Det är i såna här lägen som det känns att man är gravid

Nu har vi beställt barnvagn! Det var väl ändå på tiden kan man tycka, det är faktiskt bara 10 veckor(!) kvar. Det blev en Teutonia Fun. Hade för mig att den vi hade spanat in hette Mistral, men när vi kom till affären var det inte så. Valet var kanske inte så svårt egentligen, men liiiite snåla blev vi allt när vi stod där och skulle bestämma oss. Tittade på några andra vagnar också, men kände att vi ville ha en Teutonia även den här gången. Hon som jobbade där sa "Ja, ni har ju börjat med att köra Rolls Royce och då tar det emot att köra något annat" och jag tror att hon har väldigt rätt. Tillslut stod valet mellan två olika Teutonior och det som, enligt hon vi pratade med, skilde dem åt var att den ena var rundare i modellen och lite "modernare". Det brydde vi oss inte om, utan tog den som matchar vår andra vagn och sparade in en tusenlapp. Det blev en svart den här gången också, men jag hittade ingen bild på en sån, men vagnen ser ut såhär:Vidar går

Ville visa att jag har filmbevis på att Vidar faktiskt har börjat gå, ifall någon skulle tvivla på sanningshalten i det jag säger menar jag ;)


Nu har jag tid och ork att uppdatera

Det har varit fullt upp nu de senaste dagarna. Jag jobbade rätt mycket förra veckan, i lördags spenderade jag halva dagen på Ytterbys klädbytardag och resten av dagen på jobbet. I söndags var jag iväg till Ullared och igår jobbade jag igen. Men nu så, nu är jag ledig! Dags att uppdatera bloggen med andra ord. 

I lördags som sagt, klädbytardag i Ytterby. Fick handlat en hel del, men mestadels kläder. Hade tänkt att få tag i några roliga leksaker till killarna, men det blev bara två grejer. Köpte kläder till både Morten och Vidar och den nya skrutten. Det är galet vad mycket man kan få för pengarna. Fick även tag i lite grejer från PoP, Villervalla och IdaT. Det var säkert inte så att jag behövde grejerna, men det är alltid roligt att fynda. Sen åkte jag hem en kort stund för att sedan åka och jobba och för att därefter åka ner till Ljungskile och tillbringa natten där.

I söndags gick jag upp i okristlig tid för att åka till Ullared. Den här gången orkade jag faktiskt inte ta kort på det jag köpte, ett bevis på hur trött jag var när jag kom hem med andra ord. Det blev lite kläder till killarna, lakan, täcke, kudde till nya skrutten, en locktång, lamineringsapparat, några filmer och så allt det där vanliga krafset som brukar hamna i vagnen trots att jag säger åt mig att jag inte ska köpa sånt när jag är där nere. Känns som att jag redan har glömt vad jag köpte, det står helt still. Vet bara att det kändes som att jag hade glömt ett par påsar när jag hade packat upp allt. Funderade över om alla dessa pengar som jag hade lagt ut verkligen hade gått till det lilla som stod på bordet - men det hade det såklart.


Jag är fortfarande trött känner jag. Ska nog lägga mig i soffan och titta på en film. Får passa på medan barnen sover.

Ännu en sak jag har väntat ett tag på

Wohoo, idag fick jag besked från Försäkringskassan om att jag är beviljad havandeskapspenning (eller graviditetspenning som det heter nu för tiden)! Nu kanske stressen över det kan släppa åtminstone. Jag hade haft lite hjärnsläpp när jag skickade in ansökan och skrivit fel datum när jag ville att det skulle börja gälla ifrån, men det fattade de tydligen och ändrade. Har man otur kan de säkert hänga upp sig på en sådan sak och tycka att man ska göra en ny ansökan som ska handläggas än en gång, och så tar det ännu en månad. Men nej, nu kommer jag att kunna gå hemma i lugn och ro från och med 10 april, jejj!

(Tur att jag har snälla grannar. Det brevet hade hamnat i deras brevlåda, men hon var här och ringde på för att ge mig det. Hade det varit en sur och bitter granne så hade ju denne kunnat slängt brevet bara och så hade jag suttit här utan några pengar i ett par månader. Det hade varit roligt.)

Man vet att man är småbarnsförälder när..

..man lägger sig i soffan och får en diskborste i ryggen.
..man ska köra en maskin med tvätt men får tömma den på mjukisdjur, pet-flaskor, toarullar osv först.
..man efter en stunds letande hittar sina nycklar nertryckta i en av deras leksaker.
..man hittar en mjukis instoppad i kattlådan.  


Ja, det är bara några exempel på hur vi har det här hemma.

Tre månaders väntan är över

För ungefär tre månader sedan fick vi en remiss till NÄL för att göra allergitest på våra barn, nu äntligen har vi varit där. Det är ju bara Vidar som har visat upp några allergiska tendenser, men vi testade bägge eftersom vi ansåg att det var lika bra. Och visst, vi har ett allergiskt barn. Vidar är tydligen ganska mycket allergisk mot ägg i nuläget. Läkaren verkade nästan lite förvånad över att han visade så stark reaktion - han trodde säkert att vi bara var ett par nojiga småbarnsföräldrar. (Om någon är insatt i allergivärlden så visade testet 4 eller +4 eller vad hon nu sa.) Men nu är det helt äggfritt som gäller och så ska vi tillbaka och göra ett nytt test om ett halvår. Utan ägg kan man leva, det har jag också gjort så jag vet vad jag pratar om. Enligt hon som gjorde testet så skulle det här växa bort, men det tror jag på först när jag ser det.
     När vi var där skulle barnen mätas och vägas också, och det var roligt eftersom det var ett tag sedan vi var på 1-årskontrollen på BVC. Dagens resultat:

Morten: 12,1 kg & 85 cm
Vidar: 12,3 kg & 85,5 cm

Någon mer än jag som reagerar på att Vidar är både längre och tyngre än Morten nu, haha!Och förresten, Vidar går! Den senaste veckan har han gjort några försök och fått till ett steg eller två. Igår försökte han många gånger och idag gick han säkert tio steg på raken ett par gånger och det går riktigt bra. Lite stelbent är han allt, men han fattar ju hur man gör. Äntligen!

Känner för att gå och lägga mig igen

Nej, jag är inte alls sugen på att jobba idag. Det känns visserligen som att jag har gett upp för längesen, men den här helgen har det tagit emot extra mycket. Hoppas verkligen att det går över för jag har ändå ett par veckor kvar, mer exakt så har jag åtta arbetspass kvar. Det låter inte så jättemycket, men när jag tänker på vad det är jag ska göra när jag är på jobbet så blir jag bara trött i huvudet. Är inte alls sugen som sagt.

Är ni nyfikna?

Vi var ju iväg till MamaMia i Göteborg för att kolla vad det är för en liten buse som gömmer sig där inne. Kan ni tänka er, det blir en liten pojk till, haha! Det måste vara något fel på vår släkt som bara får söner. Själv var jag lite rädd att jag skulle bli besviken eftersom jag varit så inställd på att det var en tös, men inget sånt har jag känt av än. Jag är mest bara glad som tur är, samtidigt som jag är beredd på att man "måste få sörja det barn man inte fick" som det heter. Jag som trodde att jag kunde förutspå sånt genom att drömma - min intuition har nog fått sig en törn. Undra om han kommer att bli lik Morten och Vidar.
     Tyckte nog att det var lite dålig bild på den där ultraljudsskärmen. Ser mycket bättre på de skärmar som finns på NÄL. Hon fick visa vad som var vad innan jag förstod vad jag tittade på. Allting var även mycket kornigare än vad jag är van vid. Hon frågade hur stora mina killar var när de föddes och hon antydde att det mycket väl kan bli så att det här blir en stor bebis. Allt var normalt i nuläget, men han är inte liten på något sätt som hon sa. Usch, jag är då inte sugen på att trycka ut en unge på fem kilo!(Vad konstigt det känns att kunna säga "han", haha!)

100 frågor

Jag är uppe alldeles för tidigt idag, så jag snor en lista med frågor från Sandra för att fördriva tiden:


BAKGRUND:

01. Fullständigt namn? Linda Maritha Ruina
02. Exakt ålder? 28 år, 2 månader och 2 dagar.
03. Vart bor du? Trollhättan, in the ghetto.
04. Bor tillsammans med? Min karl, mina barn och mina katter.
05. Husdjur? Mina kissemissar Trixi och Bettan.
06. Färg på ditt hus? Rött tegel.
07. När är du född? 9 januari 1983, kl. 08:45.
08. Klass? Medelklass, hehe. Nej, men jag går ju inte i skolan längre. Senast gick jag i en klass som hette SP04 - Socialpedagogiska programmet -04.
09. Vilket år tog du studenten? 2002
10. Något jobb? Ja, i ett par veckor till jobbar jag som habiliteringsassistent.
11. När gick du upp i morse? Gick upp nu vid halv sju, men vaknade väl strax innan kl 6.
12. När ska du sova? Det hinner jag nog inte, men ikväll hoppas jag att jag kan sova.
13. Duschat idag? Inte än, det kommer sen.
14. Kramat någon idag? Nej
15. Pussat någon idag? Nej
16. Vad har du ätit idag? Tunnbröd med smör och messmör med jordgubbs-Proviva till.
17. Dagens klädsel? Mamma-mysbyxor och linnet som jag sover i.
18. Dagens smink? Inget än så länge.
19. Dagens sötnos? Robin kanske.
20. Dagens roligaste? Har inte kommit så långt idag än, men jag ser fram emot dagen kan man väl säga.

SOCIALT:

21. Har du många vänner? Tillräckligt.
22. Hur många har du kysst? Eeh, ett tjugotal kanske.
23. Vem kramade du senast? Robin, igår kväll.
24. Har du träffat någon utav dina vänner idag? Nej
25. Hur gammal är din pojkvän/flickvän? 25, tre år yngre än mig med andra ord.
26. Hur många bästa vänner har du haft genom åren? Med lite varierande grad av "bästa vän" så kan man väl säga fem kanske.
27. Har du pojk-/flickvän? Ja, en sambo till och med.
28. Vem pratade du med i telefon senast? Pappa
29. Vem fick du senast sms ifrån och vad stod det? Min syster - "Ja, det kan man säga att det gör. Kör mot Liseberg/Korsvägen sedan är det skyltat till Carlanderska där MamaMia ligger. Lycka till imorgon!"

FAVORIT:

31. Film? Twilight för tillfället!
32. Låt? Finns jättemånga, men vi säger väl "Beauty fiend" av My Ruin.
33. Mat? Ugnspannkaka, det är det som görs oftast här hemma i alla fall.
34. Dryck? Juice
35. Färg? Svart, men om man inte får räkna det som en färg så säger jag leopardmönstrat.
36. Bok? Omöjligt att säga en enda egentligen, men typ allt av Johanna Nilsson, Christina Herrström, Emma Hamberg, Unni Drougge, Sophie Kinsella, Carina Rydberg och såklart "Bitterfittan" av Maria Sveland.
37. Stad? Karlstad.. eller London.
38. Land? Sverige
39. Ämne i skolan? Svenska 
40. Strul? Haha, men hallå eller, sånt kan jag ju inte säga här.


SENASTE:

41. Personen du tänkte på? Robin
42. Personen du kysste? Robin
43. Gången du spydde? För ett par veckor sedan när jag hade magsjuka.
44. Gången du grät? Grät väl lite när jag tittade på film nu i veckan.
45. Pizzan du åt? Ett par veckor sedan när jag var ensam hemma och blev lat.  
46. Gången du var i Göteborg? Fråga ikväll så kan jag svara att det var idag.
47. Gången du var i Stockholm? Maj -08 för att se Kiss och åka till Skansen.
48. Gången du var full? Herregud, -06 kanske.
49. Gången du var hög? Sånt håller jag inte på med.
50. Personen som såg dig gråta? Robin antagligen.

ANTINGEN ELLER:

51. Svart eller vitt? Svart
52. Hund eller katt? Kisse
53. Ut och festa eller hemma och mysa? Hemma och mysa.
54. Tvspel eller datorspel? Helst inget av det.
55. Singel eller upptagen? Upptagen, blir så stressad annars.
56. Film eller bio? Film
57. Lunarstorm eller facebook eller Playahead? Facebook
58. Sommarlov eller vinterlov? Sommarlov
59. Big Brother eller Paradise Hotel? Big brother, helt klart!
60. Har du svart hår eller blondt? Både och, född blond med har svart nu.
61. Har du blåa ögon eller bruna? Blågröna
62. Choklad eller lakrits? Choklad
63. Göteborg eller Stockholm? Göteborg
64. Högerhänt eller vänsterhänt? Högerhänt
65. Coca cola eller fanta? Cola
66. Pizza eller kebab? Falafel
67. Randigt eller prickigt? Randigt
68. Älska eller älskas? Älska
69. Leva eller dö? Leva

ANTAL:

70. Personer du älskar? Flera stycken, åtminstone sex stycken säkert fler.
71. Personer du hatar? Hatar och hatar.. finns väl ett par som jag tycker skulle kunna utplånas.
72. Pojk-/flickvänner du haft? Två seriösa förhållanden.
73. Personer du hånglat med inom en 24timmars-period? Hehehe, kan väl säga två på den då.
74. Glassar du ätit på en dag? Alldeles för många antagligen, typ sju.
75. Festivaler du varit på/ska på detta året? Inga och tur är väl det.
76. Gånger du haft minnesluckor? Väldigt sällan. Minns inte riktigt allt från när jag födde barn, så det är väl senast i alla fall.
77. Gånger du varit hög? Nu igen?
78. Personer du saknar just nu? Mina barn!
79. Gånger ditt hjärta brustit? Tillräckligt

VEM:

80. Vill du kyssa nu? Ingen faktiskt, känner mig inte så jättefräsch.
81. Ska du träffa imorgon? Folk på jobbet.
82. Sjöng du senast för? Robin
83. Hade du senast en msn-konversation med? Min syster.
84. Spelade du tvspel med senast? Robin, men det var längesen.
85. Vill du ta med på en romantisk resa nu? Ingen
86. Vill du kasta en sten i huvudet på? Ingen
87. Förtjänar att dö? Ingen
88. Är söt? Mina barn såklart!
89. Vill du sova bredvid inatt? Robin

VAD:

90. Gör dig glad? När det blir som jag vill.
91. Gör dig ledsen? När jag känner att jag borde göra saker som jag inte orkar.
92. Vill du helst göra nu? Ta en behövlig dusch.
93. Önskar du att du slapp göra? Städa, men det ser ut som fan här.
94. Vill du ha nu? Hälsan tillbaka, har varit sjuk för länge nu.
95. Önskar du dig i födelsedagspresent? Det är långt kvar dit, men ett hus och en ny bil hade suttit fint.
96. Längtar du till? Om ett par timmar.
97. Tycker du om dina betyg? Ja, jag är helt klart nöjd.
98. Ångrar du i ditt liv? Inget, jag ångrar aldrig saker.
99. Är det bästa som hänt dig? Mina barn!
100. Hur mycket är klockan? 07:22

Vad gissar ni på?

Imorrn är det dags för dagen jag har väntat på i flera månader. Vi ska kolla vad det är för en liten skrutt som gömmer sig där inne! Jag har ju känt från tidig graviditet att det är en tös, även om den starkaste känslan har gått över och jag börjar tro att det är en pojk igen, men jag håller fast vid en tös. Robin tror att det är en pojk till, men han hoppas på en tös. Vad gissar ni andra på?Husvisning nr 9

Och idag var det dags för andra huset den här veckan. Färden bar av till Sjuntorp och efter att ha irrat runt lite grann hittade vi gatan väl gömd i ett område. Gillade huset jättemycket, men måste nog säga att de hade varit lite väl optimistiska när de skrev ut antalet rum. I beskrivningen stod det fem rum, men vi räknade till tre varav två var sovrum. Två sovrum på fem personer är lika illa som vi har det nu så det blir nog inget med det här huset, hur mycket vi än gillade det >.<
     Om man jämför med huset vi tittade på igår så hade väl det här huset de fördelar som det andra huset saknade, men i det andra huset skulle vi ha möjlighet att fixa till så att sovrummen räcker åt allihop. Kan man inte få kombinera lite? Vi får väl ta en funderare över helgen nu och se om vi kommer fram till något.(Känner du igen huset Zara?)

Ännu en dag hemma

Jag hade tänkt att jag skulle gå och jobba idag, men det tyckte tydligen inte min hälsa när jag vaknade i morse. Vad kan man förvänta sig när man har tillbringat de senaste dagarna med en sjuk karl iofs? Kände mig helt tung i huvudet och som att jag var på väg att få feber, och eftersom jag inte kände för att bli värre stannade jag hemma från jobbet idag. Ingen magsjuka i alla fall, det är jag tacksam för. Jag har sovit hela förmiddagen i stort sett och börjar väl nästan piggna till nu, känner mig mest suddig i ögonen och slö. Det är helt otroligt vad jag har dragit på mig sjukdomar den här graviditeten, riktigt såhär minns jag inte att det var sist. Vet att jag nojade över svininfluensan framåt hösten, men det var bara vanliga förkylningar varje gång som tur var. Tre månader kvar nu, igår var det tre månader på datumet, 9 mars.

Husvisning nr 8

Då var en av husvisningarna för den här veckan avklarad och jag märker att jag verkligen har gått och laddat upp för det här. Dagen gick väldigt långsamt, fick till och med hunnit med att klippa mig på förmiddagen. Hade jättehöga förväntningar, kändes jättebra när jag såg det på Internet, men nu efter visningen får jag väl erkänna att det känns.. nja. Som alltid fanns det en del att göra, men det var även sånt som var bra med huset; nya fönster, bergvärme, kommunalt vatten och avlopp (ja, jag vet att jag tjatar om detta varje gång, men det är viktigt för oss). Det som var lite sämre då var väl att vi med stor sannolikhet skulle behöva dränera om, tilläggsisolera och förmodligen lägga nytt tak. Sånt känns stort och jobbigt, och dyrt. Det är ju alltid något som behöver göras om inne och det här huset var väldigt grått, tråkigt och saknade personlighet, men det gör ju inget för då känns det mer meningsfullt att göra om. Skulle även behöva fixa så att det blir ett sovrum till, men det skulle kanske kunna vänta ett par år om killarna kan tänka sig att dela rum ett tag till. Ja, vi får väl fundera på detta nu ikväll. Det var rätt många spekulanter på visningen och det gillar vi såklart inte.Uppe alldeles för tidigt

Men det är väl så typiskt! Idag hade jag till en början inget för mig, så jag hade tänkt att ta världens sovmorgon. Sen insåg jag att jag fick sovmorgon igår så jag bokade in en klipptid nu på förmiddagen, men tänkte att jag kan få sova till åtta åtminstone. Robins klocka ringer halv sex, jag vaknar såklart och kan inte somna om. Sen efter att den har ringt ett par gånger så konstaterar han att han inte tänker gå till jobbet eftersom han fortfarande känner sig sjuk. Jaha, men kunde han inte ha kommit på det igår kväll, gaaah! Hade åtminstone kunnat få sova ett par timmar till..

Give me some light!

Det är så mörkt här inne! Vi har en taklampa med fem lampor i, varav tre är sönder, och när en går sönder börjar övriga lampor tydligen lysa lite sämre. Med andra ord ger dessa två ynkliga lampor som är kvar inget större ljus längre. Och så har vi två fönsterlampor där bara den ena funkar. Herregud, man hade kunnat tro att vi är fattiga! (Har inga lampor att byta med, annars hade jag ju gjort det såklart.)
Uppdatering efter ca 10 minuter:

Wohoo, vi hade ett par lampor att byta med ändå. Fick rotat lite i lampförrådet så nu lyser åtminstone fyra av fem, plus att fönsterlampan är fixad. Fick sno en lampa från ett annat rum, men den använder vi aldrig ändå.

Soraya M

Internationella kvinnodagen till ära tittade jag på film nu på förmiddagen, Soraya M. Handlar om en kvinna i Iran som blir oskyldigt dömd för otrohet, eftersom hennes gubbe vill kunna sätta på en 14-åring utan att ha en fd fru att betala underhåll för. Straffet blir att stenas till döds. En hemsk film som såklart berör, men tyvärr är det inget som förvånar mig längre. Den här gruppen av människor har svårt att överraska mig nu för tiden, de står för större delen av världens ondska - nej, jag pratar inte om muslimer, jag pratar om män.

De senaste dagarna

Det har varit dåligt med bloggande de senaste dagarna märker jag. Det blir väl så när man är ledig och kanske har något annat för sig än att sitta vid datorn. Eller så har jag helt enkelt gjort annat när jag suttit vid datorn.

I lördags var det tänkt att vi skulle ha åkt till Långed för att gå på släktkalas eller vad man ska kalla det, men Morten var inte riktigt frisk. Tempade honom och det visade 40 graders feber, då åker man inte på kalas. Det konstiga är att han i övrigt var som vanligt, bara väldigt varm. Tror att febern gick ner rätt fort efter det, men han var fortfarande varm resten av dagen. Det blev till att vara hemma och slappa istället och det gick bra det med.
     På söndagen var han helt okej igen - helt okej om man bortser från hosta och rinnande näsa, vilket även Vidar har haft i några dagar. Så på söndagen blev det en sväng till familjen Mellqvist för att titta på ny bebis och fika lite. Vera blev ju en månad härom dan så det var allt dags att hälsa på nu. (Deras barn var också snoriga, så inga påhopp om att hälsa på såna små med "sjuka" barn, tack.) Det känns otroligt att våra barn skulle ha varit sådär små någon gång, dessa små fötter! Och att vi också kommer sitta där med en sån om ett tag. Killarna tvekade i någon minut sedan var det full rulle bland Ruts grejer, och hon stod vid sidan av och undrade nog vad fan som hände. Det som hade varit så lugnt innan vi kom! Hon hade ett prinsesstält som tydligen var väldigt roligt att härja i. Det hela slutade med att Vidar spydde där inne och sedan åkte vi hem. Skulle tro att det var rätt skönt när vi åkte, eller hur Zara, haha! Någon kamera fick jag inte plockat fram så några bilder har jag tyvärr inte att bjuda på.

Igår var det dags att jobba igen, men ville inte lämna killarna till dagis så att de drar på sig ännu fler sjukdomar, så jag körde ner dem till morsan. Fick höra när jag ringde till dagis att influensan går hos dem, så jag är tacksam över att jag inte lämnade dem där. När jag kom till jobbet efter det fick jag veta att det går magsjuka och fort som fan skickade jag in en ledighetsansökan för morgondagen. Jag tänker inte vara sjuk den här veckan! Det är alldeles för mycket som jag ser fram emot nu. Jag bara väntade på att vakna upp i natt och börja spy, men hittills har jag klarat mig. Det lustiga är väl att när jag kom hem så möttes jag av en sjuk sambo som låg och ojade sig i soffan, fast det var inte magsjuka som tur var. Så nu är vi båda hemma från våra jobb idag och inga barn har vi hemma. Vad ska man fördriva en sån här dag med tro? Vi har ett par filmer att titta på, så jag kan tänka mig att det blir en slapp dag i soffan.

Vecka 27

Man skulle kunna tro att jag har veckobyte på söndagar, men det är faktiskt fredagar. Av någon anledning kommer jag inte ihåg att ta kort bara, eller så "hinner" jag inte. Märkte att min navel har börjat ändra riktning nu. Låg och tittade på den igår kväll och Robins kommentar var att den ser ut som en bajsnödig kattröv - och jag håller med honom, haha! När jag spände magen eller skrattade så åkte den liksom ut och in. Skitfult, haha! Annars har jag nog inget nytt att rapportera. Känner mig smått andfådd, tät i näsan och har blivit lite svullen i ansiktet och på händerna. Det här är piece of cake jämfört med sist än så länge. Dock ingen jätteskillnad i storlek ser jag nu när jag jämför bilderna.
En skruttTvå skruttar


En sån där tråkig fredagskväll

Känner mig väldigt seg och uttråkad idag. Ensam är jag också. Robin är iväg på bio med några jobbarkompisar, men det var jag verkligen inte sugen på så det tog inte emot att skicka iväg honom. Beställde pizza på hemkörning förut och nu har jag precis bakat en kladdkaka. Inte för att jag är sugen, utan bara för att jag har så jävla tråkigt. Tittar lite halvhjärtat på Let's dance och väntar på att Big brother ska börja. Det är väl ungefär så min fredagskväll ser ut. Katterna brer ut sig i soffan, men jag ska väl ta och knö mig ner mellan dem och käka min kladdkaka.

En sväng till spec-mvc

Var på ultraljud igår. Det blev ju så med lite kort varsel, men det kändes lika bra att få det gjort. Den här gången blir jag inte sjukskriven! Allting såg ut som det skulle, hade inte öppnat mig något alls. Fick sett lillskrutten en sväng också, även om jag inte såg så tydligt då det inte fanns någon skärm i taket. Såg hur den ligger så jag fick en förklaring till varför det känns som det gör när den sparkar. Den ligger i tvärläge med benen ner så det är ju inte så konstigt om sparkarna känns väldigt långt ner den här gången.
     Gick vilse inne på NÄL gjorde jag också. De håller på att bygga om där inne och jag vet ju hur man brukar gå när man ska dit man gör ultraljud, så jag knallade på för att ta den hiss som jag brukar. Hade för mig att det brukar stå något som specialist-mödravård eller något liknande i hissen, men det gjorde det inte så jag gick ut för att se om jag hade tagit fel hiss. Frågade någon som jobbade där, men hon hänvisade mig till den hiss jag hade gått till först. När jag kom upp på tredje våningen så möttes jag av en vägg där dörren brukar vara. Det kändes sådär lagom suspekt. Ni vet när man drömmer och vet att något borde vara på ett sätt, men det inte är det. Fick letat mig in till förlossningen som kunde hänvisa mig vidare, men det hade inte varit lätt att räkna ut själv. Kom fram i alla fall, dock tio minuter sent.  

Känner mig väldigt seg idag. Barnen också tydligen för de har sovit i 3,5 timme nu. Hörde att någon pratade där inne alldeles nyss, men nu blev det tyst igen. Kanske ska gå in och väcka dem så att de kan få äta. Verkar som att det är lite sjukdom på gång igen. Vidar hostar och låter illa och båda två är snoriga.

Det kanske var dags nu

Känns som att jag har fått en överdos av gravidhormoner nu ikväll. Inte alls trevligt. Har varit väldigt besparad detta hittills, vilket jag är tacksam för, och det kommer säkert att kännas bättre imorrn. Synd bara att jag måste gå och lägga mig bredvid den som utlöste dem.

Det händer så mycket nu

Jag är riktigt chockad över hur mycket mina barn har lärt sig det senaste. Vidar har tagit några steg både idag och igår så nu är det på gång där också. Ibland när han ska krypa så kryper han på alla fyra, alltså händer och fötter (inga knän i golvet) och det ser så roligt ut. Så gjorde Morten också ett kort tag innan han började gå, så även det känns som ett tecken på att det är på gång. De vet vad saker används till; de tar en borste och börjar borsta håret med den, Vidar hällde ut ett paket med tops och tog en som han stoppade i örat, de kan sätta igång tvättmaskinen (vilket inte uppskattas iofs), Morten tog mitt hårspänne som han skulle sätta i sitt eget hår och när han var färdig med det så skulle han sätta tillbaka det på mig, de förstår hur man tänder och släcker lampor, de kan sätta på och ta av korkar och lock från olika saker, när vi frågar "Var är näsan?" så pekar de på antingen sin egen eller på våra - och det värsta av allt är att de har lärt sig att öppna ytterdörren. Märkte detta igår då Vidar var på väg nerför trappen, men Robin hann upptäcka det i tid som tur var. Samma sak idag när jag gick ner med vagnen när vi skulle iväg, men då var jag alldeles nedanför så jag hörde vad som var på gång där uppe. Hade varit riktigt illa om de kom ut i trapphuset och drullade nerför trappen. Hemska tanke!

100 dagar kvar!

Imorrn går jag in på tvåsiffrigt och om ca 1,5 vecka är jag inne i tredje trimestern. Herregud, vad fort det går! Jag har fått en tid för ultraljud på torsdag så det gick rätt snabbt ändå. Egentligen jobbar jag, men vågade inte tacka nej till tiden eftersom jag inte vet hur lång tid det kan ta till nästa tillfälle i så fall. Vill väldigt gärna veta hur "allvarligt" läget är. Kan ju tycka att om jag lyckades hålla inne två stora kottar så lång tid sist så borde jag lyckas hålla inne en bebis den här gången, men man behöver ju inte utmana ödet. Hade allt tänkt att den här skulle stanna inne i drygt 10 veckor till åtminstone. Försöker vila så mycket jag kan när tillfälle ges, men det är inte alltid så lätt. Idag har jag exempelvis både lämnat och hämtat barnen på dagis och det innebär ju en hel del bärande och kånkande. Riktigt glad att vi skaffade den mindre vagnen, för det underlättar hur mycket som helst. Fick till och med hjälp att bära ut ett av barnen till bilen efter dagis idag och sånt uppskattas ju såklart. Har bara fyra veckor kvar att jobba nu.

RSS 2.0