Knut 1 år!

Ja, idag blir min lilla skrutt 1 år. Det känns ju rätt galet att det redan har gått ett helt år sedan vi låg där på BB. Visserligen vet man att tiden går fort, ännu fortare när man fått barn, men SÅHÄR fort ska det väl inte gå? Och det lustiga är att när Morten och Vidar var i Knuts ålder så höll vi på att skola in på dagis. Att ens tänka tanken att Knut skulle gå på dagis nu är ju helt befängd, han är ju bara en bebis, haha!


♥ Underbara lilla Knut ♥


Är det verkligen sant?

Lägenheten vi var och tittade på igår, den är vår! Det känns helt sjukt och det är så mycket tankar som snurrar just nu. För min del är det liksom inte bara "Jaja, då ska vi flytta då", utan vi flyttar till en helt annan kommun. Inte för att just det är en sån big deal, det har jag gjort förr, men för min del flyttar jag tillbaka till där jag kommer ifrån. Det är nog mycket det som rör sig i huvudet för det känns som att jag ska flytta hem igen, haha. Jag har väl vetat hela tiden att jag någon gång skulle återvända, men plötsligt känns det så overkligt. På ett sätt är jag rädd för att jag kommer backa i tiden genom att flytta tillbaka, men det har hänt en hel del på dessa nio år jag inte bott där så jag tycker att jag borde kunna släppa det. Let's face it, jag vill inte att mina barn växer upp i Trollhättan, så är det. Ett hus på landet lär dröja för oss, så det får bli detta så länge. Vi hamnar på rätt ställe åtminstone.

Vi byter både upp oss och ner oss. Sett till standarden på lägenheten så byter vi helt klart ner oss. Det är en gammal lägenhet där originalköket från 50/60-talet är kvar, och det är egentligen alldeles för litet så vi kommer inte kunna sitta där och äta allihop. Jämfört då med vårt underbara kök som vi har nu. Jag kommer sakna det här köket riktigt mycket! Det är såna där löjliga saker som rör sig i huvudet på mig nu. Jag menar, va fan.. det är ETT KÖK! Get over it! Det är som sagt gammalt; el, fönster, diverse detaljer osv, men vi kommer få det så mycket större. Vi kommer få 30 kvm mer än vad vi har nu. Knut slipper sova i klädkammaren, haha. När vi gick runt där och tittade igår kändes det som att det var rum överallt. Planlösningen är lite märklig kan jag tycka, men man vänjer sig. Ett jätteplus är att det faktiskt var en lägenhet längst ner. Inte på markplan men bara en liten trappa upp. Det hade lika gärna kunnat vara på femte våningen utan hiss, så jag är otroligt glad att det var just den här. Och med tanke på att morsan bor 5-10 minuter därifrån, istället för 40 som det är i nuläget, innebär det att vi kommer kunna ta oss utanför dörren lite oftare. Det krävs inte så mycket planering, utan hon kan komma ner om vi känner att det börjar bli tråkigt hemma.

Jag är helt uppe i varv, vet inte riktigt vart jag ska göra av mig själv, haha!

Lägenhetsvisning i Ljungskile, igen

Det finns väl i stort sett bara två områden med lägenheter i Ljungskile, sist var det en ledig lägenhet i ena området och den här gången i det andra. Båda ställena har för- och nackdelar, men överlag kändes det som att den här lägenheten var aningen sämre än den förra, men vad har vi att välja på? Det börjar faktiskt bli väldigt trångt här hemma nu, och den här lägenheten skulle ge oss 30 kvm mer yta att härja på, det är välkommet. Det kan säkert bli jättebra, så vi har tackat ja och så får vi se vad som händer. Det är mest roligt att det faktiskt händer NÅGONTING så att det känns som att det går framåt.

Någon hade observerat att vår lägenhet ligger ute till försäljning, och ja det gör den. Någon som är sugen? Det är en väldigt bra, fräsch och fin lägenhet och det tar emot att flytta härifrån, det ska jag inte ljuga om.

http://www.blocket.se/vi/40731558.htm

Husvisning nr 21

Det känns som att vi har varit på en del husvisningar nu, idag var det dags för hus nummer 21. Hur många hus tittar man på i vanliga fall innan man fastnar för något? Den här gången var det ett hus som egentligen hade varit rätt perfekt för oss. Enplanshus med möjlighet för barnen att få varsitt sovrum. Ingen större charm så direkt, men det hade nog uppfyllt våra behov rätt bra. Fanns tecken på fukt i grunden, men tydligen inget som var akut. Stor och rätt bra tomt, låg på landet och egentligen så vi vill bo. Jag misstänker att det här huset kommer komma upp i summor som vi inte har råd med, det är redan budgivning och det lät som att flera av besökarna idag var intresserade. Det är väl till stor del detta det faller på den här gången, och dels för att det egentligen ligger fel, men det visste vi ju när vi bokade in oss på visningen. Ibland kan man dock bli övertygad om det man ser faller en i smaken (jag övervägde ju tanken att flytta till Ödeborg av alla ställen pga huset). Jag har ju ingen tanke på att vi ska bosätta oss i Lane-Ryr för all framtid, så det hade fått bli ett tillfälligt hus, men det här huset hade funkat som en tillfällig bostad då det inte krävde massor av renovering. Men som sagt så tror jag att det kommer bli för dyrt för oss ändå.Lekplatshäng i Lunnen

Idag fick vi lurat med oss nyblivna föräldrarna Erik och Amanda till att hänga i Lunnen. Deras lilla skrutta är bara tre veckor så hon sov mest, men Morten och Vidar härjade på bra på lekplatsen. Knut höll sig till min förvåning på vår filt och lekte med en flaska hela tiden. Tänk vad intressant det kan vara med en kork som går att ta av och sätta tillbaka. Men det märks att jag inte är van vid att vara ute, det kliar överallt på mig trots att jag duschade direkt vi kom hem. Detta otäcka väder, hoppas att det snart tar slut.


 


11 frågor - igen

Blev sugen på att svara på lite fler frågor, så jag kör på Martinas utmaning:


1. Om du har barn, vad skulle de hetat om de haft det andra könet? Alternativt vilket är ditt favoritnamn?
Morten och Vidar hade eventuellt hetat Molly och Irmelin. Molly var vi helt säkra på, men vi kom nog aldrig riktigt på något annat tjejnamn där. Knut hade hetat Elsa.

2. Vad är ditt drömboende?
Villa i Ljungskile. Det är vårt mål just nu och jag hoppas verkligen att det blir så en dag.

3. Finns det något du sa som barn att du aldrig skulle göra, som du plötsligt inser att du gör?
Jag skulle då minsann aaaaldrig sminka mig. Eller hur..

4. Vad är det pinsammaste du gjort/varit med om?
Jag skäms inte så mycket för det jag gör, men visst har man väl snackat lite skit om någon som senare har kommit fram och det är ju inte jättekul att behöva stå för det man sagt alla gånger. Ett tag var ju allting man gjorde pinsamt, men såhär i efterhand vette fan om det var så hemskt det man tyckte då. Det är inte mycket som skulle få mig att skämmas i nuläget.. om jag sket ner mig på stan eller något sånt möjligtvis.

5. Om du fick jobba med vad som helst, och inte skulle behöva flytta, plugga eller så för att nå ditt mål. Vad skulle du jobba med då?
Som förlagschef på mitt eget bokförlag.

6. Har du något beroende?
Nässpray just nu. Annars är det väl egentligen inget, även om socker är mycket frestande.

7. Vilken är din favoritblomma?
Gillar inte blommor faktiskt.

8. Alla gör vi något som klassas som "pensionärsvarning" eller "tantvarning", eller som ger sådana såkallade poäng. Vad gör du?
Jag gillar frågesporter och liknande pensionärsprogram på tv.

9. Om du fick 2 timmar extra varje dag, hur skulle du använda dem?
Två timmar utan barnen hade i så fall kanske gett mig lite energi att engagera mig i något som jag borde göra. Två timmar med barnen hade inte varit så stor skillnad mot hur det är nu, jag hade väl tittat på när de grejar antagligen.

10. Om du fick möjligheten att kunna spela vilket instrument som helst. Vilket skulle du välja? (Alltså, du skulle bara kunna det, inte lära dig).
Trummor!

11. Finns det något på din kropp som du skulle vilja ändra på? Vad?
Min hud. Det hade varit trevligt att inte behöva ha handeksem exempelvis, och det hade varit underbart att ha en hud som inte ändrade färg i solen. Hade velat vara lagom vit året om oavsett hur mycket jag satt i solen eller inte.


Den här gången gör jag inga nya frågor, det har jag redan gjort en gång så det får räcka :-)

Sommarshopping till barnen

Var en sväng på stan efter jag hade varit hos barnmorskan idag. Barnen behövde nya solhattar så det blev det, plus varsin t-shirt. Den affären hade jag kunnat göra av med MYCKET pengar i om jag inte hade kunnat behärska mig - och om inte plånboken hade satt stopp. Knut fick faktiskt inget därifrån, men han fick pyjamasar från KappAhl, som tyvärr inte hade någon bild på sin hemsida och jag orkar inte fixa någon egen. Ser lite snålt ut att jag typ aldrig köper något till Knut, men han ärver ju så mycket av sina bröder.Barnmorskebesök nr 4

Vikt: +10 kg
HB: 131
Blodsocker: 5,0
SF-mått: 22 cm
Hjärtljud: 155

Fyra veckor sedan jag var hos barnmorskan och idag var det dags igen. Den här gången kändes det lite mer meningsfullt att gå dit, dels för att de tog lite prover och dels för att min vanliga barnmorska var tillbaka. Mätte magen för första gången och jag var 1 cm större än med Knut, men låg precis på normalkurvan. När jag ställde mig på vågen pustade jag ut för att jag inte hade gått upp mer än 10 kg (känns som att jag har gått upp 20 ungefär), så det kändes bra tills jag jämförde med hur jag låg till med Knut, då hade jag bara gått upp 4 kg vid den här tiden. Då kände jag mig genast fet, haha! Jag äter inte jättebra, det ska jag inte ljuga om, men det gjorde jag absolut inte med Knut heller. Som jag skrev senast igår är jag redan svullen och känner mig fläskig överallt den här gången, om jag enbart har mig själv att skylla eller om det helt enkelt är på ett annat sätt den här gången det vet jag inte. Men det är klart att man kan fundera lite mer över vad man stoppar i sig (säger hon och fortsätter dricka Pepsi).

Vecka 24

De senaste veckorna har gått långsamt, men det har åtminstone hänt en hel del i magen. Sen några veckor tillbaka både det känns och syns att det ligger någon där inne - och det är fortfarande lika läskigt med tanken att det är en liten människa där, trots att det här är tredje gången jag är med om det. Bebisen ska vara ca 30 cm stor och det är ju faktiskt rätt stort. Trots detta är det ca 16 veckor kvar, och jag som redan känner mig som en flodhäst tycker att det låter hysteriskt länge. Jag vet inte om det beror på att det är varmt ute, men jag har redan börjat svullna upp. Fingrarna ser ut som rosa små korvar vissa dagar och det känns som att benen är utspända. Känner inte alls för att visa mig ute bland folk, och nu kommer hela långa sommaren. Om ni har något att välja på, välj inte att vara gravid över sommaren, det är inte jätteroligt.


Riktigt ocharmig bild, men what the heck..


Softar hos farsan


Vi bakar bullar

Egentligen är det inte jag som ska ta åt mig äran, det var Robin som stod för jobbet. Undviker att baka sånt som behöver jäsa och ha sig, det är bättre med en smet man bara rör ihop och slänger in i ugnen - eller äter direkt ur bunken. Barnen tyckte att det var roligt i alla fall. Frågan är hur magarna mår efter all denna bulldeg som slank ner.


En sån grymt rolig bild på Morten!
Höll på att kissa lite när jag såg den först.

 

Vi hade en liten degtjuv på golvet också.

 


Vilka är ni egentligen?

Ni som tittar in i min blogg, vilka är ni? Jag vet ju att diverse släkt och vänner är inne och kikar då och då, men ibland får jag kommentarer av folk som jag inte har en aning om vilka de är och det är ju jätteintressant, haha! Klart att jag blir nyfiken på vilka ni är och hur ni hittat hit. Kan ni inte berätta!

Uppdatering av min bloppis

Jag har rensat och lagt in nya saker i min bloppis
ifall ni är intresserade av att ta en titt.


När är det vår tur?

Arga snickaren är ett program som gillas här hemma, och varje gång jag tittar på det blir jag SÅ SUGEN på att inreda! Just själva renoveringen hade kanske varit skön att slippa, men det är så roligt med nya inredningsprojekt att ta tag i. Dock känns det som att det där ligger väldigt långt bort för oss. Och jag förstår inte varför det ska vara så svårt att få tag i en annan lägenhet! Eller förstår gör jag väl, Ljungskile har inte ett enormt utbud av lägenheter tyvärr och någon annanstans ser jag ingen mening med att flytta. Uddevalla är en tillfällig lösning ifall det skulle dyka upp något, men det är ju absolut inget ställe jag vill bli kvar på. Och hus känns otroligt avlägset. Vi tittar ju på hus emellanåt, men det får allt vara något som känns värt det ifall vi skulle få för oss att slå till. Vi har ett hus som vi går och väntar på, men det dröjer nog ett ganska bra tag till innan det är aktuellt. På kvällarna sitter jag här och tittar runt på olika inredningssidor och drömmer mig bort, tänk vad skönt om det hade varit någon mening med all den energi jag lägger ner på det. Det som gör mig lite stressad i nuläget är ovetskapen. Just nu känns det som att vi bara går och väntar på att något ska hända, för här kan vi ju inte bo länge till. Ett år, max!

En annan tanke som slår mig varje gång jag tittar på Arga snickaren är hur långt vi hade varit i vår renovering om vi hade köpt misärhuset i Ödeborg. Om vi bara hade kommit överens med säljaren om ett pris så hade vi förmodligen, med stor sannolikhet, ägt det nu. En både skrämmande och rolig tanke. Gissningsvis hade vi börjat renovera och stött på enorma problem direkt som hade raserat både budget och tidsplan, så vi hade väl stått på noll ungefär. Verkligen ett fall för Arga snickaren!

Utmaning - 11 frågor

11 frågor från Lina

1. Vilken är den bästa boken du läst?


Jag har läst så många otroligt bra böcker så jag har svårt att välja en. Den bok jag helt klart läst flest gånger är "Juliane och jag" av Inger Edelfeldt, men jag vill inte säga att det är den bästa jag läst. Eller jo, när jag var yngre var den som en bibel för mig så det kanske det är.

"Linas kvällsbok" av Emma Hamberg är också riktigt bra. Den har den där härliga tonårsnostalgin i sig så att man bara ryser av glädje av att läsa den. Ja, jag är en sucker för ungdomsböcker.

 

2. Vilket är ditt drömyrke?

Egentligen vill jag säga författare, men jag tror inte att jag skulle ha den orken eller disciplinen att jobba så. Däremot är en jättedröm att starta ett eget bokförlag så det är nog drömyrket.

 

3. Vilken är din favoriträtt? Och kan du dela med dig av recept ;) haha!

Ostcrepes!
Stek vanliga pannkakor.
Blanda ett paket keso, ett paket creme fraiche, riven ost, salt och vitpeppar som du fyller crepsen med.
Lägg i en ugnsform, strö över riven ost och in i ugnen ca 20 min i 175 grader.

Hur gott som helst!

 

4. Drömresemål?

Jag är inte så sugen på att resa just nu, men New york hade ju inte gjort ont antar jag.

5. Har du någonsin haft en celebritycrush? Och i så fall i vem?

Alldeles för många, haha! Hela mitt liv har kretsar kring sånt här, men i mer "vuxen" ålder blev det väl seriöst på ett annat sätt. Några av mina stora "kärlekar" har varit Keanu Reeves, Leonardo di Caprio, Thåström, Jeremy Sisto. Listan kan egentligen göras hur lång som helst, men den senaste och mest seriösa är Martin, gitarrist i Crashdïet.

 

6. Har du en favorit tv-serie?

Big bang theory är ju ett trevligt kvällsfördriv. Arga snickaren, Desperate Housewives, Familjen annorlunda och Big brother är andra som jag gärna tittar på.

 

7. Vart ser du dig själv om 1 år?


Fyrbarnsmor som förhoppningsvis inte bor kvar här. Det gör ju inget om jag skulle ha fått ett jobb heller.

 

8. Om du fick vara en superhjälte vad skulle vara ditt superhjältenamn och din förmåga?


Angry Hag och jag skulle kunna förgöra med hjälp av min vrede. Det hade varit passande.

 

9. Mjukglass eller kulglass?

All glass! Fast jag föredrar nog kulglass.

 

10. Har du en hobby?

Nej, egentligen gillar jag att scrappa men jag får mest ångest över att jag aldrig gör det så jag kan nog inte kalla det en hobby. Att läsa kanske räknas.

 

11. Har du någon cool talang?

Inget som jag har upptäckt själv i så fall.

 

 

11 NYA FRÅGOR:

1. Om du hade fått byta namn till precis vad som helst, vad hade du velat heta då?

2. Vad har du för åsikt kring abort?

3. Vad anser du om gamla tanter som åker utomlands för att gifta sig med mycket yngre karlar? (Ja, jag tittar på Outsiders just nu, haha.)

4. Om du hade fått möjlighet att vara med om en homoupplevelse, hade du nappat på det då?

5. Skulle du kunna ingå ett skenäktenskap för att få någon annan att stanna i Sverige, eller för att själv få stanna i ett annat land?

6. Om det hade uppfunnits en mirakelgrej som gjorde att man aldrig mer hade behövt äta, hade du testat det då?

7. Skulle du vilja adoptera ett barn?

8. Bästa fikat - alltså någon speciell bulle, kaka, bakelse eller liknande?

9. Bästa radiokanalen och varför?

10. Vad skulle ditt kommande barn heta?

11. Nämn en ungdomssynd där du verkligen har lärt dig något.

 

Jag vet inte om jag känner 11 stycken som jag kan utmana, så de som vill får svara på frågorna. Hojta gärna till att ni svarar så jag vet var jag ska läsa :-)


En dag utomhus

Idag kände vi för att göra nånting som vi inte brukar så vi åkte till Vårhaga och lät ungarna känna på vattnet. De var ju inte direkt rädda om man säger så, så det kan säkert bli en hit om vi tar oss dit till sommaren. Efter det åt vi glass uppe på Hunneberg och tog oss en sväng i skogen. På ett ställe har de "älgar" utställda en bit in i skogen. Dessa var ju spännande, så barnen sprang in där för att titta, men det blev tvärstopp när Vidar fastnade i en liten mosse och blev sittande. Det var inte jättepopulärt. Kan ju hoppas att lukten försvinner från deras skor någongång i alla fall.

Utöver en powernap i bilen har inte barnen sovit någonting på hela dan, så nu somnade de faktiskt direkt vi la dem vid halv åtta. Är det såhär vi ska göra varje dag alltså?

 


Shopping på Gina tricot

Fick en stund för mig själv idag som jag tillbringade på Överby. Var väldigt sugen på att köpa något nytt, något med färg. Det gick väl sådär. Det som följde med in i provrummet var ganska färgglatt, men det som passerade kassan var samma som det brukar.På begäran

Några undrade hur jag ser ut efter klippningen, och ja.. såhär blev det.Hur ser jag ut egentligen?

Gjorde ett impulsbesök hos frisören idag, vilket verkligen var på tiden! När jag kom hem, nyklippt och tillfixad möts jag av en glad Morten: "Hej mamm.. OJ! Hår!" Var det ett bra betyg eller hur ska man ta det?

BVC-besök 2,5 år

Vi har inte varit på BVC med Morten och Vidar på nästan ett år, men nu var det dags igen. De var exakt lika stora! 97 cm långa och vågen stod och hoppade mellan 16,6-16,7 kg på båda två. Lite lustigt. Fokus låg på språkutvecklingen den här gången, men självklart visade de ju inte upp sina kunskaper så som de gör hemma, utan de sluddrade och svarade helt galet på saker hon höll fram. Morten tog över nästan alltihop, medan Vidar mest tittade på BVC-tanten som att "Tror du att jag tänker göra som du säger eller, pffh!" Men de fick godkänt båda två och nu är det inget mer besök förrän de är 4 år - och då bor vi förhoppningsvis inte här längre.

Fågelmatning på Spikön

Det verkar ha blivit en tradition att gå ner till Spikön och titta på de läskiga fåglarna. Det var väl något mer populärt än förra året men riktigt bra var det inte. Tro fan det, stora gäss som väser en rätt i ansiktet, det hade gjort mig rädd också! Vi tog inte med något att mata dem med eftersom det blir så enormt mycket fåglar runt en då, men familjen Mellqvist hade med sig lite som de slängde in till gamarna. Morten stack fram näsan mot gallret och den ena gåsen trodde väl att han var en stor macka så det var nära att det blev en fullträff där.

Efter det blev det en sväng till lekplatsen här utanför.


Husvisning nr 20

Det har varit väldigt lugnt med hustittande för vår del nu det senaste, men nu kände jag för att titta på ett. Inte för att det såg vackert ut på bilden direkt, för det gör det verkligen inte, men ibland kan det vara roligt att se det på riktigt för att få en uppfattning om hur mycket potential det har. Det hade säkert kunnat bli fint med lite arbete, det kan de flesta hus, men det var för mycket arbete för det syfte vi har med ett hus just nu. Och så var det för litet. Jag hade hoppats på att man hade kunnat utnyttja vinden på något sätt, men det gick inte. Väldigt speciell modell på huset och på ett sätt gillade jag det, men så är det alltid dessa fuktskador som förföljer oss. Så nej, det blir inte det här huset heller, men det var roligt att ta en titt.


Monsunvägen - Uddevalla


Barnens rum just nu

Vi köpte ju sängar till Morten och Vidar igår och dessa monterades ihop igår kväll. Det tog 3,5 timmar för dem att komma till ro. Inte för att de kunde komma och gå som de ville, för det har de ju gjort innan också, utan för att de kom på massa andra saker som de kunde göra nu som vi inte hade tänkt på. Bland annat att ställa sig i fönstret och leka med persiennen, eller att röja ner det som stod på byrån - och sedan trasha byrån totalt genom att bryta sönder lådorna. Ja, sånt håller mina barn på med. Ikväll var det lite lugnare, det var väl tyst redan innan kl 21 tror jag. Nu när jag skulle kolla till dem inför natten möttes jag av detta:En dag på Ikea

Idag blev det en shoppingrunda på Ikea med mina föräldrar.

Verkar bli ett gult tema i köket ett tag nu:


RSS 2.0