Morten och Vidar 4 år!

För en vecka sedan fyllde min stora barn 4 år. Herregud, 4 år! Jag minns ju själv saker som hände när jag var i den åldern, de börjar bli stora på riktigt. Nu i veckan har vi varit på 4-årskontroll på BVC och den här gången var de faktiskt inte exakt lika i måtten som de var på 2,5-årskontrollen. Morten är nu 108,5 cm lång och väger 20,8 kg. Vidar är 109 cm lång och väger 19,7 kg. De fick rita lite, visa att de kunde färger och räkna, de kollade även synen. Vidar ska tillbaka för att kolla synen igen om några veckor, eftersom han inte riktigt ville när det var dags för andra ögat. Jag skulle tro att det beror på bristande koncentration, men BVC-tanten sa att det även kan vara ett tecken på brytningsfel, så vi får väl se hur det går nästa gång. Blev för övrigt väldigt imponerad av att de kunde peka ut bokstäverna hon frågade efter, och Vidar visste även att bokstaven V var "hans" bokstav.
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Anna-Lena- mamma till 3 trollungar, snart 4

Jag blev också imponerad av Elias när han gjorde syntesten och kunde peka ut bokstäverna. Visste inte att han kunde dem alls :-)

2013-11-06 @ 15:41:18
URL: http://annalenanordmark.blogg.se
Postat av: Syster

Visst är det kul att bli imponerad av sina barn! Tycker nästan det har varit något varje gång och så tänker man, vem har lärt honom detta. Dom snappar upp så mycket mer än vad man tror. När jag var med Viggo på 2,5 årskontrollen så rabblade han upp alla färger, så hon har redan bockat av den punkten till 4 årskontrollen. Men det är skönt att allt utvecklas som det ska. Loke ska till skolsköterskan för första gången nu på måndag, spännande!

2013-11-06 @ 18:51:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0