Knut 8 månader

Idag blir Knut 8 månader och dagen till ära firas med att vara sjuk. Bättre kan man ju ha det. Natten till idag vaknade han med 10-15 minuters mellanrum, det var trevligt. Tror att han som längst fick en halvtimmes sammanhängande sömn - misstänker att natten som kommer blir likadan. Resten av familjen är inte så kry den heller, men Knut har det nog värst just nu.

Annars har Knut börjat ta sig framåt. Han kryper inte, men gör någon hasliknande variant för att putta sig framåt. Och den här positionen befinner han sig i så fort han hamnar på golvet i stort sett:

 


Viktväktarna - the end!

Japp, nu får det bli så. Hade som mål för mig själv att jag skulle ha gått ner ett visst antal kilon till januaris slut, och om jag inte gjorde det så betydde det att jag inte var tillräckligt motiverad för att hålla på med Viktväktarna. Nu har det varit så att jag bara står och stampar. Går upp lite ena veckan för att ha gått ner det till nästa vecka och så håller det på så. Jag vet ju hur Vv funkar och kommer inte lägga av bara för att jag slutar gå på möten. Känner även att det blir för dyrt att hålla på med det när jag inte har motivationen. Det är kul att gå på möten, men man blir inte rik av att vara föräldraledig (inte jag i alla fall). Det kan hända att jag återkommer någon gång, men just nu får det bli såhär. Jag fick mig åtminstone en guldstjärna, haha!

Det blev inget den här gången.. heller

Det blev inget med jobbet som jag var på intervju för nu i förra veckan, och jag är glad för det. Jag och Robin pratade igenom det efteråt på kvällen och kom fram till att det skulle ta alldeles för mycket av familjens tid för att det skulle kännas som att det var värt det. Jobbar lördag-måndag hela den tiden som barnen är vakna i stort sett, och om man har "otur" åker man på att jobba väldigt mycket längre. Jag värdesätter tiden då vi är hemma allihop rätt mycket, så det kändes bara fel. Tyckte att hela grejen kändes lite.. inte oseriös kanske, men osäker kan man säga. I platsannonsen skrev de en sak, när jag blev utvald till intervju var det en annan sak som gällde och på intervjun en tredje. Om det var så redan innan man blev anställd vill jag inte ens fantisera om hur det skulle bli om man väl började jobba där. Så ja, jag är glad att jag slapp ta beslutet att tacka nej.

Familjen Annorlunda!

Ni missar väl inte säsongspremiären av Familjen Annorlunda på Tv4 kl. 20.00 idag! Nu har vi väntat länge nog!

Barnmarknad i Vänersborg

Egentligen skulle jag säkert ha hunnit göra hur mycket som helst de senaste dagarna. Jag har varit barnfri och i vanliga fall brukar jag tänka att jag inte hinner göra något bara för att jag har fullt upp med barnen. Nu vet jag att jag inte kan skylla på det, för jag gör ingenting även om inte de är hemma. Visst, jag gick ut med återvinningen nu igår, men utöver det har det verkligen varit stendött här hemma. Det är som att energin bara försvinner, det blir helt tyst och jag och Robin går runt som zombies. Robin har sovit bort de kvällar som vi inte haft några barn och jag sitter här och klickar mig fram och tillbaka på Internet. Rätt dåligt faktiskt.

Anledningen till att vi lämnade bort barnen var för att vi skulle sälja på barnmarknaden idag - och passade på att snika till oss lite mer barnvaktande i samband med det. Liksom förra gången var det i Vänersborg, men den här gången gick det riktigt bra. Blev av med stora saker som jag mest känt har tagit plats och när man säljer stora saker känns det som att man säljer mer. Köpte lite grejer också såklart, en ny hoppgunga bland annat då den andra hade gått sönder, så jag är jättenöjd med dagen!

Hjärnan orkar inte riktigt blogga känner jag

Det känns som att min hjärna går på högvarv med att planera framtiden. Den kommer på något ena stunden och så spinner jag vidare på det, lever mig in i hur det skulle vara. Sen händer det något som gör att jag måste tänka om, lever mig in i det istället och då kommer det något mer oväntat som kastar omkull allting. Det känns lite upp och ner just nu, men det kanske är bra. Jag upplever det egentligen inte som något negativt, bara att det är väldigt.. mycket. Jag var på en anställningsintervju idag, bara en sån sak.

Pulkapremiär!

Typ första gången det är snö som vi har kunnat gå ut med barnen sen de fick pulkor (för ett år sen ungefär..). Tänkte att de skulle tycka att det var hur tufft som helst, men det var nog bara ett konstigt påhitt från min sida. De åkte ett par gånger var. Första gångerna var det väl roligt, men sen blev det bara gallskrik så det var lika bra att sluta. Barnen var svårfångade och ville inte riktigt vara med på bild idag. Fick med en go Knut i alla fall.


Leklandet

I lördags var vi på Trestads lekland tillsammans med en jobbarkompis till Robin. Det är ett år sedan vi var där senast och barnen hade allt ändrat sig en del sen dess, haha! Vi började i den lilla hörnan för att värma upp och barnen klättrade väl lite och sådär, men verkade måttligt intresserade. Vidar var rätt förtjust i en sån där "slå på mullvadar med en klubba"-maskin så den fick mycket uppmärksamhet. De kändes för små för att släppas lösa i den stora avdelningen, men efter en fika fick Morten för sig att klättra upp i ett av tornen som fanns där och när Vidar fick se detta blev han antagligen lite avis och började gråta och sen släppte den spärren. De åkte till och med den långa rutchkanan, fast satt i våra knän då. Undra när barnen känns så stora att man vågar släppa dem helt lösa där inne. Skulle tro att det snarare är mamman i det här fallet som hindrar dem ett tag till ;-)


Bild tagen av Ted

Äggtest på NÄL

Jag och Vidar var förresten en sväng till NÄL igår. Morsan kom hit och passade de andra så att vi kunde åka bara jag och han. Helt plötsligt går det jättebra att hålla handen när man är ute och går - och självklart blir det en annan sak när man bara har ett barn att hålla koll på. Han gick så fint bredvid mig fram och tillbaka till bilen. Anledningen till att vi åkte dit var för att göra ett test på hans äggallergi. Var ju där i våras då testet visade att han var allergisk och skulle egentligen ha blivit kallade som i höstas, men vi hade "kommit bort" någonstans på vägen så det blev fördröjt allting. Nu var vi där i alla fall. Om jag inte minns helt fel gav testet ett utslag på 9x4 mm sist gång. Den här gången visade det 11x5 mm så det har ju inte blivit bättre. Inga ägg än på ett bra tag med andra ord. Säger det igen; det finns värre saker att vara allergisk mot.

Tittar ni på Unga mödrar?

Nu kommer jag säkert få massa påhopp, men jag kan inte hjälpa det! Ibland tittar jag på "Unga mödrar - Danmark" och reagerar på att det i stort sett alltid ser ut på samma sätt; sunkiga brudar som oftast blir gravida av misstag, och under graviditeten eller strax efter att barnet är fött drar farsan till ungen. Varför blir jag inte förvånad? De har social fobi, röker som borstbindare och sett till deras studieresultat har de knappt gått klart mellanstadiet. Kunde de inte haft ett lite annat upplägg på programmet? De kunde väl ha visat även den andra sorten (som jag är helt övertygad om finns); par i stadiga relationer, där åtminstone den ena parten har en fast inkomst, människor med framtidsvisioner som inte enbart går ut på att bo hemma hos mamma tills ungen fyller 18. Jag följer inte programmet jätteväl, men vet att det finns de som försöker plugga ikapp sånt de missat, men överlag tycker jag att det ser ut som jag räknade upp först. Det känns bara så jävla fel gjort av de som gjort programmet. Eller är det sånt folk vill se; misär och elände så att man känner att man har det bättre själv? Eller vad är meningen?

Nu var det längesen

1) VAD GJORDE DU FÖR 10 ÅR SEDAN?

För 10 år sedan var jag 19 år och höll på att ta körkort. Klarade det den 13 februari och har haft det sen dess. Studenten närmade sig med stormsteg så jag hade antagligen en del ångest över att the life as I knew it höll på att ta slut. Jag har väldigt positiva minnen från de här tiden, om dock något vemodiga med tanke på att jag tyckte det var oerhört jobbigt att ta studenten. Gillade verkligen att gå på gymnasiet!


2) VAD GJORDE DU FÖR ETT ÅR SEDAN?


Jag hade fått mig ett längre vikariat där jag har jobbat som tim- och sommarvikarie sen 2006, så just nu var jag mitt i det. Hade barnen på dagis och var ganska gravid med Knut. Gick på husvisning, efter husvisning, efter husvisning, efter..


3) 5 SNACKS DU GILLAR


Det jag räknar som snacks gillar jag inte, men bidrar med:
- Ben & Jerry!
- Choklad i nästan alla former
- Kakor
- Bullar/kaffebröd
- Tårta

Ja, jag är en obotlig tjockis, jag vet!


4) 5 SÅNGER DU KAN HELA TEXTEN TILL

Om låten spelas samtidigt kan jag nog en del, men inte om jag ska sjunga dem ur tomma intet så att säga. Die Mauer av Ebba Grön kan jag nog helt utantill skulle jag tro.


5) 5 SAKER DU SKULLE GÖRA OM DU BLEV MÅNGMILJONÄR

Utan inbördes ordning:
- Köpa/bygga hus.
- Starta ett bokförlag.
- Hjälpa alla i min närhet.
- Betala av våra lån.
- Ta en helt vansinnig shoppingrunda över Internet och klicka hem ofantliga mängder med onödiga saker.


6) 5 DÅLIGA VANOR

- Äter vid datorn, vilket bidrar med en del.. osanitära beläggningar på golvet.
- Kan bli helt hysteriskt arg utan, vad det kan verka, anledning.
- Sätter mitt eget välbefinnande först många gånger.
- För osocial för mitt eget bästa.
- Robin säger att jag kastar snorpapper runt mig när jag är sjuk. Men va fan, orka gå upp mitt i natten för att slänga papperet.


7) 5 SAKER DU GILLAR ATT GÖRA

- Läsa.
- Skriva, men det händer alltför sällan nu för tiden tyvärr.
- Planera inredning! Blir alltid lika glad när jag kommer på något att göra om.
- Sova så länge jag vill.
- Hitta på roliga saker med hela familjen.


8) 5 SAKER DU ALDRIG SKULLE KLÄ DIG I, ELLER KÖPA

- Korta shorts eller kortkort kjol utan att ha något under. Tänk er gropiga fiskbullevita lår så förstår ni varför.
- Marinblått, har väldigt svårt för denna färg, speciellt i kombo med rött. Gillar inte beige heller.
- Skor med sån där ful korksula eller vad det är.
- Träningsoverall a la uteliggare.
- Helst inte djur, men jag har faktiskt en skinnjacka så jag ska inte säga så mycket.

 

9) 5 FAVORITLEKSAKER

- Datorn, tillbringar alldeles för många timmar framför den.
- Mina böcker.
- Bilen, vissa kanske ser den som en leksak, jag ser den mer som en nödvändighet.
- Gillar sällskapsspel/frågesporter.
- Duplo är ju roligt också ;-)

 

10) 10 PERSONER JAG VILL SE GÖRA DEN HÄR LISTAN

Så många känner jag nog inte.


När det gör sådär ont

Vi hade en lite jobbig incident här förut. Vi satt på golvet och lekte när Vidar plötsligt gjorde ett utfall och högg Knut i kinden med en skruvmejsel. Gissa om jag blev arg! Ett par cm högre upp och han hade träffat honom rätt i ögat! Knut blev såklart rädd och ledsen, och Vidar förstod att han hade gjort fel så han blev också jätteledsen. Satt med en storgråtande Knut i knät och en gråtande Vidar på golvet bredvid mig. Självklart hade jag också blivit rädd och var väl inte direkt pedagogisk mot Vidar, utan det var mer av typen "Fan, är du inte riktigt klok?!". Sen ställde han sig gråtandes upp och typ spottade på mitt ben, varpå jag sa "Men vad äckligt!" och då gick han bort i soffan och grät istället. Knut hade lugnat sig så att jag kunde gå bort till Vidar för att prata med honom där han satt och grät så ynkligt. När jag satte mig hos honom tittade han på mig med ledsna ögon och sa "Bida äckli..". Usch, det gjorde så ont! Det var ju absolut inte det jag sa, men han trodde väl det. Det blev bra allting efter en stund, och jag tror inte att han högg så hårt för det syns knappt nånting på Knut nu, men klart att jag blev rädd - det blev vi nog allihop.

Plötsligt händer det

Vi tog oss en promenad till stan för att hälsa på Erik och Amanda idag. På vägen tillbaka hände något som inte har hänt på.. ja, jag vet inte när. Ett år säkert.


Ny bloggdesign!

Efter att ha haft samma bloggdesign i snart två år var det allt dags att byta, det har liksom hänt saker på vägen kan man väl säga, haha! Det var såklart Linda som fick frågan om hon ville vara kreativ, så hon fick några bilder och sedan fria tyglar. Vi tackar så mycket!

Ser ni inte den nya designen kan ni trycka F5 så att den uppdaterar.

Shopping på loppis

Det blev en sväng till Uddevalla för att gå på loppis idag, och det var väldigt längesen jag var där senast. Jag minns inte ens om jag varit där sen jag fick Morten och Vidar. Egentligen var jag ute efter nya tallrikar till oss, men hittade inget som föll mig i smaken, så det blev några böcker, ett par tröjor och en vas istället. Den där vasen blev jag riktigt nöjd med och den såg jag alldeles innan jag ställde mig i kön för att betala. Fan, en femma var den väl värd, haha!

Det var barnens första gång på loppis och jag blev glatt överraskad. På väg från bilen till loppisen gick vi över två vägar och Vidar höll mig i handen. När vi närmade oss vägen sa jag "stopp" och då stannade han direkt. Har väl inte direkt varit med dem ute i trafiken så innan, förutom den lilla bit de går när vi ska till vår parkering, så det var roligt att se att de höll sig lugna. Trots allt känns det allt lite nervöst att ha dem i närheten av bilar i rörelse.


 

Ted: Robin blev bra avundsjuk på det du hittade ska du veta ;-)


Grattis Knut!

Grattis min lilla gubbe på Knut-dagen <3


Igenkänningshumor när den är som bäst!

Ca 7 minuter in i videon pratar hon om det här med att göra flera saker samtidigt. Tänker på det ofta, speciellt när jag sitter på toaletten. Varför bara sitta och skita när man kan vika tvätt/städa handfatet/sortera tvätt samtidigt? Så jävla bra!
Karin Adelsköld
(tryck på bilden för att komma till videon)

Shopping - ooh så nöjd!

Idag fick jag besök av morsan och vi hade bestämt att det skulle bli en sväng till Överby. Först försökte hon allt backa ur, men utan några större protester fick jag allt iväg oss tillslut ändå. Ett oväntat inköp; vårskor till barnen. Blev jättenöjd att jag hittade några snygga som faktiskt fanns på lager - men enligt hon i affären köpte jag de enda två par de hade fått in. Är inte det väldigt konstigt? Säsongen har inte ens börjat och jag köpte de enda skor i stl 25 de hade?! Det gäller att vara snabb, tänk på det. Vill man då ha två likadana får man vara extra snabb!

Anledningen till att vi åkte överhuvudtaget var att jag (faktiskt) ville ha kläder till mig själv. Var ute efter ett par byxor och någon klänning som inte var helsvart. Några byxor blev det inte, men kom hem med tre klänningar - varav två var riktiga fynd på Indiskas rea. Det blev inte så jättebra bilder, men ni förstår ju hur de ser ut ändå. Ibland kan man överraska sig själv.


Tyckte att det var så härligt mönster på den sista klänningen.
(Shit, är det 30-årskrisen som kommer smygande?!)

 

Barnens skorSå kan det gå..

Usch vad illa jag mår! Ett tips; svält er inte under dagen för att sedan vräka i er en pizza och en bunke B&J. Gör det inte! Lär väl få spendera natten på toaletten skulle jag tro.(Det var det värt!)

Viktväktarna - 14 veckor

Vikt: -0,4 kg (-4 kg med Viktväktarna, -11,2 kg totalt)

Vågen visade minus så nu står jag på samma vikt som jag gjorde på konsulentens våg förra veckan. Det blir lite rörigt det här kan jag tycka. Nu hoppas jag att det blir samma som sist, att den visar ett halvkilo mindre även ikväll, hähä. Jag har gått ner i alla fall, så jag är glad för det. Sen vad vågen visar ikväll spelar inte så stor roll (kan ju alltid försöka intala mig det i alla fall).

Ikväll ska jag få mig min födelsedagspizza! Robin hade varit så snäll igår att han hade köpt hem B&J-glass till mig, men jag höll emot och valde att inte äta, eftersom jag vet att jag ska ställa mig på vågen idag. Men ikväll så!(Tog en titt i viktprotokollet. När jag höll på att gå ner i vikt sist gång, innan jag blev gravid med Knut, så tog det mig 5 veckor att komma ner till där jag är nu. Den här gången har det tagit mig ett halvår. Lite olika mycket motiverad kanske?)

Någon fyller år idag..

Då har man blivit ännu ett år äldre. Känns alltid lite trevligare att fylla en udda siffra tycker jag. Det ser liksom bättre ut. Nu ska jag ta vara på mitt sista år som 20+ för nästa år blir jag vuxen på riktigt ;-)


Inte kan ni väl tro att den här hetingen är nästan 30?
Hähä.. hähähä.


Nu kryper han nog snart

Knut tog sitt första krypsteg idag! I ett par dagar har han försökt komma upp på knä och idag har han hållit på hela tiden med att ställa sig i knästående när han legat på golvet. Tillslut lyckades han även ta sig framåt ett par cm. Jag fick det inte på film, men fick med när han står och gungar. Skulle tro att krypandet kommer snart, det känns så.Glada barn utforskar omgivningen

En dag som inget är inplanerat och solen lyser, då passade vi på att gå ut med ungarna direkt efter frukost. Vill inte gå ut med dem efter att Robin kommit hem från jobbet eftersom det är mörkt, och själv gör jag det inte. Därför gäller det att passa på när man kan!
Loppistanten rapporterar

Klockan ringde halv sju i morse, det var längesen jag var tvungen att gå upp så tidigt. Eller tvungen var jag väl inte, men jag ville. Idag var det på schemat att sälja på loppis, och vad jag sålde! Det gick riktigt bra idag. Extra roligt blir det när man inte har förväntat sig något alls i stort sett. Det kändes som att det var ovanligt mycket folk, ovanligt lång tid. Så jag är nöjd, helt klart!

Mina barn är både väluppfostrade och artiga

De säger åtminstone "tack" innan de rycker något ur näven på en.

Inredningsfantasier

Jag är fruktansvärt sugen på att inreda. Sitter här och surfar runt efter roliga saker och fantiserar ihop till mitt kommande hus. Ibland får jag såna ryck och då känns det väldigt sorgligt när varken möjligheten eller pengarna finns. Någon som vill ge mig en anställning som inredare (I've got skills!") så att jag kan stilla mitt sug?

Mammas små emo-pojkar


En uppdatering i bloppisen

Har fyllt på med lite grejer, mestadels i stl 74/80, ifall ni är intresserade :-)


Nu blir det liv och rörelse här igen

Hör att barnen börjar vakna upp från sin middagsvila. Diskussionen som pågår där inne just nu: "Mamma.. mamma.. pappa! MUMIN!" Det är väl dags att plocka upp dem skulle jag tro :-)

Viktväktarna - 13 veckor

Vikt: -0,4 kg

Åh, idag hade jag så gärna velat skriva ut resultatet av konsulentens våg istället. -1,2 kg visade den! Och jag fick min första guldstjärna! Det var väl på tiden kan man tycka, haha! Jag är väldigt överraskad måste jag säga. Trots att min egen våg visade minus så blev det ännu bättre än väntat när jag vägde mig på mötet. Hade aldrig kunnat gissa på ett minus efter den här helgen (eller nyårsnatten kanske jag ska säga). Riktigt nöjd med dagens resultat faktiskt! Sen jag började min viktnedgång i somras är det här den lägsta vikten jag haft hittills. Har stått och stampat så länge nu men hade ju tänkt att ta tag i detta - och det här var en väldigt bra start.

Förväntningar inför 2012

Några nyårslöften tänker jag inte avge i år. Gjorde väl inte det förra året heller om jag inte minns fel. Men utan att avge några löften så finns det ändå vissa förväntningar på det nya året, det har jag alltid.

Min första tanke är att få köpt oss ett hus, det står fortfarande högst upp på önskelistan. Men det kommer när det kommer så jag känner att det löser sig, jag kan inte göra så mycket åt det i nuläget. Ett jobb hade varit bra, samtidigt som jag inte vill jobba så mycket eftersom jag vill vara hemma med barnen. Har några tankar och idéer som har väckts, men vet inte vad jag vill göra av det riktigt än. Vi får se vad som händer med det. Och så hade det ju inte gjort något om jag blev gravid igen, men rent praktiskt hade det kanske inte varit så lämpligt. Känns som att de övriga posterna bör vara uppfyllda först. Känner just nu att "Vi får vänta och se" är det som gäller, och känner mig rätt lugn med det. Har även en förhoppning om att jag kan ta tag i det här med viktnedgången och gå ner 5-10 kg. Någon träning tänker jag inte ge mig in på - men det hade inte skadat med tanke på att jag fick träningsvärk efter att ha rivit ost till gårdagens mat.

Sammanfattning av 2011

Dags för en återblick över det gångna året.

Första halvan av det här året handlade ganska mycket om sökandet efter det perfekta huset. Fick ju nästan napp på misärhuset i Ödeborg, men efter det har vi legat ganska lågt med husletandet. Det var faktiskt rätt nära att vi köpte det - la ju till och med bud. Nu i efterhand kan jag tycka att det är både bra och dåligt att vi inte flyttade dit; vi hade fortfarande varit mitt uppe i en skitstor renovering, men å andra sidan hade vi haft ett hus med enorm potential. Det finns fortfarande till försäljning ifall jag skulle ångra mig, haha!

Vi köpte en ny bil i början på sommaren. Välbehövligt och jag tycker fortfarande att det var ett väldigt bra köp. Gillar vår bil väldigt mycket. Den har precis det vi behöver just nu. Några andra större köp har vi väl inte haft för oss tror jag.

Jag har gått ner 10-12 kg det här året. Det kan också vara värt att notera tycker jag. Bättre än att jag inte skulle ha gått ner alls, även om en större minskning hade varit önskvärd.

Självklart har en av årets stora händelser varit Knut, så även det här året har handlat väldigt mycket om barn. Och det kommer det förmodligen göra i många år till eftersom det händer så mycket kring dem. När jag ser hur Morten och Vidar har utvecklats under året inser jag vad mycket de kan nu som de inte kunde förra året vid den här tiden; de har lärt sig att gå, prata så att de kan göra sig förstådda och förstår i stort sett allting man säger till dem, ta sig upp och ner i trappor, egentligen kan de äta själva fast de väljer att bete sig som grisar, de håller på att utveckla rollspelslekar osv. Det händer otroligt mycket i deras huvuden som kan vara svårt att förklara, det är lättare med sånt man ser. Har även fått veta att Vidar är äggallergiker. Antar att jag har plockat på mig ännu några skills i moderskap under året.

Ja, det är väl det som jag spontant kommer att tänka på när jag ser tillbaka på året som gått. Det händer ju inte sådär överdrivet mycket när man går hemma med barnen. Det händer mycket runt och med barnen, men i övrigt blir man (läs: jag) rätt isolerad. Vi har inte gjort några större resor eller liknande, men umgåtts lite med folk då och då. Får väl skylla på att första kvartalet gick åt till jobb, efter det att vara höggravid och nyförlöst och sedan vet jag inte vad som hände med hösten. Trots att det inte händer sådär jättestora grejer hela tiden så känner jag mig oftast glad och nöjd ändå.


GOTT NYTT ÅR PÅ ER ALLIHOP!


RSS 2.0