Klädbytardag i Ale

Känns som att det inte var så längesen jag skrev den rubriken, men det är väl ett halvår sedan kan jag tänka mig. Gjorde flera fynd idag, mycket kläder. Tycker att det blir svårare och svårare att hitta bra kläder till Morten och Vidar, killkläderna blir bara allt murrigare och tjejkläderna får mer puffar och rynk ju större de blir, så jag får ibland gräva länge för att hitta sånt jag vill ha med mig hem. Såg att jag hade fått med mig några tröjor med puffärmar till Knut, så vi får väl se om de får bli kvar eller hur jag gör. Är inget större fan av puffärmar. Det blev lite leksaker också, men dessa hann jag inte fånga på bild innan de låg överallt här hemma, sen orkade jag inte samla ihop dem för att fota. Köpte två hus till dem och dessa var mycket uppskattade. De valde bort lördagsfilmen och ville hellre leka med husen.
 
Till Agaton:
 
 
 
Till Knut:
 
 
 
 
Till Morten och Vidar:
 
 
 
 
 

♥ Agaton 6 månader ♥

Ett halvår! Har du blivit så stor min lilla älskling?
 
Han är verkligen underbar, glad och nöjd med livet verkar det som. Har börjat sitta lite smått, men man får passa honom så att han inte slänger sig. Ställer sig gärna på knä och gungar frenetiskt fram och tillbaka. Idag låg han på golvet och spanade på en sak som låg lite längre ifrån och jag riktigt såg hur han funderade över hur han skulle kunna nå fram till den. Det händer nog mycket i hans huvud. Vi var på BVC med honom nu i veckan, men han hade inte ökat så mycket sen sist. Trodde att han skulle vara mycket större. 8600 g och 67,5 lång enligt läkaren. Litar dock inte på längden där, hon mätte sådär lagom noggrant.
 
I natt sover han för första gången inne i sitt rum, tillsammans med Knut. Ska bli intressant att se hur detta går. Tidigare i veckan ändrade jag om på deras rum så att det blev lite trevligare. Det har varit så tomt innan, men nu ser det ut som ett riktigt barnrum. 
 
 
 
 
 

Tacos uppskattas av alla - förutom den som ska städa efteråt

 
 
 
 
Agaton är skeptisk till spektaklet han bevittnar..
 
 

Ombyte förnöjer

Hade väldigt mycket energi över igår kväll, konstigt nog, så jag grejade med de nya sakerna jag hade köpt. Skulle bara haft nya gardiner och blommor i fönstren så hade det blivit riktigt bra. Väldigt nöjd med lamporna måste jag säga (igen). Får se hur länge de får leva. I det här hemmet lever ömtåliga saker farligt.
 
 
 

En sväng till Ullared

Fyra timmar i bil, 7,5 timmes shopping och mååånga tusenlappar fattigare, underbart! Trots att jag inte fick tag i det som egentligen stod överst på listan är jag mycket nöjd med dagen. Hittade bland annat riktigt snygga lampor som jag ska ha i vardagsrummet. Har som vanligt tagit kort på mina inköp, men det syns ju inte alltid vad allting är. Ska fota sedan när jag fått upp lamporna och fixat till i fönstren så att ni ser hur snygga de är.
 
 

Halvvägs genom shoppingen..
 

 
 
 
 

Cirkusen har kommit till stan

Eller till Torp åtminstone. Vi åkte hela familjen ut dit idag för att handla mat, och barnen var i sitt esse kan man väl säga. Tog en sväng för att kolla efter lite andra grejer när vi ändå var där och Vidar fick syn på en cykel. Herregud vad förtjust han blev i den! Det var väl nästan första gången han slängde sig på golvet och skrek för att han inte fick det han ville ha. Så mycket ville han ha den. Och han satt riktigt bra på den, cykla kunde han också. Visserligen med stödhjul, men ändå. Får väl se om det kan bli något när det blir lite varmare ute. Inte för att jag vet var han ska cykla men.. Sen skulle vi ha gummistövlar till Knut, när Vidar fick syn på ett par beiga riktigt högklackade vuxenskor som han gick runt i. Och han skulle INTE ta av sig dem. Jag försökte argumentera med honom om att de inte var så bra att leka i osv, men det var de visst det enligt honom, haha! Kan säga att han väckte viss uppståndelse när han stod där mitt i gången och minsann skulle ha de här (skitfula) skorna. Att ta alla barnen genom Torp är en upplevelse. Nu hade vi turen att inte behöva göra fler ärenden än att handla mat, det kändes ungefär som att vi hade en apflock med oss.

 
 
 
 

Agaton har tagit ett steg mot att bli stor

Hittills har Agaton sovit i en korg bredvid vår säng, men nu börjar han bli lite för stor för den, så de senaste nätterna har han fått sova i sin spjälsäng, ensam i vardagsrummet. Och det känns så hemskt! Det är ju inte ett dugg hemskt egentligen, men det har känts så skönt och tryggt (och bekvämt, hrm) att ha honom nära oss. Nu känns det som att han ligger SÅ långt bort. Vi har tyvärr inte plats för en spjälsäng i vårt sovrum, och att han skulle sova i vår säng är uteslutet, annars hade han fått sova inne hos oss tills det inte funkade längre. Det är faktiskt första gången jag känner att jag VILL ha ett barn så nära. Undra vad det är för speciellt med Agaton.

Jag sket inte ner mig!

Lördag förmiddag, dags för muntlig redovisning. Vi behövde inte prata i 20 minuter, det räckte att vi presenterade den ena av de två uppgifterna. Thank god! Och som tur var fick jag redovisa den jag helst ville och var mest förberedd på. Det blir ju inte så värst avslappnat, men jag försökte i alla fall. Nu hoppas jag bara på att tentorna är godkända så att jag slipper göra om. På måndag drar nästa delkurs igång så nu vill jag kunna lägga det här bakom mig.

Vällingen dög inte

Min lilla Knut börjar bli stor. Idag sa han en mening med fem ord; "Nej äda däppii, damma äckii!" Sånt bara en förälder förstår visserligen, men att han använder så många ord för att göra sig förstådd tycker jag är fantastiskt - speciellt när vi bara har Morten och Vidar att jämföra med, som inte satte ihop två ord förrän de passerat 2-årsdagen. 

RSS 2.0