Regnbågsoraklet

Regnbågsoraklet går ut på att man slår tärningar med olika färger och då ska dessa färger kunna ge en hint om hur det kommande året blir. Detta har jag roat mig med idag. Jag besökte henne förra året också, men då gjorde jag en aurafotografering.


Hon började med att tala om hur jag är som person.

Stenbocken, som är mitt stjärntecken, har färgen indigo. Det handlar om att vara en person som sticker ut och att man märker mig oavsett vad jag gör. Så även om jag inte hade varit sminkad eller klätt mig som jag gör så skulle folk ändå ha lagt märke till mig. Hon sa att jag är en rolig person att umgås med och att det händer mycket runt omkring mig (nja, det stämmer väl sådär..). Jag behöver ha människor runt mig för att må bra, men behöver även kunna dra mig undan. Enligt henne passar jag att jobba med kreativa och frilansande yrken. Jag är nyskapande och nytänkande och borde göra saker som andra inte gör. Enligt henne har jag mycket runt det sociala och att jag är duktig på relationer. Jag är tydligen kommunikativ och väldigt social. Jag har en social begåvning som hon gillar hos mig. Jag har även stark empati och medkänsla.

Jag är i hennes värld en katalysatormänniska, vilket innebär att jag går före och banar väg för andra och har tankar och idéer som andra inte har. Jag har många gånger ett otraditionellt tänkande. För min del handlar det om mod, om jag vågar vara den som banar väg för nya idéer eller om jag väljer att jobba i det tysta. Hon sa att det känns som att jag har jobbat en hel del med mig själv och att jag därför har bra självkännedom. Det är dessa personer som tar sig fram, eftersom man är van att vända ut och in på sig själv. Hon menade att jag har väldigt mycket livserfarenhet med mig för att kunna hitta min styrka och modet att våga gå min egen väg. Jag är en gammal själ.

Jag har Saturnus som planethärskare vilket innebär att det kan kännas som att någon håller mig tillbaka. Jag känner på mig när jag är fel ute, det är som att någon säger åt mig att det är fel. Det är ett starkt beskydd samtidigt som det kan kännas som att jag ska foga mig. Jag märker om jag inte är mogen för det som sker. Om något inte är tänkt att hända så är det något som hindrar det från att hända, så istället för att bli frustrerad ska jag tänka att det inte var meningen att det skulle ske (precis min filosofi!). Jag har en osynlig hand som styr och hjälper mig i livet.

Sen började vi prata om det kommande året och kom in på det här med barn och hon blev tyst en stund. Jag hade slagit upp en svart tärning vilket innebär att något ligger dolt. Hon frågade om jag var gravid igen, men det är jag inte vad jag vet. Då pratade hon på att om någon av Morten eller Vidar blir rastlös och får svårt att sova så kan det bero på att han sover på ett currykors. Då kan jag leta upp var energin kommer ifrån och flytta sängen för att få honom att sova bättre. Men hon sa att hon såg ett äldre barn, så det är inte aktuellt just nu. Mina barn sover ju hur bra som helst, så just nu stämmer det inte nej. Hon sa att speciellt ett av mina barn är extra känsligt för energier.

Jag har orange som grundfärg vilket symboliserar att saker tar emot och krånglar lite. Det finns ett motstånd. Jag kan ha spänningar i kroppen som hindrar mig från att göra det jag vill. Det är väldigt mycket bergochdalbana över nästa år. Om jag följer med i flödet är det inga problem, det är när jag försöker styra och manipulera som det blir jobbigt. Vägen är redan utlagd.

Nästa år är ett bra år för att skaffa nya vänner. Jag kan hitta riktiga guldkorn. Men det är mycket runt barnen just nu så det andra får stå tillbaka lite. Jag kommer uppleva att jag är mer intuitiv det kommande året och det är bra att göra upp planer för framtiden. Det här med jobb är inget som är aktuellt just nu, utan jag kan gärna ge det ett år. Det hindrar inte att jag gör upp en plan, kanske tänka på att utbilda mig, men det gör inget om jag inte sätter arbete överst. Det finns annat som kräver min energi. Om jag ändå vill göra något kan jag ge mig på något mindre, kanske arbeta hemifrån, men behöver inte göra någon jättegrej av det bara för det.

Enligt henne kommer vi att flytta i mars. Det ska bli väldigt roligt att se om det stämmer. Hon såg ingen sorg i samband med flytten, vilket också känns lugnande. "Kanske februari, men definitivt mars", så sa hon!

Sen kom vi in på Robin och för att göra det lättare att förstå kan man säga att han är Hjärter dam och jag är Hjärter kung. Dessa kort ligger bredvid varandra och innebär att man har en väldigt stark koppling till den andra personen. Det kan bli som en tidigare liv-känsla. De är även varandras motsatser. När man har en sådan relation är det allra bäst om kvinnan supportar och stärker sin man och ger healing, medan mannen ska lysa upp vägen för kvinnan. I vårt fall är det tvärtom. Det betyder att han ska ge mig stöttning och näring för att jag ska kunna lysa i vår relation. Han är en väldigt mjuk partner, försiktig och helylle. Han är pålitlig och familjen är superviktig för honom. Även om han har gått igenom en del i relationsplanet tidigare så är ändå familjen det som står nära, han skulle gå genom eld och vatten för oss allihop. Han är väldigt känslig, även om man inte kan se det på utsidan, precis som jag. Vi är oslipade diamanter! Han har träffat mig för att han vill förändras som människa på djupet. Han är hjärter dam, han är mamman, vilket betyder att jag var mogen att bli mamma och att ta hand om en familj. Det är därför jag har träffat honom. Han vill förändras. Det är därför vi två är tillsammans. Om inte han är beredd att backa tillbaka, utan vill bestämma, kan det skena lite grann. Men som hon sa "Men sånt kan man inte berätta för en man", därför tyckte hon inte att jag skulle låta honom lyssna på inspelningen av konsultationen, haha!


Ja, det har jag roat mig med idag. Även om man inte ska ta allt sånt här på dödligt allvar så kan det ändå kännas skönt att någon annan talar om för en hur det kommer bli. Just det här med att flytta är något som rör sig mycket och ofta i mitt huvud, så det kändes lugnande att höra ett svar. Sen återstår det ju att se hur väl det stämmer :-)Någon annan vill ha mitt drömhus!

Noooooo! Det är budgivning på mitt drömhus! Inte huset i Ödeborg nu alltså, utan det första huset vi var och tittade på för typ ett år sedan, det i Frändefors. Det har legat ute till försäljning sååå länge och det har liksom känts tryggt att det har funnits där. Inte för att vi hade tänkt att buda på det, men det har ändå känts bra att det har funnits kvar. Och nu är det budgivning. Det gör lite ont i hjärtat. Jag tröstar mig med att det ligger skitdåligt. Vi hade aldrig kunnat bo där, både barn och katter hade blivit överkörda direkt vi flyttat dit. Så, vi kan inte bo där!

Ett ergonomiskt alternativ

Jag har ju glömt berätta att vi köpt en ny bärselse till Knut (eller Morten och Vidar kan faktiskt också använda den eftersom den går att använda upp till 18 kg, tror jag att det var). Har blivit inspirerad till att köpa en ny av bland annat Lady Dahmer, så jag får väl tacka henne lite. När man ser skillnaden på den här och en vanlig bärsele så känns det så självklart att bära sitt barn såhär istället. Så ett tips ifall ni funderar på att köpa en bärsele; ERGObaby.


 


BVC, 6 månader

Nu närmar sig Knut ett halvår och väger 8755 g och är drygt 68 cm lång. Det var även läkarbesök och Knut passade på att kissa på henne - och kläderna skulle hon ha på sig till ett julbord efter jobbet, haha! Där fick hon för att hon antydde att Knut var tjock, pffh! Nu dröjer det lite längre till nästa besök, skönt det.

Viktväktarna - 8 veckor

Vikt: -0,8 kg

Men deras våg visade 1,1 kg ner vilket jag mycket hellre vill skriva, haha! Synd bara att konsulenten var sjuk idag så att hon inte fick se mitt superresultat. Det har gått så skit de senaste veckorna, och jag skrev ju förra veckan att jag skulle ta tag i detta, det har jag tydligen lyckats med. Glad är jag i vilket fall!

Sykulan

Till våra barns namngivningar har vi köpt filtar med deras namn broderat, och dessa filtar har varit en riktig hit! Om inte filten är på plats i sängen när det är dags att sova blir det högljudda protester, speciellt från Vidar. Så om ni ska på dop, namnkalas eller liknande är detta ett bra presenttips. Eller om ni helt enkelt bara vill köpa en mjuk och gosig filt till era egna barn!

Gå gärna in och kika på deras sida, de har andra saker till försäljning också.


Klicka på bilden
Det gäller att vara kreativ!

Anledningen till att jag grejade i klädkammaren igår var för att vi skulle göra ett eget rum till Knut. Ett eget är kanske att ta i men vi har flyttat in hans säng i alla fall. Tills vidare får han slåss med våra kläder. Om det blir mer långvarigt är tanken att vi ska köpa ett klädskåp för våra kläder så att han kan få hela rummet för sig själv. Det ska bli skönt att ha en dörr att stänga om honom så att hans sovtider inte alltid måste passa med Morten och Vidars, även om det är bra rent praktiskt. Egentligen hade jag velat sätta upp lite hyllor och så där inne, men jag drar mig för att borra i den fina väggen, det var ju trots allt den dyraste tapeten i hela lägenheten (så, nu fick jag sagt det också, haha!). Tanken är inte att vi ska bo här så jättelänge till så vi avvaktar lite. Det ska bli spännande att inviga hans nya rum inatt.Man får ta tillvara på energin när den väl kommer

Ja, vid 23-tiden har jag tydligen väldigt mycket energi. Just ikväll har jag rensat ur vår klädkammare. Shit vad mycket kläder jag inte använder som hänger där! Jag har sparat kanske hälften, sen blev det tre fullpackade Ullaredspåsar som ska ner i källaren "tills vidare" (med andra ord sånt jag är för fet för just nu men inte vill göra mig av med) och så blev det ett par påsar som ska till försäljning och även en påse som går till bättre behövande. Jag har väldigt svårt för att slänga saker, det gör nästan fysiskt ont att slänga saker som funkar, haha! Då är det bättre att någon annan får dessa grejer, det finns säkert någon som blir glad. Hade en fundering på om jag ska lägga ut saker till försäljning här på bloggen och se om någon nappar. Är inte alls förtjust i Tradera längre och har därför inget bra forum att sälja vuxenkläder på. Vi får se om det blir någon bloppis för mig, är ganska sugen faktiskt. Det gör ju inte ont att prova.

Anledningen till att jag rensat? Dels för att det är roligt, men jag har även ett litet projekt för mig. Jag berättar förmodligen om detta imorrn. Nu är det hög tid att sova!

Sådan far sådan sonNu börjar alla sjukdomar

Knut var inte alls rolig inatt. Han är lite förkyld så det är väl inte jättelätt att andas genom näsan, speciellt inte om man har en napp i munnen. Och så blev han förbannad över att han vaknade, för äta ville han inte heller göra riktigt. Efter att ha suttit med en gnällig och skrikig unge i en timme överlät jag det till Robin som ändå skulle upp till jobbet. Sen fick han komma in och sova hos mig tiden som var kvar innan Morten och Vidar vaknade. Det var väl en sådär natt om man ska ge den ett betyg, har varit med om bättre.

Rätt svar!

Rätt svar till "Vad säger dom?":

Bodja - korv
Blam - ambulans eller svans
Bappele - napp
Lala - musik eller sjunga
Daatoo - traktor

De var inte helt lätta att förstå antar jag, det är knappt så att vi fattar :-)

Barn är för härliga!

Vidar hade fått tag i mitt läppglans som han satt och sniffade på. När jag frågade honom vad det luktade utbrast han glatt "Bajs!"

Viktväktarna - 7 veckor

Vikt: -0,3 kg

Fast hos konsulenten visade vågen samma som förra veckan. Hon frågade om det var bra eller dåligt och det var helt klart bra! Åt som vanligt alldeles för mycket förra veckan, så jag är glad att den inte visade flera kilos uppgång. Men nu känner jag att jag behöver ta tag i detta på allvar. Skulle vilja ha ett imponerande minus att visa upp för henne nästa vecka - och det kommer inte hända om jag fortsätter att vräka i mig pizza och flera liter glass varje vecka.

Jag tror fortfarande att problemet är någon mental spärr. När jag började min viktnedgång i somras sa jag åt mig själv att "Vi börjar med -10 kg och så får vi se sen". Nu är jag där och snurrar runt -10 kg. Så fort jag börjar passera så går jag upp igen. Det är som att jag inte tillåter mig att gå ner mer, men det vill jag ju, eller? Funderar på om jag skulle sätta upp ett riktigt mål; -5 kg innan året är slut. Låter det bra? Får det mig mer motiverad? Någonting är ju helt klart fel eftersom jag inte engagerar mig mer. Visst, jag känner mig ju rätt snygg nu men jag är fortfarande överviktig om man ska gå efter BMI.

Knut sitter

Eller ja sitter är väl att ta i, men han kan hålla sig uppe och lyckas även parera när han håller på att ramla. Det går åt rätt håll. Och nej, det är inte Knut som låter när han välter, det är Trixi som gör en rivstart på parketten (ifall någon skulle undra varför det låter som att Knut slår ihjäl sig och jag inte gör något).


Finns det något intresse av en bloppis?

Jag har funderat på det där med bloppis. Är det någon som läser min blogg som håller på med sånt? Eller är det ute kanske, haha! Jag säljer ju en del lite här och var, mestadels barnkläder för tillfället, är folk intresserade av sånt?

Men va faan!

Och vet ni vad jag såg när jag gick in på Hemnet idag? Huset i Ödeborg som vi nästan köpte, det är tillbaka igen! Nu när jag kommit till ro med att någon annan har köpt mitt jätteprojekt så bara de kastar det i ansiktet på mig igen, wtf! Och det är inte ett hus man köper så länge och bor i som det är, tyvärr.

Husvisning nr 18

Efter ett väldigt långt uppehåll har vi idag varit och tittat på ett hus. Som jag skrev i ett inlägg nu i veckan så har åtminstone jag börjat fundera över en tillfällig lösning, om vi skulle köpa ett hus så länge. Vi var och tittade på ett sådant hus idag, men nej detta blir det inte. Det var alldeles för mycket jobb för ett tillfälligt hus. Det är okej om vi behöver måla om lite eller fixa något litet sådär, men det här huset krävde mycket mycket mer än så. Golven sviktade och kändes svampiga och enligt Robin var innertaket fuktigt i sidoförråden. Huset hade från början förmodligen haft utedass, så när de skulle modernisera huset byggde de en toalett under trappan upp, och satt in en dörr på ca 50 cm som Robin inte kunde komma in i på bredden. Det tyckte jag var roligt, haha! Om huset hade känts fräschare och inte krävde sån omfattande renovering för att inte rasa ihop så hade vi väl kanske eventuellt kunnat tänka oss.. nej förresten. Det hade vi nog inte. Det låg jättedåligt och.. nej.


Vad säger dom?

Mina barn pratar allt mer och härmar väldigt mycket av det man säger, speciellt Morten. Här kommer några lite mer svårtydda ord som ni kan få gissa vad de betyder:

Bodja
Blam
Bappele
Lala
Daatoo

Den som får alla rätt vinner.. något.. eventuellt, haha!

En ensam fredagskväll

Det är väldigt tomt här hemma idag. Jag är helt själv för tillfället, inte ett enda barn som ligger och gnisslar, utan alla barnen är hemma hos mina föräldrar. Att Morten och Vidar inte är hemma händer ju rätt vad det är, men att även Knut är borta känns väldigt märkligt. Robin dyker upp lite senare ikväll så jag blir ju inte själv hela tiden, men just nu är det väldigt öde. Får för mig att jag hör barn som gruffar lite då och då men det är ju bara inbillning. Ska snart slå mig ner i soffan med min B&J-bunke och titta på Idol. Kanske att det även kan bli en film. Synd bara att de ska vara sådär jobbiga och ha en paus mitt i Idol, orka titta på andra delen liksom. Trixi är nöjd i alla fall eftersom hon kan lägga beslag på mitt knä bäst hon vill.

Var hemma hos morsan och lämnade barnen tidigare idag och sen när jag kom hem tog städdjävulen över. Jag gick ut med sex påsar återvinning, dammsög, röjde undan allt som låg på golvet, städade kattlådorna, vek tvätt, städade toaletten, bytte lakan i alla sängar, diskade och körde en ny maskin med tvätt som jag hade tänkt att hänga på tork nu. Det är sånt man ska använda sin lediga tid till, eller?

Vi var på kalas

För ett par helger sedan var vi på kalas för barnens kusin Figge som fyllde 9 år, och igår fick jag några bilder därifrån av Robin. Det var maskerad ifall någon undrar över hur folket ser ut. För mig kändes det mer som att flyttas 10 år tillbaka i tiden, för det var ungefär så jag såg ut då, haha! Det var tänkt att våra barn skulle vara utklädda till raggare, men det blev aldrig någon raggarfrisyr fixad så det var kanske inte så uppenbart.

Häxan och en ljushårig Pubert
(ni får googla om ni inte vet vem Pubert är, haha!)

 

Snygg bild på svärmor!

 

Svärfar och Pubert

 

Häftiga spökbakelser!
All mat var Halloween-inspirerad;
typ Snigelsallad, Häxkorvar och allt vad det var.

 

Torrbollen Robin klädde såklart inte ut sig.


Grattis Morten!

Grattis Morten på din namnsdag
- bara en vecka försenad.

Hur skulle ni ha gjort?

Nu testar vi ännu en ny möblering inne i killarnas rum. Det dyker hela tiden upp nya problem att lösa, den här gången har de börjat nå hyllorna ovanför sina sängar och jag är rädd att de ska hänga sig i dem så att allting rasar ner. Så den nuvarande möbleringen är att deras sängar står ihop i mitten av rummet, då når de vare sig fönstret, hyllorna, sladdar eller några leksaksbackar att härja med. Men då är det istället jättekul att sno nappen av brorsan som håller på att somna och då blir det ett jävla liv. Det tar längre tid för dem att somna helt klart, men det är okej än så länge. Vi får se hur länge det går.

Jag börjar bli väldigt sugen på att flytta till något större så att Knut kan få ett eget rum också, för det hade varit väldigt skönt att kunna stänga en dörr om honom när han ska sova. Vi ska kolla på ett hus till helgen, men vi får se. Det blir ett "så länge-hus" i så fall, och jag vet inte om det är så man ska göra egentligen. Sätter upp oss som intressenter på hyreslägenheter emellanåt, men vi blir aldrig erbjudna någon visning. Har stått i "kö" (tvivlar dock på deras kösystem) för lägenhet i Ljungskile sen snart ett år tillbaka utan att ha hört någonting. Känns rätt hopplöst faktiskt. Då känns det som att; lika gärna som att köpa en lägenhet så kan vi köpa ett hus, men att man inte lägger ner sin själ på en renovering i det huset i så fall. Tänker jag fel?

Gårdagens barn

Igår hade jag en heldag med barnen. Robin kom inte hem förrän vid åtta och då var det bara Knut som var vaken. Ofta brukar de ju kunna dampa ur framåt eftermiddagen, men det var hur lugnt som helst. De var lite väl intresserade när jag lagade mat, men i övrigt var det inget. Mina små godingar!


Nu är det äntligen över!

Idag hade vi namnkalas för Knut. Skriver om detta en annan dag, just nu är vi väldigt trötta allihop. Hade varit skönt om vi hade haft en ledig dag allihop imorrn faktiskt, men så är det tyvärr inte. I brist på bilder från dagen lägger jag in en go bild på Knut från en annan dag nu i veckan.Det är en annan sak med tvillingar

En sak jag kan reta mig på är oförståelsen för att det faktiskt kan vara en annan sak att ha tvillingar jämfört med att ha ett barn. Vi har det egentligen jävligt bra, friska och glada barn som sover hela nätterna igenom så jag klagar inte, men det ÄR en annan sak att ha tvillingar. Om jag nämner att något skulle vara jobbigt eller om jag funderar över något så kommer kommentaren "Ja, så var det minsann med min också men vi hade inga problem med..", eller "Ja, men så förstår ni väl att bla bla..". Från personer med ett barn. No offense, men jag tvivlar faktiskt på att ni kan sätta er in i hur det är att ha tvillingar. Oavsett hur snälla mina är så är de ändå två, och de är snabba!

Om man exempelvis tar det här med när de äter. Det är mat överallt när de är klara! Ja, jag kan sitta och övervaka dem och hindra dem från att kladda ner (tror jag, jag har aldrig försökt), men då kräver det 100% engagemang och fokus, på två barn samtidigt. För om jag hindrar den ena från att göra något så är den andre snabb som fan och välter tallriken i golvet eller slänger mat omkring sig. En anledning till att vi fortfarande har barnen i Ikeas matstolar är för att det besparar oss väldigt mycket jobb och kladd. Det räcker liksom att kladdet håller sig i köket, vi behöver inte ha det i soffan/sängen/på tapeterna, vilket det blir om båda barnen kan komma och gå som de vill vid bordet. Vi har en önskan om att sätta dem i Tripp trapp-stolar istället, men inte än. Det känns som att de behöver lära sig att äta lite mer ordentligt först. Andras barn kanske kan det, men inte mina. Och då väljer vi att göra såhär. Är vi lata? Kanske, men tänk er själva. Vill ni städa och tvätta så mycket helt i onödan så varsågoda. Vi gör det inte, vi har nog att göra ändå.

Eller vid blöjbyte. Ens egna händer fulla i bajs, ja då är inte störst fokus riktat mot det barn som står på toalettstolen och äter deo. Nej, det är faktiskt inte det otroligt nog. Jag gör så gott jag kan, men så länge det inte är fara för den andres liv så får han härja på rätt bra när jag är upptagen. Gör det mina till ouppfostrade vildar? Eller lär de sig sina egna begränsningar när ingen är där och räddar dem hela tiden? Ingen aning, det återstår att se.

En sak som jag själv har dåligt samvete över är att vi ofta har barnen i vagnen när vi är ute, men ärligt talat så vågar jag inte släppa lös dem. De är snabba som fan! Om vi skulle släppa dem lösa i affärer så skulle de förmodligen härja loss för fullt innan vi hade lyckats fånga in dem, och att släppa dem lösa vid en väg finns inte i min värld. Andra kanske kan ha sina 2-åringar lösa när de är och handlar eller är ute och går, men vi väljer att inte ha det än. Det handlar både om deras egen säkerhet och för att vi ska kunna fokusera på något annat än att titta på vad de håller på med hela tiden. Förmodligen finns det en anledning att man överhuvudtaget befinner sig i affären. Men de klagar ju inte direkt över att sitta i vagnen heller så. De får gå ut till bilen själva i alla fall, så den biten kan de gå hyfsat sansat. Nästa steg blir väl att låta dem gå lösa någon annanstans så att de får öva på det.

Men det jag ville komma till är att det blir en annan sak när man har två (eller ja, vi har ju faktiskt tre) att ha koll på samtidigt. Att ha ett barn är "ingenting". Jag har varit ute med alla våra barn ett i taget och det är verkligen en helt annan sak. Att kunna ge full uppmärksamhet till ett barn är inget vi är vana vid här hemma och känns väldigt märkligt. Man måste inte titta överallt, utan tittar jag på det barn jag har med mig så är det bara den jag har att hålla ordning på. Och ja, det är en annan sak. Det handlar inte alltid om att vara lat.

Filmtips

Vi tittade på "Sucker punch" här igår och den var faktiskt riktigt bra! Hade ingen aning om vad den handlade om, men hade lagt till den på min Lovefilm-lista "bara för att". Trodde att det skulle vara en sån där "Titta nu har vi minsann gjort kvinnliga hjältar (men de är ju såklart tvungna att vara halvnakna)". Det var det väl också till viss del, men inte alls så som jag trodde. Se den, det är den värd.


Är det nu det börjar alltså?

Knut var den som sov längst här idag. Vid halv åtta i morse vaknade jag av att det brakade till inne i barnens rum, följt av ett gallskrik. Det hann flimra förbi många tankar innan jag fick öppnat dörren till deras rum (någon har kastat in något genom fönstret, en hylla har ramlat ner rätt på barnen, taket har rasat in.. ja, ni fattar) och möttes av en förvirrad och ledsen Vidar i dörren. Han hade lyckats klättra ur spjälsängen, lilla buse! Och Morten stod i sin säng och var ledsen för.. ja, för att Vidar var ledsen kanske? Försökte sätta tillbaka honom i sängen men han ville bara klättra ur igen, så det var bara till att ta upp dem för dagen. Det gick bra det med, men jag var aningen spänd inför middagsvilan, eftersom de inte är lika trötta som på kvällen när man lägger dem på dagen. Vet inte om det bara var "tur" att de somnade bra ändå på dagen, eller om det var en olycka att han ramlade ur sängen. Det kan ha varit så att han sträckte sig efter en tröja som låg lite för långt bort, eller så kan det ha varit så att han medvetet klättrat ur sängen. Det återstår att se, men jag vill helst inte att de ska börja sova utan galler än. Riktigt så roligt vill vi inte ha nu när Knut väl har börjat sova på nätterna igen.

Viktväktarna - 5 veckor

Vikt: +0,1 kg
Alla mått oförändrade

Helt otroligt att vågen inte visade mer! Det var min spontana reaktion när jag ställde mig på vågen i morse, trots att den visade en uppgång. Den här veckan har jag i snitt ätit 30-40 points varje dag, och mitt rekommenderade intag är 29. Och trots detta då inte ha gått upp mer. Självklart är det ju ner jag vill gå, annars hade jag inte hållit på med Viktväktarna alls, men jag är ändå glad att det inte var värre, haha!

Verkar som att köket var en hit

Barnen leker med sitt kök. De höll sig lugna och lekte "tillsammans" ovanligt länge. Oftast brukar de slåss om samma sak redan från start, men den här gången var de rätt sansade. Det är så härligt att se att de även kan leka bredvid varandra.En glad Knut

En glad liten skit här ikväll:


Kvällsmisären slår till!

Knut hade somnat jättegott och trodde väl att han skulle få sova för natten, men eftersom han inte hade ätit sen kl. 17 var det bara till att väcka honom. Finns ingen chans att han sover till morgonen annars. Men han var inte alls sugen på att vakna. Får berömma honom för hans härliga stil!


Födelsedagsshopping

Beställde lite grejer från Blå elefant i söndags som jag hämtade ut på Posten idag. Väldigt snabb leverans! Köpte kastruller och lite andra grejer till köket som killarna fick när de fyllde år. Ska bli roligt att se vad de gör med dessa saker när de ser dem imorrn.


En blivande makeup-artist?

Vidar fick tag i en ögonskugga tidigare idag. Titta vad konstnärlig han är!


Viktväktarna - 4 veckor

Vikt: -0,8 kg
Midja: -1 cm
Mage och höft oförändrat

Ja, det jag gick upp förra veckan har jag nu gått ner, så nu känner jag att jag kan glömma den dåliga veckan och se framåt istället. Och då har jag gått ner nästan 1 kg TROTS kalas och tårta tre dagar i rad. Om någon är tveksam över om Viktväktarna verkligen funkar så kan jag upplysa er om att JA, det gör det! Och då kan jag tillägga att jag tidigare veckor har ätit en bunke B&J-glass extra, alltså utöver veckobudgeten, och ändå gått ner i vikt. Jag har "osynliga" tisdagskvällar; alltså att jag tillåter mig att äta något som jag inte räknar pointsen för. Och det går tydligen bra ändå!

Projekt potträning

Är jag för ambitiös om jag får för mig att börja potträna barnen nu? Gjorde ett försök redan igår kväll så att de skulle förstå vad pottorna är till för, och eftersom Morten är en liten nakenfis annars också så blev han väldigt upprörd över att han skulle ha blöja på sig igen. Han pekade på blöjan och sa "potta" med förtvivlad röst ända tills vi la honom. Mina barn är inte speciellt vana vid att vara utan kläder, så när vi tog av deras blöjor var det väldigt roligt att till en början bara stå och hoppa upp och ner - det var ju något som rörde sig som inte brukar röra sig när man hoppar påklädd, haha! Gjorde även ett försök nu på förmiddagen, tänkte att jag skulle börja med Morten eftersom han verkar rätt på det här med att sitta på pottan, men Vidar blev väldigt fundersam när jag sa att han kunde sätta sig på pottan när han hade blöjan på sig, så det var bara till att ta av hans också. Ingen gjorde något på pottan dock, men det är inga problem att få dem att sitta där än så länge.

Ni som pottränat tvillingar, har ni några tips att ge?

RSS 2.0