Tog det mig 30 år att komma fram till det här?

Det känns som att var och varannan blogg tar upp det här med snygghets, kroppshets, smalhets och liknande i den kategorin. Jag läser inte bloggar om träning, skönhet eller mode, utan det är snarare kritik mot allt det här.
 
Emellanåt ser jag mig själv i spegeln, mår dåligt och tycker att jag borde göra något åt det, andra gånger tittar jag på mig själv och känner att det kunde ha varit fan så mycket värre. Jag har ändå tre täta graviditeter bakom mig, och har jag egentligen bråttom med att "komma i form", kommer jag nånsin "komma i form" - och vad betyder det egentligen att komma i form? Att jag ska se ut som jag gjorde när jag var runt 20? Det är tio år sedan, saker händer med kroppen. Och även om jag skulle väga samma (för det är ju nästan alltid vikten det handlar om när det pratas kring det här, konstigt nog) så kan jag garantera att jag inte skulle ha samma form för det. Värt att notera är även att när jag vägde som minst i vuxen ålder mådde jag pissdåligt. Hade konstant ont i magen och åt typ ingenting. Så kan man ju inte leva!
 
Så mycket som jag har "bantat" de senaste åren har jag aldrig gjort tidigare. Det är en underbar känsla att se hur kilona försvinner, det ska jag inte förneka, men jag har allt mer börjat fundera över VARFÖR jag håller på. Och om det verkligen är rimliga sätt jag tar till. Inte för att det är något nytt att reflektera över den utseendehets som förekommer, men ibland är det värt att ta sig en tankeställare över vad det är man håller på med egentligen. Det är lätt att säga att man inte bryr sig om vad andra tycker, eller att man själv är så mycket bättre och inte påverkas av ideal eller andras åsikter om en själv, men att verkligen på riktigt inte bry sig ligger nog långt ifrån de orden. Just nu känner jag att jag har hållit på med nånting det senaste som jag inte ens känner igen hos mig själv. Hålla på att äta massa ersättningsprodukter, vad är det för trams? Vissa är riktigt goda, men vad innehåller de egentligen, plast, avfall, djurrester? Vem fan vet..
 
När jag satt på spårvagnen nyligen fick jag en sån härlig känsla i kroppen. Att det inte spelar någon som helst roll vad andra tycker om mig. Ska jag vara hård mot mig själv har jag väl 20 kg att bli av med, men för vems skull? Den enda som har någonting som helst att säga till om i den här frågan är jag själv. Och just nu har jag annat att fokusera på än att vikthetsa. Jag har visserligen önskemål om att bli mer hälsosam, och om det sedan leder till en viktnedgång så är jag väl glad över det, men det är inte det som är det viktigaste just nu. Har jag äntligen blivit så gammal att jag inser det? I så fall är jag jävligt tacksam för det!
 
Jag är redan snygg så att det räcker. Inte ska jag väl reta folk med att vara smal också.
 
 
Ödmjuk är jag också..
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Fan så skönt att höra! Jag har själv börjat komma till samma insikt.
Och ja, du är galet snygg! Precis som du verkar cool, smart och go!

Svar: Skönt känsla, önskar att fler kunde känna så :-)
Linda Ruina

2013-05-18 @ 08:10:40
Postat av: Linda S

Just nu skulle jag även vilja påstå att det är synd att du inte inser att du inte ens är tjock. Jag tycker du har varit skitduktig med att gå ner i vikt efter graviditeterna, även om det ibland tog längre tid än du önskat. Och som du säger så förändras kroppen, skulle du förlora 20 kg nu så tror jag det skulle se galet ut. Det var kul att vara 20, men det är precis lika kul att vara 30 - du måste bara anpassa dig och förstå att du är skitsnygg! :-)

Svar: Jag är ju sådär lagom stursk och kan med att säga att jag är snygg rätt ofta, och att orka jämföra sig med medias bild av hur vi ska se ut har jag slutat med för längesen, problemet är den där jävla rösten som sitter på axeln och väser åt mig ibland så jag tänkte att den skulle försvinna också. Den dagen är jag gammal och vis :-)
Linda Ruina

2013-05-18 @ 18:07:28
Postat av: Anna-Lena mamma till 3 trollungar

Du är fin som du är

Svar: Tack :-)
Linda Ruina

2013-05-18 @ 20:31:01
URL: http://annalenanordmark.blogg.se
Postat av: Linnea H

Hej, jag läser din blogg ibland och tycker du skriver så bra, kul att läsa om barnen och känna igen sig (jag har "bara" två, med 1,5 år mellan men ändå). Men det här var också ett fantastiskt bra inlägg som jag ska ta till mig för egen del. 10 kilo från när jag var 20 år men, ja, jag är också snygg :-D. Fast kanske inte riktigt lika snygg som du, du ser så fräsch ut!

Svar: Fräsch.. haha! Det är nog inget ord som någon använt om mig innan, men tack ändå. Kul att höra att du gillar min blogg. Det har varit lite dåligt uppdaterat nu under våren, men snart slutar jag plugga så nu hinner jag nog med mer hoppas jag :-)
Linda Ruina

2013-05-19 @ 11:22:37
Postat av: spikie/kristina

Åh önskar jag åxå kunde inse det! Hoppas man en dag inser att man duger som man är!
Sjukt att det ska kretsas så otroligt runt utseende och vikt. klart man ska vara hälsosam men man måste inte vara "pinnsmal" för det!
Och för att tillägga...du är super vacker!

Svar: Inte för att jag känner att jag duger hela tiden och varje dag, men de stunder som jag känner att jag är bra som jag är tar jag tillvara på och de blir allt fler. Det kanske är något som kommer med åren ;-)
Linda Ruina

2013-05-22 @ 09:41:22
URL: http://theblackwidow.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0