Sammanfattning av 2013

Vi lever! Även om det är väldigt dåligt med bloggande just nu så lever vi allihop och vardagen rullar på. Vissa dagar undrar jag hur vi har tagit oss igenom, men tydligen gör vi det för sedan vaknar vi upp till en ny dag. Barnen är i en ganska intensiv period just nu; de är högt och lågt, vaknar alldeles för tidigt, bråkar med varandra, bråkar med oss om allt man kan tänka sig, skriker, härjar och röjer runt med grejer - till den grad att jag skulle ha trott att vi haft inbrott här, om jag inte vore beredd på hur det ser ut när jag öppnade dörren. Lägg då till en mamma som haft trevligare och gladare stunder i livet än just nu. Så ja, det är inte alltför jävla roligt här hemma alla dagar. Men det kommer väl en lugnare period efter detta också, det brukar det göra.
 
Året som gått har vi sagt hej då till nu, och när jag tittar tillbaka på förra årets nyårsinlägg känns det inte som att jag egentligen har kommit någonstans - i år heller. Jag hoppades på att 2013 skulle vara året då jag fick ett jobb, och det fick jag visserligen men ingen fast anställning. Jag kanske var för diffus i min önskning.. Året har varit ganska tråkigt egentligen. Våren ägnades åt pluggande, Agatons namnkalas och sedan fortsatte pluggandet, det var väl ungefär det som hände. Insåg att det var hemskt jobbigt att studera medan jag var föräldraledig och bara hade kvällarna fria, men jag klarade av det. Under våren var jag även väldigt inne på att starta eget företag, men det rann ut i sanden. Bra eller dåligt? Det vet jag inte än - men med det inte sagt att planerna är helt nedlagda heller. Sommaren var hemsk! Att ha barnen hemma från dagis i 10 veckor är verkligen ingenting jag vill göra om. Framåt hösten lättade det lite, dels för att Morten och Vidar började på dagis igen och dels för att jag faktiskt började jobba litegrann. Bara timvikariat, men det är värt så otroligt mycket för mig, både ekonomiskt och för att komma hemifrån. Plugg och jobb, det är ungefär det jag minns från året som gått. Men det har ju haft sina guldkorn också in emellan. Jag och Robin förlovade oss i början på sommaren, och i slutet på sommaren gifte sig min syster. Och alla barnen har blivit ett år äldre; 4, 2 och 1 år, och det har ju hänt hur mycket som helst med dem. Speciellt Agaton som har lärt sig allt han kan under året som gått. Från att vara en liten 3-månaders bebis till att ha blivit en stor bebis som springer runt, äter själv, klättrar, leker och eventuellt börjar säga ord snart. Och Knut, han blev hur stor som helst över sommaren. Håret växte och han gick från småbarn till att bli ett barn. Blöjfri på dagen, klär på sig själv, pratar mycket, ritar, sjunger, kan gå (med mycket tillsyn) bredvid vagnen när vi är ute osv. Morten och Vidar har ju också utvecklats massor, men det är lite svårare att sätta fingret på vad som har hänt. I somras var vi även på en föräldraträff i Gävle med Knuts kompisar, så det blev en lite längre resa med hela familjen också.
 
Vad har jag för förhoppningar för 2014 då? Jag vill ha en fast anställning på ett jobb som jag blir glad över att gå till och som jag känner att jag får ut någonting av (var jag tydlig nog nu). Och jag vill ha ett hus! Bara lite smågrejer sådär.. Jag hoppas så innerligt att jag kan skriva här nästa år att dessa saker gick i uppfyllelse.
 
 
GOTT NYTT ÅR!
 
 
 
Hela ligan samlad
 

RSS 2.0